Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Szeretnéd-e,hogy legyen élőszereplős Tv-sorozat 49 felhasználó szavazott

1. 1. Szeretnéd-e,hogy legyen él?szerepl?s Tv-sorozat

• igen
      36
    • nem
      5

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Akkor tényleg jó példázni a Stargate-tel, mert az mozifilmből lett sikeres TV sorozat (és eleddig úgy néz ki, az egyetlen olyan sorozat, amely sikert ért el a mozivászonról lekerülve, pedig volt pár jelentkező még a posztra... na majd az SW lelöki a trónjáról... fő az optimizmus). Szóval, ott sikerült megőrizni a film eredeti koncepcióját és szellemiségét, miközben jelentősen tovább is gondolták és letisztázták (hellyel-közzel) a részleteket.

Viszont érdekes kérdés, hogy vajon mennyire lesz kapcsolatban a film a sorozattal. Ezt most nem történet, hanem részletekben értem. Eddig akármilyen mozifilm került át sorozat formájában TV-re, ott radikális változtatások történtek (Stargate: goa'uld, csillagkapu működése, karakterek jelleme; Terminator: a sorozat szemszögéből a T3 nem is létezik, a 2-t meg arcon köpi; A szökevény: mintha nem is lenne film, stb). Ezen módosítások ugye lényegében amiatt szükségesek, hogy a film eladható legyen epizódikusan, viszont a Star Wars univerzum kiterjedtsége miatt itt ilyenre nem lenne szükség. Ellenben a Terminatornál sem lett volna rá szükség, mégis bejátszották. A kérdés: Vajon Lucasék eszközölnek-e ilyen módosítást? Remélem nem.

Hozzászólás ideje:

Én is remélem, hogy nem. Kicsit megrémítenek a fiatal színészekről szóló hírek. Csak nehogy olyan legyen, mint a Terminator sorozat!

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Ameddig az SW fő fogalomkörébe, az Erő témába nem nyúlnak bele, én addig bizakodok. Ezt a midiclorián dolgot is nehezen emésztette meg sok rajongó, szerintem innen nem is kéne továbblépni. Továbbá ne boruljon fel a sithek szinte egyedi kelléktára, hogy mindig csak egy mester és egy tanítvány létezik. Ha csupán a háttérdolgokat mutatják be (csempészek, rohamosztagosok-ellenállók mindennapjait, ésatöbbi) és még csak csavar se kéne a sztoriba, én már elégedett lennék.

Hozzászólás ideje:
Ameddig az SW fő fogalomkörébe, az Erő témába nem nyúlnak bele, én addig bizakodok. Ezt a midiclorián dolgot is nehezen emésztette meg sok rajongó, szerintem innen nem is kéne továbblépni. Továbbá ne boruljon fel a sithek szinte egyedi kelléktára, hogy mindig csak egy mester és egy tanítvány létezik. Ha csupán a háttérdolgokat mutatják be (csempészek, rohamosztagosok-ellenállók mindennapjait, ésatöbbi) és még csak csavar se kéne a sztoriba, én már elégedett lennék.

Teljesen egyetértek! A főbb dolgokhoz ne nyúljanak hozzá. A midik amúgy egy jó kis kiegészítés az eddig ismert Erő témakörhöz, de tovább nem kellene boncolgatni. Elég ennyi!

• 1 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Nem vagyok benne biztos hogy sikeres lesz (50-50%)(Star wars rajongóknak biztos tetszeni fog) hiszen ott volt a Terminator Sarah Conor Krónikái :D amit 2 hétig vártam és az első fél órában otthagytam miközben azt mondogattam magamban "Mi a sz*r ez ?" :evil: .

De aztán ki tudja.

Hozzászólás ideje:
Nem vagyok benne biztos hogy sikeres lesz (50-50%)(Star wars rajongóknak biztos tetszeni fog) hiszen ott volt a Terminator Sarah Conor Krónikái :D amit 2 hétig vártam és az első fél órában otthagytam miközben azt mondogattam magamban "Mi a sz*r ez ?" :evil: .

De aztán ki tudja.

Ez azért talán más lesz. A Sarah Connorban nem igazán vették figyelembe a filmeket, itt meg azért szerintem összhangban lesznek a dolgok a filmekkel.

