Hozzászólás ideje: Vasárnap 21:072 napja Na jólvan, örülök, hatással volt rám is, és akkor még nem tudtam, hogy mi az a B-kategória. Szuper átélhető élmény! És a legmenőbb! A "halálvirág". Ugye így hívták szinkronban?
Hozzászólás ideje: Vasárnap 23:312 napja Igen, így hívták. Rám akkora hatással volt, hogy bár sok mindenre már nem emlékszem belőle, még mindig tudok idézni a szereplőktől:- Ez mészárlás lesz! - Alex- Ezt már szeretem - Greg- A mi lemészárlásunk! - AlexBasszus, megjött hozzá a kedvem. Már tudom, mi fog holnap munka mellett szólni.
Hozzászólás ideje: Hétfő 13:372 napja 13 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Igen, így hívták. Rám akkora hatással volt, hogy bár sok mindenre már nem emlékszem belőle, még mindig tudok idézni a szereplőktől:- Ez mészárlás lesz! - Alex- Ezt már szeretem - Greg- A mi lemészárlásunk! - AlexBasszus, megjött hozzá a kedvem. Már tudom, mi fog holnap munka mellett szólni. Ezzaz, basszus én is megnézem akkor a napokban! Emlékszem, volt egy jófej rajztanárunk, aki minden évben azt tette az egyik óra anyagává, hogy rajzoljunk grafittal egy általunk elképzelt földönkívülit. Nekem ez a film volt az inspirációm, a kis balfékek meg rajzolgatták csápos mike wazowski-kat. Meg lett az 5-ös!
Hozzászólás ideje: Hétfő 14:002 napja Hááááát nem tudom. Én ezekkel a régi sci-fikkel úgy vagyok, hogy inkább hagyom őket a gyerekkori pátosz homályába mintsem, hogy elrontsam egy újranézéssel a gyerekkorom.
Hozzászólás ideje: Hétfő 15:372 napja 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Hááááát nem tudom. Én ezekkel a régi sci-fikkel úgy vagyok, hogy inkább hagyom őket a gyerekkori pátosz homályába mintsem, hogy elrontsam egy újranézéssel a gyerekkorom. Nekem visszajön. Én időutazok. Ha valamit régen szerettem, az úgy marad. Magamra is visszaemlékezem. Jól esik, elcsípni, megélni újra, milyen is voltam, mi nyűgözött le. Csak ismert szeretett művekkel müködik. Ha abból az időszakból beteszek valamit, ami akkor kimaradt és felnőtt fejjel kapna egy esélyt, az nem szokott működni. De ezek nem romlanak már meg nekem.
Hozzászólás ideje: Hétfő 15:562 napja Sajnos nekem már volt nagy csalódásom ilyen téren, mégpedig az Üzenet az űrből című eposz kapcsán. Gyerekként oda voltam érte, felnőttként alig vártam, hogy újra lássam. Bár ne akartam volna....
Hozzászólás ideje: Hétfő 16:392 napja Na például azt nem láttam. És akkor már tudom, hogy nem is érdemes megpróbálnom.
Hozzászólás ideje: Hétfő 17:351 napja Megnéztem. Jobban figyeltem rá, mint szerettem volna, talán, ha tíz percet foglalkoztam melóval az egész film alatt. Gyerekkorom integritása sértetlen, hála az égnek. Igazából élveztem a filmet. Alapvetően még mindig azt gondolom róla, amit gyerekkoromban, szórakoztató és könnyed kalandfilm. És most már nosztalgikus is. Tény, a trükkfelvételek elavultak, de érdekes belegondolni, hogy ez az egyik első olyan film, amiben nagy mennyiségben használtak CGI-t úgy, hogy próbáltak a reális, életszerű megjelenésre törekedni. Ezt csak a Tron előzi meg. Hol volt még ekkor a Terminator 2: The Judgement Day vagy a Jurassic Park, mint úttörők? A The Phantome Menace, a The Matrix vagy a Lord of the Rings meg még a kanyarban sem voltak. Mekkora meló lehetett a '80-as évek elején ezeket a CGI jeleneteket megcsinálni, akkori programokkal, akkori számítógépekkel? És ahhoz képest például a hero ship baromira részletesen kidolgozott, sok izgő-mozgó alkatrésszel. Ráadásul a tömegjeleneteken sem spóroltak. Persze nyilván, még akkori szemmel is úgy nézett ki, mint egy "számítógépes játék" (bár megjegyzem, az akkori videójátékok előre renderelt videói nem közelítették meg ezt a minőséget, az in-game grafika meg évtizedekkel volt lemaradva, szóval ez a jellemzés már akkor is csak a videójátékok terén tudatlan emberkék tömör hülyesége volt, akárcsak manapság). Szóval üvölt a CGI, de akkor is lenyűgöz, hogy erre képesek voltak 1984-ben.A dizájnok meg szerintem mai napig tök jók, noha az idegen jelmezek láttán néha elkapott az az érzés, hogy ezt bizony a Star Wars vagy a Star Trek forgatásáról csorták el. Bár az egész filmnek van egy elég markáns starwars utóérzése. Például a rylosi elnök már gyerekkoromban is Dodonnát jutatta eszembe, és most is - a dolgon az sem segít, hogy mindkét karakternek ugyanaz a szinkronhangja. Xur belépője a nagy holofejjel is tiszta olyan, mint az Uralkodó ep5-ös első megjelensée.