Ugrás a kommentre

1x07 - Choice


Ajánlott hozzászólás

1 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Nem ő kezdte. Aniseya csinálta az egészet

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Persze lehet Aniseya segített be neki 

 

1 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Akkor jöjjön a második rész. Amit még nem említettem hogy Torbint azonnal ki kellett volna zárni a Rendből. Olyan mint egy elkényeztetett kölyök. Már az zavart hogy siránkozott hogy mikor mennek vissza  Coruscantra. A Jedik nagy erénye az önuralom és a türelem Torbin fiam. Ha nem teszik hogy itt szabályok vannak és azt teszed amit a mestered mondd akkor ki lehet lépni a Rendből.

Az ifjú Luke-ra emlékeztetett, akit Yoda úgy jellemzett, hogy soha sem arra koncentrált ahol volt, amit csinált. Mindig elkalandozott a tekintete, a jövőbe. Nekem kicsit Torbin is ilyen.

 

1 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Itt jött szerintem a rosszul reagálás mindkét részről. A Boszorkányok azt hittét(joggal, hisz a Jedik nem az ajtón csengettek) hogy erőszakkal el akarják vinnni a gyerekeket. Koril meg szította  tüzet, hogyha közelebb lépnek, meghalnak. Zseniálisan ostoba ez a nő.

Inkább borzasztó nagy Jedi gyűlölő. Ez teljesen egyértelmű. Végig a konfrontációt keresi. Ő már az első látogatás után lerohanta volna a Jediket. A zsigeri gyűlölet vezérli.

 

1 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Sol-t szerintem ez borította meg érzelmileg 16 éven kesresztül hogy egy jó és értelmes boszorkányt ölt meg akaratlanul és pánikban.

Ez biztos! Oshával akarta jóvá tenni, akit szerintem a bűntudata miatt is tanított.

 

1 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Persze lehet hogy Indara megérezte ezt a közös tudatot és szándékosan semísítette meg ,tisztában léve azzal hogy emiatt a boszik meghalnak. De ekkor sem itélem el hisz egyfajta önvédelem. Mivel már Torbint is megszállták és most Kelnaccát, , így Indara tudta hogy brutális veszélyben vannak hisz bármelyiküket megszállhatják.

Akár őt is és nem biztos hogy Sol tudja ezt a kiűző képességet amit ő. Magyarán ő sem tehette mást.

Nem akarattal ölte meg őket, és ez látszik is a jeleneten. A végén rádöbben mit tett ami rá is van írva az arcára. :( Szerintem a második pötty a bal arcán ennek a tettének az emléke.

 

1 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Sajnos Sol nem tehetett mást, nem volt ott még egy Jedi, hogy mindkét kislányt meg lehessen menteni. Borzalmas döntést kellett hoznia, de ha nem engedi el Mae-t, akkor Osha meghal. Csak egyet tudott megmenteni és ő Oshához kötődött.

Mae-t ezzel kétszeresen is sokkolta. Először a szeme láttára ölte meg az anyját, aztán lemondott róla. Ne csodálkozzunk ha a lánynak nem Sol volt a kedvence.

 

 

 

Az meg szimplán bicskanyitogató, amikor rohan kifelé Mae hogy tűz van, erre Koril ahelyett hogy rohanna segíteni, megtámadja Torbint. :angry: :fuck2:

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Eszembe jutott egy olyan lehetőség is, hogy Mae zuhanás közben füstté vált, és a bunta fánál minifesztálódott. 

Ezt már megbeszéltük korábban. :lol: 

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Mae túlélte a zuhanást, ugyanúgy mint Palpatine. Sőt! Gyaníthatóan teleportálta magát egy másik helyre. A két módszer még akár összefüggésben is lehet egymással. 

Aham. 

Ahogy ezt már összeraktuk Koril benne lehet ebben, mivel ő szintén elfüstölt, tehát élhet még akkor.

