Ugrás a kommentre

1x07 - Choice


Ajánlott hozzászólás

7. rész - Choice / Választás 

 

epguideac107.jpg

 

Írta: Charmaine DeGraté, Jen Richards, Jasmyne Flournoy

Rendezte: Kogonada

 

Helyszín: Brendok

 

Szereplők:

Mae-ho Aniseya - Lea Brady

Verosha Aniseya - Lauren Brady

Indara mester - Carrie-Anne Moss

Sol mester - Lee Jung-jae

Kelnacca - Joonas Suotamo

Torbin - Dean-Charles Chapman

Aniseya anya - Jodie Turner-Smith

Koril anya - Margarita Levieva

Eurus zászlós - Abigail Thorn

Shima zászlós - Deborah Rosan

Rane zászlós - Amy Tsang

Jaalyn - Tabitha Alege

Naasa - Barbara Fadden

Sarria - Saskia Allen

 

Történet

16 évvel a khofari események előtt Sol, Indara, Kelnacca és Torbin Jedik a Brendokra látogatnak egy különös jelenség miatt, ám az események tragikus fordulatot vesznek.

 

Érdekességek

- Míg a sorozat epizódjainak felének kettős címe van, addig ezen részé a figyelemre méltó kivételek közé tartozik. Egymás mellé állítva a 3. epizód "Sors"-ot, és a 7. epizód "Választás"-t, a két cím saját kettős narratívát alkot.
- Akira Kurosawa A vihar kapujában c. filmjének stílusában, ezen epizód elemei átfedést alkotnak a sorozat 3. részével, hogy két ellentétes perspektívából mutassa be az eseményeket.
- Azon rajongók, akik megfigyelték Torbin sérült arcát a korábbi epizódban, most betekintést nyerhettek abba, hogy mi is okozta a sebesülését.
- A Felbukkanási Esemény, amire az epizódban utalnak a Star Wars: A Jedik fénye, a Star Wars: A Köztársaság fénykora sorozat első könyvének elején játszódik.
- A Kelnacca által a tábortűznél készített sült nuna leginkább a Chewbacca által sütött, és csaknem elfogyasztott porgra emlékeztet, a Star Wars: Az utolsó Jedikből. A nunák korábban feltűntek az előzmény filmekben és a Star Wars: A klónok háborújában.
- Az M-számot először a Star Wars: Rossz Osztagban említették, a midi-chlorian rövidítéseként.
- Mae rosszul idézi fel Aniseya anya szavait a Felemelkedés kapcsán, hogy még baljóslatúbbnak tűnjön a Jedik számára. Aniseya korábban azt mondta, hogy "A Felemelkedés diadal a félelem felett. A lényege, hogy feláldozzuk az énünk egy részét." Míg itt Mae így ismétli el: "Le kell győznünk a félelmet. Mindenkit fel kell áldozni, hogy beteljesítse a sorsát."

 

 

Pár kitétel. 

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.   

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x07 - Choice

"A legtöbb igazság, amihez ragaszkodunk, javarészt csak a mi szemszögünkből nézve igazság" - mondta ezt Ben Kenobi, és bár ezzel ő lényegében csak az alól akart kibújni, hogy érdemi magyarázatot kéne adnia a szemenszedett hazugságaira és szemérmetlen titkolózására, az állítás maga ettől függeltenül nagyon is igaz. Ezt remekül prezentálta vizuálisan az ep8. A The Acolyte pedig most azzal egészsítette ki, hogy az sem árt, ha nem csak a nézőpontot ismerjük, hanem minden lényeges információt.

 

De inkább két aprósággal kezdeném. Egyrészt, nagy pacsi a Nagy Hiperűr-katasztrófára utalásért. Eddig ugyan csak egy fél HR könyvet olvastam, de abba a félben pont ez volt benne, és ezt imádtam, tokkal-vonóval. Szóval tök jó, hogy utaltak rá.

A másik, hogy végre valaki elmagyarázta, mi a túró az a konvergencia az Erőben. Qui-Gon kijelentése, miszerint konvergenciát érzékelt az Erőben, csak 25 éve lógott a levetgőben. Oké, szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki úgy kódolta ezt, mint valami, ami jelöli a Kiválasztottat. Örvénylik körülötte az Erő, vagy ilyesmi. De igazából soha, sehol nem volt megmagyarázva, mit is értett Qui-Gon Jinn annak idején ezen a kijelentésen. Hát, most már tudjuk. A konvergencia az, amikor az Erő életet kreál. És úgy tűnik, ez lehet egy ember, vagy akár egy egész bolygó élővilága. VAÓ! :o És persze, BRAVÓ! :clap:

 

Akkor lássuk az eseményeket. Azzal, hogy megismertük a Jedik szemszögét, sok dolog, ami a harmadik részben nem tetszett vagy fura volt, egy pillanat alatt a helyére került. A Jedik tehát nem a lányegylet miatt jöttek a bolygóra, nem utánuk kémkedtek. Azért jöttek, mert a bolygón a hiperűr-kataklizma után valahogy visszaállt az élet. Létrejött egy konvergencia az Erőben és ezt kutatták. A véletlen (értsd: az Erő) műve volt csupán, hogy felfedezték Aniseya csapatát. Így már érthető az is, hogy Indara miért mondta azt, hogy azt hitték, lakatlan a világ. Ja, hát ha eltrafálta egy fénysebességgel száguldó űrhajó darab, akkor jogos ez a feltevés (és máris nem tűnik értelmetlen hazugságnak, újfent bravó :clap: ).

