MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hullajót vagy Kannibál Holokausztot hogyan viseli? Még nem láttam őket Amúgy nekem nem durva volt a csaj szétpukkanása, hanem inkább meglepő Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Mondom én, ha csak úgy egymagában fröcskölődik szét az ember, kisszívem meg se rezdül. Node ha éppen valami szörny csócsálja, máris fordult el. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Mondom én, ha csak úgy egymagában fröcskölődik szét az ember, kisszívem meg se rezdül. Node ha éppen valami szörny csócsálja, máris fordult el. Hát akkor a Hullajót megnézheted Karrde. Abban szörny nem csócsál embert Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Oké Csak szörnyek ne legyenek benne Persze ez alól is vannak kivételek, lásd pl. normális állatok, pl. dinók Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Nem vénnek való vidék Hát nem tudom mit ettek ezen annyira a tisztelt akadémiai tagok, de véleményem szerint Oscart -akármennyire is tényleg érdekes film- nem érdemelt volna. A film közel sem jó, bár két karakternek a szerepe és a hozzájuk kapcsolt színészi játék azért megüti a négyes fölét. A negatív karakterre azért még gyúrhattak volna mert nekem nem volt túl hiteles. Jones és Brolin viszont jó volt, majdhogynem megszokott arcukat hozták. Kafa a film Soundtrackje. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Oké Csak szörnyek ne legyenek benne Persze ez alól is vannak kivételek, lásd pl. normális állatok, pl. dinók És a zombik? Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. (szerkesztve) Belőlük sem kérek Ők már a szörny kategória Szerkesztve: 2008. Június 9. - MissKarrde Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. http://www.sg.hu/cikkek/60637/spoileres_terminator_infok Érdekes. Meglátjuk, hogy sül el. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Jó képek, köszi! Nagyon szívesen! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. No, bepótoltam egy nagy hiányosságom. Megnéztem a Blade Runnert, végre elejétől a végéig. Eddig csak az elejét láttam, bár most, hogy néztem, még erre sem emlékeztem. Érdekes film volt, jó értelemben. A szereposztás perfekt. Különösen meglepett Edward James Olmos, nem is tudtam, hogy az öreg Adama szerepel benne (bár a karaktere kiléte, miléte nem igazán világos). Kérdés, én most egy rendezői változatot (Director's Cut) néztem. Tudja valaki, hogy milyen lényeges különbség van e között - már ha van -, a normál mozis és a Final Cut között? (Illetve, hát úgy összességében mind a hét verzió között...?). Annyit tudok, hogy valamelyiknek más a vége. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. (szerkesztve) Én iss megnéztem a Nem vénnek való vidéket.Hát érdekes, mert ennyi logikátlanságot és hihetetlen dolgot rég láttam filmben. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- Aki látta magyarázza már el nekem ,hogyan találta meg a bérgyilkos a csávót a motelban először.Ugye látta a telefonszámlát, a következő kép meg már, hogy autózik és pnt annál a motelnél ahol a vadász van.Na neee.Ez nagyon gyenge.Kismillió motel van egy városban.Sőt rengeteg autóút is vezet kifelé.Másik, hogy Woody Harrelson is hogyan találta meg a kórházban?És utána a táskát simán megtalálja nulla info alapján.Kicsit sok a megérzés.Persze ez lehetetlen.Ja igen egy vérző alig álló embert simán átengednek a határon útlevél nélkül. Ilyenek miatt nekem nagyon nem jön be. Szerkesztve: 2008. Június 28. - Ody Mandrell Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. No, bepótoltam egy nagy hiányosságom. Megnéztem a Blade Runnert, végre elejétől a végéig. Huhh, a Szárnyas fejvadász... Én nagyon régen láttam, nem is tudom mikor, amikor nálunk először bemutatták moziban, és a történetre csupán nagy vonalakban emlékszem, arra viszont annál inkább, milyen különleges hangulata volt a filmnek, és hogy Harrison Ford milyen nagy meglepetés volt a számomra, hogy Han Solo és Indiana Jones után ilyen karaktert is el tud játszani jól. Most néztem az imdb-n, a film története 2019-ben játszódik . Úgy bírom, hogy ezek a klasszikus, valamiféle komor és kegyetlen jövőképet sugárzó filmek annyira nem jöttek be eddig, mint próféciák! 