Hozzászólás ideje:

Pontosan, nem vették figyelembe a filmeket, és alacsony költségvetésű sorozat, plusz egész frankó lett a második évad végére a TSCC is (plusz azt a FOX pénzeli, és nos a FOX az olyan, mint a rák: amihez hozzáér, azt igyekszik kinyírni). De ennyi erővel előhúzhatjuk a Stargate-t, ami szintén mozifilmből készült (ráadásul kevésbé híresből), aztán lassan olyan sikeres, mint a Star Trek. Szóval így példákkal dobálózni nem igazán lehet, mert van ilyen is, olyan is. A Star Wars, mivel márkanév, valami bődületes katasztrófa okán nem lenne csak eladható, s bár játékvilágban már éltünk ilyet (Force Commander), és mozgókép formátumban is (Holiday Special), azért a tény, hogy Lucas ott áll mögötte, és, hogy mostanában véresen komolyan veszik a dolgokat, reménykedésre ad okot.

Hozzászólás ideje:

Meg aztán, mivel az EP3 és 4 között játszódik, ezért elég sötét hangulatú és komoly sorozat lesz. Erre az utóbbi időkben vevők az emberek.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Erre az utóbbi időkben vevők az emberek.

Hát, amilyen depressziósak, és boldogtalanok nem csodálom...

Hozzászólás ideje:
Hát, amilyen depressziósak, és boldogtalanok nem csodálom...

Ez pedig általában fordítva szokott lenni.

De csöppet sem kell komornak lennie, mert akkor oda az SW feeling.

Hozzászólás ideje:

Ez nem teljesen igaz... Például ott van a KotOR második része, ami sokkal komorabb lett, mint az első rész, és mégis zseniális története volt. Sőt, a komorságra a legjobb példa talán a Legacy képregénysorozat, ami itt nem valami népszerű. Nekem bejött, de talán csak én vagyok itt a piros alma. a Claws Of The Dragon szerintem zseniális. És még ha komor hangulatú is lesz, az is pont beleillik abba az időszakba, elvégre a "sötét időkben" járunk. Az se lenne rossz, ha a sorozat címe a képregényhez hasonlóan Dark Times lenne... Vagy inkább The Dark Times. (Egy kis TCW-s utalás... :clap:)

Hozzászólás ideje:

Jah, és hozzáteszem, hogy a The Force Unleashed is elég komor hangulatú volt, és illett is hozzá...

Hozzászólás ideje:

Szerintem kár a játékokat a sorozathoz hasonlítani. Lucas az elején megmondta, hogy a TCW inkább a gyerekeknek készül, míg az élőszereplős sorozat már a felnőtteket célozza meg. Biztos lesz olyan mint az Enterprise. :clap:

Hozzászólás ideje:
Szerintem kár a játékokat a sorozathoz hasonlítani. Lucas az elején megmondta, hogy a TCW inkább a gyerekeknek készül, míg az élőszereplős sorozat már a felnőtteket célozza meg. Biztos lesz olyan mint az Enterprise. :clap:

Az nem lenne rossz, ha olyan lenne, mint az Enterprise, csak több bolygóval és több űrhajóval :lol:

Hozzászólás ideje:

Kb olyan hangulatúnak kell lennie a legtöbb epizódnak, mint amilyen az EP 3 volt. De azért itt is kellenek majd bohókásabb, könnyedebb részek.

Hozzászólás ideje:

Ep3-as hangulatot elég nehéz lenne beleszuszakolni. Annál alapvetően meghatározta a film hangulatát Anakin áttérítése és hogy tudtuk, az egész háború egy nagy átverés.

A sorozatból ez már hiányzik, ezért messze nem lehetne azt a hangulatot hozni :)

Hozzászólás ideje:
Ep3-as hangulatot elég nehéz lenne beleszuszakolni. Annál alapvetően meghatározta a film hangulatát Anakin áttérítése és hogy tudtuk, az egész háború egy nagy átverés.

A sorozatból ez már hiányzik, ezért messze nem lehetne azt a hangulatot hozni :)

Egyetértek. Szerintem ennek is egyedi feelingje lesz mint az eddigi összes résznek. Persze a nagy SW feeling ugyanúgy áthatja majd, de ezt az apróságok és a zene adja. Remélem sikerül valami különlegessel kirukkolni. :o

Hozzászólás ideje:

Nekem tökéletes lenne ha a TCW szintjét hozná hangulatban. Legyen pár komoly rész, de ne hanyagolják a könnyedebb, komikusabb epizódokat se.

