Jump to content

A Sith program: "Jedi Order 66"


Recommended Posts

A Klónháború betetőzése

A Köztársaság agóniája

A Birodalom vajúdása

A Jedi-rend bukása

A Sith program csúcspontja

 

Az egész klónháború egy Sith program, ami a Jedik elbukatására lett megírva.

A klón katonák kiképzése Kaminón történt, s a Sith program gond nélkül lefutott. A Jedik maguk is telepítették az operációs rendszerre a programot, ami a Köztárságot átírta Birodalommá, s a Köztársaság klón hadseregét lassan, de biztosan birodalmi rohamosztaggá?:)

 

Mi a háttere annak, hogy Jangó Fett fejvadászból "nemesített" klón katonáknak elég ennyi:

 

Execute Order Sixty-Six!

 

s mintegy egyként fordul a Jedik ellen, romba döntve ezzel a Köztársaság védőbástyáját.

 

Többen úgy gondolják, hogy a klón katonákba bele volt programozva a 66-os parancs.

 

Egy Jedi vagy Jedinek álcázott ex Jedi, order egy sereg a köztársaságnak amibe a kiképzés során, Kaminón beleprogramozzák az order 66-ot, s ez a kód, mely aktiválja a Jedi order megsemmisítése opciót? :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem két eset lehetséges, melyket ha megvizsgálunk, ugyanoda jutunk.

 

1. A klónokba beépítették a 66-os parancsot Ebben az esetben szinte biztos, hogy a Kaminoiak nem mondtak el mindent Obinak, mert a parancs miben létéről tudniuk kellett.

 

2. Számomra ez a hihetőbb, és én ezt támogatom. Az EPII-ben Lama Su elmondta, hogy a klónok feltétlen engedelmességre vannak programozva, és soha nem kérdőjelezik meg a parancsot. Az számukra szent. Tehát amikor kiadja Palpatine a parancsot, egyszerűen engedelmeskednek a legfőbb parancsnoknak. Nem kérdeznek, cselekszenek. Olyan fájó látni, hogy Cody mennyire egyszerűen és érzelem mentesen adja ki a parancsot, Obi-Wan lelövésére. :) És ismét csak Lama Su szavaira kell utalnom. Olyanok mint a robotok, csak sokkal hatékonyabbak. Milyen igaz...

Link to comment
Share on other sites

Az EU szerint a klónokba NINCS beleprogramozva a 66-os parancs. A feljebbvalójuk által kiadott utasítást mindenképp végre kell hajtaniuk, még akkor is, ha az a saját kivégzésük :)

Ez a hadsereg alapja, a feltélen engedelmesség, amit még a Mandaloriaktól örököltek ( Jangotól ), akiknek benne volt a kódjukban, hogy a parancs mindennél fontosabb. Persze azért a Kaminoiaknak ez nem volt elég és biztosra mentek. Az ARC troopereknek valamivel több szabadságot adtak, és rendes személyiséget, de azért láttuk mit tettek Aaylaval :)

Link to comment
Share on other sites

Az EU szerint...

 

Nahát épp ez az. :) Egyébként nekem is ez tetszene a legjobban. Ellenben van itt egy dolog, amiről megfeledkezünk. Nevezetesen, hogy Sidious nem azt mondta nekik, hogy: "öljétek meg a Jediket", hanem hogy hajtsák végre a 66-os parancsot. Tehát evidensnek tűnik, hogy ezt a parancsot már korábbról ismerniük kellett. Talán mégis genetikailag ültették beléjük a gyilkos kódot? :39:

Link to comment
Share on other sites

Pont ide jutottam én is Szerintem mindenki, aki belegondol, ide jut.

 

Ja nem világos, hogy a klón katonák mikor és hogyan kapták meg a leírását ennek a parancsnak? 66! Metafora a Jedi rend likvidálására. A Jedik nem tudtak erről, nyilvánvalóan, pedig ők vezették a seregeket. Titkos parancs, önmegsemmisítő szerű, puccs estén álcából a Szenátus védelmére? Hogy lehet ezt keresztül vinni? Vagy nem is kellett? Annyira titkos volt, hogy csak Palpi tudta?