Aztán, a Jedik ezek szerint mégsem olyan izomból mindent kisajátító, vallási tilalmakat kikényszerítő brigád, mint aminek tűntek. Hovatovább, a Jedi Tanács nem akarta, hogy beavatkozzanak, és Indaráékat tényleg csak a jószándék, a kislányok védelme vezérelte. Zseniális, ahogy néhány mondattal és indokkal teljesen más megvilágításba lehet helyezni dolgokat. Mert bevallom, bár az Erő feletti ellenőrzés abból a szempontból jogos, hogy kontrolálatlan körülmények között rossz dolgok történhetnek, ugyanakkor a Jedik saját vallását rákényszeríteni egy csoportra akkor is, ha az nem jelent veszélyt senkire, már nem okés. Pláne úgy nem, hogy a Galaxisra legnagyobb veszélyt jelentő Sith-eket a Jedi Rend termelte ki. És most nem csak Tyranusra vagy Vaderre gondolok, meg esetleg Qimirre, hanem a legelső Sith-re is, aki anno Jedi volt. De így, hogy Indaráék a gyerekek biztonsága miatt törtek be hívatlanul a "házba", már azért más a helyzet. Bravó, ha még nem írtam volna. :clap:

Érdekes volt Torbin szemszögéből látni az elmetrükköt. Hát jól megkavarták a fejét. De azt is megmutatta ez a jelenet, hogy alapvetően gyenge karakter. Megadta magát Aniseyának, aztán a vágyai és félelmei miatt a mestere utasításaira fittyet hányva belevágott egy olyan manőverbe, aminek elég csúnya vége lett. És persze ez a gyenge jellem tökéletesen jó magyarázat arra, hogy miért választotta először a teljes izoláltságot, aztán az öngyilkosságot ahelyett, hogy vállalta volna a felelősséget.

Kelnacca brutális erőt képviselt, de összességében nem lett több, mint ami eddig volt. A wookiee erős, ki hitte volna? Sajnos ő elég lapos karakter lett. Mondanám, hogy nem több, mint Chewie, de őt legalább kicsit feldolgozta az ST és a Solo. De hát nem is szükséges mindenkinek masszív jellemrajzot és sztorit írni. Kelnaccának ennyi volt a dolga. Morogjon és csapkodjon a kardjával. Majd a kéregények és talán könyvek jobban kibontják.

Indara viszont szépen kibontakozott. Láthatóan ő a körültekintőbb, reálisabb Jedi a csapatban, és próbál a könyv szerint eljárni, bevonni a Jedi Tanácsot. De, amikor gyerekek védelméről van szó, helyesen a szívére hallgat. A nagy baj az, hogy az irányítás kicsúszott a keze alól a gyenge Torbinnak és a túlságosan impulzív Solnak hála. De azért na, az is megmutatkozott, hogy nem semmi a csaj az Erőben. Simán kiűzte a banyákat Kelnacca tudatából, sőt ez olyan jól sikerült, hogy mind meghaltak. Ezután a laza tömegmészárlás után nem csodálom, hogy ő is inkább a hazugságot választotta, semmint, hogy a Jedi Tanács elé kéne állnia. Van egy olyan érzésem, hogy nem csak Osha lelki nyugalma miatt döntött így.

És akkor itt van Sol. Hát 16 évvel korábban még nagyon más figura volt. A szíve a helyén van, az eszét viszont néha háttérbe szorítják az érzelmei. Kicsit olyan, mint Anakin. És erre a párhuzamra még rá is erősít Aniseya szava, miszerint a jószándék fogja a Jedik vesztét okozni. Ja, Anakint is a jószándék vezette a Sötét Oldalra. Amúgy talán Sol arra is jó példa, milyen Jedivé válhatott volna Anakin, ha nem bukik el. Legalábbis Sol ebben a részben inkább Anakin-jellegű, míg öregebb korában már Qui-Gon jegyeit vallja. Még mindig tud impulzív lenni (lásd azt, hogy majdnem megölte a levert Qimirt, vagy jelentés nélkül elugrott a hiperűrbe Vernestráék befutása előtt), de már sokkal megfontoltabb, nyugodtabb. Ami viszont a legmarkánsabb dolog, amire nem számítottam, és ami értelmet ad annak, miért akarja annyira életben tartani és megmenteni Mae-hót: feláldozta a kislányt Osháért. Neki Osha kellett, szóval hagyta meghalni Mae-t. Persze a döntés valahol szükséges volt, mert vagy az egyiket menti, vagy mindkettő meghal. "Harctéri szelektálás", mondhatni. De érthető, hogy emiatt 16 éven át mardosta a bűntudat, pláne, hogy az egész szörnyűséget rákenték egy halottnak vélt kislányra, akit emiatt megutált az ikertestvére. És valószínűleg ez a harag vezetett oda, hogy Osha nem tudott Jedi lovaggá válni. És akkor még ott van az is, hogy Sol ölte meg az ikrek anyját.

Ez egy érdekes eset, mert jó kérdés, hogy Aniseya támadott vagy csak ezzel a Talzin-féle eltűnök-feltűnök módszerrel próbált Osha segítségére sietni. Utolsó szavai alapján talán az utóbbi igaz, de nem lehet tudni. Ugyanígy talán próbálta megszállni Torbint. De egy biztos, ez is egy végzetes lépés volt abból a szempontból, hogy Mae-ho szeme láttára követte el. Még ha jogos is volt, egy kislány nyilván nem fogja ezt megérteni. Ő csak annyit látott, hogy a Jedik, akiket már úgyis utál, mint a bűnt, leszúrták a fegyvertelen anyját. Torz kép, de hé, ő egy kislány. Akit ráadásul a hígvelejű Koril alaposan felbőszített és alágyújtott a haragjának. Hogy lehet már ilyen egy "anya"? Jesszusom. Aniseyának alaposan hátsón kellett volna billentenie ezt a gyűlölettől vezérelt, ostoba nőt.

 

És végül itt van Mae, akinél szintén kicsit új megvilágításba kerültek a dolgok. Koril hatása nagyon durván hatott rá, és emiatt sajnálom őt. Igazán nem tehet róla, hogy egy vadbarom torz világnézetre nevelte, arra, hogy gyűlölje a világot, hogy a harag jó dolog. És igen, ő okozta a tüzet, de itt már látjuk, hogy miután meggyújtotta a noteszt, próbált rázva eloltani, majd miután elejtette, még újra próbálkozott. Valószínűleg a Koril által feltüzelt haragja a kontrolálatlan tűz hatására kihunyt. El is rohant segítségért és az arcán látszik, hogy tényleg megilyedt. Igen, hibázott, és ez a hiba sajnos sok bajt okozott, de a halálesetek tőle függetlenül történtek meg. Koril volt a felbújtó, és ő mindenképpen harcolni akart a Jedikkel. Talán csak Aniseya nem úgy halt volna meg, ahogy, ha Mae nem gyújt tüzet, de mivel Koril kiprovokálja vagy kirobbantja a harcot, lehet így is, úgy is meghal.

