Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Figyelemmel követed az EU-t? 70 felhasználó szavazott

1. 1. Figyelemmel követed az EU-t?

• igen
      43
    • nem
      15

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nekem a régi megvan, de ha a belseje ugyanaz, akkor biztosan nem veszem meg. Nem tudom, mi hiányzik a 91-es fordításból, de ha újrafordították volna az eredetit, talán szántam volna rá.

Hozzászólás ideje:

Igen, volt róla szó, rémlik, de konkrétumra nem emlékszem, majd visszakeresem. Remélhetőleg kiadják az utolsó kötetet is, és akkor hozzárakhatod a többihez :) Piszok drágán vettem meg évekkel ezelőtt.

Hozzászólás ideje:

Új is lesz, és kb. fele annyiba fog kerülni :) 3500-ért vettem, így a fele tűnik reális árnak. Nem tudtam akkor ellenállni neki, mert egyik kedvencem. Ráadásul 12 másik könyvvel együtt vettem meg, így otthagytam a harmada fizetésem akkor. Ez 4 éve volt kb.

Hozzászólás ideje:
A Szukits újra kiadta a Thrawn trilógia első két kötetét. Izgatottan bementem a legközelebbi veszprémi könyvesboltra (kb másfél percre van ).

Melyik könyvesboltba? Sajnos hozzám legközelebb is a pláza van, oda meg nem szívesen járok.

Hozzászólás ideje:
A Szukits újra kiadta a Thrawn trilógia első két kötetét...

Mennyiért adták?

Ha jól emlékszem 1800 Forint.

A Szukits újra kiadta a Thrawn trilógia első két kötetét. Izgatottan bementem a legközelebbi veszprémi könyvesboltba (kb másfél percre van ).

Melyik könyvesboltba? Sajnos hozzám legközelebb is a pláza van, oda meg nem szívesen járok.

Sajnos a plázában van a legjobb könyvesbolt, és az is van a legközelebb hozzám. Én se szívesen járok oda, tömegiszonyom van.

Hozzászólás ideje:

Most? Már annak is örülni fogok, ha valamikor megjelenik nálunk is. Magyarul.

Hozzászólás ideje:

Kis kritika: most értem a végére a Darth Maul: Vadászó árnyéknak. Egész jó könyv volt, de ez megint egy olyan EU, amit nem sűrűn fogok figyelembe venni, max csak egy-két elemét. Mert bár a történet izgalmas volt, a felépítése nem tetszett. Példáúl Qui-Gon Jinn és Obi-Wan Kenobi bevétele a történetbe alaposan fölösleges volt. Kenobi szála olyan össze-vissza, hogy az már fáj. Hirtelen jelenik meg, semmi felvezetés, csak hopp, Qui-Gon Windu és Yoda dumcsiznak (nem is tudtam, hogy Qui-Gon olyan prioritásban volt, hogy vele Yoda és Windu olyasmit is megosztott, amit a Tanács többi tagjával nem), aztán hopp, Qui-Gon maga helyett elküldi Kenobit egy eltűnt Jedi mester és a padawanja után egy méltán közveszélyes helyre (ez csak úgy alapból Qui-Gonra val :D ). Kenobi eztán jobbra-balra furikázgat, azt szevasz, semmi érdemlegeset nem mutat fel (mivel a filmbe se tudott semmit Maulról ez helyén való, de akkor meg minek kellett bele?). Aztán putty véget ér a szála, mert vége a könyvnek, erről az igen fontos küldetésről nem is jelent a Tanácsnak, a két halott Jedi meg nem is izgatja Qui-Gont igazán... se Obi-Want, pedig elméletileg a barátja volt Darsha.

A történet vége is felemásra sikerült. Egyrészt már az elején biztos volt, hogy nem menekülhet meg a trió, de amikor a végén Lorn már Palpatine-t is ismeri, az már fájt. Ráadásul, Darth Maul ezerszer elmormolja magában, Sidious mennyire nem szereti a kudarcot, így meg úgy bünteti. Hát, a vége alapján egyértelműen kudarcot vallott, mégse említi sehol a könyv, hogy ezért járt volna valami. Harmadrész Lorn mellé fogása a lézerrel. Ha én egy Sithet üldöznék, és látom, hogy tökéletesen rá tudok lőni, akkor teljes energiájú lövést adok le, nem kábítót.

