Hozzászólás ideje: Augusztus 15.Aug. 15. Hát remek lenne ha kiadót találna magának a Star wars. De haldokló fizikai piacon erre nagyon kevés esélyt látok.
Hozzászólás ideje: Augusztus 15.Aug. 15. Hát azért vásárlóerőben a cseh és a lengyel piac sokkal erősebb mint a magyar, főleg a lengyel.
Hozzászólás ideje: Augusztus 15.Aug. 15. Szerző A csehek semmivel nem erősebbek, ráadásul nálunk sokkal népszerűbb az SW. Elég megnézni a mozis bevételeket. Ez sajnos nem ezen múlik.
Hozzászólás ideje: Augusztus 15.Aug. 15. A magyarok több mint másfélszer annyit költöttek a Mandó mozijegyekre, mint a csehek.
Hozzászólás ideje: Augusztus 25.Aug. 25. Nem, én megvárom, amíg kiderül, hogy a Libristón elérhető lesz-e (szinte biztos, hogy az lesz). Ha igen, onnan rendelem meg. Ha nem, akkor majd kitalálom.
Hozzászólás ideje: Augusztus 28.Aug. 28. Szerző A jövőhét ismét a Mando jegyében fog telni, mert bár valószínűleg a fizikai lemez nem jön meg de a stream is jó lesz a megérkezésig. Már alig várom, különösen az extra podcastet ami szintén a D+ -on lesz.Szerk: nem régen vonta le az amazon a lemez árát. Mégis megjön hét elején? Szerkesztve: Augusztus 28.Aug. 28. - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Augusztus 31.Aug. 31. Szerző Jövőhéten kapom meg a gyári steelbook kiadást, ami tartalmazni fog kódot a digitális elérhetőséghez. Erre viszont nincs szükségem, így aki szeretné megvásárolni az írjon ide.Tagok: 3000 Ft.Támogató tagok: ingyenes
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. A Disney+-on lehet választani a formátumok közül: a hagyományos moziváltozatban végig marad a képarány, az IMAX változatban viszont váltakozik és ahol IMAX kamerával vették fel, ott kitelíti a kép a képernyőt. Az ilyesmik nem szoktak tetszeni, de itt néhol egészen ügyesen játszottak a képarányokkal. Például amikor a Mandó kimegy az arénába látni ahogy a kép is "kinyilik". Egy próbát megér.
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. Szerző 35 perccel korábban, Bomarr írta:végig marad a képarány, az IMAX változatban viszont váltakozikA gyári lemez is ilyen formátumú lesz, csak azt nem tudom ott lesz-e ugyanúgy két lehetőség.
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. Szerző Másnál is szaggat a stream? Most éppen leesett a minőség a kőkorszaki VHS alá.....ejjj de jó lesz ha megjön a gyári lemez! Szerkesztve: Szeptember 2.Szept. 2. - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. 11 órával ezelőtt, Bomarr írta:A Disney+-on lehet választani a formátumok közül: a hagyományos moziváltozatban végig marad a képarány, az IMAX változatban viszont váltakozik és ahol IMAX kamerával vették fel, ott kitelíti a kép a képernyőt. Az ilyesmik nem szoktak tetszeni, de itt néhol egészen ügyesen játszottak a képarányokkal. Például amikor a Mandó kimegy az arénába látni ahogy a kép is "kinyilik". Egy próbát megér.Nem bánom, szerintem én váltakozva nézem újra , ha jól emlékszem a moziban is így volt.
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. Szerző 2 órával ezelőtt, Bomarr írta:Nálam teljesen oké.Estére megjavult a net.
Hozzászólás ideje: Szeptember 2.Szept. 2. Én most értem a végére, kétszer volt egy nagyon rövid (1-2 másodperces) megakadás, de semmi minőségromlás. A képarányváltozást én szeretem, főleg, mert jobban tetszik, amikor a kép az egész tévé képernyőt kitölti.
Hozzászólás ideje: Szeptember 3.Szept. 3. 6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Én most értem a végére, kétszer volt egy nagyon rövid (1-2 másodperces) megakadás, de semmi minőségromlás. A képarányváltozást én szeretem, főleg, mert jobban tetszik, amikor a kép az egész tévé képernyőt kitölti.Engem a DVD korszak teljesen átváltoztatott, ott úgy elhittem, hogy a szélesvásznú változatokban többet látok, hogy az agyam máig kicsit visszadobja a teljes képernyős változatokat, pedig tudom, hogy az IMAX képarany pont a tv-re van szabva. De sajnos léteznek a kamu "open matte" változatok is, melyek kizoomolt szélesvásznú filmek, gyakorlatilag a tv korszakba repítik a hozzá nem értő nézőt, amikor a kizoomolas miatt a két oldalán veszít a kép tartalmat. A lényeg, hogy az alkotói lattatói szándék a fontos, így a Mando és Grogu esetén szerintem a váltakozó az igazi, mert a fixnél az IMAX jeleneteknél rátakarnak, hogy illeszkedjen a többihez.
