Ugrás a kommentre

Sport

lokatelli

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

F1

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:
  2014. 03. 23. - 17:48, JakeSully írta:

A művészek készen állnak, nemsoká indul az előadás!

Mi a tipped?

Nekem 1-2 a Barca javára, ha úgy játszunk ahogy a City ellen is. Minden más esetben Real győzelem sajnos...

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Én speciel döntetlenre tippelek.. 2-2. És számítok minimum 1 piros lapra. Szerintem a favágók már élezik a balta nyelét :D

Atletico Madrid is nagyon tapad...elég izgalmas lesz a fináléja a bajnokságnak :)

Szerkesztve: - JakeSully
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2014. 03. 23. - 18:42, JakeSully írta:

Én speciel döntetlenre tippelek.. 2-2. És számítok minimum 1 piros lapra. Szerintem a favágók már élezik a balta nyelét :D

Atletico Madrid is nagyon tapad...elég izgalmas lesz a fináléja a bajnokságnak :)

Eléggé. Azt gondoltam hogy az Atletico februárban kipukkad, erre ők is megelőztek minket. Remélem egy győzelemmel ma sikerül újra visszajönni a versenybe. Más esetben ünnepelhetitek a bajnoki aranyat sajnos :(

SZERK.: Szerintem nem lesz piros. Most úgy érzem ez a meccs a fociról fog szólni. Remélem Pepéék is így gondolják. És a mieinktől sem akarok színészkedést látni

Szerkesztve: - Yoda József
Hozzászólás ideje:
  2014. 03. 23. - 18:47, Yoda József írta:

SZERK.: Szerintem nem lesz piros. Most úgy érzem ez a meccs a fociról fog szólni. Remélem Pepéék is így gondolják. És a mieinktől sem akarok színészkedést látni

Ez jót tenne a meccsnek, ha folyamatos játék lenne. A Madrid jól kontrázik, Bale és Ronaldo úgy fut, mint egy mérgezett egér a két szélen.

Barcaban meg talán most olajozottan fog működni a Messi - Neymar duo, és a társak is jól osztogatják a lasztit.

Nagy meccsre számítok.

Ha most kikap a Barca, szerintem év végén távozik Tata mester.

Hozzászólás ideje:
  2014. 03. 23. - 11:03, JakeSully írta:

Debrecenben már MENNYEI körülmények vannak :)

Nem semmi stadion, idén ősszel remélem bl meccsek már ott lesznek :D

Én még a régi stadionban voltam most szombaton. Hiányozni fog azért. :(

Hozzászólás ideje:

Jó meccs volt egészen addig, amíg a bíró szét nem fújta az egészet. Neymarról meg inkább nem írok semmit. A teljesítménye alapján a Real jobban megérdemelte volna ezt a győzelmet. De végül is nekem mindegy. :)

Hozzászólás ideje:

Neymar valahogy nem passzol a gépezetbe, kedvtelenül mozog a pályán, és nem eléggé motivált.

A Real meg végig nyomta a meccset, de megint peches volt..

Elég izgalmas lesz tényleg most már a bajnoki vég..

Hozzászólás ideje:
  2014. 03. 23. - 22:10, JakeSully írta:

Neymar valahogy nem passzol a gépezetbe, kedvtelenül mozog a pályán, és nem eléggé motivált.

A sérülése óta van ez ősszel jól nyomta. Majd a vb után várok tőle megváltást.

Hozzászólás ideje:
  2014. 03. 23. - 22:03, Nute Gunray írta:

Jó meccs volt egészen addig, amíg a bíró szét nem fújta az egészet. Neymarról meg inkább nem írok semmit. A teljesítménye alapján a Real jobban megérdemelte volna ezt a győzelmet. De végül is nekem mindegy. :)

Miért számít amúgy szétfújásnak az ha valaki a jogos büntetőket befújja, a jogos lapokat meg kiosztja. A bíró dolga az hogy megakadályozza a favágást.

Hozzászólás ideje:
  2014. 03. 24. - 17:12, Yoda József írta:

Miért számít amúgy szétfújásnak az ha valaki a jogos büntetőket befújja, a jogos lapokat meg kiosztja. A bíró dolga az hogy megakadályozza a favágást.

Neymar és Ramos esetében sem a lap, sem a 11-es befújása nem volt jogos. Előbbi érdemelt volna piros lapot, de jó nagyot.

