Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 24. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 24. Egyébként azt lehet tudni, hogy a Szukits mi alapján választ, hogy mely könyveket adja ki magyarul? Elvileg a rajongók akarata alapján. Amely könyveket a legtöbben kérik, azokat kiadják. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 24. Az esetek 90%-ban a rajongók, olvasók akarata alapján választanak. Az eddig kiadott 6 új könyv mindegyike rajongói kérés volt. Az előkészületben lévő könyvek nagy része rajongói kérés volt. Meg oda is figyelnek az aktuális új SW videó játékokra, lásd TFU, TOR. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 24. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 24. Az esetek 90%-ban a rajongók, olvasók akarata alapján választanak. Az eddig kiadott 6 új könyv mindegyike rajongói kérés volt. Az előkészületben lévő könyvek nagy része rajongói kérés volt. Meg oda is figyelnek az aktuális új SW videó játékokra, lásd TFU, TOR. Köszi a választ. És ajánlani művet hol lehet? Egyszerűen csak írsz egy e-mailt a kiadónak? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 24. Köszi a választ. És ajánlani művet hol lehet? Egyszerűen csak írsz egy e-mailt a kiadónak? A régi honlapon a kiadásra ajánlom menüpont alatt lehetett élni. Most ott van az új honlapon a Kapcsolatfelvétel rész. Válasz
ati Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. A múlt kísértete könyvben hogy térhet vissza Thrawn mikor az utolsó parancsban meghal. Arra lennék kíváncsi, hogy oldja meg a szerző, ugyanis ezen múlik hogy megveszem-e a könyvet. Szerk: Oldfighter Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. A múlt kísértete könyvben hogy térhet vissza Thrawn mikor az utolsó parancsban meghal. Arra lennék kíváncsi, hogy oldja meg a szerző, ugyanis ezen múlik hogy megveszem-e a könyvet. Úgy oldja meg a szerző, hogy Thrawn-t egy színész játssza el. És ez a jővő látomásában fog kiderülni. Szerk: Oldfighter Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Spoiler gombot használni!!!! Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. De ott lesz még egy klón is egy tartályban A jövő látomása végén. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Úgy oldja meg a szerző, hogy Thrawn-t egy színész játssza el. És ez a jővő látomásában fog kiderülni. Ez már A múlt kísértetében kiderül. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. De ott lesz még egy klón is egy tartályban A jövő látomása végén. Ez már spoilernek is sok volt picit annak, aki nem olvasta Habár minden spoiler sok annak, de lehet szelektálni. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 25. Ez már spoilernek is sok volt picit annak, aki nem olvasta Habár minden spoiler sok annak, de lehet szelektálni. Én kitettem a spoiler feliratot, mindenki saját felelősségére olvassa el. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 27. Valaki esetleg tudja, hogy a közeljövőben (2011, vagy akár 2012) milyen SW könyveket fog megjelentetni a Szukits? Úgy értem, a Force Unleashed regény után. A választ előre is köszönöm. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 27. Valaki esetleg tudja, hogy a közeljövőben (2011, vagy akár 2012) milyen SW könyveket fog megjelentetni a Szukits? Úgy értem, a Force Unleashed regény után. A választ előre is köszönöm. Pontos dátumok nincsenek (A gonosz dinasztia is csúszott 1 hetet, úgyhogy biztosra nem tudni), de a sorrend elvileg ez lesz: Michael A. Stackpole: I, Jedi Joe Schreiber: Death Troopers Sean Williams: The Old Republic - Fatal Alliance Paul S. Kemp: The Old Republic - Deceived Sean Stewart: Yoda - Dark Rendezvous Matthew Stover: Luke Skywalker and the Shadows of Mindor Michael Reaves and Steve Perry: Death Star Timothy Zahn: Allegiance Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 27. Fú, nagyon gyors ez a tempó, a pénztárcám alig fogja bírni. De mindenképp megéri, tegyük hozzá. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Ha egyáltalán gyors marad a tempó. Az egy dolog, hogy a kiadó évente 5-6 könyvet akar kiadni, de a piaci körülmények ennek könnyen keresztbe tehetnek. Előbb utóbb úgyis lassítani fognak a havi megjelenések terén, kérdéses, hogy vajon a legjobban fogyó SW könyvek kiadását is lassítani fogják-e? Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Ha egyáltalán gyors marad a tempó. Az egy dolog, hogy a kiadó évente 5-6 könyvet akar kiadni, de a piaci körülmények ennek könnyen keresztbe tehetnek. Előbb utóbb úgyis lassítani fognak a havi megjelenések terén, kérdéses, hogy vajon a legjobban fogyó SW könyvek kiadását is lassítani fogják-e? Jól fogynak az SW könyvek? Ezt jó hallani, valamiért én azt gondoltam, hogy Magyarországon a SW iránt már inkább csak érdektelenség van. Egyébként jó lenne, ha a Szukits jövőre kiadná a Plagueis regényt (USA-ban az év végén jelenik meg). De hát annyira nagy a lemaradás, hogy talán soha nem fogjuk behozni. Válasz
