Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A 2001 és a Blade Runner nagy kedvencek nálam, úgyhogy én nem vitatom az állításodat, szerintem is ez Scott legjobbja. Iszonyatosan rendben van az a film, az ábrázolt világ, a történet, Vangelis zenéje, a szinészek (még Rutger Hauer is jó 8)) mind kifogástalan... Nagy kár, hogy még nem adták ki normálisan, 5.1-ben DVD-n. Tízből tíz pont, akárcsak a 2001 :(

Ja, ha már szóba került a 2001, a Mechanikus Narancsot láttad? Az is Kubrick film.

Hozzászólás ideje:
Ja, ha már szóba került a 2001, a Mechanikus Narancsot láttad? Az is Kubrick film.

Sajna azt még nem. Egyébként én Kubrickal elég érdekesen állok. Elvont rendezőnek tartom, de jó értelemben. A 2001 hangulata nagyon ott van a szeren. Földönkívüli pátoszt áraszt magából, emellet teljesen hihető minden kockája. Elég szürreális számomra, ezért évente kb. egyszer szoktam csak megnézni 8)

Valahogy így érzek a szárnyas fejvadász iránt is. Azon a filmen Vangelis zenéje legalább akkorát dob, mint az SW-n Williams muzsikája. Annyira melankólikus...

Hozzászólás ideje:

Én láttam. De soha többet nem nézem meg. A film nagyon jó, de filmtől ennyire még nem lettem rosszul, valahogy sokkolt, főleg mikor kifeszített szemmel nézették vele végig azt a filmet. Na ott kicsit rosszul lettem,( bár lehet h azért mert én nem bírom ha a szemehez nyúlnak), de attól függetlenül a film zseniális, de én kicsit túl idegbetegnek tartom Kubrickot...Nem is kicsit. 8) - Hamár sötét hangulatú filmeket akarok nézni, akkor inkább Tim Burtonre szavazok. :( - Második kedvencem, persze csak Lucas után...

Hozzászólás ideje:

Hát, szerintem attól még nem lesz valaki idegbeteg, hogy szokatlan témákat érintő filmeket készít. Egy ilyen kijelentéssel zseniális filmesek tömegét lehetne leidegbetegezni...

Amúgy a Mechanikus Narancs mai szemmel is sokkoló, de nem céltalanul sokkol. A felszín alá kellene nézni itt is... Persze, egyetértek abban, hogy nem való mindenkinek.

Más: Takeshi Kitano Zatoichi-jét (2003) látta valaki? Nekem nagyon tetszik 8)

Bár az eredeti Zatoichi filmeket nem ismerem, de Kitano verziója a modern hangvétel miatt azonnal belopta magát a szivembe.

Hozzászólás ideje:
Szerintem nem adták ki. Legalábbis nem tudok róla... Én VHS-en kölcsönöztem ki a helyi könyvtárból 8)

VHS-en jelent meg tudtommal (ha lenne dvd-n, abban a pillanatban megvenném), de én emlékszem, akkor láttam, mikor kijött, és egyike volt azon nagyon kevés filmnek, amit egymás utáni napokon többször megnéztem. Rettenetesen szuggesztív film, nagyon a hatása alá lehet kerülni (ez a legjobb Jarmusch-i hagyomány).

Az 'idegbeteg' személyekre vonatkozik. A filmek nem személyek :( ha vki a filmekből a készítőikre kíváncsi, akkor inkább interjúkat olvasson :) Kubrick tényleg nem volt egyébként egy teljesen százas arc; de még mindig jobb, mint David Lynch (amit a Dűnével csinált, azért büntetés járna) v Peter Greenaway, akik szerintem komplett őrültek.

