Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Hétvégén is lesz tippelés?

Lesz, persze. Én majd csak holnap írom be, de amiket Kudar tippelt, azokat felírtam már. :)

Hozzászólás ideje:

Mivel az előző tippelgetős fordulóban kemény 1 pontot szereztem, így küzdök a második pontomért :rock:

Saints - SH

Colts - Pats

49ers - Panthers

Chargers -Broncos

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Saints - SH

Colts - Pats

49ers - Panthers

Chargers - Broncos

Mivel az előző tippelgetős fordulóban kemény 1 pontot szereztem, így küzdök a második pontomért :rock:

Saints - SH

Breesekre fogadsz a SHal szemben? Bátor ember! :)

Bár én is jobban örülnék nekik.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Bejegyeztem mindenkiét, aki most elküldte, már vannak azonos tippsorok.

Egyébként most láttam ezt a videót, az ESPN-től. Az előző évtized áttekintése (több NFL-es pillanattal, köztük minden idők egyik legemlékezetesebb Super Bowl momentuma)... kár, hogy Magyarországon már megszűnt a csatorna sugárzása. :(

Hozzászólás ideje:

Melyikre gondolsz?

Leginkább az utolsó bejátszásra, David Tyree sisakhoz szorított egy kezes elkapására (az egész play fantasztikus volt, Eli Manning kiszabadulásával és hail mary-nek beillő passzával együtt, még akkor is, ha be lehetett volna fújni ott pár holdingot :oops: )... Mondjuk a "The Tackle"-t is megemlíthetnem, ami a XXXIV Super Bowl-on esett meg, hogy Kevin Dyson-t egy yarddal a gólvonal előtt állította meg Mike Jones és ráadásul annak a döntnek az volt az utolsó play-e!!!

Ugyan nem NFL, de amerikai-futball momentum volt és feltűnt a videóban, a 2006-os Rose Bowl is (ami egyben az egyetemi bajnoki döntő is volt abban az évben), két nagy múltú csapat a Texas és a USC között. Minden idők egyik, ha nem a legjobb és legélvezetesebb mérkőzése volt ez a döntő, az egész sportágat tekintve! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze vissza (talán YouTube-ra is fel van töltve a teljes mérkőzés). Amit ott játszott Vince Young, arra csak annyit mondanék, hogy "Ez a kemény, nem a kád széle!"... :cool:

Hozzászólás ideje:

Itt vannak az én tippjeim is (spoilerbe néhány gondolat a mérkőzésekről):

New Oleans @ Seattle

Véleményem szerint két ponton tudja felülmúlni a Saints a Seahawks csapatát. Az egyik az Offense, a másik a HC. Ugyan Pete Caroll a USC élén már bizonyította, hogy tudja viselni a nagy nyomást, az esélyesség "terhét" és egyben igazi győztes típus (nem mellesleg az NFL-ben is nyert már rájátszás meccset - pont a NO ellen). Mégis azt mondom, hogy kettejük közül Sean Payton az igazi stratéga, aki sokkal jobban tudja motiválni a játékosait (ebben talán csak Gruden tudná felülmúlni) és taktikai eszköztára is jóval mélyebb, mint Carrollé. Mondjuk kettejük összevetése abból a szempontból irreleváns, hogy Carroll mindig is a védelemmel foglalkozott, DC is volt korábban, míg Payton QB edző, majd OC volt... viszont ez kapcsolódik ahhoz is egyben, hogy a támadóalakulatot miért érzem jobbnak a Saints oldalán. Ezenkívül a rutint is érdemes tekintetbe venni, az ugyanis mindennél többet számít a playoff-ban!

Sokat hangoztatták, hogy a védelem nyeri a bajnoki címeket, ezt a felvetést azért lehet mára érdemes lenne revideálni (erről majd egyszer lehet írok), mindenesetre a seattlei Defense képes lehet arra, hogy mégis megerősítse ezt az álláspontot. Ahhoz nem kell valami hatalmas stratégának lenni, hogy egy ilyen támadó orientált csapatot, mint a NO, nem outscore-al kell megverni, hanem egy kőkemény, minden match-up-ban megfelelő játékosokkal bíró védelemmel... A 12. ember Seattleben a legkomolyabb és ugyan Philadelphiában bebizonyították Brees-ék, hogy képesek idegenben nyerni, de erre itt most nagyon kevés esélyt látok. Ha meg nem tudnak futni a Szentek, akkor abszolút nem osztanék nekik lapot. Egyszerűen sokkal mélyebb a kerete a Seahawks-nak és az Offense esetleges deficitje nem jelent számottevő különbséget, ahhoz képest amennyit a Defense-el nyernek!