 

1 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Aztán elfüstölt. Szerintem ő mentett meg Mae-t.

Igen. Pár napja megállapítottuk, hogy ez a legvalószínűbb jelenlegi tudásunk alapján.

 

1 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Sol nem tehetett mást, nem volt ott még egy Jedi, hogy mindkét kislányt meg lehessen menteni.

Ha mindkettőt lebegteti el azzal se?

 

Akárhányszor feljön a Brendoki sötét nász árnyalódik.

Most épp úgy látom, az egész folyamat attól indul be, hogy Ohsa nem akarja a felemelkedést, bizonytalan, elvágyódik. Sol odasodródik, megérez valamit, nem tudja mit, elkezd hozzá vonzódni, segíteni akar neki, ettől lép mozgásba az eseménysorozat, aminek a vége az, hogy teljesül Ohsa vágya, amiért nagy árat fizet mindenki. Ha Koril és Mae nem állnának ellen és hagynák elmenni, nem így történne.

Aniseya védekezése egy visszaszálló átok lesz. Megszállja Torbint, aki gyenge, nyilván ettől kattan be a srác, ami egy olyan sötét mágia, aminek a vége az, hogy Torbin vágya is teljesül, hazamehetnek. Megvolt a túlságosan is izgalmas kaland számára, épphogy túléli. Ez a tapasztalás lehet olyan hatással rá, ami fordulat lehet az ő gyorsított éréséhez.

Nem hiszem, hogy azért ki kellene rakni a rendből, mert egy forrófejű padawan, akit meg tudott szállni egy boszi. Később a hajón ő viselkedik higgadtan, amikor Sol kibukik és összefeszül Indarával. Már kezdem látni benne a mestert, akivé ezután válhat.

Több helyen láttam felmerülni, hogy Ani mama suttogása Torbinnak elég szexuális. Azt nem tudom ki mire gerjed, nekem többszöri megnézés után sem jött ez át. Mindenesetre ez az egyik kedvenc jelenetem. :love: 

 

Mindazokból, ami történt a Brendokon vajon mit adtak elő a tanácsnak? :? 

 

A másik a tűz. Hogy okoz ekkora pusztítást? Amikor Mae szétveri a vezérlést, hogy lezárjon mindent, akkor kiiktatja a biztonsági rendszert is, ami ilyen esetben működésbe lépne? :?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2024. 07. 11. - 12:49, Dzséjt írta:

Bennem valóban fel sem ötlött, és szerintrem egyáltalán nem is igaz ez. A bolygót az Erő konvergencia terraformálta, és ehhez semmi közük a bosziknak, még a környéken sem jártak, amikor ez megtörtént. Természetes jelenség, ami odavonzotta a boszikat, épp úgy, ahogy a Jediket, és Aniseya csak arra használta a konvergenciát, hogy legyártsák Oshát és Mae-t.

Lényegében az egész Brendok azt mutatja be, hogy hogyan jött létre az élet a Galaxisban (és azon túl?) az Erő által.

Szerintem arra is ugyanúgy van esély, hogy a boszik a Jedikhez hasonlóan az Erő-konvergencia révén találtak rá az Erőben csomópontot jelentő, ám ekkor még élővilágilag kietlenebb Brendokra. Aztán, hogy leteszteljék az élet teremtésének lehetőségét ezen csomópont/hatalom által, először létrehozták a "brendoki yggrdrasilt"/az élet fáját, amiből végül, az Erő révén kiburjánzott a Brendok további vegetációja. Ezt a tesztet követően pedig, Aniseyáék hozzáláthattak a tényleges célhoz: Osha és Mae megteremtéséhez.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Persze lehet Aniseya segített be neki 

Nem lehet, hogy Aniseya segített be neki, hanem biztos, hogy Aniseya csinálta egyedül. Mae-hónak ahhoz semmi köze sem volt. A folyamat akkor kezdődött, amikor Aniseya rákezdett, és azonnal abbamaradt, amint mellbe szúrta Sol. Mae-ről meg lerí, hogy nem valami Erőtrükkre koncentrál, hanem kétségbeesetten mered az anyjára.

