Jump to content

Bail Organa


Recommended Posts

Korábban emlegették egy páran, miszerint nincs eléggé kibontva Bail Organa karaktere, mi több, lóg a levegőben. Szerintem ez nincs így, és ezt meg is próbálom érvekkel alátámasztani. :)

 

:arrow: A film elején, miután visszaérkeznek Palpatine és a jedik a kancellári rezidenciához, Organa szenátor is a várakozók között van. Itt biztosítja Anakint, hogy minden tőle telhetőt megtesz a szenátusban azért, hogy a háborúnak vége legyen.

 

:arrow: Ezután kicsit sokat kell várni a felbukkanására, de a Jedi irtás közben ő az, aki odaérkezik, és számonkéri a katonákon, mi is történik éppen. A végén menekülnie kell, ráadásul örülhet, hogy élve megússza a dolgot.

 

:arrow: Saját hajójával indul a megmaradt Jedik keresésére, és sikerül is összeszednie Obit és Yodát.

 

:arrow: A találkozásuk után, hűen segíti a két lovagot, és még a fővárosba is hajlandó visszatérni.

 

:arrow: Végül pedig vállalja Leia felnevelését, ami igen nagy teher és felelősség számára.

 

 

Ezek a fő motívumok, de ezekből is igen jól lejön, hogy Bail Organa lojális a Köztársasághoz, és a demokráciához. Egy mellékszereplő, de annak elsőrangú. Nem hiszem, hogy többet kellene szerepelnie, mert így is jól látható, és érthető a szerepe a történetben. Szerintem nem kell mindent agyonmagyarázni. :D Bárki ezekre a következtetésekre juthat, ha összeszedi Bail Organa jeleneteit az EPIII-ból.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Igen-igen, de akkoris kevés.A jelenetei 1/5e van be.Többet kilehetett volna hozni a karakterből.

 

OFF

Csak úgy mellékesen megjegyzem, nemlenne könnyebb nyitni egy "Karakterek" topicot, ahol mindenkit kilehet vesézni?Így nemkellene mindenkinek külön topic.

ON

Link to comment
Share on other sites

Igen-igen, de akkoris kevés.A jelenetei 1/5e van be.Többet kilehetett volna hozni a karakterből.

 

Én csak azt mondom, hogy az alapján is meg lehet ítélni Bailt, ami a filmben van. Nem kellenek ehhez még extra jelenetek, habár én sem lennék ellenük.

 

OFF

Csak úgy mellékesen megjegyzem, nemlenne könnyebb nyitni egy "Karakterek" topicot, ahol mindenkit kilehet vesézni?Így nemkellene mindenkinek külön topic.

ON

 

Jobb ez így, mert ha mindent egy helyre ömlesztünk, akkor totál átláthatatlan lesz. :)

Link to comment
Share on other sites

Abban egyetértek, hogy a fontosabb tudnivalók benne vannak a filmben, de az a baj, hogy egyetlen olyan jelenet sincs, amiben igazán kidomborodhatna a karakter (a Jedi templomosat leszámitva). Én legalábbis akikkel a film után beszéltem, azt se tudták igazán, hogy ki azaz Organa és amikor elkezdtem magyarázni, hogy miket csinált a filmben, akkor általában azt mondták, hogy "ja az... hát elég közömbös".

 

A plusz jelenetekkel kicsit markánsabbá tehették volna a figurát... de ahogy Lucas mondta: ez Anakin filmje.

Link to comment
Share on other sites

Ebben a filmben ennyi jutott neki. Úgy van ahogy említed, miszerint ez anakin filmje, és nem Organa jellemét hivatott boncolgatni. Elég annyi, hogy egy lojális szenátor, akiben maximálisan meglehet bízni.

 

Igy van. Csak többünknek az fáj, hogy tudjuk, hogy lelettek forgatva azok a jelenetek, amikben érdekesebbé válhatott volna. De én azt mondom, hogy várjuk ki a DVD kiadást. Nem azért mert hátha visszarakják a politikai szálat, mert mostmár biztos vagyok benne, hogy nem fogják. Viszont az extra lemezen rajta lesznek Bail jelenetei és könnyen lehet, hogy jó mélyen felsohajtunk örömünkben amiért nem tették őket vissza....

 

Én igy voltam Padmé szüleivel is... amig nem láttam magukat a jelenetek, nagyon bántam, hogy nem rakták bele a végleges filmbe... aztán meg :)

Link to comment
Share on other sites

Viszont az extra lemezen rajta lesznek Bail jelenetei és könnyen lehet, hogy jó mélyen felsohajtunk örömünkben amiért nem tették őket vissza....

 

Én igy voltam Padmé szüleivel is... amig nem láttam magukat a jelenetek, nagyon bántam, hogy nem rakták bele a végleges filmbe... aztán meg  :)

 

Bail irodája eszméletlen jól néz ki! Már csak azért megérni visszarakni. :D

Link to comment
Share on other sites

Szerintem Bail Organának van az egyik leghálátlanabb szerepe. Két filmben is szerepel, ebben meg emlegetik, de a neve csak egy részben hangzik el. Az ep2 idején sokszor hallottam azt a kérdést szülőktől, haveroktól, hogy "Ki ez a szakállas ürge?" És mikor azt mondom, hogy Bail Organa, a válasz: "Az ki?" Ezután persze magyarázhatom, hogy ő Leia nevelőapja, meghal az Alderaan pusztulásakor, stb. Nem mondom, a jelleme nagyon jól kijön az ep2-3-ban, már hajlok arra, hogy az ep3-ban ő legyen a kedvenc epizódszereplőm. De ahoz képest, hogy ő a Lázadás atyja (az anyja meg Mon Mothma - na szegény, hozzá képest Bail egy szót se szólhat), Leia nevelőapja, elég kis szerep jutott neki. Kicsit hangsúlyosabb lehetett volna. Néhány kevésbbé fontos karakter néha több hangsúlyt kap, mint szegény Bail (pl.: Rune Haako, pedig aztán neki sem hangzik el a neve)... Legalábbis én így érzem.

Link to comment
Share on other sites

Az is meglehet,hogy a sorozatra tartogatják a Bail&Mon párost.Főleg akkor ha a felkelés szervezését teszik bele.Lehet,hogy ott találkozunk velük? :39:

 

Hát Bail Organával biztos nem. Lucas megigérte, hogy teljesen új szereplők lesznek a sorozatban és a filmek szereplői maximum egy-egy cameo idejére tünnek majd fel.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem Bail Organa Maximálisan ki van bontva a filmben.

Nem kell tovább ragozni, szimpatizál a felkeléssel, a Jedikkel, magához veszi Leia-t Politikus volt a Köztársaság idején, Lojalista. Ennyi bőven elég, még talán sok is.

 

Nekem Bail pont olyan karakter, Mint Lando. Róla is pont eleget tudunk, régi rossz fiú Han haverja, övé volt a Falcon. Aztán a nagy csatát vezeti, ennyi.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem sem kellett a filmbe több politika, mint amennyi maradt. JÓ, az örülök, hogy mi közben nézem a filmet, a fejemben kiegészíthetem pár dologgal, de szerintem ez így jó, ahogy van. Így jobban pörög szerintem a film.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information