Ugrás a kommentre

EPVII spoileres topic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

http://www.hollywoodreporter.com/news/how-star-wars-episode-vii-750002

 

A történelem legjobban őrzött forgatása volt.

 

Elég durva kijelentéseket lehet olvasni a cikkben. Pár rekordot már most felállított a film.

B2-BOCcCYAAiHEN.png

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezek alapján aligha voltak szanaszét heverő és szerte szét szórt forgatókönyvek, amiket a takarító Mari néni felkaphatott és elolvashatott (ahogy azt Zééé vízionálta).

És további szigorítások is voltak:

At the same time, an extraordinary security lockdown was put in place on set, according to sources. Producers even required that a sticker be applied over the lens of every cellphone that entered the perimeter of Pinewood Studios outside London and removed upon departure. Once taken off, the sticker could not be reused, so visitors couldn't sneak a photo and reapply it.

 

Nem nagyon lehetett fényképezni se.

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De azért pár concept art mégis kikerült valahogy... :hmm:

 

 

Fogalmazzunk úgy, hogy körbefotózták az úgynevezett "történelem legjobban őrzött" forgatásának egyes helyszíneit. :pfff:

 

Még el sem kezdték a sivatagi jelenetek felvételét, már a TMZ lehozott 2 tucat fotót.

 

Szerintem hagyjuk a lenti sallangok pufogtatását.

 

Elég kellemetlen lehetett nekik, hogy kikerült a konceptekkel díszített fél fal. Elég durva képek kerültek ki az épülő díszletekről is.

 

Ha valakinek a memóriája nem fogna, hogy mik kerültek ki eddig a "történelem legjobban őrzött" forgatásáról, a teljesség igénye nélkül:

 

http://www.millenniumfalcon.com/

http://wegeekgirls.com/2014/08/16/star-wars-episode-vii-first-look-at-main-villain-new-stormtroopers-helmet-and-han-solo-concept-art/

https://www.technopat.net/2014/06/04/star-wars-episode-vii-setinden-yeni-goruntuler-sizdirildi/

http://www.latino-review.com/news/closer-looks-at-x-wing-fighters-millennium-falcon-from-star-wars-episode-7

 

A történelem legjobban őrzött forgatása..... :lol:

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, csupa olyan infó szivárgott ki, amiből már 100%-ig összeraktuk a film teljes forgatókönyvét, történetét és csavarjait... oh wait, várjunk csak... :facepalm:

 

Azért várom már nagyon a trailert, mert végre valami fogódzónk lesz azzal kapcsolatban, hogy miről is fog szólni a film.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, csupa olyan infó szivárgott ki, amiből már 100%-ig összeraktuk a film teljes forgatókönyvét, történetét és csavarjait... oh wait, várjunk csak... :facepalm:

 

Azért várom már nagyon a trailert, mert végre valami fogódzónk lesz azzal kapcsolatban, hogy miről is fog szólni a film.

 

Van fogódzkodónk elég. Ráadásul senki nem mondta, hogy a forgatókönyv került ki, csak orbitális baromság azt állítani, hogy a világ legjobban őrzött forgatása volt.

Ha annyira őrizték, honnan a sok forgatási kép? Honnan a konceptek?

 

A kikerült képek alapján ez volt a legszarabbul őrzött forgatások egyike, mert csak az nem fényképezett, aki nem akart.

 

Igen....a forgatókönyv még nem került ki, de nem is ez a téma, hanem az a balfax állítás, hogy ez volt a legszigorúbban őrzött forgatás.

 

Nagyjából össze tudjuk rakni a film történetét, csak maximum ez sokaknak nem tetszik....de attól még nem kell takargatni a kikerült dolgokat olyan sablonos és meglehetősen hazug dolgokkal, hogy a VILÁG....A FÖLDTÖRTÉNELEM legszigorúbban őrzött forgatása volt, miközben ugye kibaltázott nagy FACEPALM az egész melldöngetés.