 

2 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Szerintem arra is ugyanúgy van esély, hogy a boszik a Jedikhez hasonlóan az Erő-konvergencia révén találtak rá az Erőben csomópontot jelentő, ám ekkor még élővilágilag kietlenebb Brendokra. Aztán, hogy leteszteljék az élet teremtésének lehetőségét ezen csomópont/hatalom által, először létrehozták a "brendoki yggrdrasilt"/az élet fáját, amiből végül, az Erő révén kiburjánzott a Brendok további vegetációja. Ezt a tesztet követően pedig, Aniseyáék hozzáláthattak a tényleges célhoz: Osha és Mae megteremtéséhez.

Persze, lehetséges, amíg nyíltan meg nem mutatják vagy mondják, hogy nem így volt. Ezt majd az idő eldönti, ahogy kijönnek az ezzel foglalkozó művek.

De nekem baromira túlzásnak tűnne, és szerintem nem is illik a koncepcióba, hogy egyetlen boszorkány képes volt egy egész bolygót feltölteni változatos és teljes flórával és faunával, miközben a konvergencia hatalmát megcsapolva sem tudott egy egész embert megteremteni. Sokkal reálisabb az, hogy a mindenható Erő, nem egy elűzött boszorkány állított vissza minden életet a Brendokon. A konvergencia csak odacsalta a boszikat, aztán Aniseya csekély tudásával és hatalmával kihasználta a konvergenciát és így tudott két fél, ily módon fogyatékos embert kreálni.

 

2 órával ezelőtt, Szisz írta:

Ha mindkettőt lebegteti el azzal se?

Valószínűleg nem, hiszen épp az okozta Mae zuhanását, hogy Solnak nem maradt már arra sem ereje, hogy a két hídcsonkot alátámassza. Láthatóan ahhoz sem, hogy Oshát elkapja az Erővel, őt is kézzel kellett elkapnia. Nem csoda, pár pillanattal azelőtt gyepálta meg egy wookiee, az Erőhasználathoz meg fittség és koncentráció kell. Minél lestrapáltabb egy Jedi, annál kevésbé tudja használni az Erőt. Sőt bizonyos trükkök esetében még az Erő maga is kivesz a Jediből. Ezért nem élhetnek például az Erőgyorsítással. Emberfeletti gyorsaságra tehetnek szert, ám ez emberfeletti megterhelést is jelent az izmoknak. Vagyis a Jedi gyorsan elfárad, ami kihat a további teljesítményére. És ezért kell folyton edzenie a Jediknek, nem csak a szellemüket, de a testüket is. Hogy az ilyen ritka, de olykor használt extrém terheléseket elviseljék.

 

5 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Itt szerintem az történt hogy a boszorkányok egy közös tudatba rakták valahogy a saját tudatukat és ezt belenomyták Kelnaccá-éba. Indara pedig ezt a közös tudatot űzte ki, de mivel a kihozatalnak és aztán a közös tudatból a a saját tudatba való visszatérésnek van egy módszere, és ezt Indara nem ismerte ezért halhattak meg. Magyarán ő az Erőt használva a boszorkányok közös tudatát csak egyszerűen kivonta Kelnacca tudatából ahol az megsemmisült és ezért halhattak meg a boszik.

Ez tök jó elképzelés. Kicsit olyan lehetett, mint, amikor a Mátrixra rákötött emberek fejéből azelőtt húzzák ki a csatlakozót, hogy a tudatát visszatöltötték volna a programból a testbe. Csak most Trinity húzta ki a dugót.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Sol újabb rossz döntést hozott, ám ezúttal végzeteset: megölte Aniseyát. Ráadásul nekem van egy olyan érzséem, hogy ezt Sol nem azért tette, mert azt hitte, Aniseya támad. Szerintem pontosan tudta, hogy Aniseya el fogja valahová teleporátlni "Oshát", és akkor soha nem tudja a padawanjáúl fogadni. Vagyis egyszerűen meggyilkolta a fegyvertelen, a lányát menekíteni próbáló nőt azért, hogy Osha az övé lehessen.

