Szisz Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. Szeptember 20. A rancoros képen lévő sárkány nem egészen ugyanolyan. Vagy csak egy soványabb példány? Nem is tudtam erről a kimaradt betétről. Milyen műveletlen vagyok A Ruby dragon-ra emlékeztet a Final Fantasy-ból csak a színe nem ruby. Ha ilyenek szabadon kóricálnak a Tatooinon, akkor nem csoda hogy nem tanácsos messzire merészkedni a falvaktól. Biztos nem sok van belőlük, vagy más részeken élnek inkább, ahol nincsenek települések, és csak néha tévednek össze emberekkel. A taszkenek jobban ismerhetik őket, hiszen nomádok. Biztos van módszerük a befogásukra, azoknak akik harmóniában élnek a sivataggal. Bár én nem nevezném harmóniának, ha csak úgy találomra lövöldöznek, vagy csak kifejezetten a „nem vadakkal” nem tudnak kibékülni? A homokvihar a legádázabb ádáz a sivatagban, minden szörnyön túltesz "mindenhova behatol" :39: Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Sokkal érdekesebb, hogy mit esznek ezek a hatalmas állatok? A kietlen pusztaságban kétlem, hogy sok zsákmányállat lenne. Ha nem homokkal táplálkoznak, akkor mivel? :39: Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Banthával, dewbackal, eopival, rontoval, buckapatkánnyal (olykor-olykor buckalakóval). Ezek már önmagukban is akkora jószágok, hogy elég belőlük egy hosszú időre. Ráadásul szerintem az anyagcseréjük sem az a kapkodós fajta, így egyetlen kaja akár hónapokra is elég lehet. S mivel a Tatooine-on van lélegezhető levegő, feltételezhetjük, hogy valahol növényzet is van (mondjuk az SW bolygói sose adtak a realitásra). Esetleg a növényevők a föld alól túrják ki, vagy barlangokban is rájuk lelhetnek. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Valóban, ezekre nem gondoltam. Az oxigén kérdése elég érdekes, mert pl. a Hoth vagy a Coruscant sem a buja kertjeiről híres... Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Sokkal érdekesebb, hogy mit esznek ezek a hatalmas állatok? A kietlen pusztaságban kétlem, hogy sok zsákmányállat lenne. Ha nem homokkal táplálkoznak, akkor mivel? :39: Buckalakóval... Egyébként gondolj bele, hogy a jégkorszak idején az ember csak a mamutokból milyen jól eléldegélt, mikor elkezdett elvonulni a jég már nem volt mivel tartósítani a húst. Szóval valami tartósítás kell a nagyobb állatokhoz, nem tudják - abban a melegben meg pláne - sokáig elspájzolni és a sárkányok nem hinném hogy ehhez elég civilizáltak. Tehát én is amondó vagyok, úgy működnek mint a kígyók, vagy sarlacc, sokáig emésztenek és addig nem esznek újra, és hatékonyan épülnek be a tápanyagok. Vagy pedig dögevők is egyben. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Sokkal érdekesebb, hogy mit esznek ezek a hatalmas állatok? A kietlen pusztaságban kétlem, hogy sok zsákmányállat lenne. Ha nem homokkal táplálkoznak, akkor mivel? :39: Buckalakóval... Akkor szinte meg is adtuk a választ a topic kérdésre. "Mitől félnek a taszkenek? A rancortól" Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Számomra ez mindig összetettebb. Mert azért meglehetős válozáson mennek keresztül a 4. részig. Az ominozus jelenenetben pedig egy szörny sincsen, még túlerőben is voltak mégis elmentek. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Hozzászólás ideje: 2005. November 23. De Obi hallatta azt a hangot, ami miatt állítólag megijdetek. Az lehetett Rancor nyüszítés is. Bár az EPVI-ban kicsit mélyebb orgánuma volt az állatkának. .) Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Hozzászólás ideje: 2005. November 23. Akkor szinte meg is adtuk a választ a topic kérdésre. "Mitől félnek a taszkenek? A rancortól" Nono, rancort nagy valószínűséggel még nem is láttak a buckalakók, ugyanis azok a Dathomiron őshonosak, nem a Tatooine-on (illetve a KotOR-ban az ismeretlen világon is azok). Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Szerintem a kérdésre a válasz abban rejlik, hogy Lucas megváltoztatta az Obi-wan által kiadott hangot. Persze ha ebből indulunk ki, akkor arra lyukadunk ki, hogy miért félnek a buckalakók a szirénás autótól, mert leginkább arra hasonlít ez a vonyítás... Legalábbis az EpIII-ig arra hasonlított. De aztán képbe jött Boga. Szerintem az történt, hogy Obi-wan felidézte a legszörnyűbb szörny hangot, amit hallott életébe - ez lenne Boga hangja - és "lejátszotta". A buckalakók meg sohasem hallották még a hangot, gondolom ők is féltek az ismeretlenektől, ráadásként még jött velük szembe egy köpönyeges emberke érdekes kézmozdulatokkal. Jobbnak látták, ha lelépnek, és tömegestül jönnek vissza. Egyébként, ha már témánál vagyunk, valaki elárulhatná már igazán nekem - annyi év tudatlanság után - hogy vajh mi történik Luke-kal??? Donát. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Egy buci leütötte a fegyverével. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Ez hivatalos Donát. Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Nem.De mi más lehetne?Elaludt az álmosságtól? :wink: Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Nem tom, ezért kérdeztem Donát. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Az ilyedtségtől elájult Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Szerintem a kérdésre a válasz abban rejlik, Ez nagyon jó magyarázat! Erre még nem is gondoltam, pedig tényleg olyan az a hang, mint Boga nénié! Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Valaki mintha már itt említette volna... mindenesetre a III. rész óta nekem állandó Boga jut eszembe a hangról. Ha más ért nem, már ezért, azaz összekötő elem gyanánt, megérte betenni Lucasnak. Donát. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Nekem is ő jut eszembe róla, és ez nagyon tetszik. Az ep3 előtt persze nem tudtam mire vélni, de azután... Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Hozzászólás ideje: 2005. December 15. Ez is azt bizonyítja, hogy Lucas elképesztően körültekintő. Minden lehetőséget megragad, hogy összehozza a filmeket. Donát. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Július 17. Hozzászólás ideje: 2006. Július 17. Egy buci leütötte a fegyverével. "Buci"? Azt viszont nem értem mitől nem ébredt fel azonnal amikor Obi nekiállt üvöltözni... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Július 17. Hozzászólás ideje: 2006. Július 17. "Buci"? Azt viszont nem értem mitől nem ébredt fel azonnal amikor Obi nekiállt üvöltözni... Ájult volt. A bucik is csak a hang tónusa miatt menekültek, nem pedig a hangereje miatt. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. Július 17. Hozzászólás ideje: 2006. Július 17. Hiába no, féltek Bogától Donát Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Július 17. Hozzászólás ideje: 2006. Július 17. Igen ez is hozzátartozik! Talán pont a mészárlásos eset változtatta meg őket. A többi taszken megtalálta a kiírtott falut és elment a kedvük a viccelődéstől... Viszont Shmi esete meg nem a viccelődés kategória... bár lehet hogy nekik egy ideig az volt. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Június 8. Hozzászólás ideje: 2007. Június 8. Hogy mitől? Inkább kitől félnek:) Válasz
orki Hozzászólás ideje: 2007. Június 9. Hozzászólás ideje: 2007. Június 9. (szerkesztve) Hogy mitől? Inkább kitől félnek:) Úristen! Én így szerencsétlenkedek a lovon. Lehet, hogy tőlem is félnének a buckalakók????????? Szerkesztve: 2007. Június 9. - Ody Mandrell Válasz
Master Hozzászólás ideje: 2011. November 16. Hozzászólás ideje: 2011. November 16. A Kraytre visszatérve annyit tudok, hogy két alfaja van ennek a szörnynek: A Kanyoni sárkány, akit a rancor folytogat. És a nagy krayt, amelynek hosszú kígyószerű nyaka van, a filmben ez látható. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. November 16. Hozzászólás ideje: 2011. November 16. Jó ez a kép. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Március 16. Hozzászólás ideje: 2018. Március 16. (szerkesztve) Végre ez is kiderült. Obi-Wan...akarom mondani Bentől féltek. A filmben látott buckalakók egyike maga a törzsfőnök volt, A'Yark. Fiatal kora óta tudja, hogy Bennek hívják (párafarmerek beszélgetéseit kihallgatva). A'Yark elmondása szerint nagy varázsló, aki minden elemnek ura és még a közelébe se mennek annak a területnek ahol él. A Luke-ot megtámadó buckalakók fiatalok és nem hisznek a törzsfőnöknek (aki egyébként nem is megy le velük a szurdokba). Viszont amikor megjelenik Ben a Kryat sárkány hangjával, halálra rémülnek, és onnantól kezdve hitelt adnak A'Yark szavainak. A buckalakók tudnak Anakin mészárlásáról is, de csak annyit, hogy valaha kiirtottak egy falut egyetlen éjszaka alatt. Azóta elátkozott helynek tartják azt a vidéket, és még a környékét is elkerülik. Szerkesztve: 2018. Március 16. - Ody Mandrell Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2018. Március 23. Hozzászólás ideje: 2018. Március 23. 2018. 03. 16. - 9:50, Ody Mandrell írta: Végre ez is kiderült. Spoiler elrejtése Obi-Wan...akarom mondani Bentől féltek. A filmben látott buckalakók egyike maga a törzsfőnök volt, A'Yark. Fiatal kora óta tudja, hogy Bennek hívják (párafarmerek beszélgetéseit kihallgatva). A'Yark elmondása szerint nagy varázsló, aki minden elemnek ura és még a közelébe se mennek annak a területnek ahol él. A Luke-ot megtámadó buckalakók fiatalok és nem hisznek a törzsfőnöknek (aki egyébként nem is megy le velük a szurdokba). Viszont amikor megjelenik Ben a Kryat sárkány hangjával, halálra rémülnek, és onnantól kezdve hitelt adnak A'Yark szavainak. A buckalakók tudnak Anakin mészárlásáról is, de csak annyit, hogy valaha kiirtottak egy falut egyetlen éjszaka alatt. Azóta elátkozott helynek tartják azt a vidéket, és még a környékét is elkerülik. Ez a sztori egyébként a Kenobi Legends regényből is kiderül. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Március 24. Hozzászólás ideje: 2018. Március 24. Csak gondolom nem így. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.