Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SW legends könyvek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
26 perccel korábban, kdani20 írta:

Én csak azt nem értem, ha a Disney ennyire de nagyon kontroll alatt tart mindent, akkor 1) hogy lehet a Galaxis meséi weboldalon akkora marhaság írva a 2. fázis képregényeinek ismertetésében hogy az első fázis karakterei a főszereplői. 2) hogy lehet olyan bakit elkövetni, hogy előbb jön egy regény, ami az előtte lévő történetére épít. 3) hogy lehet, hogy évekig hallgattuk, a Disney a Kánon tartalmakat priorizálja, mégis egy ilyen oldalon semmi más nincs, csak Legends. Akkor hogy is van ez?

Írjál a Disney-nek és kérdezd meg tőlük, jó?

Hozzászólás ideje:

Azt azért kétlem, hogy a Disney lenne már azért is a felelős, hogy a Maxim milyen posztokat ír. Az az ő saruk, ha tartalmi hülyeség jelenik meg. Meg azért na, abban is igaza van KDaninak, hogy olyat nem lehetne csinálni, hogy előbb jelenik meg a folytatása egy könyvnek mint az, ami előtte játszódik és előtte is íródott. A lekezelő stílus meg felesleges.

Szerkesztve: - Iqvi

Hozzászólás ideje:
18 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Írjál a Disney-nek és kérdezd meg tőlük, jó?

Az szép... Csak hát te mindig annyira tudod, hogy mit kontrollál a Disney, gondoltam, biztos ismered a stratégiájukat.

Szerkesztve: - kdani20

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Az szép... Csak hát te mindig annyira tudod, hogy mit kontrollál a Disney, gondoltam, biztos ismered a stratégiájukat.

Nem tudok mindent, csak abból indulok ki, amit Nute-tól, illetve másoktól hallottam, Pl. abból, amit a rebósoknak írtak.

Te meg mindig annyira túl nagy feneket kerítesz az ilyeneknek. Összedől a világ ilyen nyomorult kis bakiktól? Olyan nagy gond, hogy most több anyag szól a New Jedi Order-ről? Ez a legnagyobb bajod? Jó neked. Ahelyett, hogy örülnél, hogy mindössze 1 év leforgása alatt sikerült egy kiadóval megállapodni, és folytatódik a magyar kiadás. Ráadásul elég nagy mennyiségben. Folytatják a Köztársaság Fénykorkát, van Új Jedi Rend, jönnek a képregények.....stb. Korábban meg ment a rinya, hogy nem jelenik meg semmi....

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

abból, amit a rebósoknak írtak.

Velünk alig kommunikálnak mióta átvették a kiadást Magyarországon. Akartunk velük recenziós példányokról egy olyan megegyezést mint ami a Szukits-al volt, de ebből ezidáig semmi sem lett. Pedig ez azt is jelentett volna, hogy promózzuk a Maxim Star Wars kiadványait.

Az meg azért nem kis baki, hogy egy második fázisos THR képregény promójába azt írják, hogy ez is az első fázis karaktereit helyezi a középpontba. Ahogy az sem baki, hanem hiba, hogy a Temptation of the Force folytatása előbb jelenik meg, mint maga az előbb említett regény.

Szerkesztve: - Iqvi

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
10 perccel korábban, Iqvi írta:

Velünk alig kommunikálnak mióta átvették a kiadást Magyarországon. Akartunk velük recenziós példányokról egy olyan megegyezést mint ami a Szukits-al volt, de ebből ezidáig semmi sem lett. Pedig ez azt is jelentett volna, hogy promózzuk a Maxim Star Wars kiadványait.

Az meg azért nem kis baki, hogy egy második fázisos THR képregény promójába azt írják, hogy ez is az első fázis karaktereit helyezi a középpontba. Ahogy az sem baki, hanem hiba, hogy a Temptation of the Force folytatása előbb jelenik meg, mint maga az előbb említett regény.

A rebosokat csupán egyik forrásnak jelöltem meg. Egyébként az egyik kontaktom szerint hamarosan a recenziós dolgok téren is változás jöhet pár héten, vagy hónapon belül. Bízom benne, hogy igaza lesz.