 

Nem is emlékszem az utóbbi években olyan filmre, ami ekkora médiavízhangot kapott volna és ennyi dolog szivárgott volna ki még a bemutató előtt.

 

Az Avatarnak volt utoljára ekkora médiacsinnadrattája, csak ott nem szivárgott ki lópikula se. Mindössze egy szánalmas konceptet kaptunk a navikról és James Cameronék adtak ki pár konceptet....talán valmi 3-4 konceptet. A történetről is csak annyit tudtunk, hogy bizonyos alteregók rohangálnak majd egy idegen bolygón....biorobotok. MEg azt is tudtuk, hogy a navik magas lények és kék a színük és az idegvégződéseik világítanak. Az Avangerből szinte semmi érdemi nem került ki néhány helszíni videófelvételtől eltekintve.

 

Ezekhez képest az EPVII már most maga a kánaán.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én nem állítottam sehol se, hogy ez volt a világ legjobban őrzött forgatása... megjegyzem nem is nagyon hiszem, hogy létezik erre objektív mérce. Viszont figyelembe véve a hírt és az eddig kikerült majdnem 0 infót (te már össze tudtad rakni a történetet, csak nem mindenkinek tetszik? Lemaradtam valamiről? Eddig max csak találgatni tudunk, még arról is, hogy ki lesz a "főgonosz", és merre megy tovább a galaxis történelme) igen is szigorúan vették a titoktartást, ahogy azt egy SW film (és Abrams film) esetében lehetett is előzetesen várni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyjából össze tudjuk rakni a film történetét ... EPVII már most maga a kánaán.

Egymásnak sok esetben totálisan ellentmondó infók tömkelege - ezekkel rendelkezünk jelenleg. Egyik nap Daisy a főszereplő, másik nap Boyega, aztán kalózokról szól a story, majd pedig Inqizítorokról; ma még van Új Köztársaság, holnap már nincs. Reggel megjelenik egy pletyka, délután már cáfolják, néha ugyanabból a forrásból. Luke a főgonosz, aztán Driver, végül pedig egy kiborg kézzel repülünk az űrben, ami semmiféle légkörben nem hajlandó elégni. Legyünk őszinték: szinte semmit nem tudunk továbbra se a történetről. Max annyi a tuti, hogy vannak stormtrooperek :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A legtöbb Abrams film jóval szigorúbb keretek között forgott, de meddő vita. Aki nem hisz a spoilereknek, annak a bemutató napjáig úgyis minden hazugság.

 

Még arról is ment vita, hogy Adam Driver látható -e pilótaruhában azon a bizonyos képen. Ilyen keretek között persze, hogy semmit nem tudunk a filmről. És az sem segít sokat, hogy ha előkerül egy spoilerben a Birodalom és felkelés, máris 10-en ugranak a hírre; ez biztos baromság, a Jedi végén megszűnt a birodalom.

 

Nagyjából az összes eddigi spoilert ez a néphangulat kísérte.

 

A legelső spoiler az volt, hogy a Vader páncél visszatér. Ezt még a forgatás legelején dobták be a közösbe, ami azóta már nyilt titok. Reakció: Jaj nemááááá, de baromság.

Második spoiler volt, hogy Luke eltűnt és nincs jedi rend. Reakció: Jaj nemááááá, biztos nem tűnte el és biztos lesz jedi rend.

Spoiler: látunk flashback jelneteketek, amiben felépítik a gonosz karakterét. REakció: persze, hogyne, ott működött végig az OT idején, de nem mutatták...baromság.

Spoiler: Adam Driver lesz Han fia, egyben az egyik főgonosz. Reakció: ekkora baromságot, már hogy lenne Han fia gonosz.

Spoiler: A Falcon nem Han tulajdona, Han egy rombolót irányít a film elején (mos már tudni véljük, hogy főparancsnok lett) Erre nem tudom, milyen reakció érkzett...talán ezt elfogadtátok.

