Jump to content

Cantina bár


Lenci

Recommended Posts

A Cantina az ep4 legbizarabb helyszíne. Annyi külnféle, undorító lény tanyázik egy helyen, hogy csak na. Pedig messze nem a film legfontosabb helyszíne, de még is talán a legjellegzetesebb. Itt láthatunk legelőször - ha csak röviden is - egy igazi jedit akcióban. Obi szó szerint lefagyasztja a hangulatot két másodperc alatt, míg a kötekedőket leiskolázza. Meg is lepődik mindenki, de Chwebacca nem igazán. Most már azt is tudom, hogy miért nem. Hát azért mert látott ő már jedit akcióban..........legutóbb otthon a Kashyyyk-on.

 

Visszatérve a helyszínre: nekem nagyon bejön, itt egy rövid panorámát kapunk arról, hogy a sw világa messze nem csak emberekből áll. Igazi bűntanya, no meg a zene, a bunkófejű csapos, a gyenge világítás, a törzsvendégek...

 

igazi kis csemege a Cantina...

Link to comment
Share on other sites

Sokak szerint a Cantina, az SW egyik legjobb jelenete. :) Osztom ezt a véleményt.

 

Ebben van valami, bár az ep6-os Jabba palota sem kiskutya, de ez azért még is csak bizarrabb. Aki elször látta moziban, az biztos csodálkozott 1-2-őt a Cantina jelenetei közben...

 

Főleg az izé a sarokban, amelyiknek "L"-alakú feje van, hát az nagyon ot van a szeren...

Link to comment
Share on other sites

A Cantina, hát igen, ez az a hely, ahol már azért is lézersugarat kapsz, ha csak rosszul nézel valakira. És a hely, ami miatt máig imádom a csempész űrhajós szakmát :) Hatalmas feelingje van. És ennyi földönkívülit így egyszer se mutatnak meg.

Link to comment
Share on other sites

A képen látható lény valóban egy ithoriai az Ithor bolygóról :lol: Több minden megtudható róluk és a bolygóról Kevin J. Anderson trilógiájából (nem jut eszembe, hogy melyik könyben, azt hiszem a középsőben, de elég pocsék a cím és névmemóriám, ezért a cím most nem kattan be, otthon megnézem).

Azok a fények a droiddetektorokból jönnek (vagy hogy is hivják) szerintem.

 

Nagyon szeretem ezt a helyszínt, egyik kedvencem az SW univerzumából. Jó, hogy egy külön könyv is foglalkozik vele. Bele pillanthatunk, hogy milyen is a SW univerzum hétköznap. Imádom!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Gyerekek, bennem a Cantina annyira jó emlékeket idéz fel... amikor először láttam az EPIV-et először nem értettem a jelenetet. Mi lesz itt, valami űrvadnyugati lövöldözés?! Aztán amint megláttam a fura fazonokat, meg a szövegüket, akkor egyből magával ragadott a hangulat. Elképesztő a jelenet. Ezeken látszik, hogy Lucas mennyire jó rendező. Egy abszolút hétköznapi témát (ivás a kantinban+pilóta bérlés) teljesen emlékezetessé tud tenni.Bravó, George! :41:

 

Donát.

Link to comment
Share on other sites

Ahogy mondod! Az egyetlen gondom egyébként, hogy néha, de csak néha, egy kicsit műviesnek érzem a lényeket, ez nyílván a bábok meg a maszkok miatt van, de a DVD megjelenés óta, ez gyakorlatilag már eltűnt. Úgyhogy még egy dolog, amiért megérte elkészíteni az UE-t.

 

Donát.

Link to comment
Share on other sites

Most egyébként nagyon jó hangulatba kerültem, mert elolvastam Bomarr remek összefoglalóját az eredeti-SE-UE közti különbségről, és nagyon megörültem, hogy nekem tényleg, minden nehézség ellenére megvan ez a méregdrága DVD. Igazi kincs. Persze eddig is az volt ,de most olyan különbségekre is fény derült, amiről eddig még nem is álmodtam.

 

Donát.

Link to comment
Share on other sites

Hát igen, megéri a trilogia DVD az árát.

Mondok egy szomorú dolgot:

Múltkor teszem be a Jedi Visszatér DVD-t a szokásos délutáni mozizáshoz...És a legfontosabb jeleneteknél beakad a kép.Pl a nyitófőcím, Luke áramozása-Vader áttérése... :D

Így nem tudom megtartani a magamnak beígért sw maratont :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information