Hozzászólás ideje:

Jajj... abból ugyan csak részleteket láttam, de nekem nem tetszett. Akkor kapcsoltam ki, amikor megláttam a kockákat. :)

Az új verzió sem lett valami szuper (a könyvekért odavagyok, rendszeres nyári program az elolvasásuk már vagy 6 éve), de az első rész első húsz perce szerintem tökéletes. Kár, hogy később romlik a színvonal... :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A két Dűnéből szerintem egyik rosszabb, mint a másik :)

Ha választani kéne, akkor már inkább a Lynch verzió, abban legalább egész türhető szinészek játszanak és az effektek, még igy több évtizedes távlatból is szájtátásra birnak. A baj csak az, hogy túl sok mindent akartak belegyömöszölni. A film második fele nagyon összecsapottá válik...

Az új TV-sorozat viszont menthetetlen szerintem. Nagyon gyenge effektek, még gyengébb dramaturgia, a rendezés olyan, hogy :x

A könyv rajongói mondjuk állitolag kedvelik mert jól kivannak bontva benen a dolgok...

Hozzászólás ideje:

ha Dűnéből választani kéne, akkor inkább a Lynch film, a másik csak a terjedelme miatt jó, de nagyon matiné feeling. De a könyvhöz egyik se ér fel. Talán újra meg kéne próbáln megfilmesíteni, olyan Gyűrűk Urás menralitással, úgy ki lehetne hozni belőle valamit

Hozzászólás ideje:

Ma néztük meg újra a Fűrészt, hát az valami óriási film. Ráadásként megnéztük a Boogeymant, na aki teheti, messziről kerülje el. :)

Hozzászólás ideje:
Ma néztük meg újra a Fűrészt, hát az valami óriási film.  

Jaja! A fűrész az egyik legeredetibb film, amit mostanában láttam (hozzá kell tennem, nem láttam sokat :) ). Az eredetiség alatt inkább a végső poént értem. Az teljesen kiakasztott :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Anno március környékén én irtam is egy meglehetősen hosszú élménybeszámolót a Fűrészről a Fangoria fórumra, de látva a pozitiv hangulatot, inkább nem sokkolok vele senkit :)

Röviden: bár vannak jó pillanatai, de szerintem összességében egy kihagyott ziccer.

Hozzászólás ideje:
Anno március környékén én irtam is egy meglehetősen hosszú élménybeszámolót a Fűrészről a Fangoria fórumra, de látva a pozitiv hangulatot, inkább nem sokkolok vele senkit  :)  

Röviden: bár vannak jó pillanatai, de szerintem összességében egy kihagyott ziccer.

Én meg megkérnélek rá, hogy ha lehetne, szúrd be ide, mert érdekelne az írásod. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Én meg megkérnélek rá, hogy ha lehetne, szúrd be ide, mert érdekelne az írásod. :)

Oké, de én előre szóltam :) . Egyébként még március 7-én irtam:

"Nyugodtan mondhatjuk, hogy az elmúlt pár hónap filmes-sajtója (de a horror-sajtó mindenképp) a Fűrész körül forgott. Nem csoda, hisz ritka, hogy egy filmnek ilyen remek marketinget üssenek össze. A levágot testrészeket mutógató poszterek, valamint az erősen szürreális elözetesek, mind megtették jótékony hatásukat. A bemutató után aztán záporoztak a kritikák és úgy tünt, hogy a nézők két merőben ellentétes táborba gyülekeztek. Az egyik oldal máris időtlen klasszikusként üdvözölte a jövevényt, míg a másik oldal porig alázta minden egyes másodpercét.

Épp a szélsőséges megnyilvánulások miatt nem is tudtam igazán, hogy mire számitsak, ezért hát különösebb elvárások nélkül, érdeklődve ültem le elé a minap. Az első másodperceket akár a briliáns jelzővel is illethetjük. Valjuk be, egyikünk se kedveli igazán az unalmas felvezető-részeket... nos ezuttal ilyesmi miatt nem is kell fájjon a fejünk, mert a Fűrész rögtön belecsap a közepébe. Hőseink (szám szerint kettő) egy meglehetősen szoc-reál beütésű pinceszerüségben ébrednek, leláncolva. Fogalmuk sincs hogy és miért kerültek ide, ám arra pillanatokon belül fény derül, hogy fogvatartójuk szándékai nem éppen humánusak :)

