Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A TCW kronológiai sorrendje

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
ETa-2-eseknek kettős ágyújuk van. Ion és lézer. Ebből csak az egyik páros zöld, a másik kék.

Én a hejedben megnézném a mozifilmet, Anakin mindkettőt használja, és mindkettő zöld (az oldalsókkal lövi szét az Invisible Hand generátorát, az elülsőkkel lő a buzz-driodokra). Az EU súlykolásával ellentétben az Ion lövedék nem feltétlen kék, mivel az első ionágyú, amit életünkben láthattunk Star Warsban, az sem kék volt, hanem vörös.

És tuti, hogy a klónok nem ionlövedékkel lődöznek, mert bár logikus lenne egy droidok ellen vívott harcban, de a becsapódáskor keletkező hatás távolról sem emlékeztet az iontalálatra.

Hozzászólás ideje:
Azt, hogy a Downfall Of A Droid a mozifilm után keződik azt Karen Traviss "The Clone Wars: Wild Space" című regénye is igazolja. Mert miután tudomást szereznek arról, hogy Grievous le akarja rohanni a Bothawuit, akkor készül el a Resolute csillagromboló, és ez az első csatája. Továbbá ne feledjük el a Twilight lézerágyújának színét sem. Míg a mozifilmben, és a Downfall Of A Droidban piros, addig a Malevolence trilógiában már kék.

Azt Karen Miller írta. Bár ebben igaza volt, nem sokat adnék a szavaira, mert ez volt első SW regénye. Elég rázós, hogy minden korábbi klónháborús eseményt kevesebb, mint 2 hónapba akar besűríteni.

Hozzászólás ideje:
Azt Karen Miller írta.

Jah, tényleg... :D

Plusz még egy: a Resolute már a mozifilmben is benne van, ennyit Karen Travissről.

Az nem a Spirit of the Republic volt? :D

Hozzászólás ideje:
Az nem a Spirit of the Republic volt? :D

Ahsoka a Resolute fedélzetén érkezett meg a Christphsisra, majd ezután Yularen elment vele. Az admirális aztán átszállt Yoda hajójára, a Spirit os the Republicra, mivel a Resolute súlyos sérüléseket szenvedett. Szóval a film elején még a Resolute van, aztán jött a Spirit.

Hozzászólás ideje:
Ahsoka a Resolute fedélzetén érkezett meg a Christphsisra, majd ezután Yularen elment vele. Az admirális aztán átszállt Yoda hajójára, a Spirit os the Republicra, mivel a Resolute súlyos sérüléseket szenvedett. Szóval a film elején még a Resolute van, aztán jött a Spirit.

Karen Traviss az eredeti forgatókönyv alapján dolgozott. Lehet, hogy időközben variáltak a hajók neveivel. Lásd Alan Dean Foster is azért írta meg úgy a TS regény végét, mert rossz befejezést küldtek el neki.

Hozzászólás ideje:
Karen Traviss az eredeti forgatókönyv alapján dolgozott. Lehet, hogy időközben variáltak a hajók neveivel. Lásd Alan Dean Foster is azért írta meg úgy a TS regény végét, mert rossz befejezést küldtek el neki.

És ez mit változtat azon, hogy a könyve nem jó referencia a kronológiára? Amúgy is a film az alap, a többi ahhoz képest alacsonyabb besorolású, ergo irreleváns, és TCW filmben benne van a Resolute. Ezen Karen Traviss, Karen Miller, George Lucas és Hakapeszi Maki szava sem fog változtatni... Na jó, Lucasé talán :D

Hozzászólás ideje:
És ez mit változtat azon, hogy a könyve nem jó referencia a kronológiára? Amúgy is a film az alap, a többi ahhoz képest alacsonyabb besorolású, ergo irreleváns, és TCW filmben benne van a Resolute. Ezen Karen Traviss, Karen Miller, George Lucas és Hakapeszi Maki szava sem fog változtatni... Na jó, Lucasé talán :D

Semmin se változtat. :D Szerintem se jók a kronológia megállapítására. Csak egy mentség volt.

(Ettől még jó a könyv. Sőt, nekem őszintén szólva sokkal jobban tetszik Karen Traviss regényváltozata, mint a mozis bevezető epizód. Annyira, hogy DVD-n meg se vettem a filmet, a könyv nekem elég. :D )

Hozzászólás ideje:

Íme az én kronológiai sorrendem. Ahsokát figyelembe véve szerintem így a leglogikusabb:

1.) 1x05 - Rookies

2.) 1x11 - Dooku Captured

3.) 1x12 - The Gungan General

4.) 1x16 - The Hidden Enemy

5.) 1x00 - The Clone Wars

6.) 1x06 - Downfall of a Droid

7.) 1x07 - Duel of the Droids

8.) 1x01 - Ambush

9.) 1x02 - Rising Malevolence

10.) 1x03 - Shadow Malevolence

11.) 1x04 - Destroy Malevolence

12.) 1x08 - Bombad Jedi

13.) 1x09 - Cloak of Darkness

14.) 1x10 - Lair of Grievous

15.) 1x19 - Storm Over Ryloth

16.) 1x20 - Innocents of Ryloth

17.) 1x21 - Liberty on Ryloth

18.) 1x13 - Jedi Crash

19.) 1x14 - Defenders of Peace

20.) 1x17 - Blue Shadow Virus

21.) 1x18 - Mystery of a Thousand Moons

22.) 1x15 - Trespass

23.) 1x22 - Hostage Crisis

24.) 2x01 - Holocron Heist

25.) 2x02 - Cargo of Doom

26.) 2x03 - Children of the Force

27.) 2x04 - Senate Spy

28.) 2x05 - Landing at Point Raint

29.) 2x06 - Weapons Factory

30.) 2x07 - Legacy of Terror

31.) 2x08 - Brain Invaders

Hozzászólás ideje:

A lista egy ponton hangyányit megbicsaklik:

2.) 1x11 - Dooku Captured

[...]