Akárhogy is, most sokkal jobban sajnálom Mae-hót, mint akárcsak egy résszel ezelőtt. Egy rettenetes nő befolyása alatt nevelkedett, aki gyűlöletre és haragra okította. Ez már eleve torz világnézetet jelentett neki. Aztán ugyanez a nő még tovább tüzelte a haragját csupán azért, hogy oka legyen a konfliktusra. Koril egy állat, aki nem szerette a lányait, sőt Oshát véleményem szerint le sem sz*rta, Maet pedig szimplán kihasználta. Már most benne van nálam a top10 "hűderohadtulutálomeztabarmot" karakterek között. De lehet ebből még top5 is az újranézésekkel. Aztán bár Mae hibázott, szerette volna ezt a hibát kijavítani, csak hát az élet nem neki osztotta le a lapokat. És ahogy elnézem, Koril életben maradt, hála a magasságosnak, szóval talán még tovább hatott a lányra, aki slusszpoénként egy Sith szárnyai alatt kötött ki. Hát kérem, akit gonosznak nevelnek,, nem csoda, hogy gonosszá válik. Főleg, ha Varosha és Mae-ho tényleg egy jellem két testbe zárva, és Mae-nek jutott a több negatív (harag, félelem) érzelem, és csak kevés pozitív maradt, míg Osha megkapta a jó jellemvonásokat, minimális negatívumok mellett.

 

Mindent összevetve igen, ez a rész új alapokra helyezte az egész The Acolyte-ot és összetettsége miatt lehet, hogy még sokszor fogunk vitázni az egyes aspektusain. Mennyire volt jogos a Jedik közbelépése, Aniseya vajon támadott vagy segíteni próbált, netán védekezett, mikor Sol lebökte? Indara megölte a boszikat, vagy ez csak mellékhatása volt annak, hogy kiűzte őket Kelnacca fejéből? Vagy, ha utóbbi, tudta, hogy ez fog történni? És vajon Indarát mennyire vezérelte a saját érdeke Osha lelki nyugalmával szemben, amikor úgy határozott, elhallgatják a Tanács elől a történteket? És így tovább. Sok dolog van itt, és ez aztán tényleg olyan rész, amit szanaszét lehet cincálni, miközben újra és újranézi az ember.

 

Összességében: bravó! BRAMISSZIMÓ! :clap:

 

Ja, és nagyon örülök annak, hogy egy szemernyi Sith sem volt itt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy, egy dolog nem tiszta: Aniseya mit akart csinálni, amikor köddé próbált válni? Én úgy látom, hogy nemcsak ő, hanem Mae és elkezd köddé válni vele együtt? Csak nem el akarta teleportálni a két gyereket is?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 perccel korábban, Yoda József írta:

Amúgy, egy dolog nem tiszta: Aniseya mit akart csinálni, amikor köddé próbált válni? Én úgy látom, hogy nemcsak ő, hanem Mae és elkezd köddé válni vele együtt? Csak nem el akarta teleportálni a két gyereket is?

Én azt gondolom, hogy Oshahoz akarta teleportálni mindkettőjüket, amit rosszul értelmeztek a kiélezett helyzetben a Jedik, ezért szúr Sol. Bár Korilnál meg az volt az érzésem először, hogy meg akarja szállni Kelnaccát, de valószínűleg ő is elteleportált, míg a nővérek együttes erővel szállták meg a vukit.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hű, ez kemény rész volt, de minden percét imádtam. Gyakorlatilag most nyert értelmet (majdnem) minden, már csak a nagy lezárás maradt. Így már érthető, hogy a szivárogtatók mit értettek azon, hogy a rajongótábor egy része elvből el fogja utasítani, miért mennek a bolygóra. A konvergencia a midikloriánokhoz köthető, ez pedig máig meg tudja feküdni egyesek gyomrát, nekem viszont nagyon tetszett. Az meg különösen, hogy végre hivatalosan is magyarázatot kaptunk, hogy mi is az. Hiperűr-katasztrófa utalás 10/10, így kell remekül világhoz igazítani a saját történetedet, hogy érezhetően ugyanott legyünk.

 

A Jedik amúgy itt nagy g*cik voltak :D 

Totál önfejűek, totál az érzelmeik irányították őket.

 

És, ami nekem még nagyon fontos, hogy Osha is túlkoros lett volna a Jediknél, csak a hazugság miatt maradhatott. Kérdés, ha vele van az Erő, a magas "M-szám" miatt, miért bukott el Jediként?

 

Nagyon izgalmas epizód volt, nagyon tetszett, nagyon sok minden a helyére került, készen állok a lezárásra. Már csak 168 óra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Wtf? Pár dolgot megtudtunk de megint szinte semmit. Ki lehet akkor a sith? Koril anya lehet a tanítvány? Mert mintha ő mondaná az előzetesben,hogy egy kis darabja vagy a mesterem tervéböl? Akkor qimir meg kicsoda? Kitaszított tanítvány? Vagy egy névtelen valóban. Most valóban egy szabadon akaró használó a Qimir és a sithek valójában rejtőznek és figyelnek. Itt mindenkinek  meg kell halnia és csak akkor jöjjön egy második évad ha behozzák a bith -et különben fölösleges a 2 évad.

 

Inkább lett volna animációs sorozat és el lehetett volna húzni jó pár évadra ha ennyire kevés volt a büdzsé, hogy a jedi tanácsot se tudták megjeleníteni....

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, RoCSeV írta:

Wtf? Pár dolgot megtudtunk de megint szinte semmit

Elég sok mindent megtudtunk. Pl. hogy itt gyakorlatilag mindenki sáros, talán Kelnacca és Osha kivételével.