Hozzászólás ideje:

Ha már így szóba került a foci és a Clásico, akkor én is írok 1-2 dolgot. :)

Összességében egy remek, fordulatos meccs volt, nemcsak a gólok tekintetében, de a játék összképét nézve is. A Barca jobban kezdett és a gólon kívül akár 0-3-ra el is húzhatott volna elég hamar. Utána jött a fordítás és még jó pár Real helyzet, amivel ők dönthették volna el a meccset. Ehelyett visszajött a Barca, de 3-2-ről szintén véget lehetett volna vetni az érdemi csatának. Azonban az újabb fordulat (3-3 és tizi) után már a katalánok kezében volt a döntés és végül sikerült felülkerekedniük a Madridon.

A Barca sokszor képes volt régi önmagát idézve uralni a pályát, míg a Real nagyon dinamikus és életveszélyes kontrákat vezetett.

Ami engem meglepett, hogy a két csapat védekezése kritikán aluli volt. Iniesta gólja még hagyján, de ott is elcsúszott a védelem. Benzema mindkét góljánál Mascherano röhejesen amatőr volt. Messi akciógóljánál csak nézett a védelem és a gólpassz is madriditól jött. Az utolsó tizinél pedig teljesen értelmetlenül fogták közre ketten is és vadászták le Iniesta-t.

A másik furcsa dolog, hogy Ronaldo és Messi magukhoz képest sehol nem voltak. Utóbbinál is elég megtévesztő ez a mesterhármas, mert amúgy elég kevés köze volt a meccshez, de Ronaldo is csak hisztériázni tudott. Legalább a büntetőket magabiztosan érvényesítették, szükség is volt rá, mert mindhárom esetben jól érezte a kapus az irányt.

Ha már a tizik szóba jöttek:

Ronaldo-t egyértelműen a 16-oson kívül akasztották, de maga a szabálytalanság is kb. annyira volt erős, mint amikor az 1. felesben Neymar-t (talán ő volt) rúgták meg. Arra nem adtak semmit, pedig az tényleg belül volt. A Ramos-Neymar eset szintén hasonló kaliber, szerintem adható volt. Láttunk már olyat, hogy ilyenért nem fújtak, de az ellenkezőjére is tucatszámra van példa, szóval jogtalannak nem nevezném. Ha pedig sípszó, akkor piros, ez vitathatatlan. Az utolsó eset pedig tán a legtisztább, 100-ból 99 befújja és jogosan.

Hozzászólás ideje:
  2014. 03. 24. - 17:27, Nute Gunray írta:

Neymar és Ramos esetében sem a lap, sem a 11-es befújása nem volt jogos. Előbbi érdemelt volna piros lapot, de jó nagyot.

Mivel a kontakt megvolt így adható volt a tizi, ha meg lefújta akkor pedig piros is mivel utolsó ember volt. Barca drukker vagyok, így nehezen fogtok meggyőzni az ellenkezőjéről, de azért hajrá ;)

Hozzászólás ideje:

Tudom, hogy egy bárkásnak hiába beszélek ilyesmikről (vannak elegen körülöttem, hogy ismerjem a látásmódjukat), és lehet hogy én vagyok régimódi, de szerintem a szabálytalanságokat akkor kell befújni, ha tényleg szabálytalanság történt, és nem csak kis lábujjal hozzáértek valakihez, aki ezután akkorát esik, mintha egy busz csapta volna el.

Többek között az efféle színészkedések miatt utálom a spanyol focit.

Hozzászólás ideje:
  2014. 03. 25. - 14:11, Nabopolasszar írta:

Tudom, hogy egy bárkásnak hiába beszélek ilyesmikről (vannak elegen körülöttem, hogy ismerjem a látásmódjukat),

Akkor próbálj meggyőzni semlegeseket, nekik nem hiába beszélsz. ;)

szerintem a szabálytalanságokat akkor kell befújni, ha tényleg szabálytalanság történt, és nem csak kis lábujjal hozzáértek valakihez, aki ezután akkorát esik, mintha egy busz csapta volna el.

