Jump to content

2x18 - Zillo Beast


Recommended Posts

18. rész - Zillo Beast / Zillo-fenevad

 

epguide218.jpg

 

Írta: Craig Titley

Rendezte: Giancarlo Volpe

 

Helyszín: Malastare

 

Szereplők

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Ponds parancsnok - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Nakha Urus - Gregory Baldwin

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Dr. Sionver Boll - Cara Pifko

Goji pilóta - Dee Bradley Baker

Rod pilóta - Dee Bradley Baker

Trapper közlegény - Dee Bradley Baker

Hawkeye közlegény - Dee Bradley Baker

R2-D2

 

Történet

Anakin és Mace Windu új fegyvert vet be a Szeparatisták ellen a Malastare-on. A bolygó üzemanyag készletei miatt fontos, hogy a dugok az ő oldalukra álljanak a háborúban. A bomba bevetése során azonban egy ősi szörnyeteg jön a felszínre, mely valósággal elpusztíthatatlan.

 

Érdekességek

- Ebben a részben tűnnek fel először az ARC-170-es vadászbombázók, melyek az ep3-ban debütáltak.

- Az epizód számos ponton hódol a Godzilla filmeknek. Zillo és Goji neve, a pilóták sisakjára festett szörnypofa, de maga a bestia is a japán szörnyeteg előtt tiszteleg.

- A taktikai droid mellkasán lévő jel is egyike az utalásoknak. Ugyanez a jel látható az Oxygen Destroyeren is, amellyel az 1954-es Godzilla című filmben próbálták megölni a lényt.

- Rod pilóta neve utalás a Rodan című – szintén japán – filmre. Rodan egy óriási madárszerű lény volt, mely több filmben is megküzdött Godzilllával.

- Ebben az epizódban is elhangzik a híres Wilhelm sikoly. Mikor Zillo rátapos az egyik klónra, akkor hallható a jellegzetes sikkantás, mely hallható volt mindegyik Star Wars mozifilmben, és rengeteg más alkotásban is. A hangeffektust 1951-es első feltűnése óta több, mint 150 filmben használták fel.

- Az electro-proton bomba oldalán több különböző felirat olvasható aurebesh nyelven. Piros betűkkel az orrészen „VIGYÁZAT! ION DETONÁTOR” („CAUTION ION DETONATOR”), a törzsén a „DETONÁTOR KÓD KIOLDÓ – POZÍCIÓ 1, POZÍCIÓ 2, POZÍCIÓ 3, POZÍCIÓ 4” („CODE SWITCH DESIGNATOR – POSITION 1, POSITION 2, POSITION 3, POSITION 4”), a szárnyakon sárga kézzel írt szöveggel pedig a „EZT NEKED, DOOKU” („THIS IS FOR YOU DOOKU”) szöveg olvasható.

S02E18.jpg

- Az Y-szárnyúak a Vörös század tagjai voltak.

- Trapper közlegény már szerepelt korábban a 2x05 Landing at Point Rain című epizódban. Ő volt az egyetlen klón, aki Obi-Wan mellett túlélte a LAAT/i csapatszállító lezuhanását.

- A készítők nem árulták el, hogy Hawkeye vagy Trapper halt meg, mikor Zillo feltűnt.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hát gyerekek! Ez lesöpört mindent amit eddig láttunk! Csodálatos, utolérhetetlen, döbbenetes! :o Iszonyat mennyire bejött. :yes: Ennyire epikus epizódot még nem készítettek a sorozatban. Aki rip-off -ra számít az csalódni fog. Szó sincs róla. Csak úgy mint az előző résznél, zseniálisan vegyítenek egy másik zsánert (ami kimerül egy nagy méretű szörnyben....) az SW -vel.

 

Az egész epizód az újdonság erejével hat; új bolygó, új fegyverek (ARC-170 -esek rulezzzz!!!!!!) és a Dug faj! Az egész nagyon darkos, de ezt már megszokhattuk az évadban. A rész elejei csata mindent überel! Egyszerűen epikus, és nincs rá jobb szó. Amikor a bombát ledobják az nagyon Hirosima feeling, és utána a robbanás és a pusztítás.... Nem éreztem ilyet, mióta....