Összességében kellemes, nosztalgikus élmény volt, a régi Disney matinéfilmek jutnak eszembe róla. Egyszerű, kicsit együgyű, de kedves, könnyed, szórakoztató. És most újra eszembe jutott, hogy de tetszett nekem anno Maggie. Nem csalódtam. Holnap folytatom is a "nosztalgia sci-fizést", mert a film nézése közben eszembe jutott egy másik, amit régen láttam: Kedves ellenségem.1 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Nekem visszajön.1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Sajnos nekem már volt nagy csalódásom ilyen térenNekem is-is. Van, ami felnőtt fejjel is képes tetszeni, ugyanakkor volt olyan film is, ami idősebb koromban megnézve már nagyon nem jött be. Az egyik legnagyobb csalódás a Top Gun volt. Gyerekkoromban szerettem, de, amikor felnőtt fejjel megnéztem, hát ki tudtam volna szaladni tőle a világból. De ilyen az első Star Trek mozifilm is. Gyerekkkoromban szerettem, aztán egy combosabb kihagyás után, még nem felnőtt, de már 15-18 éves korom környékén újra megnéztem, hát finoman fogalmazva sem tetszett.
Hozzászólás ideje: Hétfő 17:471 napja 8 perccel korábban, Dzséjt írta:Megnéztem. Jobban figyeltem rá, mint szerettem volna, talán, ha tízÉn is elkezdtem nézni, de aztán abbahagytam. Viszont ugyanaz megint lejött, mint korábban már sokszor. Az SW nagyon magasan felette állt ezeknél a filmeknél, főleg látvány terén.
Hozzászólás ideje: Hétfő 18:311 napja Na ja, a Star Wars laza egy évtizeddel, ha nem annál is többel megelőzte a korát. Szép-szép '84-ben ilyen sok CGI-jal élni, de azért ugyanebben az évben a Return of the Jedi modellekkel olyan űrcsatát villantott, hogy lefostad a bokádat tőle.
Hozzászólás ideje: Tegnap 07:171 napja A ROTJ-ban is volt CGI bőséggel, pláne az űrcsatában. Emlékezzünk a dobozokra.
Hozzászólás ideje: Tegnap 09:151 napja Szerző Az ep.6-ban egyedül az eligazitásnál bemutatott Halálcsillag hologram meg néhány kijelző CGI. A "doboz-effekt" egy -nehezen kiküszöbölhető- kompozitálási hiba eredménye, nem CGI.
Hozzászólás ideje: Tegnap 10:531 napja 17 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Holnap folytatom is a "nosztalgia sci-fizést", mert a film nézése közben eszembe jutott egy másik, amit régen láttam: Kedves ellenségem.Örülök, nekem még hátravan, de valóban akkor most forduljon a kocka, hozzácsapom én is a Kedves ellenségemet, ha már így eszembe juttattad!"zerki-biztos", hogy megnézem hamarosan azt is, sok-sok év után! Valami azt súgja, hogy az sem öregedett talán olyan rosszul.
Hozzászólás ideje: 23 órával korábban23 órája 2026. 01. 12. - 18:35, Dzséjt írta: Az egyik legnagyobb csalódás a Top Gun volt. Gyerekkoromban szerettem, de, amikor felnőtt fejjel megnéztem, hát ki tudtam volna szaladni tőle a világból. Nana. Szerintem a Top Gun(ami idén 40 éves) a mai napig etalon mind látványban mind coolságban. 3 éve néztem meg a második rész elöt felfrissítésként és szerintem semmit nem öregedett. Fantasztikus jelenetek, és az az igazi "mivagyunkazamerikaif*szagyerekek" érzés nagyon átjön, amit én szeretek. A második részről meg csak szuperlativuszokról tudok beszélni.
Hozzászólás ideje: 22 órával korábban22 órája A második részt én is nagyon szeretem, a hülyeségei ellenére fantasztikus filmnek tartom. Abban például nálam sokkal jobban átjönnek azok, amiket írtál, és már Maverick-et sem akarom szájon vágni. Ez nálam ugyanolyan, mint a Blade Runner, ahol az első résszel szerintem vallatni lehetne, a folytatás viszont baromira tetszett. Annyi a különbség, hogy a Top Gunt gyerek fejjel bírtam, mert nem zavartak azok a kolosszális baromságok, amik vannak benne, a Blade Runnert viszont gyerekként sem szerettem.
Hozzászólás ideje: 20 órával korábban20 órája Mindkettő első részét is szeretem, de valóban, itt a folytatások jobban tetszenek. Különösen a Blade Runner 2049. Az a hangulat.. Fú de jó film az!
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.