Jump to content

2x22 - Lethal Trackdown


Recommended Posts

22. rész - Lethal Trackdown / Halálos kutatás

 

epguide222.jpg

 

Írta: Dave Filoni, Drew Z. Greenberg

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Coruscant, Florrum

 

Szereplők:

Boba Fett- Daniel Logan

Plo Koon - James Arnold Taylor

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Aurra Sing - Jaime King

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Bossk - Dee Bradley Baker

Castas - Robin Atkin Downes

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Mace Windu - Terrence "TC" Carson

Kilian admirális - Julian Holloway

Ponds parancsnok - Dee Bradley Baker

Fong Do - James Arnold Taylor

Volpai - Core Burton

Pilf Mukmuk - Dee Bradley Baker

 

Történet

Míg Anakin és Windu lábadozik, Plo Koon és Ahsoka Tano Boba Fett után erednek, hogy kiszabadíthassák a fejvadászok fogságába esett Kilian admirálist és a klón tengerészt. A nyomok Coruscant legmélyebb bugyrából a Florrum régről ismert bűnszövetkezetéhez vezetnek.

 

Érdekességek

- Ponds parancsnok számát megváltoztatták az epizódban. Korábban a forgatókönyvben még CC-6454 volt, ezt CT-411-re módosították.

- Anakin kézfejét szándékosan nem mutatják az epizódban. Mivel a kórházi köntösben nem lehet rajta kesztyű, látszódnia kéne a mechanikus kéznek, ám annak a modelljét még nem készítették el.

- Anakin a Templom orvosi szobájában ugyanolyan pózban áll az ablak előtt, mint korábban az ep2-ben a nabooi tóparton, vagy később Darth Vaderként az Executoron.

- Az alvilágba beléptető kapuknál a vámdroidok előtti hologramon a következő olvasható aurebesh nyelven: „CORUSCANTI GALAKTIKUS KÖZTÁRSASÁGI VÁM” („GALACTIC REPUBLIC CUSTOMS OF CORUSCANT”)

- A kis légitaxi, amit Plo és Ahsoka használatba vesznek, a 2x12 The Mandalore Plotban látott kis légijármű újrahasznosított változata.

- Hondo florrumi búvóhelye tele van mindenféle katonai alkatrésszel. Többek között látható lövegágyú-csövek, csatahajó szárnyak, de az irodájában felfedezhető köztársasági hátizsák és egy mini hiperhajtómű-gyűrű is.

- A bogárszemű RA-7 protokoll droid a florrumi bárban hasonló halandzsanyelven szólal meg, mint az ep4-ben a jawa homokkúszóban látott társa.

- A coruscanti bár fala tele van különböző erotikus plakátokkal, köztük egy „nagyon szexi” hutt nő képével. Ez utóbbi azért érdekes, mert a huttok között nincsenek nők.

S02E22.jpg

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nagyon vegyesek az érzéseim ezzel a résszel kapcsolatban. Sajnos több a negatív mint a pozitív.

Kezdem a pozitívval.

Nekem nagyon tetszett, coruscant alvilága. Engem ezzel mindig meg lehet venni, mert nagyon hangulatos és sötét az egész.

Amikor leereszkedtek, olyan volt mint Utapau ls Bespin keveréke. Ez nálam mindig bejön.

 

Viszont sok minden volt ami nem tetszett. Némelyik számomra eléggé értelmetlen is.

Először is mindig nem tetszett, hogy Boba ilyen kis nyámnyila, de mint a végén kiderült, talán mostantól nem lesz az, és végre az a kemény fejvadász lesz belőle, akit ismerünk.

Bossk is sokkal több szerepet kaphatott volna, szerintem többen lettek volna rá kíváncsiak mint a másikra. BÁr a neve most nem jut eszembe.

Afelett elsiklok, hogy pont abba a bárban hallja meg Ashoka, hogy hol vannak a túszok, belefér, de ahogy elintézte az ügyet és kimenekültek, hát az elég vicces volt számomra. Jó, nem mindig kell erőszakkal véget vetni egy vitának.

Aztán ott van, hogy felrobbant a Slave1es. És akkor majd Boba visszamegy és megjavítja vagy mi?

A rész lezárása meg szörnyű volt. Olyan hirtelen lett vége, hogy csak néztem.

Azért egy évadzárótól sokkal többet vártam volna.

Bár bírom Koont, nagyon király arc volt, főleg mikor leüllt és mondta hogy már most vesztettetek, de azért nem feltétlenül őt képzeltem el volt ebbe a részbe. Főleg nem Ashokával...akit annyira én személy szerint nem bírok.

 

Szóval nekem ez a rész egy 6/10 sajna. Talán ha többször megnézem majd jobban megtetszik.

Viszont ha együtt veszem az előző résszel, akkor nyílván feljebb menne ez a szám, mert az előző rész sokkal jobb volt.

Link to comment
Share on other sites

Sok dologban eggyet értek kudarral. Coruscant alvilága egész pofás volt, Hondó is jól nyomta Aurórával ,azt is jó tudni hogy ekkora "híresség" volt Jango és hál'isten azt a b*szari Castust is elintézték.

Viszont ez a Slave I (nem "egyes számú szolga") felrobbanását egy kicsit átgondolatlannak éreztem. Windu is elég köcsög volt hogy simogatta a kis Bobát. Még azt is bánom hogy nem derült ki hogy Aurora milyen apropóból segített a kis Bobának.

