Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot? 50 felhasználó szavazott

1. 1. Le kell-e váltani a jelenlegi Dvd formátumot?

• igen
      15
    • nem
      23
    • nem tudom eldönteni
      10

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Ezekkel a filmekkel az a baj,hogy nem keverik őket hanem a jobb esetben sztereo hangsávot(rossz esetben a monot) átengedik egy Pro logic II-es dekóderen ami szétszedi a hangot kiszámolja a csatornakiosztást és ennyi.Nehogy azt hidd,hogy beülnek a hangmérnökök mint egy mostani filmnél és a rendezővel együtt "megszerkesztik" a csatornasávokat,a dinamikát meg az effekteket.

Az lehet, hogy nem úgy fog tűni mint egy mai darab, de hogy a technika immár csodákra képes az tuti. Elég csak meghallgatni a Led Zeppelin két DVD-s koncertjét melyet a hetvenes évekből egész egyszerűen egy mai szintre hoztak!

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Az lehet, hogy nem úgy fog tűni mint egy mai darab, de hogy a technika immár csodákra képes az tuti. Elég csak meghallgatni a Led Zeppelin két DVD-s koncertjét melyet a hetvenes évekből egész egyszerűen egy mai szintre hoztak!

Persze amire időt és pénzt fordítanak.De ez tíz sőt száz lemeznél egy.Talán a kiadónak vagy az egyúttesnek megérte rászánni az időt meg a pénzt,hogy egy minőségi keverést csináljanak,de azt ugye te se gondolod komolyan hogy mindeggyikkel ezt csinálják.Nagyon nagyon kevés régi film kap minőségi keverést.Egy kettő.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Igen hallod, de ezt ne téveszd össze az új hangformátumokkal. Teljesen új kódolás fog járni a HD anyagokhoz.

Te kevered.Ha új a kódolási eljárás akkor csak a képet tudnám lejátszani,hang nem jönne ki a hangfalamból mert a régi dekódolású erősítőm nem tudná kezelni az újat..Estleg a tömörítési eljárás.

Hozzászólás ideje:
Te kevered.Ha új a kódolási eljárás akkor csak a képet tudnám lejátszani,hang nem jönne ki a hangfalamból mert a régi dekódolású erősítőm nem tudná kezelni az újat..Estleg a tömörítési eljárás.

Nyugi. Kijönne hang is mert a készülékek kompatibilisek lennének a jelenlegi hangformátumokkal. Ezt korábban már leírtam. Csupán rendelkezni fog olyan dekoderekkel is melyek alkalmasak arra, hogy a speciálisan nagy felbontású filmek mellé nagy felbontású hangot is szolgáltason. Erre utóbbira lesznek ezek gyártva, de természetesen megmaradnak az eredeti, azaz mostani hangformátumok is, úgy mint a HD-DVD vagy Blu-Ray lejátszokon a hagyományos DVD-k lejátszása.

Hozzászólás ideje:
Persze amire időt és pénzt fordítanak.De ez tíz sőt száz lemeznél egy.Talán a kiadónak vagy az egyúttesnek megérte rászánni az időt meg a pénzt,hogy egy minőségi keverést csináljanak,de azt ugye te se gondolod komolyan hogy mindeggyikkel ezt csinálják.Nagyon nagyon kevés régi film kap minőségi keverést.Egy kettő.

Azért annál kicsit több :peace: Elég csak megemlíteni az klasszikus SW-t vagy Indiana Jonest ...Vissza a jövőbe...ésatöbbi...ésatöbbi. Szóval a korábbi blockbusterek azért megkapják ezt a "tiszteletet" :peace:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Azért annál kicsit több :peace: Elég csak megemlíteni az klasszikus SW-t vagy Indiana Jonest ...Vissza a jövőbe...ésatöbbi...ésatöbbi. Szóval a korábbi blockbusterek azért megkapják ezt a "tiszteletet" :peace:

Most kiragadtál egy párat,de ennyi.Azt hiszem,hogy sokkal sokkal hosszabb ideig lehetne sorolni azokat amiket nem igazán profi munkával készítettek.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Nyugi. Kijönne hang is mert a készülékek kompatibilisek lennének a jelenlegi hangformátumokkal. Ezt korábban már leírtam. Csupán rendelkezni fog olyan dekoderekkel is melyek alkalmasak arra, hogy a speciálisan nagy felbontású filmek mellé nagy felbontású hangot is szolgáltason. Erre utóbbira lesznek ezek gyártva, de természetesen megmaradnak az eredeti, azaz mostani hangformátumok is, úgy mint a HD-DVD vagy Blu-Ray lejátszokon a hagyományos DVD-k lejátszása.