 

Maga az alapszitu is számomra tetsző, hisz a dug faj Köztársasághoz való csatlakozása áll a középpontban. Sebulbán keresztül ismerjük már a fajt, akik itt sem hazudtolják meg magukat. Ennek ellenére mégse mondanám őket ellenszenvesnek. Bár azért Mace elveit rendesen kifordítják néhol. :D Apropó Mace! Talán most viselkedik a legszimpatikusabban a sorozat alatt. Védi Zillot, ártatlan létformának tartja, és mindent bevet a megmentése érdekében. Ebbéli konfliktusuk a dugokkal nagyon tetszik, akik viszont szeretnék elpusztítani őt. Végül sikerül megegyezni, így mindenki jól jár, hisz Zillo életben marad, viszont a dugok is megszabadulnak tőle. :D

 

Palpatine viszont nagy genyó volt megint! Vitájuk az ártatlan életekről Mace -el, nagyon tetszett. :D Ebben az epizódban is olyan véleményt képviselt, amiből hasznot húzhat. Előbb mindent a szerződés aláírásának rendelt alá, de amikor felcsillant egy új szuper-fegyver lehetősége, máris változtatott álláspontján (persze ki más, mint Anakin fejéből pattant ki a terv).

 

Egyelőre ennyit, és megyek is vissza nézni megint. :D Nem hittem volna, hogy ennyire lelkesíteni fog ez az epizód, de teljesen kész vagyok tőle! Tízből ezer!

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Number 1, TOP 1, All Time Favourite legalábbis az első 5 perc - Kezdésnek rögtön egy "falka" ATTE amiket lebombáz egy "raj" keselyűdroid-gyönyörű- aztán ahogy megmutatják hogy mire képesek a lakosok a droid sereg ellen. A flotta kitörését is már sokszor láttuk de nekem még mindig nagyon ütős. A droidsereg meg valami besz*rás, végre vannak rák droidok és végre viszont látjuk azokat a "dobozos Coca-Cola fejű" droidokat is. A köztársaság új játékszerei piszok jól néz ki (ARC-170). Nameg ahogy a lökéshullám sodorja a droidokat. Viszont csalódtam hogy Skywalker és Windu nem a frontvonalon harcoltak Rex mellett.

Ezután az iram egy kicsitt vissza esett. A dugok hozták az idegesítő formájukat, ahogy Anakin is(már megint lezuhant :yes: ). Zillo egész jól nézett ki csak keveset rombolt, bár ezen a bolygón nincs is nagyon mit. Hamár Zillo akkor kíváncsi vagyok hogy ki fogják-e magyarázni azt a fénykard lepattanós dolgot. Megint csak Mace barátunknak volt helyén a szíve, Palpatint megint elvakította a könnyen megszerezhető haszon, Anakin szerintem meg csak gyorsan le akart lépni Malastare-ról.

Azért van hatása ennek a háborúnek és most abban csúcsosodik ki amikor Windu a dug uarlkodónak szegezi a kardját.

 

10/9.5

 

Kedvenc jelenet: az ARC-170-esek kötelékben berepülnek a droid sereg fölé

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Windu nagyon oda volt érte. A végén azt hittem meg is puszilja Zillot. :D
Zillo-t a végén, ahogy lehunyja a szemét, én is megpuszilnám. :D Rég láttam ilyen szimpatikus szörnyet, ami azért nagy szó, mert nem vagyok szörny párti egyáltalán, és így nem gondoltam volna, hogy ez az epizód különösebben tetszeni fog.

 

Ezen várakozásaim ellenére viszont a nagyon dinamikus kezdés miatt egyből magával ragadott a cselekmény. Nagy kockázatot vállalt a Köztársaság, hogy bevetett egy olyan fegyvert, amit a gyakorlatban akkor próbáltak ki először. Iszonyú látvány volt a pusztítása, nekem egyből atombomba-utánérzetem támadt, szerencse, hogy ez csak a droidokra volt hatással (bár Anakin műkeze is megérezte). No meg szerencsétlen Zillo-ra, amelynek békés nyugalmát jól megzavarhatták azzal, amikor ráomlott a felszín.

Egyébként nem tudtam, hogy a dug-ok Malastare-on élnek, hiszen az Ep3-ból nekem úgy rémlik, hogy Malastare szenátora egy háromszemű lény volt. Ez elég érdekes? utána kellene nézni. Jó, hogy a dug-okat is láthattuk a saját világukban, így vált egy régi mellékszereplő, Sebulba nyomán ismert maga a faj (ahogy ezt hasonlóképpen megtették Katunko királlyal is, ami szintén nagyon jól sikerült).