 

Összeségében egy kicsit gyengének éreztem 7/10

Link to comment
Share on other sites

Sokkal-sokkal jobb évadzáró volt ez, mint tavaly a Hostage Crisis. Az egyáltalán nem illet évadzárónak, pláne, mert tematikájában már ehhez az évadhoz kötődött és semmi kapcsolata nem volt az első évaddal. Ez viszont, sztoriban teljesen passzol az évad fő eleméhez, a fejvadászokhoz. Ráadásul, rendes, három részes sztori, nem egyrészes (bár ebben a felosztásban a HC kapcsolódott az 1. évadhoz).

Na de, számomra akkor igazán kiemelkedő egy TCW rész, ha egyszerre kapcsolódik a filmekhez, a sorozathoz és a meglévő dolgok mellett mutat valami új érdekeset is. Én baromira untam már az évadban a Coruscantot, főleg, hogy folyton olyan helyszíneken jártunk (Szenátus, Jedi Templom, utcaszint, dokkok), amiket már a filmekből is elég jól ismerhettünk, vagy amihez semmi újat sem lehet igazán hozzátenni. Szóval, Coruscant a könyökömön jött ki. Most viszont végre valami új! Nem hittem volna, hogy három film és nem t'om hány TCW epizód után tudnak valami ilyen új és hangulatos dolgot bedobni ezen a bolygón. Az az alvilág, amiről eddig azt hittük, hogy alvilág, semmi ehhez a placchoz képest. Itt tényleg nincs napfény, ez Coruscant valódi alvilága. Eddig is döbbenetes volt ez a bolygó, hogy minden talpalatnyi helyet épületek foglalnak el, na de, hogy az alapzatuk is ilyen épületek, azt bár eddig is tudtam EU-ból, most látni, nagyszerű volt.

Kicsit távlatokban is az epizódról. Nagyon bejött hogy mindvégig volt egy sajátos western bája a sztorinak. Örültem Hondonak, számomra ő a legjobb alvilági karakter a TCW-ben, bár a belépője most nem volt olyan hatásos, mint a Bounty Huntersben, de mikor meghallottam, hogy a Florumra mennek, fülig szaladt a szám. És most is hozta a formáját. Amikor ott ücsörgött csak, miközben Aura és Ahsoka hajtották egymást, az fantörpikus volt. Viszont azért kicsit csalódás is ért, örültem volna, ha utaltak volna valami mód a Bounty Huntersre, de Ahsoka csak némán állt, mint a tök. Pedig vagy Hondonak, vagy Ahsokanak illett volna megjegyzést fűznie ahhoz az esethez. Na mindegy, ez legyen a legkevesebb.

Amúgy jól csinálták, hogy a Florumon nem ugyanazon a helyen voltak, mint a Dooku Captured-The Gungan General duóban, hanem egy másik, sokkal jobban elrejtett kis "városkában", de megvolt ugyanaz az energiavezeték (gondolom ez florumi dolog lehet). Vagyis eltűntek Dooku elől, de azért nem mentek messzire.

Érdekes volt a nautolit látni, ahogy elnéztem, Kit Fisto elég nagydarab lehet a faján belül. Vagy ez volt nagyon vékonyka :love:

Érdekes volt a Jedi medikai részlege is, bár ez apró újdonság volt csupán. Ami viszont nagyon bejött, hogy Ahsoka és Plo Koon párba léptek, és kicsit Koon kritizálta Ahsokát és mesterét. Mivel tudjuk, hogy Koon hozta a Templomba Ahsokat, így igen fontos a kettejük közötti viszony, plusz érdekes elmélázni azon, milyen lett volna Ahsoka, ha Plo tanítja. A kocsmás kijutás minden esetre jól összejött, de ami abban a jelenetben megfogott, hogy hallhattunk egy Jedi fülével. Ebből is látszik, hogy mennyire nem mindenhatóak, hogy rá kell koncentrálniuk arra, hogy valamit véghezvigyenek az Erővel. Vagyis nem érzékelik egyszerre az összes idősíkot, nem hallanak ezer kilométeres távon belül mindent és mindenkit, nem látnak el állandóan a végtelenbe és tovább. Persze Jedije válogatja, az évad eléggé bebizonyította, hogy Windu sem egy salambalam jószág, szóval sokat kell tanulni, hogy közelebb kerüljön a "mindenható" státuszhoz. Mondjuk így talán érthető (bár még így is nyögvenyelős), hogy miért nem old meg Anakin sarokba szorított helyzeteket az Erővel: érzékeltetni akarják, hogy ő még nem olyan járatos az Erőben, mint Kenobi vagy Windu. Na de ez most nem tartozik ide.

Apropó, Plo Koon, baromira illett ehhez a western hangulathoz. Már a Malevolance trilógiában is volt afféle sheriff utánérzete - gőzöm sincs, miért, de valahogy a hangja, a magatartása olyan Texas Rangerös beütést ad neki - ami itt most remekül érvényesült.