Összekeverték véletlenül a második fázis KF képregényeinek promójában a karaktereket. Jaj, de nagy cucc. Összedől tőle világ, biztos ezután már nem tudjuk élvezettel olvasni a képregényt.

A Temptation of the Force folytatása előbb jelenik meg. Igen ez fura, nekem se tetszik. De ha korábban lefixálták már a kiadási sorrendet a Disney-vel, akkor azt megbolygatni még nagyobb bürokrácia és még több csúszáshoz vezet. A franchise könyvek kiadásában az is jelentős, hogy a vállalt köteteknek x időn belül piacon kell lennie. Ilyenkor előfordulnak ilyen bakik. Túlteszi magát az ember rajta. Max kivárja az olvasó a Temptation megjelenését, és majd utána olvassa el a Névtelen könnyeit.

Mivel folyamatos a kiadás, és ráadásul olyan feltételek mellett vették át a Star Warst, amelyeket más kiadók - pl. Fumax, Libri - nem tudtak, vagy nem akartak bevállalni, inkább jelenleg hálásnak kell lenni, hogy hozzák folyamatosan a könyveket.

Hozzászólás ideje:

Attól, hogy hálásak vagyunk a Maximnak a magyar kiadás újraindításáért, nehogy már ne lehessen elmondani azt ami nem tetszik, amit rosszul csinálnak.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

El lehet mondani a kritikát, de nehogy már úgy csináljon az ember, mintha minden rossz lenne, vagy fú, de iszonyatos nagy problémák lennének ezek a bakik. Mintha ezektől nem lehetne élni. Majd javítanak rajta idővel. Pár hónapja csinálják.

Hozzászólás ideje:

Higgadj már le, ember! Kritikát fogalmaztunk meg. Elmondtam, mi az ami zavar. Ahogy a Szukitsot is kritizáltam, ha kellett. Ha téged nem zavarnak ezek a dolgok, örülök neki. Akkor csukd be ezt az oldalt, aztán nézegesd a Galaxis meséi fb oldalt. Jó szórakozást hozzá. Mi meg hadd mondjuk már el a véleményünket. Vagy ahhoz meg a te engedélyed kell? Úgy csinálsz, mint téged támadtunk/támadtalak volna meg személyedben... F@sznak kell személyeskedni.

Egyébként meg te pont ugyanazt csinálod, mint mi, csak a másik oldalon. Mi észrevesszük a hibát, te meg elfordítod a fejed, és elhiteted magaddal, hogy minden jó. Összedől a világ ezektől a hibáktól? Nem. De azért ne csináljuk úgy, mintha nem is léteznének, mert ebből lesz végül a hibáktól hemzsegő kiadványok, az átlátszó papírra történő képregény nyomtatás, vagy az elbaltázott marketing.

Hidd el, én fogok tudni élni ezek mellett is, de akkor is elmondom a véleményem, ha neked nem tetszik. Esetleg itt is tedd meg, hogy elfordítod a fejed, és akkor mindketten jól járunk. Neked ez úgyis jól megy a jelek szerint.

Szerkesztve: - kdani20

Hozzászólás ideje:

Kizártnak tartom, hogy a Disney bármilyen szinten a Maxim Star Wars fb-oldalának tartalmát felügyeli.

Valószínűleg jobban fogy a NJO, azért azt reklámozzák bőszen.

Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Kizártnak tartom, hogy a Disney bármilyen szinten a Maxim Star Wars fb-oldalának tartalmát felügyeli.

Valószínűleg jobban fogy a NJO, azért azt reklámozzák bőszen.

Ennyi. Kissé nevetséges a Disney-re mutogatni ez ügyben.

Hozzászólás ideje:
15 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

El lehet mondani a kritikát, de nehogy már úgy csináljon az ember, mintha minden rossz lenne, vagy fú, de iszonyatos nagy problémák lennének ezek a bakik. Mintha ezektől nem lehetne élni. Majd javítanak rajta idővel. Pár hónapja csinálják.