Szerintem is. Es ezért gondolom hogy Sol lesz végül a Sith. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Szisz írta:

Most épp úgy látom, az egész folyamat attól indul be, hogy Ohsa nem akarja a felemelkedést, bizonytalan, elvágyódik. Sol odasodródik, megérez valamit, nem tudja mit, elkezd hozzá vonzódni, segíteni akar neki, ettől lép mozgásba az eseménysorozat, aminek a vége az, hogy teljesül Ohsa vágya, amiért nagy árat fizet mindenki.

Nehogy már egy kislány legyen a hibás aki nem akart semmi rosszat, csak a saját útját járni. :? 

 

11 órával ezelőtt, Szisz írta:

Mindazokból, ami történt a Brendokon vajon mit adtak elő a tanácsnak

Szerintem azt adták elő, amit Sol elmondott Oshának.

 

11 órával ezelőtt, Szisz írta:

A másik a tűz. Hogy okoz ekkora pusztítást? Amikor Mae szétveri a vezérlést, hogy lezárjon mindent, akkor kiiktatja a biztonsági rendszert is, ami ilyen esetben működésbe lépne? :?

Ez egy elég régi bánya, eléggé le lehetett már harcolva. Ez nekem belefér.  

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Ez egy elég régi bánya, eléggé le lehetett már harcolva. Ez nekem belefér.  

Pontosan, ez a hely iszonyú régi lehet. A starwars.com szerint ősi, amit az is alátámaszt, hogy több mint valószínű, hogy még jóval a Nagy Hipertér-katasztrófa előtt épült, vagyis alsó hangon is több mint száz éves. Szóval nem csak baromira öreg, de átvészelt egy bolygószintű kataklizmát. Aztán ki tudja, hány évig állt egymagában mindenféle karbantartás nélkül, kitéve az elemeknek. Szerintem, ami működik, azt a boszik hozták helyre tessék-lássék megoldásokkal. Több mint száz éves, karbantartás nélküli épületben, ahol a vezetékeket valószínűleg már csak az Erő tartja egyben, egy tűz nagyon gyorsan tud terjedni és nagyon nagy kárt tud okozni nagyon rövid idő alatt.

Ráadásul az építmény kivitelezése sem első osztályú ilyen téren, ha csak nem az volt a cél, hogy a tűz gyorsan terjedjen, mert akkor kivételesen jól lett megtervezve. Mert minden elektronikus berendezés körül fa burkolat volt, szóval bele lett kódolva az épületbe, hogy ha egy rövidzárlat végigfut a rendszeren és több helyen is szikrát okoz, akkor garantáltan a létesítmény több pontján is egyidejűleg keletkezzen tűz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nehogy már egy kislány legyen a hibás aki nem akart semmi rosszat, csak a saját útját járni. :? 

 

Ki mondta, hogy ő a hibás? Ok-okozat láncolat. Pillangóhatás. Aniseya is ezt tanítja nekik.

Tény, ha visszább megyünk akkor a teremtésük az oka. Vagyis a boszik úgy en bloc? Maguk sírját ásták meg.

Valahol pont ez a tanulsága a résznek, hogy senki sem hibás és mindenki felelős a döntéseiért. Egy gyereket nyilván nem lehet hibáztatni, így Maet sem.