Aztán, Boba Fett. Hát mostantól már őrá sem lehet úgy nézni, hogy egy cool szűkszavú fejvadász. Persze már az ep2 óta nem lehet rá így nézni, de most még jobban elmélyítették a karakterét. Durva csalódás érte, szembekerült azzal, hogy milyen nehéz gyilkolni, és persze tovább nőtt a dühe a Jedikkel szemben. Nagyszerű. Elindult valahonnan, halad valamin és tart valahová. Az érdekes, hogy tudjuk, honnan jött és hová megy, most meg láthatjuk az út egy részét (ha szerepelni fog az élőszereplős sorozatban, nagy potenciál lesz benne... mekkora lenne már, ha csak abban szabadulna ki? :love:). Az előző részben ráadásul költőien feltettem a kérdést, hogy vajon Boba és Bossk hogyan viszonyulhatnak egymáshoz az Executor hídján. Nem hittem volna, hogy a válasz: börtöntársakként. És ez ütött nálam a legnagyobbat. Lezuhant a Slave I, Boba és Bossk börtönben, mi a f*sz? Az ep4 és 5 ismeretében erre baromira nem számítottam a TCW készítőitől. Jó, elkapták már Wat Tambort és Poggle-t, de tudjuk, hogy ők záros határidőn belül szabadlábra kerülnek valahogy (na vajon hogy?). De Boba és Bossk? Ők akár húsz évig is a dutyiban ülhetnek. Durva lenne, ha Boba a börtönben nőne föl. Meg valószínűleg most már Aura Singre is kicsit megorrolt. És ki javítja meg a Slave I-t. Oké, erre van egy tippem, Hondo és tuti elteszi talonba Bobának, mert úgy tűnt, igen jó haverságban volt Jangoval. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy ő fogja kihozni Bobát a dutyiból. Az igen remek lenne (amúgy a rész végéig azt hittem, hogy Plo Koon végül rábízza Hondora a kiskrapekot, nem gondoltam volna, hogy lecsukják).

Ja, és Ponds RIP :love: Hat epizódon át volt velünk.

Na, most ennyi.

 

 

Először is mindig nem tetszett, hogy Boba ilyen kis nyámnyila

Valahonnét mindenkinek el kell indulni. Anakin sem volt gyerek és tömeggyilkos kezdetben, Obi-Wan sem volt bölcs öreg Jedi mester, stb. Furcsa is lenne (főleg a Star Wars világában), ha egy 10-12 éves kölyök minden lelkiismeret furdalás nélkül agyonlőnek valakit. Ráadásul remekül csinálják, hogy sorban csalódik mindenkiben, és ezért keményedik meg.

 

Aztán ott van, hogy felrobbant a Slave1es. És akkor majd Boba visszamegy és megjavítja vagy mi?

Egyértelmű, hogy a Slave I csak összetört, nem felrobbant. Ha elpusztult volna, egyrészt, Aura Sing bajosan élte volna túl, másrészt, nem tűnne fel a hajó az ep5-ben, harmadrészt, egy ekkora hajó robbanása nagyobbat szólt volna. Hondonak meg bőven elég embere és felszerelése van arra, hogy húsz év alatt akár újjá is építse.

Link to comment
Share on other sites

Valahonnét mindenkinek el kell indulni. Anakin sem volt gyerek és tömeggyilkos kezdetben, Obi-Wan sem volt bölcs öreg Jedi mester, stb. Furcsa is lenne (főleg a Star Wars világában), ha egy 10-12 éves kölyök minden lelkiismeret furdalás nélkül agyonlőnek valakit. Ráadásul remekül csinálják, hogy sorban csalódik mindenkiben, és ezért keményedik meg.

 

 

Egyértelmű, hogy a Slave I csak összetört, nem felrobbant. Ha elpusztult volna, egyrészt, Aura Sing bajosan élte volna túl, másrészt, nem tűnne fel a hajó az ep5-ben, harmadrészt, egy ekkora hajó robbanása nagyobbat szólt volna. Hondonak meg bőven elég embere és felszerelése van arra, hogy húsz év alatt akár újjá is építse.

Én abból indulok ki amit a AOTCban láttam és a könyvben olvastam. Boba ilyenkorra már szinte tökéletes kiképzést kapott az apjától, és ahogy a filmben is láthattuk nem kicsit volt szadista, ahogy üvöltött az apjára hogy nyírja ki Obit. És ő is próbálta megölni...

Azzal viszont egyet értek, hogy ha ettől eltekintünk, akkor a karakterfejlődése teljesen rendben van.

 

Hát igen a S1es történet pedig érdekes. Sok mindent bele lehet ebbe mesélni, de az nem kis robbanás volt ott a háttérben, pedig a S1 egyáltalán nem nagy hajó.

Link to comment
Share on other sites

Én abból indulok ki amit a AOTCban láttam és a könyvben olvastam. Boba ilyenkorra már szinte tökéletes kiképzést kapott az apjától, és ahogy a filmben is láthattuk nem kicsit volt szadista, ahogy üvöltött az apjára hogy nyírja ki Obit.

Más dolog egy botkormánnyal lőni olyanra, amit monitoron látsz (és el se találsz), vagy az apádnak drukkolni, mint ott állni, és könyörtelenül tarkón lőni valakit, aki ugyanúgy néz ki, mint az apád és bizonyos szemszögből, az ikertestvéred. És az ep2-es Bobából sem nézem ki, hogy szadistább lenne, mint Anakin (aki ugye, az ep1-ben pár neimoidiait a másvilágra küldött, halálos versenyben vett részt - és Sebulbát is majdnem kinyírta - és neki is csak játék volt mindaz).

 

A Slave I nem nagy hajó a maga 20 méterével? :love: Akkor hol kezdődik nálad a nagy hajó? :love: A Twilight is lángokban és darabokra szakadva ért földet a Tatooine-on, aztán mégis repült még utána. És mivel a Slave I még mindig szerepel az ep5-ben, ennél egyértelműbb bizonyíték nincs rá, hogy nem robbant fel (nem utolsó sorban, láttad, hogy elemeire esett szét? Én csak füstöt és egy harmatgyenge tűzárnyat láttam). Robbant valami, talán tüzet fogott az üzemanyag, vagy berobbant egy lőszertár, biztos elég ramaty állapotba került a hajó, de, hogy nem robbant darabokra, az hét szentség.

(Ha csak nem találják ki, hogy Boba később szert tett egy újabb Firespry-ra, amit szintén Slave I-nek keresztelt el, de ezt kétlem.)

