Ugrás a kommentre

1x03 - Destiny


Ajánlott hozzászólás

15 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem szándékosan egy nagyhatalmú párost akartak legyártani maguknak. A vallásuk alapja, hogy a hatalom az "egynél több" kapcsolatban rejlik. A kettő hatalma meg eleve markánsan jelen van: Mester és padawan, Sith kettős szabály, Erő diád. A dualizáció hatalma szerves része a Galaxis mitológiájnának és nagyon sok csoportosulás épül e köré. Szóval szerintem a fő cél ez volt: a Jedik ténykedésére válaszul akartak egy erős ikerpárt létrehozni. Egy diádot teremteni.

Hmmm.... Ebbe még bele se gondoltam. Talán ők az első Erő-használó banda a galaxisban akik a sokaság erejére esküsznek és nem duóban gondolkodnak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A sokaságban hisznek, de a duó így is része a szertartásukon hallható kántálás alapján:

"Az Egy hatalma, a Kettő hatalma, a Sokaság hatalma."

 

 

33 perccel korábban, csoli1138 írta:

Már, hogy Kylo nadrágtól lefelé? Ijjjájjj... :evil:

Khm...

@Donát: Ha Kylo fordítva lett volna félmeztelen.

@Ody Mandrell: úgy több értelme lett volna.

Én első gondolatom: félpucér Rey.

@csoli1138: Kylo nadrág nélkül.

Kiről mit árulnak el a reakciók. :lol:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Dzséjt írta:

Khm...

@Donát: Ha Kylo fordítva lett volna félmeztelen.

@Ody Mandrell: úgy több értelme lett volna.

Én első gondolatom: félpucér Rey.

@csoli1138: Kylo nadrág nélkül.

Kiről mit árulnak el a reakciók. :lol:

Nana, az csak poén volt! 

De a leszbikus érzelmekkel tudok azonosulni, hisz nekem is a nők tetszenek! És ez woke propaganda nélkül önerőből megy kissrác korom óta! :D

Vagy lehet, hogy egy férfitestbe zárt leszbikus nő vagyok? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jesszusom, csak most látom, hogy a kántáláshoz teljesen új szöveget költöttek a magyarok... :fuckoff:

 

Eredeti: "The power of One. The Power of Two. The power of Many."

Ez magyarul:  "Az Egy hatalma. A Kettő hatalma. A Sokaság hatalma."

Magyar felirat/szinkron: "A forrás az egy... Ha folyóvá nő... Csak úgy lehet erő!"

 

 

Tök jó, hogy a magyarok alternatív Star Wars-t élvezhetnek.

 

Scream GIF by Originals

  • Zavaros 1
  • Szomorú 1
  • Meglepő 1
  • Vicces 3
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

De nem arról beszél. Bár én csak a magyar feliratból tájékozódtam. 

A Disney-féle Star Wars-ban arról beszél:

Ozz1ry3.png

 

A sokaság erejét csak a ceremónián prezentálta volna. Szerintem ez az, ami nem történhetett meg a Jedik megjelenése miatt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erről a képről jut eszembe. Ahhoz mit szóltok, hogy mintha manifesztálódott volna az Erő, illetve a Szál? Aniseya ilyen homályos cuccot ereget az edzéskor is, a rituálén ez még inkább látható. Mintha láthatóvá vált volna a mindent átszövő energiamező. :hmm: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

18 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Ha lenne rá bizonyíték, hogy ezek a boszorkák Sith hadsereget képeznek ki, akkor jogosnak érezném. De erre egyelőre nincs bizonyíték és nem is érzem azt, hogy veszélyt jelentenének a Köztársaságra.

Ami amúgy 1000 évig nem szűnt meg létezni, pedig engedték másoknak is, hogy tanítsák az Erő használatát. Nem csak a HR könyvekben, de még a Köztársaság végnapjaiban is láttuk, hogy baromira nem avatkoznak bele ilyenbe. Ott vannak a dathomiri éjnővérek és a Dagoyan Rend, mindkettő a TCW-ben jelent meg. Az éjnővérek már csak azért is érdekesek, mert a Jedik tudták, hogy a Sötét Oldalt használják és egy komplett népet alkottak (tehát kitettek egy hadsereget), de tojtak rájuk. Szóval ez, hogy nem engedik másoknak az Erő használatának okítását, egy olyan dolog, ami csak most létezik, se a HR könyvek idején, se a PT idején nem hatájos törvény, legalábbis azt baromira nem alkalmazták a Köztársaság határán kívül (azon belül lehet, de az érthető is).