 

15 perccel korábban, RoCSeV írta:

Mert mintha ő mondaná az előzetesben,hogy egy kis darabja vagy a mesterem tervéböl?

Ezt Vernestra mondta a 4. részben, Mae (akkor még nem ismert) mesteréről.

 

15 perccel korábban, RoCSeV írta:

Inkább lett volna animációs sorozat és el lehetett volna húzni jó pár évadra ha ennyire kevés volt a büdzsé, hogy a jedi tanácsot se tudták megjeleníteni....

 

Még mindig van egy rész hátra, ahol szerepelhetnek. Egyébként ez nem büdzsé kérdése szerintem, ha a történet nem kívánja meg, akkor ne szerepeltessék a tanácsot csakazértis, hogy benne legyenek.

 

2 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Így már érthető, hogy a szivárogtatók mit értettek azon, hogy a rajongótábor egy része elvből el fogja utasítani, miért mennek a bolygóra. A konvergencia a midikloriánokhoz köthető, ez pedig máig meg tudja feküdni egyesek gyomrát, nekem viszont nagyon tetszett.

 

Szerintem másra gondolhatott - inkább arra, hogy most már Anakin így nem annyira különleges szerintük - már a 3. résszel is ez volt a bajuk, amikor a szeplőtelen fogantatás bekerült a képbe. Szerintem ez hülyeség amúgy, ha valami, hát Anakin így még különlegesebb lett. Az "ikrek" természetellenesen jöttek létre, Anakin viszont gyakorlatilag maga a temészet alkotása. Ő mega a konvergencia, az "ikrek" pedig csak egy ilyen kovnergenciának a megcsapolásával jöhettek létre

 

Egyébként így az is érthető, hogy Sol miért nem érezte, hogy nem Osha van vele a hajón: az Erőn keresztül ez a két személy egy és ugyanaz, nem lehet különbséget tenni! :) 

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Yoda József írta:

Elég sok mindent megtudtunk. Pl. hogy itt gyakorlatilag mindenki sáros, talán Kelnacca és Osha kivételével.

 

Ezt Vernestra mondta a 4. részben, Mae (akkor még nem ismert) mesteréről.

 

 

Még mindig van egy rész hátra, ahol szerepelhetnek. Egyébként ez nem büdzsé kérdése szerintem, ha a történet nem kívánja meg, akkor ne szerepeltessék a tanácsot csakazértis, hogy benne legyenek.

Indara miért lett volna sáros? Azt tudtam elejétől kezdve, hogy két jedi kivételével mindenki sáros,de hol van a sithek? Yoda meg mondta ő már tudta valahonnan, hogy mindig ketten vannak egy mester és tanítvány, szerintem szerepelni kellet volna hologram formájában a tanácsnak. 

 

Ha csak nem úgy ér véget,hogy 2 évadot követel. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, RoCSeV írta:

Indara miért lett volna sáros?

Úgy mentette meg Kelnaccát, hogy kinyírt vele egy tucat boszorkányt

 

4 perccel korábban, RoCSeV írta:

Azt tudtam elejétől kezdve, hogy két jedi kivételével mindenki sáros,de hol van a sithek?

De miért kellett volna, hogy kiderüljön, hogy itt Brendokon is itt voltak? Miért ne történhetne meg egy ilyen katasztrófa Sithek nélkül? Egyébként még mindig kiderülhet a 8. részben is valami, amit eddig nem tudtunk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , Yoda József írta:

Úgy mentette meg Kelnaccát, hogy kinyírt vele egy tucat boszorkányt

 

De miért kellett volna, hogy kiderüljön, hogy itt Brendokon is itt voltak? Miért ne történhetne meg egy ilyen katasztrófa Sithek nélkül? Egyébként még mindig kiderülhet a 8. részben is valami, amit eddig nem tudtunk.

Ja ez is igaz. Fölösleges teóriákat gyártanom már. De a sorozat elvileg a sötét oldalra koncentrál. Indara ellenezte végig ezt sajnos a padawanja másként látta. Igen láttam hogy ki fektette őket egy mozdulattal akkor viszont koril anyja meg szerepet kap.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 perccel korábban, RoCSeV írta:

Azt tudtam elejétől kezdve, hogy két jedi kivételével mindenki sáros,de hol van a sithek?

Valahol a Galaxisban. Semmi sincs a sorozatban, ami azt feltételezné, hogy itt kéne lenniük. Soha nem is volt. Az egész "a Sith-ek a Brendokon vannak" dolog csak rajongói teória volt két csuklyás figura láttán (és hiába voltak olyanok, akik megmutatták, hogy nem Sith-ek, csak szimpla boszik). Ne támassz elvárásokat rajongói teóriák alapján és pláne ne kérd számon a szérián azt, ha az a saját útját járva nem teljesíti ezeket a fantazmagóriákat.

 

25 perccel korábban, RoCSeV írta:

Yoda meg mondta ő már tudta valahonnan, hogy mindig ketten vannak egy mester és tanítvány, szerintem szerepelni kellet volna hologram formájában a tanácsnak. 

Yoda ezt tudja valahonnan, de miért is kéne ezt a brendoki eseményekből megtudnia? Jelenleg 800 éves és csak 900 éve tudják úgy, hogy a Sith-ek kihaltak. Amikor ő volt padawan, a Sith-ek galaktikus rémuralma még friss volt, pláne egy közel ezer évig is elélő lény számára. Még éltek és tanítottak a Jedi Rendben olyanok, akik harcoltak a Sith-ek elleni háborúban. Szóval vígan van tér arra, hogy Yoda akár ifjú korában is felcsipegessen ilyen morzsákat. Persze nyilván jó lenne tudni, honnan van az infója, mert ez egy belsős cucc, de egyáltalán nem kell ennek a sorozatnak megválaszolnia ezt a kérdést. Pláne nem a brendoki eseményekkel, amikor sokkal kézenfekvőbb az, hogy ha ilyen infromáció eljut Yodához, akkor az a "jelenkori" események okán történhet meg.