 

És a seregek kinek tartoznak engedelmességgel? Nem a Jediknek, akik vezetik, hanem a szenátust képviselő kancellárnak. Akkor a prioritás volt beléjük kódolva, hogy a "köztársasági hierarchiában" kinek a parancsa áll mindenek felett. A Kaminói klónozók mondhatni ott vannak a szeren Sidius sumákolásával együtt.

 

Bennem még az is felmerült, hogy telepatikusan sugározza be nekik Sidius, viszont akkor nagy mágus az öreg: ennyi katonát így irányítani, még ha ellenállásmentesek is...

Az Időgép központi agy elmélete: vannak a jó fizikumú végrehajtók és a szellemi vezetők. :)

Link to comment
Share on other sites

A 66-os parancs.

Miért ne lehetne beléjük "kódolva"?Én a következő képpen tudnám elképzelni a "taktikai könyv" ide vonatkozó passzusát.

66-os parancs:

A parancsot csak és kizárólag a hadsereg legfőbb parancsnoka a galaktikus szenátus mindenkori vezetője adhatja ki.A kód azt jelenti,hogy puccsal megpróbálták eltávolítani a főparancsnokot,ezért minden légió vezető parancsnoka illetve a tábornokai ellenségnek minősülnek.Azonnali statárium lép életbe minek következtében a katonaság köteles a lázadást megakadályozni.A főparancsnok minősítése uralkodóra változik a parancs kiadását követően.A parancsot az életbe lépésekor haladéktalanul végre kell hajtani.

Így lenne értelme annak,hogy miért szólítják "My Lord"-nak.Lenne értelme,hogy Lama Su miért nem szólt a 66-os parancsról,hisz honnan tudhatta volna,hogy a Jedik lesznek ezek a tábornokok.Persze Palpi tudta és nagyon ügyesen úgy is rendezte.Gondolom mikor bejelentette,hogy a legalkalmasabbak a seregek vezetésére a Jedik,a szenátorok legnagyobb többsége meghatódott ettől,hogy mekkora gesztus ez a kancellártól,és,hogy milyen remek ember is Ő. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Szerintem genetikailag van a klónokba beépítve az Order 66, és mikor aktíválták, akkor még egy megerősítés kellett a klónoknak a végrehajtáshoz. A parancsnokok Sidioustól, a többi katona meg a parancsnokoktól kapta ezt a megerősítést. Mikor a filmben Yodát akarják lelőni, akkor gondoljunk bele, hogy csak egy bólintásból nem fogja levágni a klón, hogy most az Orderes parancsot kell végrehajtani, hanem az a bólintás volt a megerősítés.

Link to comment
Share on other sites

Nekem Lipi "megoldása" a legszimpatikusabb!

 

"-Pontosan mitől, Dex?

-Hogy milyen jó a modorod, és hogy mennyi van a pénztárcádban!"

 

Hát, a Szeparatistáknak volt nyál a pénztárcájukban! És a Kaminoiaknak - akárcsak a Geonosisiaknak - érdekük a háború! Sidious Syfo-Dias nevében benyújtotta a parancslistát és a többi már khm... történelem!

Link to comment
Share on other sites

Így lenne értelme annak,hogy miért szólítják "My Lord"-nak.

 

Mondjuk a "My Lord" klasszikus katonai kifejezés. Régen a katonák, mindig igy hivták a feletteseiket. Magyarul ennyit tesz: 'Uram'. Egyébként szerintem is beléjük volt kódolva a parancs.

Link to comment
Share on other sites

A 66-os parancs.

Miért ne lehetne beléjük "kódolva"?

 

Tetszik a fejtegetésed lipi. Most már én is hajlok a kódolt parancs irányába.