Hát Én nem ezt írtam volna? :peace:

Hozzászólás ideje:
Hát Én nem ezt írtam volna? :peace:

"Te kevered.Ha új a kódolási eljárás akkor csak a képet tudnám lejátszani,hang nem jönne ki a hangfalamból mert a régi dekódolású erősítőm nem tudná kezelni az újat..Estleg a tömörítési eljárás."

Hát én ezt a hozzászólásodat úgy tudtam értelmezni.

Egy szó mint száz, a lemezeken rajta lesznek azok a hangsávok is melyeket le tudja majd kezelni a jelenlegi erősítőd. Plusz majd ott lesznek rajta az új dekoderekkel felvértezet erősítőknek a DD TrueHD, A DTS-HD, DD Plus, meg még az anyám kínja amit majd még kitalálnak a nagyfelbontású lemezeknek. :peace:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Veszteséges a HD-DVD lejátszók gyártása.

Legalábbis az iSuppli szerint, amely ízekre szedte a Toshiba asztali üdvöskéjét. A vizsgálat eredménye: a HD-A1 jelzésű lejátszó előállítása 700 dollárba kerül, vagyis a cég 200 zöldhasút bukik minden egyes példányon.

Vizsgálatukban arra a következtetésre jutottak, hogy a vállalat nagyjából 700 dollárt, de valószínűleg még ennél is többet költ egy-egy példány legyártására, vagyis súlyos áldozatot hoznak a szabvány sikere érdekében. Mindez azért, hogy elhódítsák az elsőnek kijáró kitüntető címet, és a még PlayStation 3 megjelenése előtt bebiztosítsák előnyüket.

0626hda1tosh1.jpg

Az iSuppli szakértői 674 dollárra becsülik a komponensek összértékét, amire még rájön az összeszerelés, a terjesztés, a marketing, a dobozolás és természetesen a szoftverfejlesztés költsége. A tengerentúlon azonban mindössze 500 dollárt kóstál egy ilyen készülék, vagyis a Toshiba közel 40 százalékot bukik minden egyes példányon, ami meglehetősen nagy ár a siker reményéért. Ezt az arányt szokatlannak tartják, pláne annak tudatában, hogy a PS3 nagy valószínűséggel sikeres debütálásra számíthat, vagyis a gyorsaság és az alacsonyabb ár nem biztos, hogy megoldást jelent a Toshibának.

Az optikai meghajtó egység 200 dollárt tesz ki, míg a legnagyobb hányadot, 366 dollárt, az integrált áramkörök és a beépített memória együttese teszi ki. E két fő összetevő mellett eltörpülnek az egyéb komponensek, ezek közül egyedül az elektromechanikus (40 dollár) és a tisztán mechanikus rész (21 dollár) képvisel értékelhető részarányt. Processzorként egy Intel Pentium 4 chipet alkalmaztak, míg az eltérő típusú memóriákat a Hynix (1 GB DIMM), az M-Systems (256 MB flash) és a Spansion (32 MB MirrorBit flash) szállította. Nem csoda, hogy az iSuppli egy belépő szintű PC és egy csúcskategóriás DVD lejátszó keverékének minősítette a masinát.

0626pana1.jpg

A Panasonic időközben megerősítette, hogy szeptemberben jelentkezik saját fejlesztésű Blu-ray megoldásával, amelyet egy új házimozi rendszerrel és plazmatévével egy időben dobnak piacra a tengerentúlon. A DMP-BD10 1300 dollárt (mintegy 280 ezer forint) kóstál majd, vagyis vetélytársaihoz hasonlóan nem lesz olcsó játék. A Toshiba legnagyobb ellenfele azonban természetesen a PS3 lesz, amely beépített lejátszóval érkezik majd - ha végre elkészül.