A tanács szerepeltetése meg csak szimpla ízléstelen fanservice lenne úgy, ahogy a sorozat most áll, mert jelenleg a sztoriban semmi szükség nincs rájuk. Pont az a lényeg, hogy ez a Jedi team, később pedig Vernestra eltitkolt előlük fontos dolgokat. Azzal, hogy nem jelennek meg, nagyszerűen ábrázolják vizuálisan is, hogy mennyire ki vannak rekesztve ebből az eseménysorozatból. Az utolsó részben amúgy még szerepelhetnek, amikor az egész káosz a nyakukba szakad. Akár még Yoda is kaphat olyan fülest, hogy csak két Sith lehet.

 

23 perccel korábban, RoCSeV írta:

De a sorozat elvileg a sötét oldalra koncentrál.

Nem csak elvileg. A Sötét Oldal nem csak a Sith-ekből áll. Aniseya szektája is ugyanúgy a Sötét Oldalt használja, Mae-ho a Sötét Oldal harcosa, és az, amit itt a Jedik műveltek, szintén a Sötét Oldalt táplálja.

 

34 perccel korábban, RoCSeV írta:

Indara miért lett volna sáros?

Az ő utasítására tusolnak el egy általa végrehajtott tömegmészárlást. Ezt leszámítva tiszta, mint a papok gatyája. :) 

 

45 perccel korábban, Yoda József írta:

Szerintem másra gondolhatott - inkább arra, hogy most már Anakin így nem annyira különleges szerintük - már a 3. résszel is ez volt a bajuk, amikor a szeplőtelen fogantatás bekerült a képbe. Szerintem ez hülyeség amúgy, ha valami, hát Anakin így még különlegesebb lett. Az "ikrek" természetellenesen jöttek létre, Anakin viszont gyakorlatilag maga a temészet alkotása. Ő mega a konvergencia, az "ikrek" pedig csak egy ilyen kovnergenciának a megcsapolásával jöhettek létre

Mondhatni az ikrek hamis kiválasztottak.

Felöltött bennem, hogy esetleg Aniseya is ismerte a Jedi próféciát és ezért akarta a brendoki konvergenciát felhasználva megteremteni az Erő gyermekét. Home made chosen one. Csak aztán valami nem úgy alakult, ahogy a próféciában kellett volna, és egy egész helyett két fél kiválasztottat kapott. Talán maga az Erő lépett közbe, mint ahogy az Erőhasználók klónozását sem igazán hagyja.

 

59 perccel korábban, RoCSeV írta:

Inkább lett volna animációs sorozat és el lehetett volna húzni jó pár évadra ha ennyire kevés volt a büdzsé, hogy a jedi tanácsot se tudták megjeleníteni....

Ennek a sorozatnak az egyik legmagasabb a büdzséje, szóval az aligha lehetett akadálya bárminek. Ha a készítők a sztori szempontjából fontosnak érezték volna, hogy szerepeljenek, beteszik őket. És mi is az összefüggés egy fiktív animációs sorozat hossza és a Jedi Tanács szerepeltetése között? Nem hiszem, hogy akkora összegeket emésztett volna fel 11 statiszta és egy Yoda báb megjelenítése, amiből több évadnyi animációs epizód kijönne. Sőt szerintem egy rész költségeit sem tette volna ki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, RoCSeV írta:

Ennyi lenne a lényeg, hogy a brendoki boszorkányok és a Jedik összecsaptak két különleges lány miatt, Mae bosszúvágyát pedig kihasználta egy rejtőzködő Sith? 

Ezt most komolyan kimásoltad az ign kritikájából? :)

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Legalább ezt a bohózat szektát már többet nem kell látnunk, remélem.

 

Amúgy most mi is történt másképp, mint amit eddig tudtunk? Az, hogy jelen voltak a Jedik is, ami sejthető volt az első flashback verzióban is.

De lényegében tény és való, hogy Mae okozott tüzet, szóval ez nem hazugság, hanem az igazság egy szeglete.

Most azt akarják eltitkolni a Jedi tanács elől lényegében, hogy 1.) Indara kinyírt (nagyon helyesen) néhány random szektatagot? 2.) Hogy Mae-Osha mesterségesen lett létrehozva, vagy hát az Erő által? (hát persze) 3.) Hogy a tanács ellenére beavatkoztak az eseményekbe?

 

Amúgy a Kelnacca vs Torbin, Sol, Indara közötti párbaj nagyon tetszett, illetve Torbin is elég jól kezelte a kardot, védekezett vele a randomíjászok (:D) ellen is csak és kizárólag.

 

Jah a shadows, eltűnős anya-Mae rész nekem se tiszta, mint ahogy sok minden nem az ebből a részből.

 

És akkor már csak egy rész van hátra? Kevés, de hát mivel folytatást is terveznek, nem kell mindenre választ adniuk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon sok dolog történt az epizódban így nincs könnyű dolgom, mert könnyen el lehet siklani fontos részletek felett. Mindenesetre igyekeztem. :D 

 

A fene se gondolta volna, hogy a Jedik egy Erő-anomáliát kutatnak a Brendokon. Ami ráadásul a HR korszak kiindulópontját képező katasztrófával is kapcsolatban áll!

Valószínűleg ezt a bolygót is letarolta a Legacy Run néhény fénysebességgel érkező darabja. Ami a fura és a Jedik kíváncsiságát megragadta, az a közel 100 év után újfent burjánzó élet. Láttunk már megannyi Erőben koncentrált bolygót, Brendok úgy tűnik újabb tag ebben az elit klubban. Itt viszont először merül fel a konvergencia bolygó esetében, mint életteremtő tényező. Ez még az ikrek létezésére is kihathat valamilyen szinten. Ha már a bolygót így rendbe kapta az Erő-koncentráció, akkor az ikrek születésénél is besegíthetett Aniseyának. Érdekes adalék, hogy Qui-Gon is a konvergenciát említi Anakin kapcsán.