Ja és a föld alatti lények leírása egy az egyben ráillik az Alien 4 új szörnyére :D

Összességében nem rossz könyv, élvezhető, amíg a vége felé nem kezd erőltetté vállni az apró logikátlanságok és a kényszerű vég miatt, no meg Obi-Wan abszolút fölösleges történeti szála miatt.

Hozzászólás ideje:

Nekem a kedvenc EU könyvem talán, persze a filmregényeken kívül.

Hozzászólás ideje:

Nem volt rossz könyv, vannak ennél számomra kevésbé tetszők.

Ennek ellenére még nem tudtam magam rávenni, hogy újra elolvassam, pedig jó rég volt már a kezemben. Érdekesség, se semmi extra. Obi-Wan megjelenését a történetben furcsálltam, végig az volt az érzésem, hogy azért szerepel a könyvben, hogy filmes személy is az aktuális események szereplője legyen. Ez igaz Yodáékra is, de kevésbé volt zavaró a jelenlétük. Ők valahogy jobban a háttérben maradtak, nem folytak olyan szinten bele a sztoriba.

Hozzászólás ideje:

Érdekes, nekem, pont Obi-Wanék felbukkanása miatt tetszett a könyv. Ha nem lenne, egy középszerű felejthető sztori lenne, ami meg sem ragad bennem. Az alap, hogy a Neimoidik között van egy gyáva áruló, nagyon jó, ráküldi Sidi Mault tökéletes, Majd Obi majdnem rájön mindenre. Arra emlékszem, hogy az feltűnt neki, hogy egy fénykard használó garázdálkodott arra.

A vége nagyon bejött nekem, QG mondja megyünk a Naboo-ra :?

A könyv befejezése után azonnal meg kellett néznem a Baljóst!

Szerintem óriási könyv.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
Darth Bane-ről szóló könyv, jövőre!

http://starwars.com/eu/lit/novel/news20051130.html

Eddig elég kétes volt, hogy megjelenik-e valaha is. Előszőr bejelentették, hogy egy 9 részes sorozatot jelenítenek meg a Sith háborúk idejéről. Ezt a sorozatot aztán áthelyezték negyven évvel a filmek utánra ( ezzel ez lesz az eddigi legkésőbb játszódó EU történet. ). A fanok persze háborogtak, és erre kitalálták, hogy akkor 2 részes sorozat lesz az Új Sith Háborúról: egy könyv Elizabeth Hand által ( aki a 12 majom könyvváltozatát írta ) és egy Drew Karypyshyn által. Már el is kezdődtek a munkálatok, amikor Elizabeth Hand visszamondta az egészet, és ezután megint úgy nézett ki, hogy az egészből nem lesz semmi. De most végre kiderült, hogy legalább 1 könyvet kapunk. :)

Drew Karypyshyn írta a KOTOR 1 történetét, ami annyit jelent, hogy az író nagyon jól ismeri az EU-t és a filmeket. Darth Bane-ről, és az egész Új Sith háborúról eddig csak 1 képregény és egy novella volt, ahhoz képest, hogy Lucas is többször utalt rá.

Sajnos a magyarul megjelenő könyvek késni fognak, vagyis ebben a hónapban már nem jelenik meg itthon az új Zahn könyv. :):o:D

Szűkös szabadidőmben elkészítettem újabb beteg agyszüleményemet: egy teljes skywalker családfát, amin rajtavan mindenki aki az EU-ban vagy a filmekben feltűnt családtagként. Kíváncsi vagyok azoknak a véleményére is, akik nem követik nyomon az EU-t, hogy mit gondolnak arról, hogy ennyire ( talán túl sok ) rokonról van információ.

túlnagyképfájl

Elég nagy ( kb 3000 x 2000 pixeles 1 megás jpg fájll ) talán túl áttekinthetetlen is.