 

Aztán jött Zillo? Abszolút Mace Windu nézetét osztom, és egyetértek Ody-val, nekem is itt tetszett a legjobban a hozzáállása az adott problémához, és nemhogy a sorozatban, hanem az egész Saga-ban is. Amikor szerencsétlen szörnyre záporoztak azok a bombák, és aztán ahogy lezúdították az üzemanyagot a gödörbe, egyből a pártjára álltam, akármennyire is agresszívnek tűnt a megelőző pár percben. Örülök, hogy sikerült a megmentési terv, bár nagyon nem lesz jó ötlet, hogy Coruscantra viszik egy elhagyott világ helyett, ahogy a következő epizód címe is sejteti. El tudom képzelni, mi lesz majd, ha magához tér fogságban egy számára ismeretlen helyen? Nagy tombolás, az biztos.

 

Palpatine végre egy kicsit kiesett a jóságos szerepköréből és ennek őszintén örülök. Végre kimutatta, hogy különösebben nem érdekli az élet védelme, ha számára az nem értékes. Aztán amikor kiderült, hogy mégis az, hiszen egy új áttörhetetlen pajzs megalkotásának lehetőségét jelenti, ha tanulmányozni tudják Zillo természetes fedőrétegét, amin még a fénykard sem hatolt át, persze megváltozott a véleménye...

R2 pedig jó szolgálatot tett, mint mindig. :D Nem gondoltam volna, hogy saját súlyán kívül egy embert is elbír reptetni, főleg ilyen magasra, de hát ugye Artu-ról beszélünk, akinél nincs ügyesebb droid. :yes:

 

Ez is egy olyan epizód volt, ami nagyon sok fronton jól teljesített: lendületes cselekmény, izgalom, új világ, és olyan apró kirakós darabok megismerése a nagy SW-puzzle-ban, mint hogy pl. a háborúban honnan szerezték az üzemanyagot és hogy a dug-ok éppen olyan kötekedő faj, mint amilyennek Sebulba-t megismertük. :D

Link to comment
Share on other sites

Nem bizony... A Bounty Hunters óta már ismét TCW fanatikus lettem. :yes: Irgalmatlanul kevésnek éreztem ezt a húsz percet... Zajlottak az események elég rendesen.
Hát bizony, ezt néztem volna én is tovább. :D

 

 

Ez is egy olyan epizód volt, ami nagyon sok fronton jól teljesített: lendületes cselekmény, izgalom, új világ, és olyan apró kirakós darabok megismerése a nagy SW-puzzle-ban, mint hogy pl. a háborúban honnan szerezték az üzemanyagot és hogy a dug-ok éppen olyan kötekedő faj, mint amilyennek Sebulba-t megismertük. :D
Ezért szeretjük a sorozatot. :D
Link to comment
Share on other sites

Egyébként nem tudtam, hogy a dug-ok Malastare-on élnek, hiszen az Ep3-ból nekem úgy rémlik, hogy Malastare szenátora egy háromszemű lény volt. Ez elég érdekes? utána kellene nézni. Jó, hogy a dug-okat is láthattuk a saját világukban, így vált egy régi mellékszereplő, Sebulba nyomán ismert maga a faj (ahogy ezt hasonlóképpen megtették Katunko királlyal is, ami szintén nagyon jól sikerült).

Egy gran volt az az illető, méghozzá Ask Aak szenátor. Az ő őshazájuk a Kinyen, de szép számmal élnek belőlük a Hokon és a Malastare-on is. De a bolygó az maguknak a dugoknak az otthona. :yes: Viszont a jelentős gran népesség miatt elképzelhető, hogy közülük kerül ki a bolygó szenátora. :D

Link to comment
Share on other sites

Egy gran volt az az illető, méghozzá Ask Aak szenátor. Az ő őshazájuk a Kinyen, de szép számmal élnek belőlük a Hokon és a Malastare-on is. De a bolygó az maguknak a dugoknak az otthona. :yes: Viszont a jelentős gran népesség miatt elképzelhető, hogy közülük kerül ki a bolygó szenátora. :D
Köszi a magyarázatot. :D Láttam én valahol, hogy Ask Aak-ra azt írták, hogy Gran Senator, de valahogy azt hittem, ez valami rangbéli dolog lehet, és nem a faj neve. :D Edited by Pildi
Link to comment
Share on other sites

Hát látványra csodálatos volt. A repcsik, Zilo is mint Godzilla puszított, de hogy mennyire nem történt benne semmi. Valószínüleg én leszek ezzel egyedül így, akinek nem kerül be egyből a TOP3ba ez a rész, de számomra eléggé semmilyen volt. Felébresztettek egy szörnyet amit aztán visszaaltattak. Mondom látványra iszonyúan ütős volt, ahogy a rengeteg bénítóágyú lézere összeért, mint egy diszkóban. :) És az elején a csata, oltári jó volt. Amikor ledobták a bombát és a lökéshullám felkapta a droidokat azt olyan volt mint a GEnndys-ben mikor Windu harcolt a hatalmas "kalapácsgép" ellen. :) A Dugok is jól néztek is, és olyan szemetek is mint Sebulba volt.