 

A Jedik tehát mintákat gyűjtenek, végzik azoknak a mindennapos munkáknak az egyikét, amit békeidőben szoktak. Indara mester a főnök, érezhetően mindenben ő mondja ki a végső szót, a többiek hallgatnak rá. Jó a párbeszéd a tűz mellett, mert megismerjük Torbin azon vágyát, miszerint ő már inkább máshol lenne. Elég triviális a dolog, alapból csak legyintenénk rá, viszont mint később kiderült ennek még nagy jelentősége van.

 

Sol a bolygó felfedezése közben veszi észre Mae-t és Oshát, akiket követ egészen az erőd belsejéig. Jól voltak összefűzve a harmadik részben látott események, sok dologra már itt választ kapunk: Sol volt a kémkedő, ő okozott zajt a generátoroknál.

A látottak megérintik a mestert és ő szorgalmazza Indaránál, hogy nézzenek jobban utána a két lánynak. Sol önjelölt megmentőt játszik, ami nem feltétlen üdvözítő. Erre Indara is remekül rávilágít! Semmit nem tudtak a kovenről, Sol pedig nem is látott olyat, ami nagyon nagy veszélyt jelentene a lányokra.

 

Indara viszont beadja a derekát és ezzel végzetes láncolatot indít el (tetszett az Éjnővérek emlegetése, akik tehát már a HR korszakban is ismertek voltak).

Először is olyat tesznek, ami kimeríti a geonosisi behatolás esetét, csak a HR érában. Tehát az újabb kérdés: joguk volt-e betörniük Indaráéknak a boszorkányok erődjébe? :D 

Az eseményeket ezúttal Torbin szemszögéből követhetjük, aki egyértelműen a csapat gyenge pontja, talán ezért is választotta őt Aniseya a manipulálásra. Persze az érzések is amik Torbinban dúltak a boszorkányok hasznára váltak, hisz az érdekük és kívánságuk azt diktálta, hogy a Jedik hagyják el a bolygót. Ezt a látszólag szóra sem érdemes érzést mélyítette el Torbinban a boszorkány, talán abban bízva, hogy ezzel viszályt szíthat a Jedik között. Mint később kiderült, a dolog visszafelé sült el.

 

Sol az Osháékkal való találkozás után egyre inkább kezdett Qui-Gonra hasonlítani, aki ugye mindent megtett Anakinért, még a tanács ellenében is.

A mostani esetben viszont van dilemma bőven, nevezetesen hogy Sol tényleg Oshának akar jót, vagy túl egyoldalúan látja a helyzetet és a saját vágyait követi inkább? A két Jedi egyre jobban konfrontálódik, de a Jedi tanács jóváhagyása nélkül nem tesznek semmit. Tetszett a központi döntés, mely már így is túl nagy beavatkozásról szól, valamint az akció leállítását kéri.

Pedig mint kiderül, a két lány természetellenesen azonos, szinte ugyanaz a tudat csak két testben.

A Jedik gyorsan összerakják a dolgot, Torbin pedig eszelős módjára indul a lányokért, mert így befejezheti a küldetést. Jó kérdés, hogy mi van akkor ha Aniseya nem piszkál bele a tudatába, és nem erősíti fel az elvágyódását. Talán nem lesz ennyire heves, és másképp alakulnak a dolgok. Talán…

Az ikrek, de főképp az Osha iránti aggodalom Solt is Torbin után vezeti, de ezzel épp a két leginstabilabb Jedi kerül be egy olyan helyre, amely leginkább egy puskaporos hordóra hasonlít.

Sejtettük, de tényleg így történt: Korill nagy szerepet játszott abban, hogy a dolgok ennyire elfajultak. Először ő uszította Mae-t a testvére ellen, aminek a következménye lett a tűz, ami az elektromos hálózaton keresztül szinte elpusztította a teljes komplexumot. Később Torbinnal is ő készült szembe szállni, amikor is a sorozat legmisztikusabb eseménye történt, amit azóta se tudok hova tenni. Mármint a célt. Mit akart Aniseya? Mert az hagyján, hogy füstté vált, de Mae is elkezdett oszlani. :o Amúgy baromi jól nézett ki az egész, igazi sötét oldali praktikákat láttunk itt. Nem csodálom, hogy Sol pánikba esett ezeket látva, és szinte reflexből leszúrta Aniseya-t. Lehet én is ezt tettem volna. Mindez Mae szemeláttára, akiről így most már tudjuk miért akart bosszút állni később a Jediken. 

Az ezután következő Jedi harc fantasztikus volt! Kelnacca egy állat, és amit művelt Torbinnal meg Sollal az nagyon kemény. Apropó mi lett Korillal? Láttuk füsté válni, de azután? Talán ő szállta meg Kelnaccát? Mindenesetre Indara megmutatta miért ő a csapat vezetője. Visszafordította a fekete mágiát ezzel megölve az összes boszorkányt. Hogy ez mennyire volt helyes vagy helytelen, az nézőpont kérdése.

 

Az események vége is ugyanolyan megosztott, mint amit addig láttunk. Indara és Sol kis híján összeverekednek, és végül a nő találja ki, hogy hazudjanak a tanácsnak és titkolják el mi történt. Mindezt Oshára hivatkozva, akinek így legalább lehet esélye egy normális életre a Jedik között. Viszont abba nem gondolt bele, hogy mekkora veszély rejlik abban ha egy egész élet épül hazugságra. De még így is lehetett volna happy end, ha Mae nem tér vissza a halálból.

 

Az epizód szinte mindent megmagyaráz, de azért pár dolog még kérdéses. Ki mentette meg Mae-t? Mi lett Korillal? A konvergenciának van köze az ikrek teremtéséhez? A sith hogy jött képbe? Gyanítom ezen kérdések nagy részére az utolsó részből kapunk választ.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Akárhogy is, most sokkal jobban sajnálom Mae-hót, mint akárcsak egy résszel ezelőtt. Egy rettenetes nő befolyása alatt nevelkedett, aki gyűlöletre és haragra okította

Nem lennék meglepve ha Darth Maulina titokban a sith-nek dolgozott volna. Ez megmagyarázná miért kötött ki Mae a sötét oldal karmai között. Persze az sem kizárt, hogy ez a romlott nő egy sith. Azt se értem mit látott benne Aniseya.

