Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Box Office

Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte? 19 felhasználó szavazott

1. 1. Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte?

• 0-600 millió
      26%
    • 601-900 millió
      36%
    • 901-1.1 milliárd
      10%
    • 1.1-1.4 milliárd
      26%
    • 1.4-1.8 milliárd
      0%
      0

A szavazás lezárult

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Japánban a második héten is vezeti a mozis listát. Az alábbi cikk kíséretében emlékeznek meg róla. Ezt sasoljátok. D

"A „Mandalorian és Grogu” bevétele meghaladta a 1,5 milliárd jent – Grogu új rajongókat vonzott, és a film két hete vezeti a ranglistát.

A május 22-én bemutatott film a „Star Wars” legújabb mozifilmje, 7 év után. A bemutató első hetétől kezdve világszerte, az Egyesült Államokban és Japánban is az első helyet szerezte meg a bevételi listákon, és nagy figyelmet keltett.

A lendület a második héten sem csökkent, Japánban a bevétel meghaladta a 15 114 071 000 jent, a nézőszám pedig a 891 317 főt. A világszintű bevétel is elérte a 246 568 604 dollárt (*Box Office Mojo adatai, június 1-jei állapot szerint, 1 dollár = 159 jen árfolyamon számolva körülbelül 39,2 milliárd jen), így világszerte nagy sikert aratott.

A hatalmas siker mozgatórugója Grogu, akit a „galaxis legaranyosabb” lényeként emlegetnek. A nagy szemek, az imádnivaló mozdulatok, a falánk és csintalan személyisége, valamint az időnként megmutatkozó hatalmas Erő közötti kontraszt megragadta a nézők szívét, és olyan egyedülálló jelenlétet sugároz, amelyet a „cuki” szóval nem lehet teljes mértékben kifejezni.

A közösségi médiában olyan vélemények jelennek meg, mint „a cukiság határait átlépte”, „a film felénél már teljesen szülői szemmel néztem”, „már attól boldog vagyok, ha csak Grogu-t nézem”, és számos Grogu-illusztráció és rajongói alkotás is felkerül.

Vannak olyan bejegyzések is, mint „Soha nem láttam a Star Wars-t, de Grogu túl cuki!”, „Még nem néztem a sorozatot, megnézzem a filmet?”, „Grogu annyira cuki, hogy a barátaimmal spontán megvettük a mozijegyeket”.

Azok a nézők is, akik most először látogattak el a moziba, nagyon pozitívan értékelték a filmet: „Szerintem ez a legjobb alkalom arra, hogy belemerüljek a Star Wars-világba”, „A Star Wars-ról eddig csak a nevét ismertem, de most már csak Mandóra és Grogura tudok gondolni!”, „Körülbelül két órán át folyamatosan aranyos volt, nagyon elégedett vagyok”. Kétségtelen, hogy Grogu nemcsak a hagyományos rajongói réteget, hanem a fiatalabb generációt és a sorozatot még nem ismerőket is a mozikba csábítja.

Ugyanakkor maga a film is nagy elismerést kapott. A rendező, Jon Favreau olyan lelkes „Star Wars”-rajongóként ismert, aki azt állítja, hogy az a tapasztalat, amikor a moziban megnézte a „Star Wars: Egy új remény (4. epizód)” című filmet, megváltoztatta az életét. A mostani filmről azt mondta: „Szerettem volna átadni azt az izgalmat, amit akkor éreztem, amikor először láttam a „Star Wars”-t”, és ez az érzés az egész filmben visszaköszön.

A rajongók körében nagy figyelmet kapnak a „Star Wars” korábbi filmjei iránti tisztelgések, például az a jelenet amiben „a Mandalorian és Rotta közös küzdelmét bemutató aréna jelenetében megjelenő gonosz szörnyek az Epizód IV-ben szereplő társasjátékra épülnek!”, valamint a japán történelmi film, a „A farkas és a gyermek” hatását idéző rendezés.