Attól, hogy vkihez csak kis lábujjal értek hozzá, az még lehet szabálytalan. Az szintén teljesen független a szabálytalanság tényétől, hogy aztán az illető mekkorát esik. ;)

Ettől függetlenül egyetértünk abban, hogy a színészkedést és/vagy a tényleges szabálytalanságra való rájátszást lehetne jobban büntetni. Én pl. akkor is sárgát adnék a sértettnek, ha mondjuk felrúgták ugyan, de a szabálytalanság súlyosságához mérten irreálisan fetreng, hempereg stb.. A sérülteket pedig sokkal hamarabb leküldeném a pályán kívül ápolni, hogy ne lehessen az időt se húzni.

Többek között az efféle színészkedések miatt utálom a spanyol focit.

Sajnos a latin futballra mindig is jellemző volt az efféle sportszerűtlen viselkedés. Persze a hollandoknál, franciáknál vagy angoloknál is akad ilyen típusú játékosokra példa. A spanyoloknál egyik gigászt sem kell félteni, mert sajnos van elég "primadonna" mindkét oldalon.

Egyébként ennek csak akkor lehetne elejét venni, ha sokkal szigorúbban büntetnék. Ez azonban csak úgy lenne lehetséges, ha a bírókat is komolyabban elővennék a hibákért és bevezetnék a technikai újításokat. Többször láttam már olyat ugyanis, hogy a támadót lerántják, belerúgnak, meglökik, ő mégse esik el, hanem továbbmegy, majd elveszti a labdát, de a bíró nem fújja vissza az esetet, büntetőt meg pláne nem adnak így. Innentől kezdve nehéz hibáztatni a játékost azért, mert inkább biztosra megy és minden apró szellentésre elesik.

Hozzászólás ideje:

Én utólagosan biztos büntetném a színészkedőket is. Nem az 50-es években vagyunk, minden topligás meccsről készül felvétel, amiket egy független testület elemezhetne. Simán kiosztanék 1-2 meccses eltiltásokat ilyenekért, mert ezek számomra teljesen megölik a focit (főleg a spanyolt - az olasszal más bajom van).

A kis lábujjat meg arra értettem, hogy egyre gyakrabban fordul elő, hogy a támadójátékos nem is akarja kihasználni a helyzetét (mondjuk a büntetőterületen belül), hanem csak arra vár, hogy a védők hozzáérjenek (rosszabbik esetben, még arra sem) akár a legcsekélyebb mértékben is, és ő máris dobja magát. Lassan ott tartunk, hogy minden csatártól 1 méteres távot kell tartani, nehogy a spori befújja.

Hozzászólás ideje:

Nem láttam a meccset, de azt hiszem amire gondoltok az a diving. Ennek a kosárlabdában a megfelelője a flop, amit viszont két éve már büntetnek is. Az első után figyelmeztetés, a második után 5.000 dollár jár. Ezután fokozatosan emelkedik az összeg, az ötödik vétség után pedig már 35.000-et kell kipengetni és eltiltás is jár érte. Ezt egy (Nabo által elképzelt példához hasonlóan) külön bizottság követi nyomon és ítéli meg. Az ilyen jellegű büntetések részben ugyan, de visszaszorították a floppolást. Ki lehetne próbálni a rendszert a labdarúgásban is. Mindkét sportág, egy úgynevezett 'limited-contact sport', ahol, ha a játékvezető úgy akarja, a legapróbb kontaktust is le lehet fújni, de akár a keményebb fellépést is megengedheti (ld. a szigetországi bajnokságok).

Hozzászólás ideje:

Engem érdekelt, meg is néztem élőben, de nagyon nem mozgatott meg. Örültem a végeredménynek, de nem volt igazán jó verseny. Érdekes volt 'Sherlock'-ot az F1 világában látni, bár őt szerintem azért küldték Malajziába, hogy oldja meg az eltűnt repülőgép rejtélyét... :)

Mondjuk, ami most sportvonatkozásban jobban érdekel, mint az F1, az az, hogy hajnalban Opening Night lesz az MLB-ben. Végre elkezdődik a baseball idény! :cool:

Hozzászólás ideje:
  2014. 03. 31. - 17:32, JakeSully írta:

Holnap nehéz lesz a választás..

Barcelona - Atlético Madrid vagy Manchester - Bayern Bl rangadót lesz érdemes nézni? :hmm:

A második szerintem sima Bayern. Az elsőt érdemesebb nézni. Remélem az eredmény is olyan lesz, mint amit várok :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.