danityu Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Jól fogynak az SW könyvek? Ezt jó hallani, valamiért én azt gondoltam, hogy Magyarországon a SW iránt már inkább csak érdektelenség van. Jól mutatja azt hiszem az SW könyvek iránti érdeklődést, hogy az Alexandra TOP 100 sci-fi listáján az első két könyv A múlt kísértete és A kettő szabálya, és már egyiket sem lehet az Alexandráról megrendelni. Egyébként jó lenne, ha a Szukits jövőre kiadná a Plagueis regényt (USA-ban az év végén jelenik meg). De hát annyira nagy a lemaradás, hogy talán soha nem fogjuk behozni. Szerintem már nem lehet behozni a lemaradást, de talán nem is kell. A lényeg, hogy minél több könyvet adjanak ki magyarul. Az érdeklődés megvan és jó lenne, ha a kiadás ütemét se csökkentenék nagyon, max. a kéthavi megjelenésre. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Pedig nem is olyan régen jelentek meg ezek a könyvek. Lemaradás van, de ha évente kijönnek 4-5 könyvvel, akkor legalább szinten lehet tartani, még ha minden nem is fog megjelenni. Legalább is ha véget érnek az újrakiadások. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Pedig nem is olyan régen jelentek meg ezek a könyvek. Lemaradás van, de ha évente kijönnek 4-5 könyvvel, akkor legalább szinten lehet tartani, még ha minden nem is fog megjelenni. Legalább is ha véget érnek az újrakiadások. Az újrakiadások szerintem egyelőre ne érjenek véget, nekem a régi Valhalla, Lap-ics könyvekből szinte semmi sincs meg, azért párat jó lenne ismét kiadni. És akkor antikváriumban nem kerülnek majd 5-6000 ft-ba ezek, ha egyáltalán még kaphatóak. Pl A Darth Maul Vadászó árnyék és a mandalori páncél újrakiadását szorgalmazom De egyébként igazad van, a Szukits eléggé aktuális, új könyveket ad ki mostanában, ez mindenképp jó jel. Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Az újrakiadások szerintem egyelőre ne érjenek véget, nekem a régi Valhalla, Lap-ics könyvekből szinte semmi sincs meg, azért párat jó lenne ismét kiadni. És akkor antikváriumban nem kerülnek majd 5-6000 ft-ba ezek, ha egyáltalán még kaphatóak. Pl A Darth Maul Vadászó árnyék és a mandalori páncél újrakiadását szorgalmazom De egyébként igazad van, a Szukits eléggé aktuális, új könyveket ad ki mostanában, ez mindenképp jó jel. A Mandalori páncéllal elkezdett Fejvadász háborúk trilógiát is ha befejeznék így laza majd tíz év után, azért se lennék hálátlan. De erre szerintem vajmi kevés az esély, hiába voltak a folytatások elvileg nyomdakész állapotban. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Ha nyomdakész állapotban voltak, akkor a fordítás csak megvan még valahol... ha máshol nem, a fordítónál. Bár énse reménykedek abban, hogy ezeket a műveket mostanában kiadják. Majd talán egyszer. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. (szerkesztve) Jól fogynak az SW könyvek? Ezt jó hallani, valamiért én azt gondoltam, hogy Magyarországon a SW iránt már inkább csak érdektelenség van. Egyébként jó lenne, ha a Szukits jövőre kiadná a Plagueis regényt (USA-ban az év végén jelenik meg). De hát annyira nagy a lemaradás, hogy talán soha nem fogjuk behozni. Igen, nagyon jól fogynak. A logós fantasy és sci-fi könyvek közül a SW fogyott mindig is a legjobban. Sőt, Magyarország legjobban fogyó könyveitől sincs messze elmaradva. Magyarországon az elmúlt időkben hol pénzügyi gondok, hol jogi problémák akadályozták a megjelenéseket. Az Aquila tönkrement. Ezért is volt hanyatlás 2002 után. 2005 után a Szukits és a Minerva is akarta a jogokat. Csak 2007-ben kapta meg a Szukits az új SW könyvek kiadásának jogát. Aztán 2008-ban a Pro-Book kavart be, ők 2010 nyaráig csücsültek a jogokon. Most a Szukits előtt olyan út áll, mint az Aquila előtt volt még 2002-t megelőzően. Jövőre biztos nem jelenik meg a Plagueis regény, egyelőre most azon vannak, hogy a szerződésben lévő könyveket kiadják. Majd jövőre ilyenkor fognak új szerződést újabb könyvekre. Szerkesztve: 2011. Augusztus 28. - Darth Revan9 