Ugrás a kommentre

Könyvek és képregények

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Van egy rossz hírem Wilde :P

Ha elérsz a Kardok Vihara végéig (cirka 1200 oldal :D ), akkor tuti hogy nem bírod ki, hogy nem folytasd, mert pofátlanul egy nagy csattanóval ér véget a sztori :P:)

Szerkesztve: - JakeSully

Az az igazság, hogy a könyvek annyira komplexek és részletgazdagok, hogy én ha akarnék se tudnék "másodhegedűsként" tekinteni rájuk.

Természetesen van, ahol a sorozat jobban teljesít, és annak ellenére hogy imádom, azért szerintem az csak egy "homályos leképezése" a könyvek által lefestett világnak. Mintha egy kulcslyukon keresztül nézné valaki a Feszty körképet - a lényeg átjön, de a részletek (amelyek letehetetlenné teszik számomra a könyveket) elvesznek.

Amúgy a Kardok viharával csak óvatosan, mert a sorozat kronológiája ott már nincs teljes összhangban a könyvekével.

Szerkesztve: - Nabopolasszar
Hozzászólás ideje:

Abban tudnátok segíteni, hogy pontosan hol is tart most a sorozat a könyvekhez képest? Tehát melyik könyv nem "szerepelt" még?

Egyébként én megértem, amit írsz Nabo, én is így vagyok mondjuk a Harry Potter univerzummal, hogy a filmek csak egy "homályos leképezését" adják a könyveknek. Itt viszont a Trónok Harca esetében először láttam a sorozatot és nekem ezért mindig az lesz az első, míg a könyvek egyfajta ilyen "bővített rendezői változatot" jelenetnek számomra.

Hozzászólás ideje:

A Vörös nászig (Kardok vihara 700. oldal körül) simán olvashatod, utána viszont már figyelni kell, mert például a következő Jon-os fejezet (és a többi fallal kapcsolatos rész) majd valamikor csak az évad vége fele lesz bemutatva, de az után következő fejezetek a Lila nászt írják le, ami ugye már a második részben lement.

Egy szó mint száz vigyáznod kell majd, de az még vagy 2700 oldalnyira van.

Hozzászólás ideje:
  2014. 04. 28. - 19:29, Nute Gunray írta:

Nem is beszélve arról, hogy a 4. és 5. könyvből is lesznek már jelenetek a sorozatban.

Igen, Dany például a mostani részben történtekkel zárta a Kardok viharát, de az ő történetét nem lehet itt abbahagyni, viszont a sztorija folytatása már csak az 5. könyvben van benne.

Hozzászólás ideje:

Hát igen. A 4. könyvtől érezni, hogy a sztori kezd túlnőni az írón, bár sokakkal ellentétben, én az utolsó két könyvet is jónak tartom, még ha a cselekmények a leírásokhoz (történelem stb.) képest háttérbe szorultak is.

Kicsit hosszabb vélemény a végével kapcsolatban? Annak idején kétszer olvastam el egymás után az utolsó néhány oldalt, de aztán csak nevettem rajta :) Remek befejezésnek tartom, akárhogyan értelmezzük.

Szerkesztve: - MissKarrde
Hozzászólás ideje:
  2014. 05. 01. - 7:40, MissKarrde írta:

Ha valakit esetleg érdekel:

A Tűz és Jég világa könyv

Gondolkodom azon, hogy be kellene szerezni :hmm:

Én akkor is megvettem volna, ha Magyarországon nem adják ki. Kellemes meglepetés, hogy itthon is kijön. Többek közt egyébként tele lesz új illusztrációkkal is. Itt van egy példa. Balerion a "Fekete Iszonyat", hátán Aegon a Hódítóval.

Aegon_on_Black_Dread_J.Gonzalez-1024x683.jpeg

Hozzászólás ideje:
  2014. 05. 02. - 6:12, MissKarrde írta:

Kicsit hosszabb vélemény a végével kapcsolatban? Annak idején kétszer olvastam el egymás után az utolsó néhány oldalt, de aztán csak nevettem rajta :) Remek befejezésnek tartom, akárhogyan értelmezzük.

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:
  2014. 05. 02. - 9:39, Bomarr írta:

Balerion a "Fekete Iszonyat", hátán Aegon a Hódítóval.