A közösségi médiában egymást követik az olyan vélemények, mint „Ez a Star Wars eredete”, „Visszatért az izgalom, amit az ismeretlen bolygókra való utazás jelent”, vagy „Ez egy olyan kalandfilm volt, amit minden logika nélkül élvezni lehetett”. A Mandalorian és Grogu által előadott klasszikus kalandmesére sokan azt mondták, hogy „a mozi elhagyása után ösztönösen azt akartam kiáltani, hogy »Jó volt!«”. vagy „Ilyen őszinte Star Wars-ra vártam” – tűnik úgy, hogy sok néző újra felfedezte a sorozat gyökereinek is tekinthető „kaland örömét”.

A film a sorozat első „Filmed For IMAX” alkotásaként készült, és az IMAX, a Dolby Cinema, a 4DX, a ScreenX és más prémium nagyformátumú (PLF) vetítések is nagy sikert aratnak. Vannak olyan mozik, ahol az ULTRA4DX vetítésekre szóló jegyek rövid idő alatt elfogynak, ami a visszatérő nézők számának növekedéséhez vezet.

A nézők közül is hallhatók olyan vélemények, mint „A hiperűrbe való belépés jelenete hihetetlenül magával ragadó” vagy „Olyan érzés volt, mintha belerepültem volna a galaxisba”. A bemutató harmadik hetében eldöntötték, hogy kizárólag a prémium nagyformátumú vetítésekre érkező nézőknek ajándékba adnak egy különleges Grogu-posztert.

https://www.oricon.co.jp/news/2458274/full/

Eddig 9 millió dollárt hozott náluk a film.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
8 perccel korábban, Bomarr írta:

Pont ezt irtam én is. Néhol látni egy-két szebbnek tünő számot (ha nem a kritikákra hanem a nézői visszajelzésekre koncentrálunk), de a bevételi adatok magukért beszélnek.

Pedig jó a fogadtatása. Rajongói körökben különösen, de amúgy is "minimum" elmegy. Sajnos egyszerűen a többséget nem érdekli a film, így be se ül rá. A szájhagyomány lehet jó, de nem tud olyat mondani, ami rávenné az eddig hezitáló nézőt arra, hogy megnézze. Ha csak simán azt mondod róla, hogy jó volt, remek kalandfilm, ezzel szerintem nem győzöl meg egy bizonytalant se. Önmagában nem túl érdekes, hogy felkeltse a figyelmet.

Ázsiában viszont mocorog valami, mert ez a Japán cikk és vélemények, a kínai hatalmas nézői tetszési index valamint a koreai 90% feletti értékelések azt mutatják, ott talán előre mozdult valami. Idő kell és pénzben is meg fog mutatkozni. Szerintem.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Végleges adatok.

Domestic Box Office

$136,820,180

International Box Office

$110,083,312

Worldwide Box Office

$246,903,492

Míg az amcsi adatok kicsit csökkentek, addig a Foreign egy millióval nőtt. Lassan azt kell mondani, hogy külföldön jobban tartja magát....

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Van egy népszerű boxoffice követő oldal, az Empire City Box Office. Bennfentes infóik is vannak, ezért érdekes a kialakult diskurzus a film teljesítménye alapján. Két megjegyzésre hívnám fel a figyelmet, amik a bevételekkel kapcsolatos aggályokra érkeztek.

"Mando & Grogu was always a bridge gap and bonus add to theaters. Nothing more, nothing less. It's why it had the smallest budget for a Star Wars (Disney) movie and even most shows. The test is next year for the 50th and Starfighter. I'm betting that does very very well."

"Again, I cover theatrical. I can assure you that everyone in theatrical thinks Mando & Grogu is a rousing success. Everyone is incredibly happy it exists."

https://xcancel.com/EmpireCityBO/status/2061163062023823773#m

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.