Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Box Office

Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte? 19 felhasználó szavazott

1. 1. Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte?

• 0-600 millió
      26%
    • 601-900 millió
      36%
    • 901-1.1 milliárd
      10%
    • 1.1-1.4 milliárd
      26%
    • 1.4-1.8 milliárd
      0%
      0

A szavazás lezárult

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
39 minutes ago, Ody Mandrell said:

Én 300-350 között vártam a film előtt...

Nana!!! Mennyivel előtte? :D Mert a szavazásban még 0-600 volt a legkisebb tier.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
51 perccel korábban, Odumin írta:

Nana!!! Mennyivel előtte? :D Mert a szavazásban még 0-600 volt a legkisebb tier.

Abban nem esik bele a 300-350? )

Egyébként itt írtam róla:

2026. 05. 19. - 13:51, Ody Mandrell írta:

A premierig alig 1-2 nap van hátra, így lehet beszélni egy átfogó képről, ami nem túl rózsás. Az elővétel kezdete óta szorosan követem a jegyeladásokat és híreket, melyekből az alábbiak szűrhetők le.

Észak-Amerikában egy darabig elég jól fogytak a jegyek, viszont az utolsó pár napban nem emelkedik úgy az érdeklődés, ahogy elvárható lenne. Minden összehasonlítóval esik a film várható nyitónapi bevétele, ami a hétvégére is rányomhatja a bélyegét. Ugyan a kritikák még nem jelentek meg, de azoktól pozitív lökést szerintem felesleges várni. Annak fényében meg pláne, hogy jó esetben is csak 50%-os értékelésre számítok. Sajnos elég pesszimista légkör lengi be a filmet.

A magyar értékesítési adatokat elnézve sem jobb a helyzet. A premiernapi vetítésekre eddig mindössze 20% az értékesítési ráta. Ez a The Rise of Skywalker esetében 75% volt. Ezek az adatok Budapestre vonatkoznak, vidéken rosszabb a helyzet. Igazából itt a SOLO adatai lennének jó összehasonlítók, de sajnos azt nem rögzítettem anno. Talán annyi megjegyezhető, hogy a TROS ünnepi időszakban volt bemutatva, míg a Grogu hétköznap lesz. Hétvégén talán jobban fog teljesíteni.

Mindezeket interpretálva ez a film lehet a legalacsonyabb mozis bevételt hozó Star Wars film (már persze ha a TCW mozit nem számítom).

Így tehát a becslésem worldwide: 300 millió - 350 millió $

Bizonytalansági tényezők: a pandémia utáni időszakban megváltoztak a mozis szokások, az én TROS adatom pedig még a régi korszak trendjeit követi. Fene tudja, hogy ma miként megy ez. Lehet, hogy már nem rohannak az emberek a moziba, hanem ráérősen megnézik amikor nekik megfelel. Ez lenne a legjobb hír a filmnek, már ha erről lenne szó.

A tágabb összefüggésekről természetesen akkor lehet majd mélyebben elmélkedni, ha már láttuk a tényleges számokat.

Sajnálom ha kissé pesszimista lett, egyelőre minden ezekbe az irányokba mutat. Én lennék a legboldogabb ha pozitív kilátásokról tudnék beszámolni.

Hozzászólás ideje:

Régen egy Star Wars film igazi nagy durranás volt, alig közelítette valami a népszerűségét, a 80-as években talán az Indy filmek, de azok azért nem ugyanazt az élményt nyújtották, a 2000-es évelben a Gyűrűk Ura trilógiát és a Karib-tenger kalózai trilógiát érzem hasonlóan meghatározó filmsikereknek, amelyek szintén máshogyan voltak nagyon jók - ezeket a mai napig rendszeresen újranézem én is, az SW filmekhez hasonlóan. Volt bennük spiritusz, ötlet, szellem, szuper látvány, zene, remek színészek. Kevés ilyen igényes látványfilm készült, de mind nagy siker lett.

A 2010-es évektől viszont úgy érzem, látványfilm dömping van, évente több ilyen film is kijön, képregény és regény adaptációk, hullámzó de tendenciájukban romló minőségben. Ezek teljesen egy kaptafára készülnek, mára már nincs bennük semmi érdekes, ami miatt érdemes lenne megnézni bármelyiket, már a trailerek dögunalmasak. És sajnos úgy tűnik, a nagyközönség valahogy ugyanide sorolja ma már a SW filmeket is. A Mando film csak egy a sok látványfilm közül sokak számára, ráadásul a stúdió sem törte magát, hogy igazán felhívja rá a figyelmet, hogy megkülönböztesse a többi tucat látványfilmtől. Így a kisebb költségek miatt nem lesz bukás, de az igazán nagy sikerhez sem kapott meg minden támogatást a film. Mintha a Disney maga is csak egy tucat látványfilmnek tartaná, amiben nem érdemes bízni, rendesen marketingelni, és már nem is várnak tőle sokat, erre mutatnak a jelek. Akkor viszont nincs mit csodálkozni a nézői szám csökkenésén, pontosan akkora sikert hoz, amilyenre szánták.

A SW brand kiemelt minőségét kellene sugallni, és a nézők ebbéli hitét visszaállítani ahhoz, hogy ismét esemény legyen egy ilyen film. Önbizalom hiányosan prezentálva a Starfighter is erre a sorsra juthat. A mai világban, ahol eláraszt mindenkit a szórakoztatóipar összes vívmánya, nem elég jónak lenni, kiemelkedően jónak is kell látszani, a terméket el kell adni, még sokkal inkább, mint akár 10 évvel ezelőtt. El kellene hitetni a világgal, hogy aki egy SW filmet nem néz meg moziban, az valami fantasztikus élményről mond le, amit baromira meg fog bánni.