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De ilyen alapon akár Aniseyát is elővehetnéd, mert hát a folyamat onnan indult, hogy megfogant a gondolat: teremt egy embert az Erő által. Vagy Aniseya nagyanyját, aki lepedőakrobatikázott egy f*szival védekezés nélkül. Vagy az ük-ük-ük-üknagyanyját. Vagy az első midi-chloriant, ami életet teremtett. Vagy az ősrobbanást, ami létrehozta a Galaxist. Mert az ok-okozat a létezés megkezdésének időpontjáról indul. Szóval ennek így nem sok értelme van. Tény, elindult valamikor a folyamat. Amikor megkezdődött az univerzumban a létezés, elindult egy folyamat, ami végül ide vezetett, és ami innen tovább vezet, hiszen az, hogy Sol most megmentette Oshát, nevezhető az exegoli csatához vezető folyamat ok-okozati kezdetének. De akár a Nagy Hiperűr-katasztrófát is megjelölhetnénk, hiszen anélkül Brendokon nincs konvergencia.

Osha vágya egy milliárdszor milliárdnyi évnyi folyamat egy apró kis része, nem a kezdete. Olyan folyamatoknak, amik már akkor zajlottak, amikor Osha ezer évvel ezelőtti őse is még csak kényes gondolat volt a szülei fejében, és akkor is zajlani fognak, amikor már olyan sem létezik, aki még halványan emlékezne olyanra, aki ismerte Oshát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Szisz írta:

Ki mondta, hogy ő a hibás?

Te. :P Jó, értem én mit szeretnél közölni de Oshát ilyen kontextusban szerintem nem helyes emlegetni mert ennyi erővel akkor bárkire rá lehet húzni valamit aki ott volt. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Donát írta:

Szerintem is. Es ezért gondolom hogy Sol lesz végül a Sith. 

 

Nekem meg az jutott az eszembe, hogy ő lesz a tökéletes bűnbak, ő meghal, de akik közvetlenül nem találkoztak Qimirrel arra a következtetésre jutnak, hogy Sol állt a háttérben, mert megrontotta a Sötét oldal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Te. :P

Még csak gondolni sem gondoltam erre. Félreértetted. Azt írtam, hogy senki nem hibás, mert egy káosz alakul ki. Mindenkinek lehet a szándékaira ráhúzni, hogy önvédelem. Vannak akik akaratosabbak. Vannak, akiket manipulálnak.

Ja igen. Lehet szanaszét van már, de ezt is írtam, hogy ahány nézőpont annyi megoldás. 

 

 

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

De ilyen alapon akár Aniseyát is elővehetnéd

Igen. Fentebb írtam, mindenki valamennyire felelős. Az emberi elme ilyen, hogy mindig keresi a bűnöst.

Pont attól érdekes ez a rész, hogy hoznak döntéseket, védekeznek, segíteni akarnak, beavatkoznak, mennek a fejük után és ebből a kavalkádból lesz, ami lesz. A legtöbb dolog baleset, vagy öntudatlan cselekedet. Aniseya mikor már elengedi a dolgot, már késő, mert addigra már besuttogta Torbint és annak a döntésének a következményét már nem tudja megfordítani.

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

31 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

 

Nekem meg az jutott az eszembe, hogy ő lesz a tökéletes bűnbak, ő meghal, de akik közvetlenül nem találkoztak Qimirrel arra a következtetésre jutnak, hogy Sol állt a háttérben, mert megrontotta a Sötét oldal.

Főleg ha megtudják mit titkoltak el Indaráék. Senki nem tud már védekezni abból a csapatból. Nagy valószínűséggel a szőnyeg alá fogják söpörni a dolgot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Szisz írta:

A legtöbb dolog baleset, vagy öntudatlan cselekedet.

De a legfontosabb kiváltó okok teljesen tudatosan meghozott döntések. Indara tudatosan dönt arról, hogy nem egymaga tör be az erődbe, hanem négyen mennek oda, felfegyverkezve. És pontosan tudta, hogy ez minek fog tűnni, hiszen ő maga mondja Solnak.

Koril tudatosan döntött arról, hogy mindenképpen konfrontálódni akar a Jedikkel.