2019-ig ugyan még van 11 év, de talán nem kell attól félni, hogy akkorra egy ilyen világban fogunk élni... Dzséjt, azt viszont sajnos nem tudom, mi a különbség az eredeti mozifilm és a rendezői változat között: csak hosszabb-e, avagy kicsit más a befejezése is. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. Hozzászólás ideje: 2008. Június 9. (szerkesztve) frenkie, A nem vénnek való vidék is az a kategória, amit részben a hangulatáért, részben a jó színészi játékért, részben pedig azért érdemes szerintem megnézni, mert pl. engem úgy odaszögezett a székhez a 2 órás műsoridő alatt, hogy nem vettem észre az idő múlását, miközben a történet dinamikáját tekintve más filmekhez hasonlítva alig történik benne valami. Nem is tudom jól megmagyarázni, miért tetszett, leginkább megint a különleges szó volna jó rá. Erre még az is rátesz egy lapáttal, hogy egyáltalán nincs zenéje, de ettől méginkább hangsúlyossá válik minden szó, minden pillantás. Hozzáteszem, még a vége sem szokványos, az is nagyon jól el lett találva. Az viszont igaz, hogy az ilyen film nagyon meg tudja osztani a nézőket: vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem Én nem találtam benne különösebben logikátlanságot. Spoiler! --Kattints a megjelenítéshez-- A bérgyilkos a bőröndben elrejtett jeladó segítségével találja meg a vadászt végig a film során, egészen addig, amíg ez utóbbi erre rá nem jön. Ha jól emlékszem, arra, hogy a másik hogy találja meg, nem volt különösebb magyarázat, mint ahogy arra sem, hogy miért ilyen liberálisak az amerikai-mexikói határon - de ez végül is nem egy Agatha Christie-történet, hogy minden logikus legyen . Engem nem zavar, ha egy filmben némely esemény a véletlenen alapul, mert a véletlennek a való életben is van létjogosultsága, miért ne lenne akkor a filmekben? Én iss megnéztem a Nem vénnek való vidéket.Hát érdekes, mert ennyi logikátlanságot és hihetetlen dolgot rég láttam filmben. Szerkesztve: 2008. Június 28. - Ody Mandrell Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Huh, Blade Runner, már én is nagyon régen láttam, alig emlékszem rá. Arra azért igen, hogy akkor nem kötött le. Meg kéne nézni még egyszer Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Dzséjt. A legvégén mutatják, ahogy Rachel és Deckard mennek egy autóval a napsütötte autópályán. Totálisan nem a filmbe illő jelenet. Egyébként az is különbség még, hogy néha halljuk Deckard gondolatait. Olyan mint egy narrátor. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Ha jól tudom a különbség még az is, hogy míg az egyik változatban a csaj meghal a végén, a másikban életben marad. Valami ilyesmire emlékszem a Szárnyas Fejvadász kapcsán. Frenkie. Brolin karaktere végül elmondja hol a táska. Amúgy igazad van, vannak benne durva logikátlanságok, de ezeket én már figyelmem kívül hagytam. Nekem nem jött be annyira a film. Többet is ki lehetett volna hozni belőle. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Oldi, Ody, köszi. Hm... hát igen, egy ilyen napsütötte jelenet totál idegen ettől a filmtől (még magamba meg is jegyeztem, hogy 2019-ben sosem fog feljönni a nap rendesen ). Erre a gondolatosdiról viszont valami rémlik. Mintha amikor először láttam az elejét, ott ez benne lett volna. Ez viszont tetszetős ötletnek tűnik, legalábbis, sok jelenet van, amiben szerintem - így most utólag belegondolva - kellene is. Válasz