4.) 1x16 - The Hidden Enemy

5.) 1x00 - The Clone Wars

A Dooku Capturedben szerepel Ahsoka, akkor hogyan lehetne a mozifilm és a Hidden Enemy előtt? :rock:
Hozzászólás ideje:
A lista egy ponton hangyányit megbicsaklik:

A Dooku Capturedben szerepel Ahsoka, akkor hogyan lehetne a mozifilm és a Hidden Enemy előtt? :rock:

Tényleg, sorry! Akkor elnéztem, de a többi szerintem úgy "reális". (A Gungan Generalt kivéve) A kék-árny vírusos téma után szerintem hihető, hogy Ahsoka kimaradt néhány részig, amíg felépült...

Szerkesztve: - Darth Sky

Hozzászólás ideje:
Szép lista Darth Sky, bár engem ez a része már nem foglalkoztat túlzottan. :rock: Amúgy üdv a fórumon! Látom nagy TCW fan vagy. :D

Azon belül is Ahsoka rajongó, de ez szerintem már egy másik topic témája. :D

Amúgy leszámítva a The Hidden Enemyt szerintem is lényegtelen az epizódok sorrendje, mert számtalan lehetőség van, hogy melyik rész után melyik következik. Talán a 2. évad eddig leadott részein egyértelmű, hogy időrendi sorrendben vannak.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Szerintetek a Jedi Crash az közvetlen a Downfall of a Droid előtt játszódik?

Miért játszódna előtte? Egy konkrét indokot esetleg, ha kérnem szabad... :pfff:

Hozzászólás ideje:
Nézd meg a bevezetőt. Anakin a Bothawui -tól indul a Quell rendszerbe. Legalábbis ez az érzésem. :pfff:

Akkor viszont rosszul fogalmaztál, mert akkor a Jedi Crash nem a Downfall of a Droid előtt, hanem után játszódik.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Úgy értettem, hogy a Droid Duológia után. :pfff:
Akkor a duológia után visszamentek a Botawaui rendszerbe tovább őrködni? De fura amúgy, mert a bevágásban a Ryloth trilógiából is volt egy rész, mégpedig ahogy a rombolók visszavonulnak (tükrözve van). Érdekes mindenesetre, de szerintem még ez sem bizonyíték az időrendre.
Hozzászólás ideje:
Akkor a duológia után visszamentek a Botawaui rendszerbe tovább őrködni? De fura amúgy, mert a bevágásban a Ryloth trilógiából is volt egy rész, mégpedig ahogy a rombolók visszavonulnak (tükrözve van). Érdekes mindenesetre, de szerintem még ez sem bizonyíték az időrendre.

Szerintem az lenne a legjobb, ha figyelmen kívül hagynánk a képeket, amiket az összefoglalókban láthatunk, és akkor nincs kavarodás. :pfff: Meg egyébként is, a Jedi Crash elején tükrözve látjuk az egész bothawui eseményeket. ;)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Szerintem az lenne a legjobb, ha figyelmen kívül hagynánk a képeket, amiket az összefoglalókban láthatunk, és akkor nincs kavarodás. :pfff: Meg egyébként is, a Jedi Crash elején tükrözve látjuk az egész bothawui eseményeket. ;)
De Bothawui-t mintha konkrétan említené a narrátor is.
  • 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Erről a listáról mit gondoltok? ;)

1x01 - Ambush

1x05 - Rookies

1x16 - The Hidden Enemy

1x00 - The Clone Wars

1x06 - Downfall of a Droid

1x07 - Duel of the Droids

1x02 - Rising Malevolence

1x03 - Shadow Malevolence

1x04 - Destroy Malevolence

1x08 - Bombad Jedi

1x09 - Cloak of Darkness

1x10 - Lair of Grievous

1x11 - Dooku Captured

1x12 - The Gungan General

1x19 - Storm Over Ryloth

1x20 - Innocents of Ryloth

1x21 - Liberty on Ryloth

1x13 - Jedi Crash

1x14 - Defenders of Peace

1x15 - Trespass

1x17 - Blue Shadow Virus

1x18 - Mystery of a Thousand Moons

1x22 - Hostage Crisis

2x01 - Cargo of Doom

2x02 - Holocron Heist

2x03 - Children of the Force

2x04 - Senate Spy

2x05 - Landing at Point Rain

2x06 - Weapons Factory

2x07 - Legacy of Terror

2x08 - Brain Invaders

2x11 - Lightsaber Lost

2x09 - Grievous Intrigue

2x10 - The Deserter

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Ha Ahsoka a 'mérce', akkor játszódhatna előtte az alábbi 2 rész is, de ez is (akár csak a többi lista) egy saját elképzelés.
Akkor a Hostage Crisis is játszódhatna a mozifilm előtt, hisz nem volt benne Ahsoka. ;) Szerintem épp a legutóbbi rész mutatta meg, hogy Anakin és Ahsoka nincsenek összenőve.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.