Indianapolis @ New England

Ez volt talán az egyetlen párharc, ahol igazán upset-et éreztem, mégis inkább a hazaikat tenném meg. A slot-okban Dwayne Bowe szinte teljesen kijátszotta az Indy védelmét, erre a posztra pedig a Patriots-nál rögtön két igazi slot receiver is van Danny Amendola és Julien Edelman személyében, ők valósággal szétszedhetik a Cots-ot, ha minden így megy majd, mint a KC ellen. (Yards after catch-ben az egyik legjobb a Patriots!) Az igazi indikátor majd a két Defense lesz és elsősorban a pass rush, tekintve, hogy két pass first offense-ről beszélhetünk. A vendégeknek meccselniük kell az infield-en a Pats fiatal elkapóit, az is fontos kérdés lesz, hogy mennyire marad türelmes Brady néhány dropped pass után. Az x-faktor Blount lehet, egy igazi erőfutó, de 10+ yardos játékokat is láthattunk már tőle, pont az irányítók tehermentesítése miatt óriási szerepe lesz a futójátéknak, ebben pedig ő lehet az egyik legfontosabb láncszem. Ahogy az első mondatomban is kiemeltem, ezt várom az egyik legszorosabb meccsnék, ez még mindig egy tossup game, de Brady-éket elsősorban egy kőkemény védelemmel lehetne megfogni, ezt pedig az Indianapolisban nem érzem!

San Francisco @ Carolina

Nem csak a két csapat, a két irányító is nagyon hasonló stílusú és felépítésű. Newton-t progresszívabbnak érzem kettejük közül és a zsebben is jobban feltalálja magát, a playoff rutin miatt mégis inkább Kapernick mellett tenném le a voksomat kettejük közül. Cam az Auburn óta nem játszott ilyen fontos meccsen, ez pedig jelentkezhet a teljesítményén is. A supporting cast is jóval mélyebb Offense oldalon a Frisco esetében. Gore-Boldin-Davis és az a Michael Crabtree, aki az igazi x-faktora lehet a mérkőzésnek! A másik oldalon ezzel szemben ott van a kb. 60%-os Steve Smith, aki egy PLC sérüléssel bajlódik... A védelem ugyan mindkét oldalon nagyon erős, ebben az évben talán jobb is volt a Panthers ebben az egységben, de a rutin és a roster mélysége megint azt mondatja velem, hogy 49ers-t kell választanom (még ha az egyik legszimpatikusabb csapat is számomra a Panthers). A veterán nickleback-nek, Carlos Rogers-nek nagyon fontos szerepe lesz majd, hogy miként tud fellépni a zónákhoz... a másik oldalon a védelemnek pedig mindenképpen a zsebben kell tartania Kapernicket! Így Colinnál a read option és a play action játékok fontos szerephez juthatnak, de az O-Line itt komoly faktor lesz ezekben a playekben, ellentétben mondjuk a Seattle-el szemben... Ha van egy csapat az egész playoff mezőnyben, aki idegenben képes eljutni a Supe Bowl-ig, akkor az mindenképpen a 49ers!!!

San Diego @ Denver

Egyszerűen nem tudok olyan indokot mondani - korábbi statisztikákon kívül - ami azt mondatná velem, hogy itt a Chargersnek van egyáltalán esélye! Nem véletlenül adnak spreadbe is 9.5-et. Egyedül talán a secondary-ben tudnék mondani valami sanszot a San Diego-nak. Rivers ugyan nem egy igazi gunslinger, de idén nagyon jól vállalta el a hosszú passzokat is és a legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön Keenan Allen főszereplésével igencsak zavarba tudták ott hozni a Vadlovakat. Egyébként akármelyik elemét nézem a játéknak, mind az Offense-ben, mind a Defense-ben klasszis különbségek vannak a csapatok között (persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a Denver papíron a liga legerősebb csapata). Eddig a legtöbbször (8 alkalommal) az első meccs jelentette a végállomást Peyton Manning számára a rájátszásban... ennek a kozmetikázására jobb ellenfelet a SD-nál nem nagyon lehetne találni a jelenlegi mezőnyben... úgyhogy ezt a párharcot érzem talán a legegyértelműbbnek.

Hozzászólás ideje:

Ez a Seahawks meccs akkora egyes mindenkinél, hogy tuti meglepetés lesz belőle. :D

Én örülnék a legjobban neki, ha Breesék jutnának tovább...de kevés rá az esély... :S

Hozzászólás ideje:

Lehet vissza kellene térnem a professzionális sportfogadáshoz... mondtam, hogy Blount x faktor lesz, most a 4 TD-vel nagyon sok pénzt kereshettem volna vele! :clap2:

Hozzászólás ideje:

Itt a frissített állás: (érdekes lesz, ha döntetlen alakul ki :D)

Nute: 7

Donát, Ody, Nabo, Wilde: 6

Jake, Kudar: 4

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.