 

 

Nem konkrétan a bioszorkákra gondoltam, hanem általánosságban. ha hagynák hogy a Köztársaságon kivül bárki taníthatja az Erőt kontrollálatlanul abból az nem lenn szerencsés rájuk nézve. Pl az Első Rend is titokban megépítette a Csillagpusztítót az Ismeretlen Régiókban. A csoportok amiket írsz azokaz valamilyen szinten a Jedik ellenőrizték. Ahogy írod tudtak róla hogy az Erőt használják és tanítják. De volt egyfajta kontroll a Jedik részéről, rájuk nézhettek pl, illetve azért sem foglalkozhattak velük mert elenyésző lehetett a számuk és a hatalmuk a Jedikhez képest. Kb minthog az USA-ban hagyják a miliciákat működni, mert a hadsereg sokkal erősebb.. Viszont az hogy hagyják kontrollálatlanul boldog-boldogtalannak hogy megtanulják az Erőt használni mert az a Köztársaság területén kivűl van ,az tulajdonképpen öngyilkosság. Gondold el a pyke-okat a Fekete Napo-ot kiképzik Erőahasználónak. Nyilván a Sötét Oldalt használnák. A totális káosz törneki, a rendősrség nem tudná őket megállítani.

Nem olvastam a HR-künyveket, de gondolom ellenörzött körülmények között engedik ezt a Jedik. Illetve addig hagyhatják amíg nem nőnek túl nagyra. Van még egy oka amiért ez veszélyes. A Jediknél ha tanul az ember ott azért elmondják hogy mire figyelj, hogy elkerüld a Sötét Oldalt. És még ez sem garancia. Lsd Anakint, Dooku-t akiik több éves, évtizedes Jediként élés után álltak át a Sötét Oldalra,. De ha egy átlagbéla képez ki egy átlagbélát abból csak baj lesz. Már ha erre vonatkozott a kérdésed, hogy a Jedik miért is szólnak bele a Köztársaságon kivűli Erőtanításba.

 

5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Nekem inkább az a tippem, hogy a környékükön született Erőérzékeny lány gyermekeket fogadták be, csak a Jedik valahogy kiharcolták ezt az új törvényt a Köztársaságban, amit valahogy képesek a területein kívül eső világok lakóira is rákényszertíeni (lehet, hogy egy rendszerek közötti egyezménybe foglalták bele, vagy a Jedik esetében alapból van egy csillagközi megállapodás, ami engedi őket a Köztársaság területein kívül is ténykedni, teszem azt afféle galaktikus Interpolként).

 

Meg is válaszoltad az általad feltett kérdést. Valahogy én is így képzelem. VA Jediknek joguk van a Köztársaságon kivül intézkedni az Erővel kapcsolatban. Ahogy írod lehet szerződés van a többi világgal erről.

 

 

 

 

Szerkesztve: - Frenkie
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Frenkie Ezzel egyetértek, ellenőrizni kell az Erőhasználókat valamilyen szinten, hiszen nagyon gyorsan nagyon nagy gondot tud okozni valaki a Sötét Oldalon, hát még ha többen is vannak. Ami nekem itt nem kerek és kicsit nem tetszik, hogy egyrészt, a nyílt fenyegetést jelentő éjnővéreket láthatóan lesz*rták. A TCW-ben, a képregényekben, a Jedi: Fallen Orderben, szóval jó sok műben immár semmi jelét nem láttuk ellenőrzésnek. Még azután sem foglalkoztak velük, hogy az éjnővérektől származott Darth Maul, Asajj Ventress és Savage Opress, három galaktikus sz*rkeverő, akik gyakorló Sith-ek/akolitusok voltak. És akkor még ott van a nem kisebb gondokozó Talzin anya. Eme névsor aranyoskái civileket öltek, klónokat öltek, háborús bűnösők, megteremtették az Árnyékkollektívát, ami nem csak a Mandalore elnyomását és polgárháborúba taszítását eredményezte, de húsz évre laza szövetségbe fogta és megerősítette a Galaxis legnagyobb bűnbandáit, további ezrek szenvedését okozva és még inkább fokozva a Birodalom elnyomását.