 

Én ennek látom több értelmét.Gépiesen és azonnal cselekednek.Nem kérdeznek vissza és nem kérnek a parancsról megerősítést.Tudják,hogy ezt kell tenniük. :roll:

Link to comment
Share on other sites

lipi: :D a te verziórdon járt a fejemben tegnap este, aztán itt láttam viszont leírva, kivéve a szenátus meghatódottságát. A „puncs passzust” némileg elvetettem már, és más is van, amiben azóta eltértem ettől…

 

Forecuser: ettől az idézettől libabőrős lettem…imádom.

Másik:

 

OBI-WAN: Curious…

JANGO FETT: Do you like your army?

OBI-WAN: I look forward to seeing them in action.  

JANGO FETT: (smirk) They’ll do their job well, I’ll guarantee that.  

OBI-WAN: Thank you for your time, Jango.  

JANGO FETT: Always a pleasure to meet a Jedi.

 

Ha Syfo-Dias Jedi nevében Tyranus order a sereg, amibe kér egy order 66-ot: fura lenne, ha tartalmilag a Jedi order ellen lenne.

Egy ilyen parancson még egy Kaminói is ámult volna :o , hogy egy Jedinek látszó egyén önmegsemmisítő kódot kér. :D Vagy lóvéért bármit. Semmi kérdés: megcsináljuk. :64:

 

Szal kérdés:

1. Beléjük van e kódolva?

Egyértelműen, valamilyen szinten igen.

 

1.1. Genetikai manipuláció vagy csak trenírozták őket rá?

Szerintem ez utóbbi is elegendő, beindul a pavlovi reflex..de a lényeget tekintve mindegy.

 

1.1.1. A parancs pontosan a tábornok kiiktatása végszükség esetén vagy a Jedik likvidálása?

Ha Sidius puccsként akarta beállítani a történéseket, és biztosra ment, akkor nem biztos, hogy jó, ha nyoma van egy Jedi irtó parancsnak. Bárki megneszeli, a másik oldalról, lőttek a tervnek. Mégis mintha az a rezgés lenne a parancs bevezetésében, hogy a Jedikről szólt, hiszen minden Jedit, nemcsak a tábornokokat lőtték:

 

- Itt az idő - recsegte a holoszken. - Érvénybe lép a hatvanhatos parancs. Végrehajtani!

Cody azzal válaszolt, amire már óvodáskori tudatra eszmélése óta trenírozták:

- Igenis, uram!

 

Mintha a fél galaxis ezt a pillanatot várta volna: Itt az idő, eljött hát a várva várt pillanat, most végre beteljesíthetik a sorsukat a katonák.:roll:

 

Meg a főparancsnok számára külön frekvencia a kommlinken, amit nem hallhat a Jedi-tábornok csak a klónkapitány...

 

Tábornokok és puccs változat:

Nem feltétlenül van összefüggés, brutális összeesküvésre utalna: az összes tábornok kivéve a sereget és mindenki mást a vezír ellen? Abszolút puccshárító, csak nehéz megindokolni mi végre egy spec esetre egy parancs, ha lehet átfogóbban is tervezni. Ez egy parancsba írt merényletre ad lehetőséget a Főparancsnoknak. Túl szűk a hatóköre.

Árnyalva a dolgot:

Nem csak puccs esetén lehet hasznos egy ilyen, majdnem harakiri szerű utasítás készlet. Most nem jut eszembe példa, de biztos van a puccson kívül más is, amiért egy „önmegsemmisítő” mechanizmust szükségszerű beiktatni, a rendszer egyéb részeinek védelmére. Talán még egy Köztásaság pártinak is be lehetne adni, hogy a Köztársaság megmentése érdekében, amit aztán ki lehet játszani az ellenkezőjére.

 

És most jön ami miatt nem egészen értek magammal egyet:

:idea: Köztársasági szemléletnek nem sok nyoma van, diktatúra szagú az egész folyamat még akkor is, ha a hadsereg mindig hierarchia és katonai titkok rendszere.

A köztársaság bizalomra és nem félelemre épül, egy pusztán a köztársasági szellemben és a Jedi-rendnek tevékenykedő klónozókból ilyet nehéz kihozni. Puccs csak ott van, ahol aránytalan hatalom van.