Spoiler: A birodalom ewokokat mészárolt és visszatért Endorra a Vader páncélt összeszedni. Reakció: Jajj....de hát az elégett, biztos nem lesz ilyen. (Később: Warwick Davis bejelenti, hogy szerepel a filmben)

Spoiler: Van Birodalom. Reakció: BAROMSÁÁÁG...a birodalom megszűnt a Jedi idején.

Spoiler: Yavin szerepel a filmben. Reakció: jaj nemáááá...nem tudnak újat kitalálni...

Spoiler: Palpatine mestere valamilyen módon szerepet kap a történetben. Reakció: Jaj..nemááááá...nem tudják Palpatinet békénhagyni?

 

Na....hát ezzel a negatív hozzáállással tényleg nem ismerjük a történetet, hiszen minden spoiler után jött a fikázás.

 

 

semmit nem tudunk továbbra se a történetről. Max annyi a tuti, hogy vannak stormtrooperek :)

 

Erre már reagálni sem érdemes.

 

Ha hivatalosan csak ennyit tudhatunk ezen a fórumon, akkor nincs értelme beszélni az EPVII lehetséges történetéről.

 

A spoilerek nem mondanak egymásnak ellent, csak valaki lázadásnak nevezi a felkelőket, valaki Új köztársaságnak. Vannak, akik azt mondják, hogy Leia politikai szerepkörben tündököl, megint mások főkancellári posztot aggatnak rá.

 

Abban van igazság, hogy Max Von Sydow és Lupita karakteréről gyakorlatilag semmit nem tudunk. Ezért egyik nap MAx bácsi kalóz, másik nap pedig humanoid robot, aki Kirat segíti a Tatooineon, ami másnap már nem a Tatooine, hanem csak egy homokos bolygó. Igen...sok ellentmondás van, de ezek nem jelentik azt, hogy nem lesznek űrkalózok és nem lesz humanoid robot a történetben. Pusztán annyit jelent, hogy nem tudják biztosan, melyik karaktereket melyik színészre osztották.

 

A Gyűrűk Urában John Rhys-Davies két karaktert is megszemélyesített. Ő volt Gimli a törpe és Ő volt fűzfaapó is. Ha jött volna egy hír, hogy JRD játsza Gimlit, majd másnap egy hír, hogy JRD játsza fűzfa aptó, az a spoiler is egymásnak ellentmondó lett volna?

 

Verdikt: az egymásnak ellentmondó spoilerek még nem bizonyítják egy hír valótlanságát.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha Daisy és Adam Driver testvérek lesznek, nem lesz egy ifjú Skywalker, akit végig kísérhetünk a trilógiában :hmm:

 

Nem. De átvitt értelemben Han gyermekei is Skywalkerek, elvégre Leia az anyjuk. Ha igaz a spoiler....de biztos baromság, mert semmit nem tudunk a filmről. Lehet, hogy Adam Driver és Daisy Ridley nem is játszanak a filmben, hanem az egész csak a Disney jól felépített csapdája, elvégre ez volt a filmtörténelem legjobban őrzött forgatása. Addig nem is hiszem el, ameddig nem látom a saját szememmel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Emlékszem régebben mennyi kémjelentés volt egy bizonyos Obi Wan unokáról is... vagy Kenobi család egyik leszármazottjáról.

Ne, erről már meg is feledkeztem. :)

 

Arra azért kiváncsi vagyok, Zééé, hogy itt a fórumon pl. ki fikázta, hogy a Birodalom szerepet fog kapni? Nyilván mindig felmerülnek kétségek, de szerintem ez természetes. Egyébként meg az embereknek joguk van megváltoztatni később a véleményüket, főleg ha látják, ha az az adott dolog (pl. egy új Sith) a filmvásznon működik. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Zééé! Szerintem itt igenis voltak olyan teóriák, amik megosztották a népet, volt akinek tetszett, volt, akinek nem. Ha te minden esetben a negatívakat mazsolázgatod ki, akkor szíved joga, de az ferdítés, hogy itt mindent mindenki negatívan fogadott. Ez az egyik. A másik, amit gondolok, hogy az EpIII-nál lehetett tudni, hogy mik azok a spoilerek, amik bejöttek, és mik azok, amik kamuk. Ezek leginkább úgy derültek ki, hogy jött ki egy-két Behind the Helmet vagy Making of film vagy a video footage, és szépen alá lehetett támasztani a különböző - sokszor anonim - spoilereket hivatalos anyagokkal, és lehetett tudni onnantól, hogy ez a kémjelentés valóban betalált.