 

8 órával ezelőtt, Tycho_Celchu írta:

Én azt gondolom, hogy Oshahoz akarta teleportálni mindkettőjüket, amit rosszul értelmeztek a kiélezett helyzetben a Jedik, ezért szúr Sol. Bár Korilnál meg az volt az érzésem először, hogy meg akarja szállni Kelnaccát, de valószínűleg ő is elteleportált, míg a nővérek együttes erővel szállták meg a vukit.

Tehát azt mondod menekülni próbált? 

 

6 órával ezelőtt, kdani20 írta:

 

És, ami nekem még nagyon fontos, hogy Osha is túlkoros lett volna a Jediknél, csak a hazugság miatt maradhatott.

Alapból biztos elutasítják, de Anakinhoz hasonlóan maradhatott. Bár egy trauma után, túlkorosan felvenni maguk közé valakit? Necces....de Osha nem is tudott Jedivé válni.

 

1 órával korábban, Galen Malek89 írta:

Most azt akarják eltitkolni a Jedi tanács elől lényegében, hogy 1.) Indara kinyírt (nagyon helyesen) néhány random szektatagot? 2.) Hogy Mae-Osha mesterségesen lett létrehozva, vagy hát az Erő által? (hát persze) 3.) Hogy a tanács ellenére beavatkoztak az eseményekbe?

Szerintem egy kicsi mindenből. A legfőbb ok, hogy Osha tanítvány lehessen, így az élete nem vész kárba. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

48 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

 

 

Tehát azt mondod menekülni próbált? 

 

 

Szerintem Aniseya Oshához való teleportálása Mae-jel együtt a testvér megmentésére irányult.

Korilnak viszont a fegyverét elvágták fénykarddal, és a hirtelen érkező Kelnacca hatását kihasználva elteleportált (menekült) a további összecsapás elől. //érdekes Sol nem akart támadni, csak védekezett//

És gondolom ő menti majd meg Mae-t a zuhanás után.

 

Kelnaccát pedig a csoportnyi boszorkák szállták meg. (de bevallom először én is arra tippeltem, hogy kvázi beleszállt a vuki testébe)

Szerkesztve: - Tycho_Celchu
bővítés
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett a rész, sok minden a helyére került.

Én először azt hittem, hogy a Anesya nem is vált köddé, csak Sollal ezt láttatta a Koril, és Sol ezt támadásnak vélte, ezért döfött.

Dzséjt részletes elemzése után nem nagyon van ezen kívül mit szóbahoznom, és nagyon fáradt is vagyok. Lesz újranézés! nanáhogy!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Tycho_Celchu írta:

Szerintem Aniseya Oshához való teleportálása Mae-jel együtt a testvér megmentésére irányult.

Korilnak viszont a fegyverét elvágták fénykarddal, és a hirtelen érkező Kelnacca hatását kihasználva elteleportált (menekült) a további összecsapás elől. //érdekes Sol nem akart támadni, csak védekezett//

És gondolom ő menti majd meg Mae-t a zuhanás után.

Érdekes elmélet, simán lehetett így is. 

 

1 órával ezelőtt, Tycho_Celchu írta:

Kelnaccát pedig a csoportnyi boszorkák szállták meg. (de bevallom először én is arra tippeltem, hogy kvázi beleszállt a vuki testébe)

Igen ez világos volt, csak azt hittem ott lesz Korill is. Vajon ezek a boszorkák tudják azt amit a két fő nyanya? Ez a füstös eltűnés hajazott Talzin eltűnésére.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem tudják, mert a nyilasok is pik-pak felszívódtak.

Amúgy szerintem ez a füstösdi is jelzi, hogy Aniseya és az éjnővérek között valamilyen laza kapcsolat lehet. Ugyanannak hívják az Erőt, a mágiájuk is szembetűnően hasonló. Lehet, hogy a hajdan volt Dathomiri Boszorkánykirályság valamilyen leszármazott oldalágai ők, mint az éjnővérek vagy a hegyiklán. És talán a színek is a beállítottságot jelzik:

- a hegyiklán a Világos Oldal elkötelezettjei, a mágiájuk színe a fehér.

- az éjnővérek a Sötét és a Világos Oldal között járnak, ők zöldek.

- Aniseya klánja a Sötét Oldalt használja, így az ő színük a fekete.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett a rész, sok minden értelmet nyert, árnyalódott. Csak a stáblistát kell időben kikapcsolni :evil::D

 

15 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Hát kérem, akit gonosznak nevelnek,, nem csoda, hogy gonosszá válik.

 

És ehhez képest még nem is olyan elvetemült Mae.

 

6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Felöltött bennem, hogy esetleg Aniseya is ismerte a Jedi próféciát

 

Vagy az is lehet, hogy minden Erő kultusznak van egy hasonló "messiása" ami egyazon tőről fakad, a való világban létező vallásokban is felfedezhetőek közös motívumok.

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nem lennék meglepve ha Darth Maulina titokban a sith-nek dolgozott volna. Ez megmagyarázná miért kötött ki Mae a sötét oldal karmai között. Persze az sem kizárt, hogy ez a romlott nő egy sith.

 

 

Én azt remélem nincs semmi köze a Sithekhez, nem kell minden Erőhasználó gonosznak közvetlen kapcsolatban állnia velük.

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Azt se értem mit látott benne Aniseya.

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Tudod, szokták mondani, hogy a szerelem vak.

 

 

Én nem gondolom, hogy köztük bármi érzelmi kapocs lenne, Koril szerintem csak a "béranya" valamilyen okból kiválasztották, talán mert Ő a második legerősebb az Erőben és így vele volt a legnagyobb a sikeres megtermékenyítés esélye.