Ez alapján is, Kaminó nyakig benne volt a buliban. Ha a Jedi ellenes relé a klónkiképzés része, akkor meg pláne, még színészkedtek is Obi előtt. Talán mindvégig tudták mire megy ki a játék és hogy mire kell a sereg, másképp hogy tudtak volna legyártani egy ilyen sereget?

 

Szóval felmerül a másik kérdés:

2. A Kaminóiak mennyire voltak beavatva?

Szerintem az egyénből futószalagon sorozatdarabokat gyártó, az engedelmes csúcsharcosokból álló, Mátrix módra kitenyésztett seregre, mint csodateremtményekre referenciaként hivatkozó, amúgy kedves Kaminóiaktól, mentalitásuk alapján, nem állhat távol a diktatórikus rendszer. Az életet, a teremtést és alkotást ily módon megközelítő lényeknek a diktatúra idea. És még a marketinghez is van érzékük.

 

Elég a klónok nevelt képessége, hogy a lehető legtermészetesebb módón tábornokaik ellen lehessen fordítani a legfelsőbb parancsnok által, így ahogy történt?

 

Coce_Plant, Ody, lipi által is említett nüansznyi dolgok miatt bicsaklik ez az elmélet, hogy nincs semmilyen komolyabb előkészítése a parancsnak.

 

Szóval nagyjából lipi szerint, azzal a kiegészítéssel, hogy:

Ez a sereg a hatalomátvételre lett kiképezve, s nem a Köztársaságnak készült, ahogy Lama Su mondta, hanem a leendő Birodalomnak. Köztársasági katonáknak álcázva, diktatúrára teremtve. A birodalmi rohamgárda korai verziója, szamuráj hűséggel és engedelmességgel megáldott precíz harcosok.

Kamino, Kamino! Több dolog van Kaminón mint sem bölcselmem álmodni képes. :lol:

 

lipi: A klón katonáknak nem hinném, hogy ilyen bonyolult a taktikai könyvük. Egyszerű, világos parancsok lehetnek benne, semmi politikai ködösítés. Ezzel nem az értelmi képességeiket becsülöm le, nincs szükség rá, hogy tudják mit miért, csak teszik a dolgukat. Még ártana is ha politikailag kiműveltek lennének: még megkérdőjelezhetnék hogy a köztársaság nevében építsük fel a diktatúrát? A parancslista egyszerűségével :P

Link to comment
Share on other sites

Szép hosszú fejtegetés :wink:

Szerintem nem úgy jelenik meg a már említett könyvben a parancs,hogy a Jediket öld meg,hanem,hogy a légiók vagy a csapatok vezetőit.Palpi volt az egyetlen aki már akkor tudta,hát persze,hogy tudta hisz Ő irányította így a dolgokat,hogy ezek a bizonyos vezetők maguk a Jedik lesznek.Ha így egy puccsra hivatkozva kerül be az adott parancs már említett "tankönyvbe" akkor a Kaminói is azt gondolhatja,hogy hát kérem szépen szükség van egy ilyen óvintézkedésre mert ki tudja,hogy milyen ellenség támad arra a köztársaságra.Lehet az belső ellenség is.Így nem kell neki külön kitérnie Obinak arra,hogy hát igen van egy ilyen parancsunk is a repertoárba.Egyébbként az is elképzelhető,hogy pénzért eltitkolták a dolgot,de szerintem jól ismerték Ők a Jediket és nem igazán mertek volna nekik hazudni.Sőt látszik Lama Su-n,hogy milyen természetesen diskurál Obival.Vagy nagyon nagyon jó színészek ezek a hosszú fehér csibészek. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Én Szisszel értek egyet abban, hogy valszeg nem volt cél, hogy a klónok is logikusnak tartsák a parancsot. A klónok egyébként se rendelkeznek teljes önállósággal és a parancs nekik szent - ez elhangzik az ep.2-ben és nem véletlenül.