Az Enterprise jó példa, bár tudjuk, hogy a Star Trek saga azért mindig egy foknyival komolyabb hangvételt ütött meg. :)

Hozzászólás ideje:
Komolyabb... :) Egyébként a Star Trek nem saga. :o

Ezen mit kell röhögni? :o

Az SW mesékből, balladákból építkezik, míg a Star Trek világi, emberi, morális problémákat vetít ki, jóval bonyolultabban mint az SW eccerű jó és a rossz kérdése. De majd jön Dzséjt mint mindig, és....:o

Hozzászólás ideje:
Ezen mit kell röhögni? :)

Az SW mesékből, balladákból építkezik, míg a Star Trek világi, emberi, morális problémákat vetít ki, jóval bonyolultabban mint az SW eccerű jó és a rossz kérdése. De majd jön Dzséjt mint mindig, és....:o

És a Star Trek egy vérbeli sci-fi, míg a Star Wars space-fantasy, szóval nem egy mezőnybe tartoznak (amúgy én sem értem, mi olyan marha vicces azon, hogy a Star Trek komolyabb). Amúgy miért ne lehetne saga? Tizenkét évet és több száz órányi játékidőt ráver a Star Warsra, plusz az is egy elég nagy mérföldkő a televíziózás történelmében, szóval mindez szerintem éppen elég, hogy kiérdemelje a saga titulust. És bizony, ahogy a dolgok állnak, lehet, mire elkészül az SW élőszereplős sorozat, lesz egy új Trek is, és a képernyő a Treknek a hazai pálya :o

Hozzászólás ideje:

Csak azért nem SAGA mert az család történetet jelent. az SW -re sem azért aggatták rá mert milyen jól hangzik, hanem azért mert a Skywalker család van a középpontban. A Trek meg lehet, hogy komolyabb témákat feszeget de azért mégis csak sci-fi, és csak is annyira komoly mint a stílusából fakadóan ez lehetséges.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
Ezt elolvasva a Star Wars jogosan az, de a Start Trekben már nem vagyok olyan biztos. Bár annyira a Treket nem ismerem, az is igaz.

A Star Trek nem saga, persze ez nem kisebbíti a sorozatot. :)

Hozzászólás ideje:
Csak azért nem SAGA mert az család történetet jelent. az SW -re sem azért aggatták rá mert milyen jól hangzik, hanem azért mert a Skywalker család van a középpontban. A Trek meg lehet, hogy komolyabb témákat feszeget de azért mégis csak sci-fi, és csak is annyira komoly mint a stílusából fakadóan ez lehetséges.

A Wookieepedián találkoztam már olyan kifejezéssel is, hogy Skywalker Eposz... :)

Hozzászólás ideje:
A Trek meg lehet, hogy komolyabb témákat feszeget de azért mégis csak sci-fi, és csak is annyira komoly mint a stílusából fakadóan ez lehetséges.

Ez elmondható a Star Warsról is, hiszen a stílus határait az sem lépi át semmilyen téren. Viszont egy sci-fi stílus mindig is komolyabb lesz egy űrmesénél, már csak a tudományos háttér miatt is. Ez persze nem kisebbíti a space-fantasyk (vagy űroperák) erényeit, mert az meg másban veri a sci-fit.

A "Saga" titulust nem pofára vagy évekre osztogatják :)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Saga

Ezt elolvasva a Star Wars jogosan az, de a Start Trekben már nem vagyok olyan biztos. Bár annyira a Treket nem ismerem, az is igaz.

Ez alapján részben a Trek is lehetne Saga, mert fellelhetőek benne ezek a jellemző motívumok. Persze a fene sem akarja rásütni, nekem mindig is franchise marad. De egyes részeire, vagy egészére rá lehetne sütni a Sagat. Vagyis, a Trek annyira Saga, mint amennyire az SW sci-fi, részben felfedezhető bennük az elemek. :o

Hozzászólás ideje:
Egyetértek. Szerintem ennek is egyedi feelingje lesz mint az eddigi összes résznek. Persze a nagy SW feeling ugyanúgy áthatja majd, de ezt az apróságok és a zene adja. Remélem sikerül valami különlegessel kirukkolni. :evil:

Nem értek egyet, hiszen itt egy elnyomó diktatúra, a Birodalom uralma nylván megkeseríti majd alaposan a galaxis népeinek életét, úgyhogy szerintem lesznek itt gonosz dolgok. :D

Hozzászólás ideje:
Nem értek egyet, hiszen itt egy elnyomó diktatúra, a Birodalom uralma nylván megkeseríti majd alaposan a galaxis népeinek életét, úgyhogy szerintem lesznek itt gonosz dolgok. :D

Ennek a válasznak semmi köze ahhoz amit írtam. :evil:

Hozzászólás ideje:
Ennek a válasznak semmi köze ahhoz amit írtam. :evil:

Csak azt akartam kifejezni, hogy szerintem ez is olyan sötét hangulatú lesz nagyrészt, mint az EP 3. :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.