Nem tudom, hogy ez lehetséges-e, de ha meg sem próbálják, akkor bármilyen jó filmet is küld a Disney a moziba, a nagy siker kb. a csoda kategóriája.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ezekben is van igazság. Emlékszünk milyen tragikus volt az utolsó előzetesig a marketing. Valószínűleg úgy gondolták ennyi ehhez a filmhez elég. Viszont akkor nem számíthattak több bevételre sem. A filmet nézve elhiszem, mert akárhogy is mondják, szerintem ez a film inkább szólt a rajongóknak, ők tudták a legjobban értékelni. Én pl. odavoltam érte, simán a legjobban kinéző Disney alatt készült SW film, de a történetből hiányzik az a plusz ami az átlag mozinézőben felkelti az érdeklődést. Ha így nézem még az is szép, hogy ennyit hozott.

Hozzászólás ideje:

Vannak ebben az évben is komoly pénzügyi sikerek. A Disney házatájáról is került ki nem egy közülük: a Toy Story 5 még bőven fog pénzt hozni de már 780 milliónál tart. Egy viszonylag kis költségvetésű Ördög Prádát visel 2 is kasszirozott 688 milliót és már idén is van milliárd fölötti film. Nem az a baj, hogy ne lennének komoly sikerek. Az a baj, hogy az új Star Wars nem tartozik közéjük. Az pedig sovány vigasz, hogy vannak filmek, amik még kevesebbet hoztak.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A Toy Story nem egy agyonjátszott márka. Van öt mozifilmje oszt jónapot. A Prada 2 az első rész után 20 évvel készült....

A Star Wars már nem olyan event, mint volt a Disney+ előtti időszakban. Évente jöttek a mozi minőségű sorozatok, a Mando pedig pont egy ilyen: egy streaming sorozat spin-off a moziban. Ilyen még sose volt ezelőtt, szóval a Netflix meg a többi streaming csatorna árgus szemekkel figyelhetett, hogy a film mire lesz képes. Egy combosabb sztorival vagy marketinggel biztos többet hozott volna, de kérdés mennyivel.

Hozzászólás ideje:

Ez nyilván magyarázat a jelenségre, de ettől a jelenség adott. A Star Wars elvesztette a mozis vonzerejét. Most kérdés, hogy egy nem streaming sztori, a Starfighter mire képes. Ha az is ennyit tud akkor a Star Wars mozis jövője körül azért felmerülhet pár kérdőjel.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
12 perccel korábban, Bomarr írta:

A Star Wars elvesztette a mozis vonzerejét.

Ezt így kijelenteni egy film alapján nem lehet. Ha jövőre hoz a Starfighter 1 milliárdot akkor mit mondasz? )

13 perccel korábban, Bomarr írta:

a Star Wars mozis jövője körül azért felmerülhet pár kérdőjel.

A Marvel sorozatban gyártotta a kevésbé jó bevételeket hozó filmjeit azok után, hogy a Bosszúállókat lezárták, mégse lett elkaszálva, sőt. Most meg jön a Doomsday amitől sokat vár a stúdió. Emlékszünk, régebben még a leghitványabb Marvel spin-off is több száz milliót hozott csak az USA-ban.

Ezek fényében egy kevéssé jó bevételt hozó SW film után még nem temetném az SW-s mozis vonalat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
11 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ezt így kijelenteni egy film alapján nem lehet. Ha jövőre hoz a Starfighter 1 milliárdot akkor mit mondasz? )

Majd elmondom, hogy tévedtem. Én örülnék neki a legjobban. És nyilván az érdemi sikert nem zárom ki teljesen. Ahogy irtam, majd igazán a Starfighter teheti egyértelmüvé hogy mi a helyzet. Most épp nem a legjobbak a kilátások. De hajrá!

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ha az se hoz eleget, akkor majd az EPX. ) Jó pár próbálkozás lesz, abban biztos vagyok.

SZERK: annyit a Marvelhez, hogy azért hozott jó pár remek bevételt 2020 után is, szóval az a példa nem állja meg a helyét.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Amcsiknál még csak becslés van 55% eséssel.

Idehaza kb. 20% -ot esett a hétvégén. Továbbra is remekül tartja magát. Szerintem már kijelenthetjük, szeretik a magyarok ezt a filmet. D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Domestic hétvége: $203,419 -64%

Domestic összesen: $177,311,408

Foreign összesen: $164,848,791

Worldwide összesen: $342,160,199

Kis színes. Míg a múlt héten az amcsiknál $516,122 bevételt hozott, addig a világ többi részén $1,742,133 termelt.....

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Heti magyar bevétel: 8.771.170 Ft -25%

Teljes magyar bevétel: 531.636.164.- ($1.678.432)

Érdekesség. Ma van az Odüsszeia premiere, mellette lehet még választani a Toy Story, Vaiana, Minyonok, Leleplezés napja + egy rakat filmből. Ennek ellenére még a mai napon is összefújt a szél jó pár embert a Mandi vetítésre. )

mando.jpg

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Domestic hétvége: $115,318 -43%

Domestic összesen: $177,530,222

Foreign összesen: $167,288,387

Worldwide összesen: $344,818,609

Tovább nyílik az olló:

Heti domestic: $218,814

Foreign: $2,439,596

Nincs elírás. Amcsin kívül több, mint 10x pénzt hozott a múlthéten!!!!! o Ez az adat egyébként jócskán meghaladja még az eggyel ezelőtti bázist is ($1,742,133).

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.