Link to comment
Share on other sites

Én Szisszel értek egyet abban, hogy valszeg nem volt cél, hogy a klónok is logikusnak tartsák a parancsot. A klónok egyébként se rendelkeznek teljes önállósággal és a parancs nekik szent - ez elhangzik az ep.2-ben és nem véletlenül.

 

Persze,hogy nem kell a klónoknak logikusan gondolkodniuk,de ez a projekt "sok kézen ment át",tehát nem is a klónok miatt hanem inkább a többi résztvevő miatt kellett még egy csavarintást beletennie Sidinek.Még véletlenül se derüljön ki semmi,vagy buktassa meg az előkészületeket.

Link to comment
Share on other sites

lipi: tök elfogadom ezt a verziót amit írsz, valóban meg lehet oldani úgy is, hogy nem kell tudnia Kaminónak róla, ez is lehetséges és tetszik is…:roll:

 

Mindjárt jön a következő adag "gigamix" csak félek sok lesz ez így egyszerre.

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Először pár idézet összeollózva, ha nem gond, ami izgi dolgokra világít rá. Nekem ez nem EU, mert a forgatókönyv alapján készült és nem térhet el attól alapjaiban és Lucas is rábólintott, ha ragaszkodunk a központi elképzeléshez:

A kommentem még formálódik :) Pillanatnyilag még magam sem tudom mit gondoljak minderről, ha jobban belegondolok: :)

 

A parancsot egyszer adják ki. Hullámfrontja végigsöpör az űrben a kashyyyki és feluciai, mygeetói és tellanroaegi klónkapitányokig, valamint elér minden harci övezetet, minden katonai támaszpontot, kórházat, rehabilitációs központot és űrkikötőt a galaxisban.

Kivéve a Coruscantot.

A Coruscanton a Hatvanhatos számú parancs máris életbe lépett.

 

A Szenátusi Szükség-Osztag bejelentette a statárium érvénybe lépését, és a Templomot lezárták. Azt mondják, valami Jedi-lázadás történt.

 

- a klónháborúk mostantól számított pár órán belül véget érnek, amikor egy kódolt jel, amit Nute Gunray küld szét titkos mustafari szeparatista bunkeréből; egyszerre deaktivál majd minden harci droidot a galaxisban -

 

Elsősorban azért zajlottak a klónháborúk, ami most történik.

 

Távoli helyeken zajlottak; olyan messzi planétákon, amelyek eredetileg mindig „valaki máshoz" tartoztak. Bábuként feláldozható megbízottak vívták őket.

És úgy lettek megalkotva, hogy mindenképpen nyertes helyzetet teremtsenek.

 

A klónok pedig nem rosszindulatúak; nincs bennük gyűlölet, ellenségesség vagy a legcsekélyebb rossz szándék, ami figyelmeztetőül szolgálna. Ők csupán parancsokat teljesítenek.

Jelen esetben a Hatvanhatos számút. (Ahogy Anakin is. Ő is a 66-os parancsot hajtja végre, csak nála más a kód)

 

Klónok nyitnak tüzet, és Jedik pusztulnak el.

Az egész galaxisban, mindenütt egyszerre.

Jedik pusztulnak.

 

- Mióta őrzik Vörösköpenyesek a szenátusi hajókat?

Antilles megrázta a fejét.

- Nem tudom; uram. Van egy olyan érzésem, hogy akad néhány szenátor, akinek a bolygóról való távozását Palpatine nem nézné jó szemmel.

Bail biccentett.

- Hála az Erőnek, hogy én nem tartozom közéjük. Egyelőre. Megszerezte az irányjelzőt?

- Igen, uram. Senki még csak meg sem próbált megállítani minket.

A Chance Palpsnál strázsáló klónok zavarodottnak tűntek... mintha nem egészen lennének tisztában vele, hogy ki a főnök.