Link to comment
Share on other sites

Nos, azt kell, hogy mondjam, hogy nem lett ez olyan jó befejezés, mint amilyennek vártam. Megvoltak a nagyszerű pillanatai, de voltak egyben elszalasztott lehetőségek is, és néhány dolog, ami annyira nem jött be... Kezdjük is az elején.

Jópofa volt, hogy Anakint és Windut végre nem a szokásos ruházatukban láthattuk, hanem egy ilyen fehér, karate köpenyre emlékeztető cuccban. :love:

Ponds parancsnok pedig megérdemel egy perces néma vigyázállást a hősiességéért. Amikor ott térdelt az a három fogoly, gondolom a fejvadászok egy jelentéktelenebbet akartak kivégezni közülök, és Ponds nem a saját, parancsnoki sorozatszámát árulta el, hanem ott helyben kitalált egyet magának, hogy megvédje azt a másik tisztet, aki valószínűleg a legalacsonyabb a ranglétrán hármuk közül. Elég csúnya halált halt szegény, ráadásul kihajították az űrbe. :love:

Boba Fett ebben a részben meglehetősen nyámnyilán viselkedett ahhoz képest, hogy az előző részben mennyire nem volt az.

Érdekes volt a coruscanti night club. A zene is alapjában véve nem volt Star Warsba illő, de ebbe a környezetbe meglepően jól passzolt. Meglehetősen sok korábbi modellt használtak fel ezeknél a jeleneteknél, ezért néha hasonlóképp éreztem, mint Llew, hogy olcsó megoldás. A coruscanti alvilágba való leereszkedésnél láthattuk a Vulture's Claw-t, Gha Nachkt hajóját, (Vagy maximum egy ugyanolyan típusú hajót.) aztán odalent a night clubban láthattuk Car Affát, Lauli Wahlót, Bannamut és Siloodot is. Akik nyilvánvalóan nem ők voltak, csak a készítők ugyanazokat a modelleket használták fel. Viszont tetszett Plo Koon görög mintás köpenye. Úgy nézett ki benne, mint egy Sötét Nagyúr.

Aztán ott volt az, amikor a fejvadászok megérkeztem a Florrumra. És hát megjelent az elmaradhatatlan Hondo Ohnaka, akinek a karaktere bár az első évadban annyira nem jött be, a másodikban annál inkább magával ragadott. Ellenállhatatlan az a fickó, és az a csókja Aurra Singgel. :love: Meglepett rendesen a vén róka... :love: Aztán mekkora volt már, amikor a két kowaki majomgyík ott ölte egymást? :love: Ha jól láttam, az egyikük Pilf Mukmuk volt az első évadból, a másik pedig aki Hondóval volt a Bounty Huntersben. Jól láttam, hogy utóbbi egy laza mozdulattal kitörte Pilf Mukmuk nyakát? :o

Castasnak már az előző részben sem volt sok szerepe, most pedig csak annyi, hogy Aurra Sing lelőhesse. Tipikusan olyan karakter, akit azért alkottak meg, hogy meghaljon. Mindenesetre jól esett, Tan Divo és Nakha Urus után végre kinyírnak egy roppant idegesítő karaktert. :)

Ismét felcsendült az az arab zene a florrumi kocsmában, ami szinte már kötelező volt. Nagyon jó volt. :D Megjegyzem érdekes volt Sing anyáskodása, hogy nem engedte, hogy a kis Boba igyon abból az italtból.

Húúú, Hondo irodája eszméletlenül jól nézett ki. Meglehetősen semlegesen viselkedett, senkit sem akart magára haragítani, ezért egész egyszerűen kimaradt az egészből. Aztán ott volt az a rész, ahol Ahsoka levágta Aurra Sing fejéről az antennájának egy részét. Ezt egy korábbi EU-ban már elsütötték ahol Typho kapitány volt az, aki lelőtte az antennáját, és emiatt Aurra Sing eszméletét vesztette, itt viszont semmi sem történt. Persze ezt megmagyarázhatnánk azzal, hogy csak egy viszonylag lényegtelen részét vágta le belőle Ahsoka.

A végső összecsapással nem voltam igazán megelégedve, Aurra Sing, a nagy Jedi vadász nem tűnt valami erősnek, ennél még Cad Bane is sokkal erősebb. Aztán pedig lezuhant a Slave I., ami jól láthatóan felrobbant. Az a megoldás sem tetszett. Most akkor mi lesz? Boba Fett, miután kiszabadult, vesz magának egy másik ugyanilyen hajót, és elnevezi Slave I.-nek? Ez így gáz, mert amikor a Birodalom Visszavágot nézem, akkor szeretem azt gondolni, hogy az a Slave I. az ugyanaz, mint ami a Klónok Támadásában volt. De hát ez van. Aurra Sing pedig az EU alapján biztos hogy túlélte.

És ami a legjobban nem tetszett... Azok Windu utolsó szavai. Egy valamit vártam tőle igazán, hogy kimondjom, és az az, hogy sajnálja, de ehelyett bocsánatot sem kért, hanem ugyanazzal a jedis ridegségével válaszolt. Ejnye-bejnye Windu. :love:

Link to comment
Share on other sites

Én is elég felemásan viszonyulok az epizódhoz, de még így is jobban bejön, mint az előző.

Azzal, hogy nincs átlátható időrendje a sorozatnak szerintem egyre zavaróbb.

Az, hogy Hondo - aki egyébként remek karakter - továbbra is a Florumon tartózkodik nekem egyszerűen hihetetlen a Dooku Captured után. Nem hiszem, hogy Dooku fejvadászt küldene utána, hisz van betyárbecsület, és Hondo nyilvánvalóan kiterjedt kapcsolatai miatt kevesen vállalnák a feladatot, de mi akadályozza meg a sithet, hogy a szeparatista hírszerzést és haderőt bevesse ellene?