Sol és Torbin tudatosan döntött arról, hogy semmibe veszik a legfelsőbb vezetés egyértelmű és direkt utasításait, és bár pontosan tudták, hogy a boszorkányok (jogosan) fenyegetésnek fogják tartani, másodszor is fegyveres betörést követtek el.

Ezek nem balesetek, nem öntudatlan cselekedetek, egyértelműen józan ésszel meghozott, a konfrontációhoz vezető tudatos döntések. Sol bármi áron el akarta vinni Oshát, ezért a gyilkosságtól sem riadt vissza. Ami szintén egy tudatos döntés volt, hogy a transzportációt megakadályozva megöl egy fegyvertelen, a gyermekét a szituációból joggal kimenekíteni próbáló nőt. Koril pedig bármi áron konfliktust akart. Tojt ő a gyermekeire. Ez is tudatos döntés. Amikor Mae megajelent azzal, hogy tűz van és Osha veszélybe került, ő teljesen magától választotta azt, hogy ahelyett, hogy a lányait védené, kirobbantja a konfliktust azzal, hogy megtámadja Torbint és Solt.

Ne sikamikáljuk már őket tisztára azzal, hogy "elindult egy folyamat és hát végül így alakult". Sol, Torbin, Koril és Indara egyértelműen bűnösek, hibásak és felelősek azért, hogy ez a folyamat ilyen irányt vett és végül így alakult.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Persze szét lehet így szálazni, mégsem látunk rá mindenre és nem is fogunk. Ami alapján ítélkezni lehet azok részigazságok. A legjobb példa erre ez a sorozat. Megnézhetnénk számtalan nézőpontból ugyanazt az eseményt és mindig valami más jönne ki. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én nem tudom, te mit néztél, de én a két részben mindent láttam. Te mit hagytál ki? Pont az ennek az egésznek a lényege, hogy a két rész megadja a teljes képet. Elfogytak a nézőpontok, láttuk a boszik és a Jedik oldaláról is az eseményeket, nekünk nézőknek így minden információ a rendelkezésünkre áll, hogy ítélkezzünk.

Meg aztán, pont te vagy, aki pár órája az egészből kiragadott egyetlen egy szálat és ezzel megtette Oshát abszolút felelősnek események elindítójaként.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

37 perccel korábban, Dzséjt írta:

Én nem tudom, te mit néztél, de én a két részben mindent láttam. Te mit hagytál ki? Pont az ennek az egésznek a lényege, hogy a két rész megadja a teljes képet. Elfogytak a nézőpontok, láttuk a boszik és a Jedik oldaláról is az eseményeket, nekünk nézőknek így minden információ a rendelkezésünkre áll, hogy ítélkezzünk.

Meg aztán, pont te vagy, aki pár órája az egészből kiragadott egyetlen egy szálat és ezzel megtette Oshát abszolút felelősnek események elindítójaként.

Még több aspektusból akarja szemlélni. :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

32 perccel korábban, Dzséjt írta:

Én nem tudom, te mit néztél, de én a két részben mindent láttam. Te mit hagytál ki? Pont az ennek az egésznek a lényege, hogy a két rész megadja a teljes képet. Elfogytak a nézőpontok, láttuk a boszik és a Jedik oldaláról is az eseményeket, nekünk nézőknek így minden információ a rendelkezésünkre áll, hogy ítélkezzünk.

 

Egyébként az a helyzet, hogy szerintem ez nem teljesen így van. Igazából ez a hetedik rész sem teljesen a Jedik nézőpontja, hisz vannak benne jelenetek, amiről ők nem tudhatnak (pl. amikor Aniseya vitatkozik a tanáccsal).

 

A harmadik rész sem kizárólag a Mae vagy Osha nézőpontja, hisz abban is voltak jelenetek, amiről ők nem tudhatnak.

 

Egyik sem jól behatárolható: a harmadik rész főleg a boszorkányok oldala, de nem teljesen, a hetedik meg főleg a Jediké, de nem teljesen.