- Ez rövidesen megváltozik majd. Túlságosan hamar. Mindannyian tudjuk, hogy ki a főnök

 

:!: Egyenlőre annyit, hogy: Anakin is, az engedetlen Jedi, feltétlen engedelmességgel térdel Sidius lábai elé: benne is megvan a program, természeténél fogva, ami két irányú és visszafelé is el tud sülni. Ezt nem Kaminói klónozok írták bele…valami más, az apukája :) .

Talán csak személyes érzelmeket mutat többet, mint a klónok és tudjuk ő nem ölné meg magát Sidiusért, míg a klónok gondolkodás nélkül megtennék azt is.

:)

Link to comment
Share on other sites

forgatókönyv alapján készült és nem térhet el attól alapjaiban és Lucas is rábólintott, ha ragaszkodunk a központi elképzeléshez

 

A Jedi visszatér regényére is rábolintott, és az is a forgatókönyv alapján készült és aszerint Owen és Obi-Wan testvérek. A Baljós Árnyak regény szerint pedig Qui-Gonnak több száz éves a mestere... ráadásul a regények és a filmek párbeszédei elég sűrűn eltérnek egymástól az ep.3 esetén is. Nálam a filmek az SW-k... de ez csak egy vélemény.

Link to comment
Share on other sites

Nálam a filmek az SW-k... de ez csak egy vélemény.

 

Értettem. A biztonság kedvéért akkor ezetntúl a forgatókönyvből mazsolázok klónkatonákra a háborúra és a parancsra vonatkozó részeket.

A könyv már kitölt pár hézagot, az egy elképzelés, amit lehet nézni mint hozzászólást a fórumban, persze én is észrevettem, hogy a regények közt több a következetlenség, mint a filmek közt...

 

Szóval most Stover szelleme kapcsolatba lépett velem, hogy szerinte, hogy lép életbe a 66-os.

Link to comment
Share on other sites

Anakinnak a 66-os parancsa kicsit más más mint a klónoknak.Ő ezért kap valamit.Ha segít neki elpusztítani a Jediket mekapja azt amire a legjobban vágyott egész életében.Abban igazad van,hogy belé is bele kódolták a parancsot,de ez nem volt más mint Sidi hosszú hosszú éveken keresztül.Ő kódolta bele a sok magán találkozókon amikor a fiú tanácsért ment hozzá.Tehát az Ő parancsa más..."-segíts nekem és megismered a titkom...." :34:

Link to comment
Share on other sites

belé is bele kódolták a parancsot,de ez nem volt más mint Sidi hosszú hosszú éveken keresztül.

 

Így van, és nagyon jó munkát végzett. Erre akkor jövünk rá, amikor Anakin a következőket mondja Mustafar lávafolyamában: "From my point of view, the Jedi are evil" :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyon érdekes dolgokat írtok.Van még iit egy olyan dolog, hogy amikor Cody-nál megjelenik Sidious......Na itt álljunk meg.Sidious jelenik meg nem Palpatine, holott hivatalosan a klónhadsereg parancsnoka Palpatine.Cody nem lepődik meg rajta.Szerintem pontosan tudja mi következik.Nem érdekli hogy zajlik a csata körülötte.Ebből azt akarom kihozni, hogy szerintem a klónkapitányoknak a kiképzés alatt mutogatták Sidioust.Hogy eljön egy nap amikor kiadja a 66-os parancsot.Hogy ennek az embernek feltétlen engedelmeskedni kell.Teljesen mindegy mit csinál közben, ha kiadják a parancsot ezt kell csinálnia.A filmből kiderül az is, hogy minden klónparancsnoknak Sidious adta ki a parancsot.Szerintem Dooku odaadta a kaminoiaknak Sidious hologrammját, hogy nyomassák bele a klónok agyába ,hogy ő az isten.Tegyék csak a dolgukat, engedelmeskedjenek tábornokaiknak egész addig míg Sidious meg nem jelenik.Azt ,hogy mit tartalmaz a 66-os parancs, azt az agyukba is ültethették, amit szintén Dooku hozott.Van olyan technikai színvonal, hogy ezt simán meg lehetett csinálni.