Kicsit kisebb méretben:

http://img227.imageshack.us/img227/333/familys8dw.jpg

Hozzászólás ideje:

Eeeeezzzz, hi-he-tet-len :)

Sheltay Retrack, az ep3-ban egyszer látni, erre ő Winter anyja, és mellesleg Wintert is adoptálta az Organa család? Hát engem már ez mellbe vágott. Tycho Celchu meg mikor vette el Wintert?

Bail Antilles apasága viszont szvsz nagy hülyeség. A fickó alig néz ki negyvennek (se). Az ep1 idején. Bail is kábé negyven, az ep3 idején és a felesége sem tűnik idősebbnek. Akkor hogy a túróba lehetne az apja Brhenak és Raymusnak (aki színtén max negyven).

És ha már itt tartunk Raymus Antilles és Colton Antilles. Colton nem a Jeremy Bulloch által alakított fickó volt az ep3-ban (jó, névrokonok lehetnek)? Ebben a családban öröklődik a Tantive IV? Plusz Raymus még a sógora is Organa feleségének? Dehát akkor Colton Antilles Leia unokatestvére...

Ez meg már mindennek a teteje, hogy Han Solonak meg van egy x gyereke? Danielle Kieran. Mit szólt ehhez Leia?

Jacen Solo és Tenel Ka összegázasodása viszont várható volt.

Amúgy gratula, ez bámulatos munka. Lehetne egy magyar változat is :) :41:

Hozzászólás ideje:

Bámulatos!

Bevallom, a filmen kívüli karakterek közül nagyon keveset ismerek.

Antilleseknél nekem se világos pontosan mi van. Raymus az apja annak akit Vader megfojt a Tantive 4-en?

Azt hittem Raymust fojtja meg, simán kinéz ott 20 évvel öregebbnek.

Hozzászólás ideje:
Tycho Celchu meg mikor vette el Wintert?

17 ABY-ben

Bail Antilles apasága viszont szvsz nagy hülyeség. A fickó alig néz ki negyvennek (se). Az ep1 idején. Bail is kábé negyven, az ep3 idején és a felesége sem tűnik idősebbnek. Akkor hogy a túróba lehetne az apja Brhenak és Raymusnak (aki színtén max negyven).

Bail Antilles 55 az ep3-ban, Bail organa 50, Breha pedig csak 30, vagyis Bail Antilles 25 éves volt amikor a lánya megszületett.

És ha már itt tartunk Raymus Antilles és Colton Antilles. Colton nem a Jeremy Bulloch által alakított fickó volt az ep3-ban (jó, névrokonok lehetnek)?

Raymus Antilles legjobb barátja volt Colton (akit Jeremy Bulloch alakított), és ezért róla nevezte el a fiát, akit Vader megfojt. A két Colton nem rokona egymásnak, és nem is ugyanaz.

Ez meg már mindennek a teteje, hogy Han Solonak meg van egy x gyereke? Danielle Kieran. Mit szólt ehhez Leia?

Leia nem tud róla, és Han csak 17 volt amikor... mellesleg valószínüleg ebből az infóbol infinities lesz, mert a szerepjátékos újságot amiben Danielle Kieran feltűnt a Lucas Licencing nem akarja elfogadni canonnak.

Jacen Solo és Tenel Ka összegázasodása viszont várható volt.

És az hogy gyerekük lesz? 27-én kiderül a neve.

Lehetne egy magyar változat is :D

Majd ha lesz időm lehet hogy csinálok magyar verziót, de nem sokminent kéne átírni. ( A BBY-ket azért nem írom át YCE-re )

Kössz a dícséretet Dzséjt és lokatelli!

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nem tudja valaki hogy hol lehet megvenni a Star Wars: The Ultimate Visual Guide-ot MOn?Angolul.

Vagy hogy melyik tuti helyről lehet megrendelni?

Gondoltam hogy az angol amazon, de sztem ide nem szállítják ki.

Álmaim könyve az a könyv.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Helósztok!

Én igyekesztem minden EU-s könyvet elolvasni, ami megjelent magyarul, de sajnos a szolnok megyei könyvtár is hiányos, ahogy a tudásom is. Éppen ezért, Modi, kérhetnék tőled valamit? Egy olyan táblázatra lenne szükségem, amelyik az EpVI után játszódó, magyar nyelven megjelenő történeteket időrendbe teszi.