 

A másik lehetőség a megerősítésre az volt, amikor komolyabb spoilerek már visszautaltak korábbi spoilerekre, és megerősítették azt. Ebből lehetett összerakni, hogy vélhetően korábbi spoiler is igaz volt. Van egy-két sejtésünk most is (Adam Driver pl.), de ha megfeszítenének se tudnám pl. eldönteni, hogy Luke gonosz lesz-e, vagy jó, vagy félig gonosz, vagy...? Jött kémjelentés arról, hogy ő lesz az ultimate főgonosza a trilógiának, de jött olyan is, hogy Darth Plagueis újjáéled és ő lesz a főellenség. Mind a kettő pont ugyanannyira volt alátámasztva - semennyire, hacsak nem annyival, hogy valamelyik képben lévő óvódás módjára elkiáltotta magát, hogy "lebuktunk", és kvázi ebből sokan gondolták, hogy tényleg kiderült a film egy nagy csattanója.

 

A teaser abszolút vízválasztó lesz e tekintetben, ha valóban 90 másodperces lesz (és lesz benne több másodpercnyi új képanyag). A spoilerek egy része megerősítést nyer és több lesz holmi "vaktában lövöldözés"-nél. Onnantól kezdve lehet érdemben elkezdeni arról beszélni, hogy kinek hogy tetszik ez. Ez ugyanakkor csak tovább erősíti azt, hogy a forgatókönyv nem olyasmi, amit csak úgy szanaszét szórnak (ebből indult ugye a vita), mert ez is egy official release lesz, amit a Disney és JJ szeretne megmutatni a közönségnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A prequel (főleg az EPIII) egészen más tészta, hiszen ismertük a történet kifutását. Sokkal egyszerűbb volt kalkulálni a szereplők sorsával, így könnyebben le tudtuk választani a hülyeséget a tényleges történeti elemektől. Könnyebb dolgunk volt a PT-vel....szerintem kár is hasonlítgatni a kettőt.

 

Fontos továbbá kiemelni, hogy az EPVII spoilerei nem csak az EPVII-ről szólnak, hanem az egész elkövetkező trilógia alapjairól. Lehet, hogy most még nem, de a következő részekben Luke lesz a főgonosz. Lehet, hogy most még nem, de a következő részekben Han fia lesz a főgonosz. Az egymásnak ellentmondó vagy a történetbe nehezen beilleszthető spoilerek lehet, hogy nem is annyira térnek el a valóságtól, csak meg kell próbálni 3d-ben gondolkodni és persze időben rakosgatni az eseményeket.

 

A teaser semennyire nem lesz vízválasztó a történet szempontjából. Attól még Csubakka is lehet majd a főgonosz.

 

Az meg már csak hab a tortán, hogy a spoilerek a forgatókönyv különböző verzióiból is származhatnak. Lehet, hogy az első verzióban Max Von Sydow játszotta volna a humanoid robotot, de a forgatókönyv második verziójában már a kalózvezér szerepét adták neki. Ugyan ez igaz lehet bármelyik szereplőre, eseményre, helyszínre is.

 

Én úgy gondolom, hogy a kikerült EPVII spoilerek 99 százaléka igaz, csak mi nem tudjuk, hogy az ötletelés melyik szakaszából származnak, illetve nem tudjuk, hogy mi kerül majd bele a végső vágásba.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én úgy gondolom, hogy a kikerült EPVII spoilerek 99 százaléka igaz, csak mi nem tudjuk, hogy az ötletelés melyik szakaszából származnak, illetve nem tudjuk, hogy mi kerül majd bele a végső vágásba.