Így a kaminoiak nem is tudtak az egészről.Kaptak Dooku-tól egy lemezt amin a 66-os parancs értelmezése volt, ezt a klónokba(Sőt elég volt csak a parancsnokokba) építették, majd a hologramot is megkapták, amit naponta többször meg kellett mutatni a klónoknak, hogy az ő szava szent lesz és tőle fogják megkapni a 66-os parancs végrehajtását.

Ez az elképzelés azért elfogadható számomra, mert így tényleg csak Sidious Dooku és a klónparancsnokok tudtak róla.

Link to comment
Share on other sites

Sidious jelenik meg nem Palpatine, holott hivatalosan a klónhadsereg parancsnoka Palpatine.

 

Én úgy vagyok ezzel, hogy hologramon keresztül, azon a frekvencián csak egyvalaki tud kapcsolatba lépni a klón-parancsnokokkal, mégpedig a Hadsereg Főparancsnoka! Nekik elég volt annyi hogy honnan küldték az üzenetet, az már nem is igazán számított ki küldte! Azzal feleltek amire már óvodás koruk óta trenírozták őket: Igenis, uram!

Link to comment
Share on other sites

Sidious jelenik meg nem Palpatine, holott hivatalosan a klónhadsereg parancsnoka Palpatine.

 

Én úgy vagyok ezzel, hogy hologramon keresztül, azon a frekvencián csak egyvalaki tud kapcsolatba lépni a klón-parancsnokokkal, mégpedig a Hadsereg Főparancsnoka! Nekik elég volt annyi hogy honnan küldték az üzenetet, az már nem is igazán számított ki küldte! Azzal feleltek amire már óvodás koruk óta trenírozták őket: Igenis, uram!

 

Pontosan!Egy adott frekvencián történt a parancs kiadása.Olyan ez mintha egy kóddal lépnének vele kapcsolatba.Ebből a kódból tudja az adott klónparancsnok,hogy ki keresi.Az viszont érdekes,hogy Sidi saját maga adja ki minden parancsnoknak a parancsot.Mekkora elégtétel lehetett ez neki.Ahogy érezte,hogy minden egyes Jedive megölésével egyre csak nő a sötét oldal ereje.Szerintem itt azt sajnálta a legjobban,hogy nem lehetett ott a Jedik haláltusájánál. :o

Link to comment
Share on other sites

Én is a titkos csatornára szavazok. Bár érdekes belegondolni, hogy a klónok miként ismerték fel a főparancsnokot? :o Talán a hangjáról? :o Valószínűbb azonban, hogy egy olyan sávon jött az üzenet, amit csak Sidious ismert. Az, hogy milyen ruhát viselt tök mindegy.

Link to comment
Share on other sites

Én is a titkos csatornára szavazok. Bár érdekes belegondolni, hogy a klónok miként ismerték fel a főparancsnokot? :o Talán a hangjáról? :o Valószínűbb azonban, hogy egy olyan sávon jött az üzenet, amit csak Sidious ismert. Az, hogy milyen ruhát viselt tök mindegy.

A ROTS könyvben le van írva, hogy ahhoz a rejtett kommlinkhez csak a főkancellárnak van hozzáférése. A klónoknak nem kell felismerniük Paplyt, mert nekik a fókancellár parancsát kell követniük, akárki az. Teljesen mindegy, hogy milyen ruhában van, ha egy leberotváltszőrű ewok adja ki a parancsot, akkor is engedelmeskedniük kell, mert szerintük az a főkancellártól jött! És nem is szükséges, hogy a klónokba be legyen programozva, hogy mi a 66-os parancs. Ezzel Palpy vállalná a kockázatot, hogy kiderül a parancs a háború folyamán. Egyszerűen felhívta a klónparancsnokokat mondjuk egy hónappal a film előtt, hogy a Jedik el akarják árulni, ezért ha ez megtörténik, akkor kiadja a 66-os parancsot, aminek értelmében meg kell semmisíteniük a Jediket. Nem kell 3 évig őrizniük a titkot...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information