Nos 500 dollár az első példány :peace: .Ez durván 150e ft.Nem is olyan vészes ahhoz képest,hogy egy jobb minőségű sima normál lejátszó is belekerül ennyibe

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Egy szó mint száz, a lemezeken rajta lesznek azok a hangsávok is melyeket le tudja majd kezelni a jelenlegi erősítőd. Plusz majd ott lesznek rajta az új dekoderekkel felvértezet erősítőknek a DD TrueHD, A DTS-HD, DD Plus, meg még az anyám kínja amit majd még kitalálnak a nagyfelbontású lemezeknek. :D

:rock::D:D:P:peace:

Egyenlőre ilyen ez az egész versengés :peace:

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Na, remélem ez véglegesen eldönti a háború menetét:

"Sajtóértesülések szerint az univerzális, gyakorlatilag bármilyen típusú DVD-lejátszóval kompatibilis lemezekre az amerikai Warner Home Video fejlesztői nyújtottak be szabadalmi kérelmet. Megoldásuk lényege, hogy egyazon lemezre eltérő rétegek használatával háromféle formátumban - DVD, HD DVD és Blu-ray - rögzítik a filmeket, így azok bármilyen DVD-meghajtóval kompatibilisek.

Mindez azért fontos, mert mostanság kerültek piacra a hagyományos DVD-formátumot leváltó, nagyobb tárkapacitást, így jobb képminőséget biztosító új generációs lemezek, a HD DVD és a Blu-ray. Az újfajta optikai lemezek viszont sem a régebbi meghajtókkal, sem pedig egymással nem működnek együtt. Aki HD DVD-s lejátszót vesz, semmire sem megy egy Blu-ray-lemezzel, s fordítva, ráadásul bizonyos filmstúdiók csak az egyik, mások pedig csak a másik technológia mellett törnek lándzsát.

Ezt a problémát hivatott megoldani az a fejlesztés, amelyről a BBC számolt be: az amerikai szabványügyi hivatalnak benyújtott kérelem szerint az új, speciális kialakítása révén három különböző adattároló réteg van, melyek közül mindig a megfelelőből olvassák ki lejátszáskor az adatokat a meghajtók. A fejlesztés révén a filmstúdióknak elegendő lenne egy ilyen univerzális lemezen kiadni alkotásaikat, ráadásul a hagyományosról új generációs DVD-re váltó felhasználóknak sem kell új kópiát vásárolniuk a meglévő filmből, ha jobb minőségben akarják élvezni kedvenc mozifilmjüket."

[origo]

Hozzászólás ideje:

Nem csak a nagy felbontás az előny.Több minden fér rá, több extra, például a sorozatok is egy lemezen lennének.Én annak örülnék ha kiadnák a SW Saga-t egy blu-ray vagy hd-dvd-n, és akkor egy korongon lenne az összes film.

Hozzászólás ideje:

dvdextra.hu-n volt egy nagyon jó összeállítás róla, amit még a teljesen laikus is megért. (ezt onnan tudom, hogy még én is értettem :) )

Ide is be volt linkelve valamikor, azt hiszem énis innen navigáltam oda.

Hozzászólás ideje:
De érdekel, csak ahhoz lóvé kell ám... A lejátszó magában kevés.

Hát jah. Jó kis plazma vagy LCD se ártana ugyebár :) Vagy éppen egy ugyaolyan magas felbontású vetitő.

Hozzászólás ideje:
Nem csak a nagy felbontás az előny.Több minden fér rá, több extra, például a sorozatok is egy lemezen lennének.Én annak örülnék ha kiadnák a SW Saga-t egy blu-ray vagy hd-dvd-n, és akkor egy korongon lenne az összes film.

Ha egy korongon lenne rajta akkor nem sokat nyersz vele. Oda lenne a lehetőség, hogy kihasználd a lemez előnyét. Nem azért van rajtuk nagyobb tárolókapacitás, hogy több film férjen el rajtuk hanem minőségben többet nyújtsanak.

Hozzászólás ideje:
Ha egy korongon lenne rajta akkor nem sokat nyersz vele. Oda lenne a lehetőség, hogy kihasználd a lemez előnyét. Nem azért van rajtuk nagyobb tárolókapacitás, hogy több film férjen el rajtuk hanem minőségben többet nyújtsanak.

Úgyse lesz plazmatévém, nekem sokkal többet érne.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.