Tegnap egyébként az együttműködés kapcsán is kaptunk tőlük valami visszajelzés-szerűséget (valójában csak annyi szerepelt benne, hogy leokézta a Disney a partnerséget, de hogy hogy képzelik ezt el, vagy mit szeretnének, arról egy szót se szóltak), de azzal is vannak problémák. Például most nagyon úgy fest, hogy valami nagyon régi email lista szerint dolgozhattak, mert én pl. nem kaptam semmi visszajelzést, csak Pisti, ami viszont még furább, hogy Bence is kapott tőlük levelet úgy, hogy ő nem is írt nekik. Szóval valszeg még a Ziro impresszumban származó infóból dolgozhattak, ami ugye több mint 3 éve nem létezik, csak archívum formájában.

Szóval tényleg, tök jó, hogy van megint kiadás, és amennyire látom a visszajelzéseket, a konkrét termékek minőségére nem is igazán van panasz, de kommunikáció terén finoman szólva sem túl profi a csapat, és ezt legnagyobb jóindulat mellett mondom. Eddig nem volt időm foglalkozni vele, de délután írok nekik egy levelet ezzel kapcsolatban és remélhetőleg sikerült kibogozni ezeket a dolgokat, mert tényleg tök jó lenne folytatni azt az együttműködést, ami a Szukits-csal éveken keresztül tudott működni, és mindenki csak nyert vele.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
11 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Higgadj már le, ember! Kritikát fogalmaztunk meg. Elmondtam, mi az ami zavar. Ahogy a Szukitsot is kritizáltam, ha kellett. Ha téged nem zavarnak ezek a dolgok, örülök neki. Akkor csukd be ezt az oldalt, aztán nézegesd a Galaxis meséi fb oldalt. Jó szórakozást hozzá. Mi meg hadd mondjuk már el a véleményünket. Vagy ahhoz meg a te engedélyed kell? Úgy csinálsz, mint téged támadtunk/támadtalak volna meg személyedben... F@sznak kell személyeskedni.

Egyébként meg te pont ugyanazt csinálod, mint mi, csak a másik oldalon. Mi észrevesszük a hibát, te meg elfordítod a fejed, és elhiteted magaddal, hogy minden jó. Összedől a világ ezektől a hibáktól? Nem. De azért ne csináljuk úgy, mintha nem is léteznének, mert ebből lesz végül a hibáktól hemzsegő kiadványok, az átlátszó papírra történő képregény nyomtatás, vagy az elbaltázott marketing.

Hidd el, én fogok tudni élni ezek mellett is, de akkor is elmondom a véleményem, ha neked nem tetszik. Esetleg itt is tedd meg, hogy elfordítod a fejed, és akkor mindketten jól járunk. Neked ez úgyis jól megy a jelek szerint.

Én higgadjak le? Ki kapja fel a vizet mindig, meg ki keménykedik? Nem jó, ha nem jön semmi, ha meg jön, akkor meg az a baj. Hagyjál már békán ember. Te személyeskedtél most. De tudod mit? Utoljára reagáltam rád.

Hozzászólás ideje:
18 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Én higgadjak le? Ki kapja fel a vizet mindig, meg ki keménykedik? Nem jó, ha nem jön semmi, ha meg jön, akkor meg az a baj. Hagyjál már békán ember. Te személyeskedtél most. De tudod mit? Utoljára reagáltam rád.

Nagy szívességet tennél vele, de egyébként nem tudom, miről beszélsz. Amikor nem volt kiadó, én nem picsogtam, hanem önerőből nekiálltam könyvet fordítani. Talán emlékszel rá. De mindegy, biztos neked van igazad. Ettől függetlenül ne izgulj, ugyanúgy le fogom írni, ha valami nem tetszik.

Hozzászólás ideje:
42 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Mindenki örül az új kiadónak, de ettől független azért szóvá lehet tenni ha valami nem jó. A személyeskedést pedig te kezdeted: ne küldözgessünk már senkit sehova.