 

Annyira keverednek a nézőpontok mindkét részben, hogy nem mindig lehetünk biztosak abban, hogy melyik jelenetnél kiét követjük, így meg szerintem abban sem lehetünk még mindig biztosak, hogy tényleg láttunk mindent.

 

Itt a hetedikben amúgy szerintem az történt, hogy Oshának látomása támadt a kortózis sisakban, és most azt láttuk, amit ő is - az nem lehetett, amit Sol mesél Mae-nek, hisz voltak olyan dolgok, amiről ő nem tud. És egy látomásban szerintem nem lehetünk biztosak, hogy 100%-ig így is van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 perccel korábban, Yoda József írta:

Egyébként az a helyzet, hogy szerintem ez nem teljesen így van. Igazából ez a hetedik rész sem teljesen a Jedik nézőpontja, hisz vannak benne jelenetek, amiről ők nem tudhatnak (pl. amikor Aniseya vitatkozik a tanáccsal).

 

A harmadik rész sem kizárólag a Mae vagy Osha nézőpontja, hisz abban is voltak jelenetek, amiről ők nem tudhatnak.

Persze, ezért írtam azt, hogy "a két rész megadja a teljes képet. Elfogytak a nézőpontok, láttuk a boszik és a Jedik oldaláról is az eseményeket". ;) Nem azt írtam, hogy az egyik részben az ikrek, a másikban a Jedik nézőpontját. A két rész együtt az összes jelentős szereplő nézőpontját megmutatja: Sol, Indara, Torbin, Koril, Aniseya, Mae-ho és Varosha.

A nézőpont karaktert megtalálni meg nem nehéz: ő áll a jelenet középpontjában.

 

32 perccel korábban, Yoda József írta:

Itt a hetedikben amúgy szerintem az történt, hogy Oshának látomása támadt a kortózis sisakban, és most azt láttuk, amit ő is - az nem lehetett, amit Sol mesél Mae-nek, hisz voltak olyan dolgok, amiről ő nem tud. És egy látomásban szerintem nem lehetünk biztosak, hogy 100%-ig így is van.

Vagy csak szimplán mindkettő egy múltban játszódó epizód, és semmi köze ahhoz, hogy mit látnak vagy hallanak az ikrek, mert mindez nem a szereplőknek, hanem a nézőknek szól, imigyen 100 százalékig biztosak lehetünk abban, hogy minden így történt. A részben semmi sem utal arra, hogy ez egy látomás lenne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, Dzséjt írta:

Vagy csak szimplán mindkettő egy múltban játszódó epizód, és semmi köze ahhoz, hogy mit látnak vagy hallanak az ikrek, mert mindez nem a szereplőknek, hanem a nézőknek szól, imigyen 100 százalékig biztosak lehetünk abban, hogy minden így történt. A részben semmi sem utal arra, hogy ez egy látomás lenne.

 

Ez azért nem tetszene nekem mert így eléggé koncepciótlan. Mintha csak mesterségesen tartották volna vissza az infókat a néző elől, és nem azért, mert a történetbe bele lenne rendesen integrálva ennek a felfedése.

 

Egyébként valahogy Oshának is meg kell tudnia a történteket, és kötve hiszem, hogy az utolsó 40-45 percbe még az is beleférne, hogy valaki elmeséli neki. Kézenfekvőbb, hogy most, a sisak alatt látta, mi történt. És akkor már úgy állhat mindenki egymás elé a fináléban, hogy nyílt lapokkal játszik mindenki, és nem kéne tökölni azzal, hogy ő még nem tudja

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A történetet tényleg az szolgálná, ha ezt már Osha is látta volna. 

 

Egyébként így sokadjára megnézve, Sol tényleg azért szúrhatta le Aniseyát, hogy az ne tudja eltüntetni előle Oshát, aki ugye nem is Osha hanem Mae. Ez az igazi dráma. Solt az önzősége és az ikrek helyzetének félreértelmezése elvezette egy teljesen felesleges gyilkossághoz. Mint Jedi, elbukott.