A feszültség tehát adott, s a néző innentől érdeklődve nézi, hogyan boldogul a két sorstárs. A levesbe mindössze a meglehetősen gyenge szinészi játék köp bele, mely sajnos már az első pillanatokban megmutatkozik. Az Adamot játszó Leigh Whannell-nek már az is komoly erőfeszitéseibe kerül, hogy a film elején az ébredés pillanatait hihetővé tegye. Szivesen mondanám, hogy idővel javul a helyzet, de sajnos erről szó sincs. Ellenben az operatőri-rendezői munka profi kezekről árulkodik, igy viszonylag hamar túltettem magam Leigh úr amatörizmusán... végülis horrort nem azért néz az ember, hogy Oscar gyanús alakitásokban gyönyörködhessen :D

Ám a bevezető rész után újabb csapásként ért, hogy a viszonylag eredeti kezdésből kilépve hirtelen az előzmények felgöngyölésére került sor. Ezzel semmi baj nem lenne, ha nem ölné ki a feszültséget a filmből. A két rab gyötrelmei helyett egy parttalan nyomozosdit nézhetünk, melyhez hasonlót, már tucatszám láthattunk, ráadásul nagyságrenddel jobbakat is. Akarva akaratlanul is felötlik a zseniális Hetedik cimü film a fejünkben, amelyből alaposan nyúlnak is a készitők, ám az előd szinvonalát nem igazán tudják elérni. Bár nagyon tetszettek az ötletek, ahogy a gyilkos korábbi áldozatait "szivatta", ám azt rendkivül sajnáltam, hogy az idekivánkozó gore-t lefelejtették a készitők. Ez márcsak azért is meglepetésként ért, mert még a leglehuzóbb kritika is megjegyezte, hogy a Fűrész egy nagyon durva film. Hát nem az. Még a néha feltünő durvább sebeket/jeleneteket is olyan rövid időre vágják be, hogy ha éppen pislogunk akkor le is maradtunk a lényegről. A filmvégi lábvágásnál is, csak annyit látunk, hogy mintha elkezdene Dr. Gordon lába vérezni, ám aztán a kamera gyorsan vált és se a levágást, se a későbbi csonkot, se a lekerült végtagot nem tárják elénk... márpedig a cím alapján azért elvárná az ember :D) Ugyhogy a gore és a feszültség hiján egye inkább érdeklődésemet vesztettem.

A film végén megprobálják számtalan csattanó beiktatásával megdobni az élményt, de mivel ekkor már maga a story se kötött le különösebben, ezért nem kezdtem el ájuldozni rajtuk. Bár azt mindenképp elkell ismerni, hogy a végső csattanó elég ötletesre sikerült. Azonban a film befejezése után képtelen voltam szabadulni a gondolattól, hogy ez a film, egy hatalmas kihagyott ziccer. Nem is hiányzott sok hozzá, hogy egy dermesztően jó pszicho-horrort csináljanak. Ám sajnos a végére mindössze egy közepesen-jó horror sült ki az egészből. Szerintem"

Hozzászólás ideje:

Köszi, hogy beszúrtad. A színészi játékkal egyet értek, meg a Hetedik fíling emlékeztetőt, de a "durva" jelenetek nélkül is szerintem elég hatásosak voltak a részek, hogy tudatosan mi odaképzeltük, amit végül a kamera nem mutatott, és ennek ez volt a célja szerintem. A csattanó óriásivá teszi szerintem a filmet, és ezért lehet az egyszernézős kategóriába tartozik, de én személy szerint többször is végig tudom élvezni, hogy tudom, mi lesz a vége(mert így az utalásokat még jobban át tudom gondolni). Ezért egyik kedvenc rendezőm Shyamalan. :)

Hozzászólás ideje:

Fúúú emberek. Most néztem meg a Batman Beginst. Állati jó egy film, ha vki kicsit is kedveli a képregényeket és Batman. Rég vártam erre a filmre és nem okozott csalódást. Ajánlom mindenki figyelmébe. :shock:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.