Szerintem nekem akkor fog igazán bejönni majd, ha látom a köv részt is, és összeáll a kép. :(

Addig is nekem egy 7/10.

Ja viszont amit még párszor újranézek, amikor Anakin berepül elterelni Zilo figyelmét és ugrál rajta meg R2n. :o Na az haláli volt.

És a végén Anakin poénja is. Vége van. Biztos vagy benne? Persze, de menj előre. :o

Link to comment
Share on other sites

Az epizód elején elég grandiózusra sikeredett az összecsapás.

Palpatine most jó gonosz volt. Most tényleg megmutatta a Sith énjét.

Szegény Zilo, a dug-ok valami nagyon kegyetlen módon ki akarták írtani. Windu nagyon szimpatikus módon a védelmébe vette. Már majdnem a dug-ok ellen fordult a végén, pedig azzal azt kockáztatta volna, hogy a dug-ok nem állnak a Köztársaság oldalára. Nem tudom, hogy jó ötlet volt a Coruscant-ra szállítani, ebből valószínűleg baj lesz a következő részben.

Anakin akciójelenetei nagyon jók lettek, főleg az volt ász, mikor Artun kapaszkodott.

Link to comment
Share on other sites

Valószínüleg én leszek ezzel egyedül így, akinek nem kerül be egyből a TOP3ba ez a rész, de számomra eléggé semmilyen volt. Felébresztettek egy szörnyet amit aztán visszaaltattak.
Ennél jobban nem is csupaszíthattad volna le. Azért sokkal több történt a rész alatt, mint amit leírtál. Talán majd a felirat segít felfedezni ezeket. :)
Link to comment
Share on other sites

Ennél jobban nem is csupaszíthattad volna le. Azért sokkal több történt a rész alatt, mint amit leírtál. Talán majd a felirat segít felfedezni ezeket. :(

Nálam? :) Nem hiszen minden szót értettem, csak lehet olyan hangulatban is volt, persze azóta már így is megnéztem 2x, szuper a rész, de nem éreztem benne semmi magasabb mondanivalót vagy tartalmat.

Link to comment
Share on other sites

Nálam? :) Nem hiszen minden szót értettem, csak lehet olyan hangulatban is volt, persze azóta már így is megnéztem 2x, szuper a rész, de nem éreztem benne semmi magasabb mondanivalót vagy tartalmat.
Hangulat kérdése is, ez nagyon igaz. Mondanivaló pedig pont annyi van benne, ami kiegészítésként kell. Az SW minden szeletéhez ad hozzá valamit. A felbukkanó karakterek fejlődéséről már nem is beszélve.
Link to comment
Share on other sites

Az évad elején a zombi film vegyítése a SW-vel sem jött be és ez az SW-s Godzilla mozi sem. Ráadásul elhúzzák két részre, de Coruscant legalább látványosabb pusztítást ígér.

Nem vagy egyedül Kudar, de én nem vagyok olyan jószívű, hogy hét pontot adjak neki.

Az elején a csatát sem éreztem különösebben lehengerlőnek. Nagyot akartak vele mutatni, hogy mindent egyszerre lássunk, de számomra olyan terepasztal jellege volt. Túl kis keretbe zsúfoltak bele túl sok mindent. Azon már túllépek, hogy a AT-TE-k meg a klónok szinte teljesen feleslegesen voltak ott, de a Y-wingek és az ARC-170-esek (jó, hogy végre előkerültek) berepülése is erőtlen volt nekem. Olyan első világháborús jelleg volt a csatának. A gyalogság meg a tüzérség bandukol lent, a gépek meg méltóságteljes lassúsággal berepülnek a csatatér felé. Sokkal grandiózusabb jellege lett volna a dolognak, ha a gépek egy Venatorrol indulnak és egy frankó kis zuhanórepülésben lecsapnak a csatatérre.

Nem szeretem az ilyen részeket, amikor látványosan beleerőszakolják a felvezetést egy formába, csakhogy elérjenek ahhoz a részhez ahol elsüthetik a frappánsnak tűnő alapötletet. Van egy bazi nagy flottájuk, amivel simán szétbombázhatnák az egész droid sereget, de azért leraknak egy csupasz síkságra egy felszíni sereget. Aztán bevetik a szupertitkos fegyvert, ami gyakorlatilag egy nagyon nagy ion gránát. Viszont ha a droidok elektronikai részét nyírja ki, akkor mi szükség a sima robbanásra, mikor a lökéshullám a saját csapataikat is veszélyeztetheti? Illetve ha a saját berendezéseik csak lekapcsolnak, mikor az elektromágneses hullám eléri őket, akkor a droidok miért nem kapcsolnak vissza utána?