Elég ha összevetjük Qui-Gonnal, aki igaz Jedihez méltó módon szabadítja fel Anakint. Furfanggal, bizodalommal az Erőben. Ő is megtehette volna, hogy levágja Wattót és el van intézve a történet. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

39 perccel korábban, Yoda József írta:

Ez azért nem tetszene nekem mert így eléggé koncepciótlan. Mintha csak mesterségesen tartották volna vissza az infókat a néző elől, és nem azért, mert a történetbe bele lenne rendesen integrálva ennek a felfedése.

De akkor mi a harmadik rész, hiszen az sincs ilyen módon a sztoriba integrálva, és az aztán tényleg nem lehet se valaki meséje, se látomása.

 

46 perccel korábban, Yoda József írta:

Egyébként valahogy Oshának is meg kell tudnia a történteket, és kötve hiszem, hogy az utolsó 40-45 percbe még az is beleférne, hogy valaki elmeséli neki. Kézenfekvőbb, hogy most, a sisak alatt látta, mi történt. És akkor már úgy állhat mindenki egymás elé a fináléban, hogy nyílt lapokkal játszik mindenki, és nem kéne tökölni azzal, hogy ő még nem tudja

Ezt el lehet intézni úgy is, hogy a következő részben meglátjuk Oshát és közben hallunk visszhangzó hangokat, mint az első részben, ami jelzi, hogy mit látott. Ugyanezt meg Mae-nél is eljátszhatják azzal, hogy Sol befejezi a mondókáját. Így átadják azt, hogy mindkét Aniseya-lány értesült a brendoki eseményekről, de nem feltétlen kell ezt a részt kizárólagosan az egyik lány perspektívájának korlátai közé szorítani, ezzel elvenni a nézőtől a lehetőséget, hogy maga döntse el, mennyire volt helyes vagy helytelen az, amit látott.

 

Mondjuk szerintem nem is fontos, hogy Varosha mindent tudjon a brendoki eseményekről. Qimir, Sol és Mae-ho szempontjából is csak két kulcsmomentumot kell ismernie: azt, hogy Sol ok nélkül meggyilkolta az anyjukat, és, hogy hagyta volna meghalni Mae-t. Qimir ezen a két ponton keresztül manipulálhatja, Sol eme két tett miatt keresheti a megváltást, Mae-ho pedig eme két igazságot felhasználva nyerheti vissza a testvérét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Dzséjt írta:

Mae-ho pedig eme két igazságot felhasználva nyerheti vissza a testvérét.

Az igazat megvallva Mae már a Khofaron is elmondhatta volna a tesójának, mit tett Sol. Az egy tipikus csábítás jelenet. Miért nem mondta el?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, Dzséjt írta:

De akkor mi a harmadik rész, hiszen az sincs ilyen módon a sztoriba integrálva, és az aztán tényleg nem lehet se valaki meséje, se látomása.

Szerintem a harmadik rész az, ahogyan Osha összerakta a fejében a történteket a Jedik elmondása és a saját emlékei alapján (persze biztos ebbe az elméletbe is bele lehet kötni)

 

Nekem így működik a két rész, egyébként meg elég fura megoldás ez a kettészedés

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mármint nem maga az kettészedés a fura, hanem ahogyan ketté van szedve. Egyik rész sem egy konkrét szereplő vagy szereplők szemszöge, hanem inkább csak különböző cameraman-ok szemszögéből látjuk a dolgokat :D csak out of universe más a szemszög, nem in universe

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem lehet ez az epizód kizárólag a Jedik szemszöge, hiszen van olyan jelenet benne, amit ők nem látnak.

 

Ugyanígy Osháé sem lehet a harmadik, mert van olyan jelenet, ahol ott sincs

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.