Mégis, a Jedik csak akkor mentek el a Dathomirra, amikor nekik volt valami ügyük ott. És akkor is csak kérdezősködtek, nem tettek semmit. Ez nem ellenőrzés, ez magasról lesz*rás. Végül a Sith-ek rendezték le őket, amikor személyesen betámadták az egyiküket. Micsoda irónia. A Jedik akkor is tojtak rájuk, amikor galaktikus problémákat okoztak és ártatlanok szenvedtek miattuk, a Sith-ek egy személyes támadás után megoldották ezt az egész ügyet.

Az ellenőrzés az lett volna, ha a Dathomiron működik egy Jedi enklávé és, ha úgy hozza a sors, akkor kivont fénykarddal fenyítik az éjnővéreket.

Na most, az éjnővérek egy komplett nép volt élőholt hadsereggel és olyan mágiával, ami a Jediken is kifoghatott, nem egy kábé tucatnyi nőből álló szekta. Mégis, míg az éjnővéreknél látványosan nem avatkoztak be semmibe, még akkor sem, amikor nyílt fenyegetést jelentettek, addig itt elég agresszíven lépnek fel, miközben erre jelenlegi tudásunk alapján nem sok alapjuk van. Abból, amennyit most tudunk, nem tudom elképzelni, hogy ez a tucatnyi nő nagyobb fenyegetés lenne a Köztársaságra, mint az éjnővérek seregnyi népe, akik ténylegesen kiállítottak olyan embereket, akik veszélyt jelentettek a Köztársaságra és a Jedikre.

Persze nyilván, ha megismerjük a Jedik szemszögét, ez megváltozhat, de jelenleg ez a fellépés ebben a formában nekem nem tetszik. Ellenőrizni akarják Aniseya szektáját, oké, érthető. Meg lehet őket figyelni távolról, erre ott vannak a különféle kutaszdroidok és maga az Erő is. De az ajtón is be lehet kopogni, nem kell betörni. És pláne nem kell totálisan átlátszó, pofátlan hazugsággal előállni, amit nem is értem, hogy képzelt Indara. Ennyire gyenge handabandán még Jar Jar Binks is átlátott volna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

 És pláne nem kell totálisan átlátszó, pofátlan hazugsággal előállni, amit nem is értem, hogy képzelt Indara. Ennyire gyenge handabandán még Jar Jar Binks is átlátott volna.

 

Itt mire gondolsz? Nem rémlik hogy Indara hazudott volna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Tehát a sith már 16 éve tanítja? Miért nem Mae lett akkor a tanítványa? Eleve nagy érzékeny az Erőre.

 

Evvel kapcsolatban eszembe jutott egy érdekes dolog. Mi a garancia arra hogy az akolitus nem öli meg a Sith-tanítványt mikor kiképezte? Semmi. Tehát valahogy a tanítványnak érdekelté kell tennie az akolitust hogy ne őt ölje meg hanem a mestert, hisz gondolom arra is tanítja, arra is ösztönzi. A tanítványnak kell egy egyfajta biztosíték hogy az akolitus alkalomadtán ne forduljon ellene, Szerintem ez a biztosíték a mester személye. Egyszerűen a tanítvány nem mondja el az akolitusnak ki a mester csak akkor mikor már mennek megölni. Emiatt az akolitusnak nem érdeke megölni a tanítványt(azaz a mesterét), hisz ha megteszi sosem tudja meg ki a mester. Állandó fenyegetettségben élhet hogy mikor találhat rá. Hiába talál magának egy tanítványt az ismeretlen mester mindig febnyegetést fog jelenteni számára.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Itt mire gondolsz? Nem rémlik hogy Indara hazudott volna.

Azt mondta, hogy azt hitték, hogy a bolygó lakatlan. Még ha eltekintünk attól, hogy az Erőn keresztül érzékelniük kéne egy emberi csoportot, a szemükkel meg kiszúrni azt a hegynyi épületet, akkor is, az űrhajók érzékelői bármilyen életformát és települést ki tud mutatni.

 

13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

@Dzséjt az nem bizonyított, hogy a Jedik mindent tudtak az Éjnővérek kavarásáról. Igazából ők is elvonultan éltek, csak Talzin halála után kezdett el kavarni a dagoyai mesterek között.