Persze, ez egy nagyon elmés nézőpont, hiszen ha benne lesz a filmben a spoiler, azért van igazad, ha meg nem lesz benne, akkor azért, mert természetesen ezek egy "korábbi szakaszban" merültek fel, csak elvetették.

 

Sokkal valószínűbb ennél, hogy a több milliárd internet felhasználó, és a több millió Star Wars rajongó a totális információ hiányában próbáltak ötletelni és kitalálni, hogy mi is lesz az új részben, ezért név nélkül teóriákkal bombázták a netet. Persze a spoilerek között biztos lesz igaz is, néhány százalék. Viszont ha te ezeket a noname spoilereket 99%-ban elhiszed, az semmi más, mint naivitás.

 

Ja, és Bomarr leírta már korábban, hogy mi a probléma ezekkel az "olvastam a forgatókönyvet, és a főgonosz XY lesz" spoilerekkel.

 

De fölösleges is veled erről vitázni, mert mindegy mit írok, a te szemszögedből így is úgy is igazad lesz (lásd fent), tehát parttalan az egész.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Persze, ez egy nagyon elmés nézőpont, hiszen ha benne lesz a filmben a spoiler, azért van igazad, ha meg nem lesz benne, akkor azért, mert természetesen ezek egy "korábbi szakaszban" merültek fel, csak elvetették.

 

Üldözési mániád van. :D

 

Nem azért írtam így, mert magamat akarom bevédeni. Magasról teszek az ilyenre, mivel az én személyiségem nem abból nyer erőt, hogy igazam lett -e egy jövőbeni dolog kapcsán.

 

Ha az a kiindulási alapod, hogy az embertársaid (rajongó társaid) biztos hazudnak, akkor vagy magadból indulsz ki, vagy kicsi az önbizalmad és ezt vetíted másokra. Szerintem meg nem hazudnak. Azért mert egy spoiler számomra gyermeteg, vagy elsőre hülyeség, még véletlenül sem állítanám, hogy a hír forrása biztos hazudik. Ez kicsinyes dolog és nem gondolom, hogy a spoilerek forrása ebben éli ki magát. Előfordulhat, de nem ez a kiindulási alapom és soha nem is lesz ez. Én pozitívan szemlélem az embertársaimat....legalábbis ez az elsődleges kiindulási alapom és ez az egyéni megelégedettségem titka is.

 

"Ja, és Bomarr leírta már korábban, hogy mi a probléma ezekkel az "olvastam a forgatókönyvet, és a főgonosz XY lesz" spoilerekkel. "

 

Olvastam. Röviden: Történetileg a Rebels bevezető filmje is lehetne egyszerű rajongói fikció, mert annyi eredetiség sincs benne, mint egy építkezésen hagyott malteros vödörben. Mégsem az. Egy spoilerről annak egyszerűsége alapján nem dönthetjük el, hogy igaz vagy hamis, mert nem az határozza meg a valóságtartalmát, hanem a többi spoilerhez való viszonya és még ekkor is csak közelítőleg lehet lemérni, hogy mennyi lehet benne a valóságtartalom. Bomarr levezette, hogy azért hülyeség a spoilerek többsége, mert egy kaptafára születnek. Ebben a levezetésben semmi racionális nincs, mégha elő is fordul néha, de bizonyítani nem bizonyít semmit. Az EPIV összes történeti része mai szemmel klisés lenne, ezért dől meg Bomarr levezetése.

 

Az én spoilerem: az egyik Rebels rész arról fog szólni, hogy szörnyek támadnak a hőseinkre és ezek a szörnyek félnek a napfénytől és ahogy beáll a sötétség, úgy lesznek a szörnyek egyre veszélyesebbek.