Aztán ott van a másik oldal. A Bounty Huntersben kedélyesen elcseveg Obi-Wannal, aztán ágyúval lövi őket, majd párbajt vív Anakinnal. Ehhez képest most látványosan pártatlan marad, sőt bebiztosítja magát a jediknél azzal, hogy felfedi az elég nyilvánvaló csapdát Plo Koon előtt. Rendben, hogy a jediket nem hajtja a bosszú, de a múltkori akcióért őt is simán lecsukhatnák, mint most Bobát, vagy Bosskot.

Plo Koon és Ashoka mindig jók együtt, ez most sem volt másként. Plo klasszul festett a köpenyében. Ezzel a hanggal egy igazi cool karakter. Ha megszólal, csak úgy árad belőle a magabiztos nyugalom. Ha nem csinál semmit, csak mondja akkor is fenyegetőnek tűnik. Obi-Wannal pl. sokkal kevésbé működött volna a kocsmai jelenet. Az ő laza, poénkodó hangjával a "meg akarod próbálni" inkább ösztönzésnek hangzott volna.

Sajnálom, hogy nem derült ki Aurra miért állt Boba mellé, főleg, hogy ő volt a főnök.

Boba bebörtönzés elég fura. Remélem ezt hamar feloldják, mert különben elég hibás lépés. Ha hosszabb időt tölt börtönben az szerintem merőben ellentmond a galaxis egyik legnagyobb fejvadásza pozícióval. Gyakorlatilag most is az apja "örökségéből", kapcsolataiból él, de ez azért nem marad meg örök időkre. Sok év börtön után meg a semmiből oda jutni, hogy visszaszóljon Vadernek azért az nagy ugrás.

A Slave I felrobbanását én hülyeségnek tartom, mert szerintem mindenképpen csak szájhúzósan lehet kijönni belőle.

Az várható volt, hogy csak azért van a túszok között egy alacsonyabb rangú klón is, hogy legyen kit feláldozni.

Link to comment
Share on other sites

Az várható volt, hogy csak azért van a túszok között egy alacsonyabb rangú klón is, hogy legyen kit feláldozni.

Pont nem az alacsonyabb rangú noname klónt áldozták fel, hanem a hat epizódot megélt nevesített parancsnokot.

 

Aztán pedig lezuhant a Slave I., ami jól láthatóan felrobbant. Az a megoldás sem tetszett. Most akkor mi lesz? Boba Fett, miután kiszabadult, vesz magának egy másik ugyanilyen hajót, és elnevezi Slave I.-nek? Ez így gáz, mert amikor a Birodalom Visszavágot nézem, akkor szeretem azt gondolni, hogy az a Slave I. az ugyanaz, mint ami a Klónok Támadásában volt. De hát ez van. Aurra Sing pedig az EU alapján biztos hogy túlélte.

Ha a Slave I úgy robbant volna fel, hogy az ep5-ben már egy másikat láthattunk, akkor hogyan élhette volna túl Aurra? :)

Spoiler:

Márpedig EU ide vagy oda, a 3. évad trailerében is benne van, szóval túlélte, ergo a Slave I nem robbant annyira fel, hogy az ep5-ben ne ez szerepeljen.

Link to comment
Share on other sites

Á, bazz, az utolsó három-négy percig az évad legjobbja volt nálam, leelőzve a múltkori részt. Fenének kellett elkapniuk Bosskot meg Bobát. Most megint jön majd egy lerágott csont dolog, hogy ki "kell"őket szabadítaniuk a folytatáshoz, mint Zillot, meg azt a pár szakadár képviselőt akivel már csináltak ilyen kiszabadítós műsort. :) Jaj pedig mennyire élveztem minden egyes percét. Aurra SIng belopta magát a szívembe végérvényesen. :) A kalózok, fejvadászok, Coruscanti alvilág stb hatalmas volt. Ahogy Plo Koon meg Ahsoka bent termett abba a kocsmába az tiszta EP IV Mos Eisley feeling volt. :D Hondo is jól nyomta a szöveget. Áh, marha jó volt pedig.....kár a végéért.

Link to comment
Share on other sites

de mi akadályozza meg a sithet, hogy a szeparatista hírszerzést és haderőt bevesse ellene?
Talán az lehet a háttérben, hogy a szeparatista haderő éppen háborúzik, és annyit nem ér egy nyamvadt kalóz, hogy erőforrást fordítsanak a megölésére. Annyira azért nem rágott be Dooku szerintem.

 

 

Most megint jön majd egy lerágott csont dolog, hogy ki "kell"őket szabadítaniuk a folytatáshoz, mint Zillot, meg azt a pár szakadár képviselőt akivel már csináltak ilyen kiszabadítós műsort. :)
Nem Zirot akartál írni? :) Egyébként még az összes dutyiban van, a hutton kívül.
Link to comment
Share on other sites

Nem Zirot akartál írni? :) Egyébként még az összes dutyiban van, a hutton kívül.
Jaja, az akart lenni, sorry :)

 

A harmadik évad címe lehetne az is, hogy a Szökés (Prison Break revisited) . :D Ezt már máshol is felvetették :D

Link to comment
Share on other sites

Jaja, az akart lenni, sorry :)

 

A harmadik évad címe lehetne az is, hogy a Szökés (Prison Break revisited) . :D Ezt már máshol is felvetették :D

Biztos gondot fognak fordítani erre. :) Egyébként megérintett amit írtál a többiről. Én is így látom, állati jó rész volt! Majd írok hamarosan róla többet. Előbb megnézem még egy párszor. :D
Link to comment
Share on other sites

Végre egy rész, ahol már az elején belecsaptak a lecsóba :)

Tetszett a korházi szoba meg a Jedik pizsamája is :)

Aurra adása a kivégzésről odatette a hangulatot már az elején, aztán meg, hogy kidobták a Slave-1-ből :D

Hondo és Aurra "üdvözlésénél" meg leestem a székről a megdöbbenéstől, nagyon jól eltalálták :D

Az alvilág is szép színes volt, majd a Florrumon a vihar az égből is jól nézett ki, valamint az Aurra-Ahsoka motorozás is.