Azt tudom, hogy a Különbéke az első. Ezekből a felsorolásokból kihagyhatod a történetek Jabba palotájából, meg az ilyeneket, csak is azok érdekelnek, melyek az Új Köztársaság megalapítását meg a Jedi-rendet tárgyalják. Nem tudom meg lehet-e valósítani... egyszer már olvastam őket, de akkor nem kronológiai sorrendben. Most szeretném így is megtenni.

Donát.

Hozzászólás ideje:
Helósztok!

Én igyekesztem minden EU-s könyvet elolvasni, ami megjelent magyarul, de sajnos a szolnok megyei könyvtár is hiányos, ahogy a tudásom is. Éppen ezért, Modi, kérhetnék tőled valamit? Egy olyan táblázatra lenne szükségem, amelyik az EpVI után játszódó, magyar nyelven megjelenő történeteket időrendbe teszi.  

Azt tudom, hogy a Különbéke az első. Ezekből a felsorolásokból kihagyhatod a történetek Jabba palotájából, meg az ilyeneket, csak is azok érdekelnek, melyek az Új Köztársaság megalapítását meg a Jedi-rendet tárgyalják. Nem tudom meg lehet-e valósítani... egyszer már olvastam őket, de akkor nem kronológiai sorrendben. Most szeretném így is megtenni.

Donát.

4 ABY

Kathy Tyers: Különbéke

5 ABY

Darth Vader kesztyűje sorozat (ezt ugord át)

6 ABY-től 8 ABY-ig

Michael A. Stackpole: X-Wing sorozat:

- Zsiványkommandó

- Wedge játszmája

- A Krytos Csapda

- A Bacta háború

- Lidérc osztag

- Vasököl

8 ABY

Dave Wolverton: Szökevények

9 ABY

Timity Zahn: Thrawn trilógia:

- A Birodalom örökösei

- Sötét Erők ébredése

- Az utolsó parancs

11 ABY

Kevin J. Anderson: Jedi Akadémia trilógia:

- Új Rend

- Sötét Oldal

- Az Erő bajnokai

12 ABY

Barbara Hambly: A Jedik gyermekei

Kevin J. Anderson: Sötétkard

13 ABY

Barbara Hambly: Alkonybolygó

14 ABY

Vonda N. McIntyre: A Kristálycsillag

16 ABY

Michael P. Kube-McDowell: A Fekete Flotta fenyegetése trilógia (csak a cím ilyen rossz)

- Fekete Kard

- Hazugságok pajzsa

- A zsarnok erőpróbája

17 ABY

Kristine Kathryn Rusch: Az új lázadás

18 ABY

Roger MacBride Allen: Korélia - trilógia

- A koréliai rajtaütés

- Seloniai veszedelem

- Leszámolás a Középpontban

19 ABY

Timothy Zahn: A Thrawn Keze ciklus

- A múlt kísértete

- A jövő látomása

22 ABY

Kevin J. Anderson és Rebecca Moesta: Ifjú Jedi Lovagok sorozat

- Az Erő örökösei

- Árnyakadémia

- Az elhagyottak

- Fénykardok

- A legsötétebb lovag

- Ostrom alatt

Elgépelések előfordulhatnak... Az ABY azt jelenti, hogy hány évvel az ANH után játszódik. (Próbáltam táblázatszerűen, de nem működik a TAB )

Jó olvasást!

Hozzászólás ideje:

Ó, nagyon rendesek vagytok. Ahogy elnézem csak ez a fekete flotta fenyegetése trilógia maradt ki, a többit olvastam. Nem ebben keresi Luke az anyját?

Még egyszer köszönöm, Modi :o s persze neked is, Dzséjt :)

Donát.

Hozzászólás ideje:
Ó, nagyon rendesek vagytok. Ahogy elnézem csak ez a fekete flotta fenyegetése trilógia maradt ki, a többit olvastam. Nem ebben keresi Luke az anyját?

Még egyszer köszönöm, Modi :o s persze neked is, Dzséjt :)

Donát.

De ebben keresi az anyját, persze a végén kiderül, hogy csak félrevezették.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.