Aztán meg Anakin hajóján nincsenek érzékelők? Tök vakon berepül egy porfelhőbe? Windutól meg milyen üzenet az, hogy segítségre van szükségük? Miért? Elvesztette a fénykardját, sziklaomlás volt, titkos droid alagutat találtak, vagy mi?

Szóval abszolút az volt az érzésem, hogy Filloni kitalálta, hogy akar csinálni egy Godzillás epizódot, amihez írtak egy helyenként látványos, de amúgy erőltett és semmilyen részt.

Link to comment
Share on other sites

Llew. Megint az az érzésem, hogy felvetted a megmondó stílusodat. Nehogy már nekünk tetsszen ez a sz*r rész.... Egyébként csak megsúgom, hogy Lucas volt az ötlet gazda és nem Filoni. A logikád megint megöli a fantasy-t, így nem lehet nézni az SW-t ahogy Te próbálod.

 

Aztán meg Anakin hajóján nincsenek érzékelők?
És ha vannak? Mit kellett volna érzékelnie? Főleg a ködben? Nagy baj, hogy nem írta ki: "vigyázz Anakin, egy nagy szörny van a ködben". :)

 

Tök vakon berepül egy porfelhőbe? Windutól meg milyen üzenet az, hogy segítségre van szükségük? Miért? Elvesztette a fénykardját, sziklaomlás volt, titkos droid alagutat találtak, vagy mi?
Ez értelmetlen. Windu mit mondott volna amikor ő se tudta mivel állnak szemben? Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Llew. Lucas volt az ötlet gazda és nem Filoni. A logikád megint megöli a fantasy-t. Így nem lehet nézni az SW-t ahogy Te próbálod.
Akkor Lucas volt, tök mindegy, az álláspontom fenntartom. Nem mondom, hogy nem az én hozzáállásomban van a hiba, de ha egy rész jó, az magával ragad és nem kezdek el kötözködni. Az előzőnek is biztos voltak hibái, de mozgalmas volt, berántott és nem álltam neki agyalni rajta. Viszont ez nem tudott megfogni, és a csata tényleg csak a szörny behozására szolgált. Viszont egy jó pusztítós szörnymozihoz meg túl sok volt a duma.

Persze lehet, hogy csak máskor kellett volna megnéznem, pedig nem voltam rossz hangulatban most sem.

Na, akkor én is szerkeszthetem át a hsz-em:

Llew. Megint az az érzésem, hogy felvetted a megmondó stílusodat. Nehogy már nekünk tetsszen ez a sz*r rész....
Nekem meg az az érzésem, hogy ha valaki nem lelkesedik feltétel nélkül az aktuális epizódért, akkor azt Te személyes sérelemnek veszed. Nem csak tőlem, korábban mástól is előfordult. A saját álláspontomat írtam le a sem jött be, éreztem, számomra, nekem, és a nem szeretem kifejezésekkel. Hol van itt a megmondás?

 

És ha vannak? Mit kellett volna érzékelnie? Főleg a ködben? Nagy baj, hogy nem írta ki: "vigyázz Anakin, egy nagy szörny van a ködben". :)
A felszín formáját, a mozgást, a testhőt, a ...

 

Ez értelmetlen. Windu mit mondott volna amikor ő se tudta mivel állnak szemben?
Talán azt, hogy vigyázz van itt egy nagy izé? :(

 

Szerintem épp a dumában volt a lényeg, és ez miatt több ez a rész egy silány másolatnál.
Nem baj, ha teszik a sorozat, de szerintem időnként túl sokat látsz bele. Viszont ha én nem, az had legyen az én bajom. Edited by Llew
Link to comment
Share on other sites

A felszín formáját, a mozgást, a testhőt, a ...
Nyilván érzékelte a műszer ezeket, még akkor is h nem rágták a szánkba.

 

Talán azt, hogy vigyázz van itt egy nagy izé? :(
Ez elég kifejező lett volna, valóban. :)

 

Nem baj, ha teszik a sorozat, de szerintem időnként túl sokat látsz bele. Viszont ha én nem, az had legyen az én bajom.
Nem látok én bele annál többet, mint ami benne van. Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information