Szép nagy sárkány :)

A Setét Toronyhoz

2014. 05. 02. - 12:34, NorbiLordi írta:

Hozzászólás ideje:
  2014. 05. 03. - 8:04, MissKarrde írta:

A Setét Toronyhoz

Hozzászólás ideje:

Setét torony

NorbiLordi, szerintem mi egészen hasonlóan látjuk. :) Én 3-4 hónap alatt olvastam el mind a 8 kötetet (köztük legvégül a 4,5. részt, amit utólag írt az író (gondolom, neki is kedve támadt még egyet-kettőt kalandozni ebben a világban, ami annyira érdekesre sikerült, hogy minden bizonnyal ő maga is visszavágyott ide. :)

A végével kapcsolatban, amit már MissKarrdéval korábban beszéltünk is:

Nagyon tetszett ezt a befejezés egyébként, igazán méltó ehhez a regényfolyamhoz. :)

Susannah-hoz:

2014. 05. 03. - 18:54, Pildi írta:

Setét torony

NorbiLordi, szerintem mi egészen hasonlóan látjuk. :) Én 3-4 hónap alatt olvastam el mind a 8 kötetet (köztük legvégül a 4,5. részt, amit utólag írt az író (gondolom, neki is kedve támadt még egyet-kettőt kalandozni ebben a világban, ami annyira érdekesre sikerült, hogy minden bizonnyal ő maga is visszavágyott ide. :)

A végével kapcsolatban, amit már MissKarrdéval korábban beszéltünk is:

Nagyon tetszett ezt a befejezés egyébként, igazán méltó ehhez a regényfolyamhoz. :)

8. kötet még nem szereztem be, most a képregényt olvasom :)

Idézet

Susannah-hoz:

Szerkesztve: - NorbiLordi
Hozzászólás ideje:

A Setét Torony

Hozzászólás ideje:
  2014. 05. 06. - 18:29, MissKarrde írta:

A Setét Torony

Hajrá :D Könyvben szó szerint így van leírva szóval szerintem King meg is adta a választ. De elgondolkozok ezen még egy darabig, nem 1 nap megemészteni :)

Hozzászólás ideje:

Egyébként King ezt az ominózus mondást elég sokszor használja a sorozatban, úgyhogy ebben a tekintetben nincs is sok agyalnivaló. :)

Egyébként jelenleg két másik teljesen eltérő stílusú könyvet olvasok párhuzamosan (a Millenium trilógia befejező részét és a Százéves ember, aki kimászott az ablakon c. svéd műveket), amelyek egész jók, de elvonási tüneteim még mindig vannak a Setét torony befejezése miatt. :D

Hozzászólás ideje:

Az elmúlt években többször is felröppent a hír, hogy megfilmesítik ilyen vagy olyan formában, talán a legutóbbi az volt, hogy film és sorozat felváltva formában kerül vászonra és képernyőre. Egy ideje csönd van körülötte, és nem emlékszem, hogy vajon azért, mert véglegesen letettek róla, vagy pedig csak napolták a projektet. Általában a fórumra is bekerültek ezek a hírek. Majd megpróbálok utána olvasni valahol. Szerintem piszok nehéz filmes alapanyag, és könnyen lehet, hogy sose fogják filmre vinni.

Hozzászólás ideje:
  2014. 05. 07. - 18:40, MissKarrde írta:

Az elmúlt években többször is felröppent a hír, hogy megfilmesítik ilyen vagy olyan formában, talán a legutóbbi az volt, hogy film és sorozat felváltva formában kerül vászonra és képernyőre. Egy ideje csönd van körülötte, és nem emlékszem, hogy vajon azért, mert véglegesen letettek róla, vagy pedig csak napolták a projektet. Általában a fórumra is bekerültek ezek a hírek. Majd megpróbálok utána olvasni valahol. Szerintem piszok nehéz filmes alapanyag, és könnyen lehet, hogy sose fogják filmre vinni.

Elvileg King miatt, mert ő akar olyan színvolanat ami marha sok pénzbe kerülne. Legutóbb Aaron Paul neve merült fel mint Eddie Dean, ami jó választás is lenne szerintem :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.