Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Kershner is részt vett Lucas és Kasdan hosszú értekezletein San Anselmóban. Amikor a forgatókönyv elkészült, Kershner meg a pontos jelenetvázlatot, ami végül egy húsz centi vastag kötetet eredményezett. Hatvannégy különböző díszletre volt szükség, plusz külső felvételekre Norvégiában. Ez utóbbi a filmbeli jégbolygót. a Hoth-ot volt hivatott megjeleníteni, Leia hercegnő és lázadó társai búvóhelyét.

Kershner a vázlatkönyv egy példányát Lucasnál hagyta. ?Így bármikor felhívhattam, ilyesmik miatt, hogy: ŤGeorge, a 2FBL-ben inkább az előtérre játszanék.ť"

A szokásos napi musztervetítés helyett Lucas videokazettán kapta meg a felvett anyagot, melyet már a vágóasztalon játszottak át neki fekete-fehérben.

?Ez aztán az önbizalom!" - jegyezte meg Kershner nemrégiben.

Amikor a dollár árfolyama esni kezdett a fonthoz képest, a rendező figyelmeztette Lucast, hogy túl fogják lépni a költségvetést az angliai stúdiómunkák miatt. ?George azt mondta: ŤCsak csinálj tovább mindent úgy, ahogy eddig csináltad.ť" , meséli Kershner. ?Ő közben levetített néhány jelenetet egy bankárnak Bostonban, és kapott tőle annyi kölcsönt, amennyiből befejezhettük a filmet.

Az emberek azt hiszik, amiért folytatásról volt szó, változatlan szereplőgárdával, nekem meg volt kötve a kezem. Pedig ez nem igaz, rengeteg mindenben szabadon dönthettem, és ezt George-nak köszönhetem."

Hozzászólás ideje:
Pedig ez nem igaz, rengeteg mindenben szabadon dönthettem, és ezt George-nak köszönhetem.

Lucas pedig utólag moroghatott ezért vagy azért ;) Mindenesetre érdekes.

Hozzászólás ideje:
Szaporodnak a verziók. ;)

Miért, a Han-Leia csókos jelenet tetszett neki? Nem azért morgott egy csomót, hogy nem ilyennek akarta?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Miért, a Han-Leia csókos jelenet tetszett neki? Nem azért morgott egy csomót, hogy nem ilyennek akarta?

De igen. És nem is pont erre gondoltam. Amit én írtam, abban izzadtságszagúbban mentek a dolgok. ;)

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

A Birodalom visszavág újra hatalmas sikert aratott a mozikban - és a kritikusoknál is, akik pedig meggyőződéssel vallják, hogy egy folytatás sem lehet jobb az eredetinél. A trükkök csodálatosak voltak. Még a lézerkarddal vívott párbaj is új, realisztikusabb kivitelezést kapott. Mégis, mint azt Lucas is többször hangsúlyozta, az effektusok, bármilyen látványosra sikeredtek is, nem öncélúak voltak, valamennyi a történetet segítette előre.

A figurák, a cinikus Han Solo, az idealista Luke Skywalker és az elszánt Leia hercegnő, pszichológiailag jóval érdekesebb háromszöget alkottak, mint az első filmben, veszekedéseik pedig olyan híres hármasokat idéztek, mint Clark Gable-é, Spencer Tracyé és Myrna Loyé az Új bálványok-ban.

?A három epizód közül ez ért véget a legmegoldatlanabbul" , meséli Robert Watts. ?Mindenki tudta, hogy még egy felvonás hátra van. Ez volt egyben a legkomorabb is. Márpedig ilyen környezetben lehet igazi mélységet adni a karaktereknek."

Hozzászólás ideje:

Az új film valóban azt az érzést keltette - sokkal inkább, mint az első -, hogy csupán egyetlen fogaskerék egy nagyobb szerkezetben. Az elejefőcím úgy definiálja, mint ?Ötödik epizód" , a befejezés pedig egyszerre megnyugtató és mégis megoldatlan, hiszen a trió egyik tagja nagy bajban van. Ez a struktúra és Yoda - Luke

Skywalker bölcs, szomorú szemű öreg mestere - bemutatása bárkit meggyőzhetett Lucas képzeletének kifogyhatatlan gazdagságáról. Yodát, akit az egyik kritikus csillagközi koboldként jellemzett, ugyanaz a Frank Oz mozgatta, aki a Breki és a tőbbiek-ben Röfi kisasszonyt is életre keltette.