Hozzászólás ideje:

Jelentem kaptunk választ a kiadótól. Csak recenziót tudnak adni, reklámot semmilyen formában nem kérnek, és csak a Rebótól, tőlem nem. Szóval asszem én ebből a buliból kimaradok, majd @Iqvi írhat a képregényekről, meg Pisti a Legendák dolgokról, aztán annyi D

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Steve Brule What GIF

Nekem is hasonló volt a reakcióm. Az már csak az extra vicces, hogy miután egy részletes levélben ecseteltem, hogy melyik platformon mit tudunk felkínálni, visszaír, hogy én félreértettem és ők "nem partneri együttműködést, hanem együttműködési partnert" keresnek, jelentsen ez akármit is D
Félre pedig nem lehetett nagyon érteni semmit, hiszen eddig semmit nem mondtak, csak annyit, hogy mielőtt bármiről tudunk beszélni, a Disney jóváhagyása kell. Hogy tartalmilag mit jelentene az együttműködés, arról eddig egy büdös szót se mondott senki. Szóval kicsit hülyének nézve érzem magam, de ez legyen az én problémám :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Érdekes. A Disney ennyire furán kezeli a dolgokat? Ezt máshogy nem tudom értelmezni. Lehet, hogy azért nem kérnek reklámot semmilyen formában, mert minden létező posztot, reklámot a Disney felügyel? Akkor mégis igaz az erős, centralizált marketing, amit a Disney nagyrészt felülről koordinál.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Rixon írta:

Nekem is hasonló volt a reakcióm. Az már csak az extra vicces, hogy miután egy részletes levélben ecseteltem, hogy melyik platformon mit tudunk felkínálni, visszaír, hogy én félreértettem és ők "nem partneri együttműködést, hanem együttműködési partnert" keresnek, jelentsen ez akármit is D
Félre pedig nem lehetett nagyon érteni semmit, hiszen eddig semmit nem mondtak, csak annyit, hogy mielőtt bármiről tudunk beszélni, a Disney jóváhagyása kell. Hogy tartalmilag mit jelentene az együttműködés, arról eddig egy büdös szót se mondott senki. Szóval kicsit hülyének nézve érzem magam, de ez legyen az én problémám :D

Egy (újra)induló könyvkiadást meg kell támogatni annyi reklámmal amennyivel lehet. Egy több tízezres követővel rendelkező SW csatornát ignorálni ebből a szempontból, nem kicsit érthetetlen. Most hagyjuk is azt a kommunikációs katyvaszt amit felvázoltál. Arcoskodni meg nem igazán kellene, főleg ha nincsenek otthon SW berkekben. Na mindegy. A lényeg, hogy jöjjenek a könyvek. A többiben meg hátha fejlődnek, mert van hova.

3 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Érdekes. A Disney ennyire furán kezeli a dolgokat? Ezt máshogy nem tudom értelmezni.

A szukits-nál nem volt gond a kommunikációval. Ott nem szólt bele a Disney?

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Érdekes. A Disney ennyire furán kezeli a dolgokat? Ezt máshogy nem tudom értelmezni. Lehet, hogy azért nem kérnek reklámot semmilyen formában, mert minden létező posztot, reklámot a Disney felügyel? Akkor mégis igaz az erős, centralizált marketing, amit a Disney nagyrészt felülről koordinál.

Gyakorlatilag úgy vettem ki, hogy erről van szó. Mondjuk ez már csak azért is hülyeség, mert így gyakorlatilag a saját pénzük ellenségeiként viselkednek. Igazából annyi a "szerencséjük", hogy relatíve sok viszonteladóhoz eljutnak a kiadványok, és ők viszont tudják őket hirdetni. A Képregénymarketen pl. több hirdetést is láttam, azt inkább hagyjuk, hogy ezek milyen minőségűek (úgy néznek ki, mintha egy általános iskolás rakta volna össze Paintben, de vannak) D

4 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Lehet, hogy korábban nem szóltak ennyire bele, csak újabban. Értelme így sincs túl sok különösebben :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Egy (újra)induló könyvkiadást meg kell támogatni annyi reklámmal amennyivel lehet. Egy több tízezres követővel rendelkező SW csatornát ignorálni ebből a szempontból, nem kicsit érthetetlen. Most hagyjuk is azt a kommunikációs katyvaszt amit felvázoltál. Arcoskodni meg nem igazán kellene, főleg ha nincsenek otthon SW berkekben. Na mindegy. A lényeg, hogy jöjjenek a könyvek. A többiben meg hátha fejlődnek, mert van hova.

Ott biztos nem volt ilyen.