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Jól mutatja azt hiszem az SW könyvek iránti érdeklődést, hogy az Alexandra TOP 100 sci-fi listáján az első két könyv A múlt kísértete és A kettő szabálya, és már egyiket sem lehet az Alexandráról megrendelni. Szerintem már nem lehet behozni a lemaradást, de talán nem is kell. A lényeg, hogy minél több könyvet adjanak ki magyarul. Az érdeklődés megvan és jó lenne, ha a kiadás ütemét se csökkentenék nagyon, max. a kéthavi megjelenésre. A havi megjelenés biztos leszűkül jövőre kb kéthavira. Évente 5-6 könyvet szeretnének, gondolom most azért haladnak havonta, mert csak júniusban indították idén a kiadásokat és szeretnék, ha idén is 5-6 könyv megjelenne. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Az újra kiadásokról. Nem biztos, hogy túl sok lesz, ha egyáltalán lesz. Az látszik, hogy nagyrészt új aktuális könyveket szeretnének kiadni, a régieket nagyrészt hanyagolják. Ráadásul hallottam olyat is, hogy egyes más logós könyveknél a régebbi a könyvek jogdíjai drágábbak, így hiába volt nyomdakész állapotban már a Fejvadászháborúk, vagy az X-szárnyúak kiadatlan részei, nem biztos, hogy meg tudják venni a jogokat. Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Az újra kiadásokról. Nem biztos, hogy túl sok lesz, ha egyáltalán lesz. Az látszik, hogy nagyrészt új aktuális könyveket szeretnének kiadni, a régieket nagyrészt hanyagolják. Ráadásul hallottam olyat is, hogy egyes más logós könyveknél a régebbi a könyvek jogdíjai drágábbak, így hiába volt nyomdakész állapotban már a Fejvadászháborúk, vagy az X-szárnyúak kiadatlan részei, nem biztos, hogy meg tudják venni a jogokat. Meg az is kérdéses lehet, hogy az Aquila jogutódja (ha van) mennyire állna rugalmasan ehhez a kérdéshez. Minden esetre jelenleg az évi 5 könyves terv szimpatikus, az utóbbi évek után nem gondoltam volna, hogy így beindulhat a dolog, Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. A Nyugatot és annak vezetőjét az USA-t sosem fogjuk utolérni sw-könyvek kiadásának terén. Pár ismerősöm járt osztrák és német sw-boltokban(más nincs is benne) és mondják hogy hegyekben állnak bent a könyvek, amik itthon nincsenek. De elég megnézni az Usában megjelenő sw-könyvek évi listáját. Baromi sok. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. A Nyugatot és annak vezetőjét az USA-t sosem fogjuk utolérni sw-könyvek kiadásának terén. Pár ismerősöm járt osztrák és német sw-boltokban(más nincs is benne) és mondják hogy hegyekben állnak bent a könyvek, amik itthon nincsenek. De elég megnézni az Usában megjelenő sw-könyvek évi listáját. Baromi sok. Lengyelországban egyébként nagyjából ugyanígy van. Én bőven elégedett vagyok ezzel az évi 5-6 könyvvel is, főleg, hogy 5-10 évig a filmregényeken kívül szinte semmi sem jelent meg. Nem értettem anno, hogy a Szukits 2008-ban miért állt le a könyvek kiadásával, a honlap sem frissült, így azt gondoltam, hogy csődbe mentek. Így most már értem, a Pro-Book-nak kár volt bekavarnia, a TCW-hez köthető könyvek szerintem egyáltalán nincsenek egy szinten a Szukits által kiadott regényekkel. Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Lengyelországban egyébként nagyjából ugyanígy van. Jó, azért Lengyelország már csak lakosságánál fogva is sokkal nagyobb piac, a kiadóknak jobban megéri frissen átvinni a könyveket. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Szerintem is bőven jó mennyiség nálunk az évi 5-6 regény. Így azok is meg tudják venni, akiknek a havi megjelenés túl sűrű, és kevesebb rá az esély, hogy csődöt mondjon a kiadó a megjelentetésekkel. A lentebbi sorokat olvasva, erre szerencsére kevés az esély. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2011. Augusztus 28. Az újrakiadások szerintem egyelőre ne érjenek véget, nekem a régi Valhalla, Lap-ics könyvekből szinte semmi sincs meg, azért párat jó lenne ismét kiadni. Nem kell, hogy véget érjenek, pont az említettek miatt Bár nekem a legtöbb megjelent könyv megvan, de egyáltalán nem bánom, hogy újra kiadják őket. Ráadásul hallottam olyat is, hogy egyes más logós könyveknél a régebbi a könyvek jogdíjai drágábbak, így hiába volt nyomdakész állapotban már a Fejvadászháborúk, vagy az X-szárnyúak kiadatlan részei, nem biztos, hogy meg tudják venni a jogokat. Nagy kár lenne, főleg az utóbbinál Bár ha jól belegondolok, a Fejvadászháborús is elég érdekesnek indult. Az évi 5-6 könyv nálam is oké, de azok legyenek is jók! Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.