 

Bomarr képlete alapján: Jaj Zééé...ne legyél már ilyen egy kaptafára 22 évente sötétség. Biztos nem lesz ilyen klisés, ennél csak kitalálnak valami eredetibbet.

 

De van egy olyan spoilerem is, hogy a TCW egyik részében lemásolják az alien királynőt. És még mennyi ilyen egy kaptafára spoilert tudnék most mondani, ami elsőre rajongói kitalációnak tűnik.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Üldözési mániád van. :D

 

Nem azért írtam így, mert magamat akarom bevédeni. Magasról teszek az ilyenre, mivel az én személyiségem nem abból nyer erőt, hogy igazam lett -e egy jövőbeni dolog kapcsán.

 

Magasról teszel az ilyenekre, de azért előszeretettel hangoztattad itt is nem egyszer, hogy mennyi mindenben igazad volt. Emlékszem nem is olyan rég hány hsz-n keresztül bizonygattad, hogy te ezt is eltaláltad, azt is megjósoltad, ebben is igazad lett, és abban meg pláne. Tehát magasról teszel az ilyenekre, világos. :lol:

 

Pont az ilyen bravúros mondataidat hivatkozod le később, hogy lám, te megmondtad. Ez kb. olyan mintha én most azt mondanám: Zééé valószínűleg válaszolni fog erre a hsz-re. De az is lehet, hogy nem. Aztán amikor válaszolsz/nem válaszolsz, majd jól megmondom, hogy én megmondtam.

 

Ha az a kiindulási alapod, hogy az embertársaid (rajongó társaid) biztos hazudnak, akkor vagy magadból indulsz ki, vagy kicsi az önbizalmad és ezt vetíted másokra. Szerintem meg nem hazudnak. Azért mert egy spoiler számomra gyermeteg, vagy elsőre hülyeség, még véletlenül sem állítanám, hogy a hír forrása biztos hazudik. Ez kicsinyes dolog és nem gondolom, hogy a spoilerek forrása ebben éli ki magát. Előfordulhat, de nem ez a kiindulási alapom és soha nem is lesz ez. Én pozitívan szemlélem az embertársaimat....legalábbis ez az elsődleges kiindulási alapom és ez az egyéni megelégedettségem titka is.

 

Így van. Azért gondolom, hogy a spoilerek jelentős része kamu, mert én is hazudni szoktam, mint a vízfolyás. Vagy várj, nem is, hanem mert kicsi az önbizalmam. :lol: Véletlenül sem azért, mert a világ profitorientált,, és egy-egy felkapott teória hatalmas kattintás szám emelkedéshez vezet a szerző oldalán. Ezen az elven minden hír, amit olvasol, igaz. Pl. a bulvármédia. Mi értelme lenne kamu híreket lehozni egy sztárról? Persze ha úgy gondolod, hogy ezen cikkek egy része is hazugság, akkor természetesen csak kivetítesz és valójában te vagy hazudós. :lol: (Vagy kicsi az önbizalmad!!!)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehetett a legjobban őrzött forgatás, de csak az átlagos érdeklődésre kalibrálva. Most komolyan! Ki gondolta volna, hogy drónokkal(!!!) fognak fotózni? Ok ez Star Wars de akkor is. :D A sztorit meg szerintem a pár kilopott concept kép alapján találgatják.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehetett a legjobban őrzött forgatás, de csak az átlagos érdeklődésre kalibrálva. Most komolyan! Ki gondolta volna, hogy drónokkal(!!!) fognak fotózni? Ok ez Star Wars de akkor is. :D A sztorit meg szerintem a pár kilopott concept kép alapján találgatják.

Egyetértek. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

BREAKING: Megvan a Star Wars: The Force Awakens magyar címe (plusz még logónk is).

Star Wars: Az ébredő Erő lett.

http://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20141127-megvan-a-star-wars-7-magyar-cime-star-wars-az-ebredo-ero.html

starwars_theforceawakens_logo_hun_k.jpg

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.