Az egyik informátorom szerint a Disney -jelenleg - felülről irányított, erősen centralizált marketinget folytat a régióban. Szerintem ilyen korábban nem volt, máskülönben @Rixon sem reklámozhatta volna a Star Wars könyveket. Az informátorom nem árult 100%-osan pontos részleteket a Disney jelenlegi stratégiájával kapcsolatban. Viszont az eddig rendelkezésre álló információk alapján a Disney a marketing területén komolyabb centralizációt hajtott végre, nagyon kemény feltételekkel, erősebb bürokráciával. Egy ilyen helyzetben könnyen lehetnek nagyobb kavarodások is. Lásd a Galaxis meséinél a posztok helyzetét. Illetve nem tudom mással magyarázni, hogy jelenleg Rixon reklámjaiból nem kérnek, mint azzal, hogy a Disney-nek most nagyon határozott, bürokratikus elképzelései vannak a folyamatokat illetően, amibe jelen állás szerint egy youtube csatorna nem fér bele. Az, hogy ez változni fog-e, majd a jövőben kiderül.

Hozzászólás ideje:
2025. 10. 03. - 1:09, sirszalhasogato írta:

A Maxim könyvfesztiválos szóróanyagai szerint elindították a SW-tematikus oldalaikat: galaxismesei.hu honlappal és galaxismesei Facebook-, Instagram- és TikTok-profillal.

Egy kicsit visszább olvastam, és most vettem csak ezt észre D Eddig erről nem is hallottam D
De nem kell a reklám, ugyan minek wink

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Lehet, hogy pont azért nem kérnek reklámot semmilyen formában, mert a jövőben - a jogtulajdonos utasításainak megfelelően - csak az említett közösségi médiás platformokon jelenhetnek meg reklámok? Szerintem, ha józan paraszti ésszel nézzük, akkor nyilván minden kiadónak könnyebb lenne szabadon együttműködni bárkivel, és nem korlátozni dolgokat. Ha mégis ilyet tesznek, akkor feltételezhető, hogy a jogtulajdonos utasítására teszik.

Hozzászólás ideje:
48 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Lehet, hogy pont azért nem kérnek reklámot semmilyen formában, mert a jövőben - a jogtulajdonos utasításainak megfelelően - csak az említett közösségi médiás platformokon jelenhetnek meg reklámok? Szerintem, ha józan paraszti ésszel nézzük, akkor nyilván minden kiadónak könnyebb lenne szabadon együttműködni bárkivel, és nem korlátozni dolgokat. Ha mégis ilyet tesznek, akkor feltételezhető, hogy a jogtulajdonos utasítására teszik.

Ez pontosan így van, ahogy mondod, de teljesen mindegy, hogy kinek az utasítása, ez egy f*szság D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2 órával ezelőtt, Rixon írta:

Ez pontosan így van, ahogy mondod, de teljesen mindegy, hogy kinek az utasítása, ez egy f*szság D

Igen, tényleg az. A külföldi jogtulajdonosok sokszor csinálnak hülyeséget, olyan dolgokat, amiket mi nem értünk meg.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Bomarr írta:

A jogtulajdonosnak miért érdeke, hogy a kiadványok kevesebb reklámot kapjanak?

Ezt én se értem és itt már tényként van ez elkönyvelve....ööö miért is? Revan anonim forrása alapján? Ünneprontó leszek, de ez nekem édeskevés.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem gondolom, hogy ennél sokkal többet megtudhatunk a közeljövőben. De hát próba szerencse. Körbe lehet kérdezősködni. A Maximot is lehet kérdezgetni, aztán meglátjuk mikor jön válasz, ha egyáltalán jön.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Ezt én se értem és itt már tényként van ez elkönyvelve....ööö miért is? Revan anonim forrása alapján? Ünneprontó leszek, de ez nekem édeskevés.

Hát a Maxim nekünk írt válaszában van egy ilyen rész:

"Mii jelenleg csak hosszú átfutással tudunk nyilatkozatot kiadni vagy akár interjún részt venni, mivel mindent engedélyeztetnünk kell, így ezt nem is tartjuk ebben az időszakban kivitelezhetőnek. Persze adott kérdésekre igyekszünk válaszolni egy-egy kiadvánnyal vagy az esetleges terveinkkel kapcsolatban, de ennél többet jelenleg nem tudunk ígérni. Hirdetésekre és egyebekre pedig egyelőre biztosan nem tartunk igényt majd."

Ez nagyjából megerősíti azt, amit Revan mond.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.