Viszont a vége előtt értetlenül állok, szerintem ritka rossz lett, valahogy nem ezt vártam :o

Slave-I eléggé lerombanhatott, Bobát és Bossk-ot elfogták,

Spoiler:

Aurra elszökött

 

Összességében a rész jó volt, csak a végét szúrták el, nagyon gyorsan lezárták. Viszont kíváncsi leszek leszek mi lesz Bossk-kal és Bobával, remélem előveszik őket a következő évadban :D

Link to comment
Share on other sites

meg azt a pár szakadár képviselőt akivel már csináltak ilyen kiszabadítós műsort. :)

Mármint mind az összes egy szem? :) Nute Gunray az egyetlen, aki szeparatista vezír és kiszabadították. Wat Tambor és Poggle még nem szökött meg. Vagy te már tudsz valamit, amit mi nem? :D

Link to comment
Share on other sites

Mármint mind az összes egy szem? :) Nute Gunray az egyetlen, aki szeparatista vezír és kiszabadították. Wat Tambor és Poggle még nem szökött meg. Vagy te már tudsz valamit, amit mi nem? :)
Aha. :D Előre látom a jövőt. Meg is súgom, elég csúnya végük lesz nekik :D
Link to comment
Share on other sites

Méltó évadzárónak örülhettünk szerintem, a véleményem Dzséjtéhez közeli. Egyszerűen annyi gyönyörűség volt ebben a részben is, hogy egyfolytában borsódzott a hátam. Ez a Boba trilógia magasan a legkomolyabb történeti szál amit eddig láthattunk (talán csak a Mandalore szálhoz mérhető), és most éreztem először azt, hogy nem az akción van a fő hangsúly, hanem a többi elemen.

 

A rész eleje tökéletes volt! Boba és az admirális beszélgetése, aztán Aurra gyilkossága....végül ahogy elkapja Bobát, és megfenyegeti, majd kidobják a zsilipen Ponds hulláját.... Nagyon tetszett. :) Eleve Aurra egy igazi sötét karakter, amit először érzek egy fejvadász kapcsán. Valahogy Bane-t is túlszárnyalja. Aurra indítékai tiszták, hiszen már az előző részben is a pénz játszotta a főszerepet, és nyilván ezért csinálja az egészet. Dooku nagyon sok pénzt fizetne Mace fejéért. Nyilván ez motiválja és nem Boba bosszúvágya. Apropó Boba. A gyerekkel kapcsolatban volt egy kedves jelenet, amikor nem engedte Bobának,. hogy alkoholt igyon. Erre az egy pillanatra kibújt a hidegvérű gyilkos fejvadász bőréből. A Hondoval való csókja se volt semmi, ekkor éreztem megint, hogy ez már nem gyerekeknek szóló sorozat. Ok, hogy csak egy csók volt, de mutassatok egy másik animációs sorozatot a Carton Netwörkön amiben csókolóznak? :) Persze ez nem elég a kijelentésem alátámasztására, de a történetben elég sok felnőttes téma is helyet kapott. Remélem Aurra túlélte az epizód végi zuhanást, de a dolog sejtelmes és takarásban lévő mivolta azt sugallja, hogy igen.

 

Boba karakterét remekül sikerült felépíteni! Én se szerettem volna azt látni, hogy a srác már most hidegvérrel tarkón lő embereket, főleg nem az apja szakasztott mását. Átjött a karakter vívódása önmagával, és helyének keresése is. Amikor azt mondja az admirálisnak, hogy ő nem klón, csak sajnálni tudjuk. Ugyanolyan klón mint a többi egyed, csak nem vetették alá növekedés gyorsításnak. Mintha megtagadná ezt a tényt, de ez valahol érthető is, hisz ő nem egy a tucat klón közül. Ráadásul Jango sokat foglalkozott vele, így lényegében teljesen más jelleme fejlődött ki mint a többi társának. Talán ebből fakad az a mentalitása, amivel a klónok felett állónak hiszi magát, szinte lenézi őket. Aztán remek jelenet volt, amikor Aurra nem megy vissza a fiúért azok után, hogy szinte ő mentette meg a fejvadászt. Egy újabb csalódás, és magába roskadás. Nagyon jó. Börtönbe dugni egy gyereket nem a legjobb ötlet, de itt megtörténik. Már annyi főszereplő van azon a helyen, hogy nem férnek. :D Én számítok egy hatalmas globális kiszabadító akcióra majd valamikor.

 

A jedik megint érdekesek. Főleg Windu. Igazi begyepesedett ortodox Jedi. Nem megy Boba után, hisz a bosszú nem a Jedik útja, és egyébként is... De a végén, hogy egy 'sajnálomra' se futja az erejéből Boba felé az hatalmas tuskóság. Persze lehetne ezért háborognom, de nem teszem, sőt szerintem így jó hisz közelítünk az EP3 -as Mace felé. Anakin ezúttal háttérszereplő volt, ami teret engedett Ahsokának és Plo Koon mesternek. Kettejük küldetése érdekes volt, főleg azon megjegyzések miatt, miszerint Ahsoka mentalitása már igen csak Anakinra hasonlít.