Mint minden mese, A Birodalom visszavág is a jó és a rossz küzdelmét mutatta be, és olyan erkölcsi kérdésekben foglalt állást, mint a jól végzett munka öröme, az elszántság és az idealizmus. Egyértelművé vált, hogy a film nagyrészt pozitív, biztató üzenetének köszönhette sikerét. A különleges effektusok látványkavalkádja mögött ugyanis a történetben ember állt emberrel szemben, vagy ember a szörnyeteggel szemben. És mint mindig, ezúttal is a mese humánuma számított leginkább a közönség szemében.

vége

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
A különleges effektusok látványkavalkádja mögött ugyanis a történetben ember állt emberrel szemben, vagy ember a szörnyeteggel szemben. És mint mindig, ezúttal is a mese humánuma számított leginkább a közönség szemében.

Remek gondolat! :P Ha akkor ezt megtudták látni, ma miért nem?

Hozzászólás ideje:

Mert sajnos a Star wars Saga alapelvével szemben a világ változott. Gyorsabb lett, felületesebb. Manapság már nincsenek meg azok az értékek, melyek régen. Manapság akkor "jó" egy film, ha van a neve mellett Oscar. Annak idején akkor volt egy film neve mellett Oscar, ha jó volt. Szerintem ez remekül szemlélteti a különbséget.

Manapság a felszines dolgok számítanak, az effektek, a bugyuta poénok, a semmit mondó, de vagány szövegek, persze TISZTELET A KIVÉTELNEK! Az igazán nagy dolog az, hogy meglásd az igazi értéket. Mind a moziban, mind az életben.

Donát.

Hozzászólás ideje:
Manapság a felszines dolgok számítanak, az effektek, a bugyuta poénok, a semmit mondó, de vagány szövegek, persze TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Pont ezek miatt szidják a prequelt a nagyondehozzáértőokosszépügyesszakemberek. :)

• 4 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Csak én nem értem, mi olyan illúzióromboló ezen? Egyrészt, a kép már régről ismerős, anno azt hiszem a hyperspace-ről lehetett letölteni a "mostnemjuteszembemelyiksorozatkeretében", másrészt, mindjárt sejthettük, hogy nem a Cloud City feneketlen mélysége van a színészek alatt. :cry:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Csak én nem értem, mi olyan illúzióromboló ezen? Egyrészt, a kép már régről ismerős, anno azt hiszem a hyperspace-ről lehetett letölteni a "mostnemjuteszembemelyiksorozatkeretében", másrészt, mindjárt sejthettük, hogy nem a Cloud City feneketlen mélysége van a színészek alatt. :cry:
Nem szeretem tudni hogyan készülnek a trükkök. Főleg az ilyen régiek.
Hozzászólás ideje:
Nem szeretem tudni hogyan készülnek a trükkök. Főleg az ilyen régiek.

Akkor ne nézz meg egy extra DVD-t se. :cry:

Éppen ettől ilyen fantasztikus. Itt kartondobozokat és matracokat látsz, a filmben meg a büdös nagy semmibe vesző szakadékot.

Hozzászólás ideje:
De mé' nem? :P;)

Hát azért nem, mert az a Bespinen van, a Csillagok háborúját (hű de régen írtam ezt le :cry: ) meg a Földön forgatták! Mint az Egri csillagokban, van egy egri várunk, erre ők építettek még egyet. Gondolj bele, mennyi macerával járt volna, ha a valódi Cloud City-ben lövöldöznek, meg játsszák el az evakuálós jelenetet. A lakók tuti tiltakoztak volna, ráadásul a tibana gáz bányászatot is le kellett volna állítani a Solo fagyasztás leforgatásának idejére. Túl sok macera. Egyszerűbb lehetett egy földi Cloud City-t építeni. :P

Hozzászólás ideje:

Számomra nem illúzióromboló egy-egy ilyen kép, mert ilyenkor mindig rácsodálkozok, hogy az emberi elme ebből milyen filmet képes készíteni :cry:

Hozzászólás ideje:
Hát azért nem, mert az a Bespinen van, a Csillagok háborúját (hű de régen írtam ezt le :cry: ) meg a Földön forgatták! Mint az Egri csillagokban, van egy egri várunk, erre ők építettek még egyet. Gondolj bele, mennyi macerával járt volna, ha a valódi Cloud City-ben lövöldöznek, meg játsszák el az evakuálós jelenetet. A lakók tuti tiltakoztak volna, ráadásul a tibana gáz bányászatot is le kellett volna állítani a Solo fagyasztás leforgatásának idejére. Túl sok macera. Egyszerűbb lehetett egy földi Cloud City-t építeni. ;)
Leborulok a félelmetes logikád előtt...Mester :P

Amúgy kapaszkodj meg, nyolc évesen rezzenéstelenül kutattam a földrajz térképen Cloud City után :P

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.