Hozzászólás ideje: Szeptember 4.Szept. 4. A D+-on a filmhez megjelent podcastek, még jobbá tették a filmet számomra, főleg a Ludwig Göranssonnal való beszélgetés tetszett, az meg a filmzenét tette jobbá! Hiába, minden jobb egy kis háttérsztorival!De Sigourney Weaver is meglepett, persze színésznő, de jó volt látni a lelkesedését, és hogy kompetensen kezeli a szerepét, nem csak sima iparosmunkának vette.
Hozzászólás ideje: Szeptember 7.Szept. 7. Ennek biztos gyönyörű képe és brutálisan jó hangja lesz. Jó szorakozást hozzá.
Hozzászólás ideje: Szeptember 8.Szept. 8. Szerző Már belenéztem is tényleg ez a csúcs. Egyébként az IMAX verziót tartalmazza a lemez, nincs választási lehetőség, mint a D+ esetében. Tök jó volt @csoli1138 infója a képarányról, azt nem is tudtam, hogy IMAX esetében a meglévő képet csonkítják a szélesvászon miatt. A 4:3 esetében ez fordítva szokott lenni.
Hozzászólás ideje: Szeptember 8.Szept. 8. 5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Már belenéztem is tényleg ez a csúcs. Egyébként az IMAX verziót tartalmazza a lemez, nincs választási lehetőség, mint a D+ esetében. Tök jó volt @csoli1138 infója a képarányról, azt nem is tudtam, hogy IMAX esetében a meglévő képet csonkítják a szélesvászon miatt. A 4:3 esetében ez fordítva szokott lenni. Ajaj. Én nem pontosan ezt írtam. Az IMAX képarány az majdnem olyan mint mai tv-képaránya otthon. Tehát az Avatar, meg a Mando & Grogu egyes részei teljes képernyősek otthon. A 2.35:1- et szokták úgy csalva teljes képernyőssé tenni, hogy lecsapnak a két oldalából és kizoomolják.De amit IMAX kamerákkal vesznek fel, ott nincs veszteség ha jól tudom. Így esetünkben ha váltakozva nézed akkor látod a teljes képet. A D+-on látható folyamatos 2:35:1-es szerintem! úgy készült, hogy az IMAX jelenetek kaptak fekete csíkot alulra felülre így abban a verzióban van veszteség, de állandó a képarány. Full IMAX képarányos meg nincs mert nem úgy lett leforgatva az egész, vagy ha lesz az szintén csalással érhető el, akkor van az, amit fentebb írtam.Nem zárom, ki hogy tévedek, el lehet ebben veszni.
Hozzászólás ideje: Szeptember 8.Szept. 8. Szerző Pont ezt írtam csoli. A lényeg, hogy nincs csalás, az IMAX verziónál a teljes, leforgatott képet látod, míg a 2.35:1-esnél abból már kitakarnak. Fordított eset amikor a 2.35:1-est nagyítják ki ahol a két széle elvész a képnek. Erre gondoltam.
Hozzászólás ideje: Szeptember 8.Szept. 8. Oké, akkor értjük egymást. Csak van amikor magamat sem értem!
Hozzászólás ideje: Szeptember 8.Szept. 8. Szerző Egyébként én is az IMAX formátumot ajánlom. Rengeteget ad hozzá az élményhez a nagy képernyő!
Hozzászólás ideje: Szeptember 8.Szept. 8. 3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Egyébként én is az IMAX formátumot ajánlom. Rengeteget ad hozzá az élményhez a nagy képernyő!Nem véletlenül használta Favreau a Krayt sárkánynál is már a képarányt! Azthiszem ott nem IMAX kamerákkal ment, de ügyes kis trükk volt és adott azokhoz a jelenetekhez is. Azthiszem említi is a mostani podcastben.
Hozzászólás ideje: Szeptember 8.Szept. 8. Szerző Erre nem lettem figyelmes. Egyébként nagyon jól használja a technikát. Tetszik ahogy néha kinyílik a kép. Szerkesztve: Szeptember 8.Szept. 8. - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Szeptember 8.Szept. 8. Igen és ez a jó hozzáállás! Néha kinyílik!Visszatérve a DVD korszak hajnalára: mi melóm volt megértetni a szüleimmel, hogy most többet látnak, mint eddig. Szerkesztve: Szeptember 8.Szept. 8. - csoli1138
Hozzászólás ideje: Szeptember 8.Szept. 8. 1 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Visszatérve a DVD korszak hajnalára: mi melóm volt megértetni a szüleimmel, hogy most többet látnak, mint eddig.Ezt a hard fokozatú küldetést én is megcsináltam.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.