 

A karaktereket említve még Hondót emelném ki, aki egyszerűen a legjobb mellékszereplő a sorozatban. A Felucián kudarcot vallott kalóz főnök itt már nagyon előzékeny a Jedikkel, ami abban nyilvánul meg, hogy semleges marad. Érthető is a lépése, hisz eddig kettőből kétszer nagyon csúnyán megjárta a lovagokkal, így itt inkább már kimarad a buliból. Meglepő volt kapcsolata Aurra Sing -el, nem hittem volna, hogy régen szeretők voltak. :o Boba iránti kedvessége pedig nagyon szimpatikus, tényleg jó barátok lehettek Jangoval.

 

Végül nem mehetek el szó nélkül a hangulat mellett ami ezt az epizódot is jellemezte. Ízig vérig SW áradt belőle, de olyan új elemekkel megpaprikázva, ami csak elismerésre adhat okot. Itt van mindjárt Coruscant igazi alvilága. Én azt hittem, hogy a korábbi részekben már láthattuk a bugyrokat, de szó sincs róla. Itt szó szerint alá merültünk a sötét világba. Remek volt, amikor Ahsokáék leszálló hajóját mutatják, miközben a háttérben csak egy kis fényes pontként látható az a nyílás ahol berepültek. Ez a 'lyuk' egyébként engem kissé az Utapau földbe vájt városaira emlékeztetett. Azonban érdekesség, hogy még ott a föld alatt több kilométerrel is van rendőr droid. :D Ez is mutatja, hogy van még lejjebb, tehát nem a legalsó szinteket láttuk.

 

Florrumtól kicsit tartottam, nem vártam sok újat tőle. Örülök neki, hogy egy másik helyiségbe rakták az eseményeket, és nem oda amit az első évadban megismertünk. A monkey lizardok harca jó volt, amolyan kakasviadal szerű. :D Aurra itt is kitett magáért, Castas kinyírása igazi sötét tett volt megint.

 

A vége egyszerre volt tragikus és kétértelmű. A záró képsorok alatt viszont egy egyre erősödő érzés fogott el....sajnálom, hogy vége az évadnak! :o

Link to comment
Share on other sites

Most lehet, hogy én emlékszek rosszul, vagy a felirat volt téves, de Bobának nem azt mondják, hogy ő klón, hanem, hogy katona. Erre fakadt ki ő, hogy ő nem katona. :)

 

 

Aurrában meg szerintem egy lappangó anyatigris bújt meg :) Talán egyszer ő is akart egy gyereket. Viszont azt már én is hibának róvom fel, hogy nincs a kezében a fénykardja. Pedig jedi volt a lelkem.

Link to comment
Share on other sites

Bossk is sokkal több szerepet kaphatott volna, szerintem többen lettek volna rá kíváncsiak mint a másikra.
Fura ez a Bossk fétis, már több helyen is láttam. :) Mert ki ő? az EP5-ben morog egyet. És? :D Ettől még nem kell neki hű de übertápnak lenni. :D Szerintem a szerepe jó volt, a végén pedig Bobával vonultak börtönbe, de ennek jelentőségét Dzséjt remekül leírta.

 

Afelett elsiklok, hogy pont abba a bárban hallja meg Ashoka, hogy hol vannak a túszok
Előtte már voltak kismillió bárban. :) Mondja is Plo Koon Ahsokának, hogy a stílusa miatt nem jutnak semmire. :o

 

A rész lezárása meg szörnyű volt. Olyan hirtelen lett vége, hogy csak néztem.

Azért egy évadzárótól sokkal többet vártam volna.

Például? Kell-e annál jobb végszó, hogy masíroznak befelé a börtönbe? :D
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited )
Most lehet, hogy én emlékszek rosszul, vagy a felirat volt téves, de Bobának nem azt mondják, hogy ő klón, hanem, hogy katona. Erre fakadt ki ő, hogy ő nem katona. :)
Mind a kettőt mondja. "Nem vagyok katona és nem vagyok klón". :D

 

Aztán mekkora volt már, amikor a két kowaki majomgyík ott ölte egymást? :o Ha jól láttam, az egyikük Pilf Mukmuk volt az első évadból, a másik pedig aki Hondóval volt a Bounty Huntersben. Jól láttam, hogy utóbbi egy laza mozdulattal kitörte Pilf Mukmuk nyakát? :D
Én is így láttam. Ő is megérdemele egy néma főhajtást. Jobban bejött, mint a másik társa. :D

 

És ami a legjobban nem tetszett... Azok Windu utolsó szavai. Egy valamit vártam tőle igazán, hogy kimondjom, és az az, hogy sajnálja, de ehelyett bocsánatot sem kért, hanem ugyanazzal a jedis ridegségével válaszolt. Ejnye-bejnye Windu. :)
De ez nem a történet hibája, hanem ilyen a karakter. :o Persze ettől még lehet nem tetsző. Sajnos nekem Windu már az EP3 óta a bögyömbe van. Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Fura ez a Bossk fétis, már több helyen is láttam. :D Mert ki ő? az EP5-ben morog egyet. És? :D Ettől még nem kell neki hű de übertápnak lenni. :D Szerintem a szerepe jó volt, a végén pedig Bobával vonultak börtönbe, de ennek jelentőségét Dzséjt remekül leírta.