De azt tudták, hogy Asajj Ventress, Darth Maul és Savage Opress a Dathomirról származott. Még ha Talzint ki is vesszük a képletből - vagyis a Jedik elhiszik, hogy a Dathomir egyik vezetője semmit sem tudott e három csodabogárról (ami már csak azért is képtelenség, mert maga Kenobi mondja Talzin szemébe, hogy bármi történik a Dathomiron, arról Talzin biztos tud) -, akkor is, az a sötét oldali bagázs gyanúsan sok Sith csatlóst adott a Galaxisnak gyanúsan rövid idő alatt. Már csak ezért érdemes lett volna jobban rájuk nézni.

 

12 órával ezelőtt, Frenkie írta:

vvel kapcsolatban eszembe jutott egy érdekes dolog. Mi a garancia arra hogy az akolitus nem öli meg a Sith-tanítványt mikor kiképezte?

Főleg az, hogy amíg a tanítvány nem öli meg a mesterét, addig semmi olyat nem tanít neki, amivel az akolitus fölé kerekedhet. Láthattuk, hogy Ventress, bár Dooku már elkezdte Sith-nek nevelni, valójában még semmi olyat nem sajátított el, amivel Tyranus fölé tudott volna kerekedni - pedig Asajj-t két másik éjnővér is segítette, plusz Talzin mágiája és mérge. De ugyanígy Savage-dzsal összeállva sem tudta legyőzni Dookut. Persze a vak szerencse a tanítvány mellé állhat, elvégre, ha Ventress valamilyen halálos mérget használt volna Dooku ellen, amikor rátámadt álmában, akkor Sidious idő előtt elvesztette volna a placeholder tanítványát. Viszont itt jön képbe az, hogy amíg a Sith tanítvány esetében már szinte garantált, hogy az akolitus lesz majd a tanítványa, addig egyáltalán nem biztos, hogy a Sith mester is maga mellé venné.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Azt mondta, hogy azt hitték, hogy a bolygó lakatlan. Még ha eltekintünk attól, hogy az Erőn keresztül érzékelniük kéne egy emberi csoportot, a szemükkel meg kiszúrni azt a hegynyi épületet, akkor is, az űrhajók érzékelői bármilyen életformát és települést ki tud mutatni.

 

Ja hogy ez. Ez fel sem tünt a rész nézése közben. De iagazad van ez kamu. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Minél többször látom ezt a részt annál komplexebbnek érzem! Szinte minden kockán van valami érdekes.

 

Van ez a jelenet, ami látszólag kontextus nélküli. Vajon itt mi zajlik? Ilyesfajta "kutat" már láttunk a TLJ-ben is, ami a sötét oldalt reprezentálta. Talán itt is annak felel meg? 

brandok.jpg

 

Aztán ott van Koril. Most már nagyon feltűnő, hogy mindig Mae mellett van, ők ketten nagyon egy húron pendülnek. 1000%, hogy ő áll a szekta bukása mögött.

 

Koril-Mae a sötét oldal, míg Osha és Aniseya Anya a világos. A habitusuk, minden mozdulatuk ezt reprezentálja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon sokat dob majd ezen a részen, ha minden a helyére kerül. A három rész alapján, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a sorozat direkt egy kirakós játék. Nem lepődnék meg, ha az utolsó rész előtt is lennének még kérdéseink. Ha elment egy rész egy flashbackre sőt annak fontos része egy szemszögre, az biztos, hogy koncepció. Szerintem csak úgy kapkodjuk majd a fejünket mikor minden világossá válik, és alig várjuk az első Acolyte maratont. Úgy érzem kimondottan jó lesz majd egyben nézni! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Nagyon sokat dob majd ezen a részen, ha minden a helyére kerül. A három rész alapján, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a sorozat direkt egy kirakós játék. Nem lepődnék meg, ha az utolsó rész előtt is lennének még kérdéseink.

Leslye maga mondta, hogy ez a sorozat minden egyes résszel egyre többet árul majd el magáról. Az évad, ahogy halad előre egyre jobban kifog tisztulni és a kirakós a végére meglesz. :)

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Aztán ott van Koril. Most már nagyon feltűnő, hogy mindig Mae mellett van, ők ketten nagyon egy húron pendülnek. 1000%, hogy ő áll a szekta bukása mögött.

+1 Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy ő a hunyó.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Bence1997 írta:

+1 Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy ő a hunyó.

A tűzgyújtós jelenet előtt ő vitte ki Maet a teremből, ahol Anesiya Anya és Oshi elbúcsúztak. Biztos volt valami ráhatással a lányra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.