yodamester Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Egyébként az is különbség még, hogy néha halljuk Deckard gondolatait. Olyan mint egy narrátor. Ez oda is vágja a hangulatot szvsz... A stúdió kérte, mert szerintük a nézők amúgy nem érették volna... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Ha jól tudom a különbség még az is, hogy míg az egyik változatban a csaj meghal a végén Nem hal meg, ott ül mellette ő is. Együtt mennek északra. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Ez oda is vágja a hangulatot szvsz... A stúdió kérte, mert szerintük a nézők amúgy nem érették volna... Nekem először hiányzott, de tényleg csak rombolja a hangulatot. Elnyomja Vangelis fantasztikus zenéjét. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Ha jól tudom a különbség még az is, hogy míg az egyik változatban a csaj meghal a végén, a másikban életben marad. Valami ilyesmire emlékszem a Szárnyas Fejvadász kapcsán. Nem igazán, ilyen nincs benne én úgy tudom. Mármint h a nő meghalna. Viszont ami még egy különbség, és kihagyták az egyik verzióból, amikor a végén Deckard elalszik, és lát egy álmot. Amint rohan felé az unikornis. Asszem elég fontos jelenet. De az új kiadásokban már benne van. A legújabb, directors cutot még nem láttam, de minél előbb meg kell néznem, mert iszonyat jó film. Philip K legjobbja. A regény kicsit nyomasztóbb, főleg a vége. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Nem hal meg, ott ül mellette ő is. Együtt mennek északra. Nekem meg úgy tűnik, hogy amit először láttam moziban abban a csaj halálos "beteg". A replikánsok valamiért korábban halnak meg. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. (szerkesztve) Nekem meg úgy tűnik, hogy amit először láttam moziban abban a csaj halálos "beteg". A replikánsok valamiért korábban halnak meg. De Rachel különleges volt. Egyébként se voltak betegek, csak öt évre tervezték őket. Meg kellene nézned megint a filmet. Szerkesztve: 2008. Június 10. - Ody Mandrell Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. De Rachel különleges volt. Egyébként se voltak betegek, csak öt évre tervezték őket. Meg kellene nézned megint a filmet. Pedig tisztán emlékszem, hogy az első változatban tudják mindketten, hogy a csaj meg fog halni. Aztán jött a rendezői változat.... Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Nekem meg úgy tűnik, hogy amit először láttam moziban abban a csaj halálos "beteg". A replikánsok valamiért korábban halnak meg. Én is arra emlékszem, hogy Rachel meghal a végén. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Nem hal meg. Amikor Deckard hazatér, akkor nagyon óvatos, mert azt hiszi előtte ott járt a fejvadász társa. Oda megy Rachel-hez, és lehúzza a fejéről a takarót. A feeling azt sugallja, hogy meghalt, de amikor fölé hajol, a lány kinyitja a szemét és megcsókolja. Az a poén benne, hogy valóban ott járt a pasas, de mégse ölte meg. Épp ez benne a lényeg. Deckard el tudta vinni Rachelt északra. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Egyébként se voltak betegek, csak öt évre tervezték őket. Négyre. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Négyre. Mégrosszabb. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Én is arra emlékszem, hogy Rachel meghal a végén. Eskű az a kép él bennem, hogy nem lehetnek sokáig boldogok. Erre tisztán emlékszem, pedig olyan tíz éves se lehettem amikor láttam. A rendezőinél már ezen a dolgon változtattak. De szerintem majd igyekszem beszerezni valahonnan az eredeti változatot. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. Hozzászólás ideje: 2008. Június 10. De szerintem majd igyekszem beszerezni valahonnan az eredeti változatot. Rendben. Pedig 'csak' annyi volt a változás, hogy beletették az unikornis álmot, kivették Deckard gondolatait, és az autópályát a végéről. A történet lényegi elemei nem változtak. Vedd meg a Blu-Ray bőröndöt.. Abban minden benne van. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.