 

 

2 órával ezelőtt, Tycho_Celchu írta:

érdekes Sol nem akart támadni, csak védekezett

 

Tudatosult benne, mit tett, hogy ordas nagyot hibázott és gondolom nem akarta tetézni, menteni a menthetetlent, de Koril agresszivitása, gyűlölete miatt ez nem volt lehetséges. Ha Korilt szúrja le és Aniseya támadott volna rá emiatt, egy ilyen attitüddel szerintem ő belátta volna mi a helyes/ a legjobb mindenkinek és abbahagyja a támadást.

 

 

 

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Lehet, hogy a hajdan volt Dathomiri Boszorkánykirályság valamilyen leszármazott oldalágai ők, mint az éjnővérek vagy a hegyiklán

 

Lehet, hogy egy, a Klán útjával egyet nem értő nővér, kivált és Ő alapította őket.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Én azt remélem nincs semmi köze a Sithekhez, nem kell minden Erőhasználó gonosznak közvetlen kapcsolatban állnia velük.

 

Csak azért reménykedek végig ebben, mert nem tudom hogy jön majd be a képbe a Sith. :D Kell a kapaszkodó. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Csak azért reménykedek végig ebben, mert nem tudom hogy jön majd be a képbe a Sith. :D Kell a kapaszkodó. 

 

Qimir egy Sith úgy :P:D, de komolyra fordítva... ezt az utolsó részben elrendezhetik még úgy is, hogy a boszorkáknak nincs közük hozzá, ha Maenek sikerült valamikor elhagyni a bolygót akkor Qimir akármikor, akárhol ráakadhatott a galaxisban, ha meg a bolygón maradt végig akkor esetleg Qimir is kutathatta konvergenciát és a bolygóra utazott és ott volt Osha. Egyébként nekem valamiért az az érzésem, hogy Qimir nem olyan hosszú ideje Mae mestere, max 1-2 év de semmiképp nem gyerekkorától, akkor Mae sokkal elkötelezettebb lenne szerintem.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

És ehhez képest még nem is olyan elvetemült Mae.

Azért, ha elborul az agya, eléggé azzá tud válni. Mert na, a harmadik részben azért mégis közölte Oshával, hogy úgy fogja megállítani, hogy megöli. Azért ez eléggé alja mindennek. Szóval azért van itt gonoszság bőven, csak még képes kontrollálni. De, ha valaki, mint mondjuk a brendoki események alatt Koril, feloldja a fékeket, akkor azért elég mélyre tud süllyedni. Azért az a tűz eredendően gyilkos szándékkal született, még ha aztán meg is gondolta magát.

 

14 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Vagy az is lehet, hogy minden Erő kultusznak van egy hasonló "messiása" ami egyazon tőről fakad, a való világban létező vallásokban is felfedezhetőek közös motívumok.

Igen, ez is elképzelhető.

 

17 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Én nem gondolom, hogy köztük bármi érzelmi kapocs lenne, Koril szerintem csak a "béranya" valamilyen okból kiválasztották, talán mert Ő a második legerősebb az Erőben és így vele volt a legnagyobb a sikeres megtermékenyítés esélye.

Szerintem több van köztük, legalábbis Aniseya részéről. Emiatt a jelenet miatt gondolom így:

Pwo3kvB.png

Ez egy nagyon intim pillanat köztük. Eleve az, hogy ilyen közel állnak egymáshoz, már sokat sejtet. Aztán Koril megérinti Aniseya kezét, mire az megérinti Koril állát majd megsimogatja az arcát. Aztán Koril közbelép és elhúzza Aniseya kezét, ami jelezheti, hogy ez az érzelmi kapcsolat valójában egyoldalú. De e jelenet miatt úgy érzem, Aniseya ténylegesen érez valamit Koril iránt, nem csak "béranyaként" van az oldalán a zabrak.

 

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Csak azért reménykedek végig ebben, mert nem tudom hogy jön majd be a képbe a Sith. :D Kell a kapaszkodó. 

Hogyan került a Kereskedelmi Szövetség össze a Sith-tel? Hogyan jött a képbe Talzin és a fia, Maul esetében a Sith? Hogyan került képbe a Sith Dooku esetében? Sokáig lehtne az ehhez hasonló kérdéseket ismételgetni, de válasz egyikre sincs. 16 év alatt valahogy Mae-ho és Qimir összetalálkozott. Nem a hogyan igazából a lényeg, hanem az, amit ez eredményez majd.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Egyébként nekem valamiért az az érzésem, hogy Qimir nem olyan hosszú ideje Mae mestere, max 1-2 év de semmiképp nem gyerekkorától, akkor Mae sokkal elkötelezettebb lenne szerintem.

Mae sztorijának és a Sith feltűnésének ez a része még magyarázatra szorul. Meg kell kapnunk az utolsó részben azt, hogy jön a képbe a Sith!

 

2 perccel korábban, Dzséjt írta:

Azért, ha elborul az agya, eléggé azzá tud válni. Mert na, a harmadik részben azért mégis közölte Oshával, hogy úgy fogja megállítani, hogy megöli. Azért ez eléggé alja mindennek. Szóval azért van itt gonoszság bőven, csak még képes kontrollálni. De, ha valaki, mint mondjuk a brendoki események alatt Koril, feloldja a fékeket, akkor azért elég mélyre tud süllyedni. Azért az a tűz eredendően gyilkos szándékkal született, még ha aztán meg is gondolta magát.

Kell neki egy katalizátor. Magától egy gyerek se ilyen, bár Mae-ben tényleg ott a sötét oldal magja.

 

5 perccel korábban, Dzséjt írta:

Hogyan került a Kereskedelmi Szövetség össze a Sith-tel? Hogyan jött a képbe Talzin és a fia, Maul esetében a Sith? Hogyan került képbe a Sith Dooku esetében? Sokáig lehtne az ehhez hasonló kérdéseket ismételgetni, de válasz egyikre sincs. 16 év alatt valahogy Mae-ho és Qimir összetalálkozott. Nem a hogyan igazából a lényeg, hanem az, amit ez eredményez majd.

Igaz. :D 

 

Egyébként ha igaz, hogy egy tudatról van szó, és annak jó oldala Oshában landolt, akkor Qimir felkötheti a gatyáját (végre).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.