 

Előtte már voltak kismillió bárban. :) Mondja is Plo Koon Ahsokának, hogy a stílusa miatt nem jutnak semmire. :o

 

Például? Kell-e annál jobb végszó, hogy masíroznak befelé a börtönbe? :o

- Bossk szerepel jópár könyvben és képregényben is. Plusz igen, láthattuk a TESB-ben is. Azt hiszem emiatt a pár indok miatt megérdemelt volna pár sorral többet, de legalább annyit mint a másik.

 

- Igen értettem én is hogy voltak előtte kismillió bár, de nekem ez akkor is kicsit túl egyszerű. :o

Vagy akkor mondjam azt hogy pont ott volt a társa, és pont akkor mondta az infókat... :D De nem akarok szőrszál hasogató lenni.

 

- Igen, nekem kell. :D Például? Valami normálisan megírt párbeszéd, vagy átvezető dolog a következő évadra. :)

Link to comment
Share on other sites

- Bossk szerepel jópár könyvben és képregényben is. Plusz igen, láthattuk a TESB-ben is. Azt hiszem emiatt a pár indok miatt megérdemelt volna pár sorral többet, de legalább annyit mint a másik.

 

- Igen értettem én is hogy voltak előtte kismillió bár, de nekem ez akkor is kicsit túl egyszerű. :D

Vagy akkor mondjam azt hogy pont ott volt a társa, és pont akkor mondta az infókat... :D De nem akarok szőrszál hasogató lenni.

 

- Igen, nekem kell. :) Például? Valami normálisan megírt párbeszéd, vagy átvezető dolog a következő évadra. :D

- Legalább annyit beszélt. :o Nekem inkább a hangjával voltak bajaim. Nagyon hasonlított a klónokhoz. :)

- Egy 22 perces résznél nincs több idő erre. :D Néha ilyen kompromisszumokat kell kötni.

- Az első évadban se volt ilyen, nekem most se hiányzott. Volt helyette remek hangulat. :o

Link to comment
Share on other sites

Azon feküdtem... :) De Hondo nem lehet ennyire vak. Hasonlít rá szerinte? :)

Furcsálnám, ha ennyire idióta lenne. :D Talán csak a poén kedvéért mondta. De azért megnézném, hogy hogyan nézne ki Hondo és Aurra Sing szerelemgyereke. :D

Link to comment
Share on other sites

Ez egy jó rész volt. Hondo milyen lazán figyelte a székéből, mit szaladgálnak ott körülötte, jót nevettem rajta :)

Bobának meg nagy baja, hogy az apja halála után magányos (eddig mindig ott volt neki Jango, de a többi klón is a Kaminon), és valakihez mégiscsak tartozni szeretne (gondolom én), azért próbálkozik, hogy azt tegye, amit mondanak, csak nem megy. Még nem, még gyerek hozzá. Aztán azok is cserben hagyják. Hiába no, fejvadász kölöknek lenni nem egyszerű.

A rész végét én is túl hirtelennek éreztem, a kb. két rövid mondat kevés volt.

Link to comment
Share on other sites

- Bossk szerepel jópár könyvben és képregényben is. Plusz igen, láthattuk a TESB-ben is. Azt hiszem emiatt a pár indok miatt megérdemelt volna pár sorral többet, de legalább annyit mint a másik.

Emlékezz csak vissza, mennyi szerepe is volt Aurra Singnek a Hostage Crisisban? Aztán vesd össze kicsit, hogy mennyivel több szerepe volt most Bossknak. Két részben még szövegelési lehetőséget is kapott :) Szóval az egyáltalán nem rossz dolog, ha valaki csak háttérszereplő, mert még bőven sok lehetősége lesz előtérbe kerülni. Pláne, hogy Bossk minden volt ebben az utolsó két részben, csak háttérszereplő nem (ráadásul, még jó, hogy az új szereplőre lövik el a több sort, pláne, hogy annak az esélye a visszatérésre a fejbelövése után zéróra csökkent).

 

Aha. :D Előre látom a jövőt. Meg is súgom, elég csúnya végük lesz nekik :P

Komoly? Elárulod nekem spoilerben, hogy mi lesz velük? :)

Link to comment
Share on other sites

Összességében véve jó rész volt, de az előző kettőhöz képest pár fokkkal gyengébb. Nagyon gyorsan lezárták a sztorit. A végén én is nagyot néztem, hogy a Slave 1 lezuhant. De végül is tényleg nem láttuk, hogy felrobbant. Bobának jó sok munkája lesz vele az egyszer biztos.

Boba most nem volt olyan tökös, mint az előző részben. De gondolom majd fejlődik a srác.

A coruscanti alvilág nagyon tetszett, hangulatos volt. Plo Koon akkor majdnem úgy nézett ki, mint Darth Revan.

A végét túlságosan összecsapták, jöhetett volna még egy rész, hogy ne legyen ilyen sűrű. Valahogy nem tetszett, hogy Bobát elfogták. Mindenféleképpen ki kell szabadulnia. És nem csak neki.

Egyáltalán mit fognak csinálni vele? Átnevelik és besorozzák? Vagy csak börtönbe küldik? Végül is csak még gyerek.

10/7

Link to comment
Share on other sites

Egyáltalán mit fognak csinálni vele? Átnevelik és besorozzák? Vagy csak börtönbe küldik? Végül is csak még gyerek.
Ez az ami engem is érdekelne. Egy gyereket minek dugnak börtönbe? Ok, felrobbantott egy rombolót ami nagy dolog, de mégis csak gyerek...
Link to comment
Share on other sites

Ez az ami engem is érdekelne. Egy gyereket minek dugnak börtönbe? Ok, felrobbantott egy rombolót ami nagy dolog, de mégis csak gyerek...

Szerintem majd megpróbálják átnevelni és besorozni aztán. Érdekes szál lenne a harmadik évadra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information