Jump to content

6x06 - The Rise of Clovis


Recommended Posts

6. rész - The Rise of Clovis / Clovis felemelkedése

 

epguide606.jpg

 

Írta: Christian Taylor

Rendezte: Danny Keller

 

Helyszín: Coruscant, Scipio, Serenno

 

Szereplők:

Padmé Amidala - Catherine Taber

Rush Clovis - Robin Atkin Downes

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Dooku gróf - Corey Burton

Gregar Typho kapitány - James Mathis III

Nix Card - Corey Burton

Yoda - Tom Kane

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Lott Dod - Corey Burton

Zinn Paulness - Phil LaMarr

Mas Amedda - Stephen Stanton

Riyo Chuchi - Jennifer Hale

Plo Koon - James Arnold Taylor

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Mak Plain - Stephen Stanton

Mot-Not Rab - Dee Bradley Baker

Saesee Tiin - Dee Bradley Baker

Meena Tills - Anna Graves

Luminara Unduli - Olivia d'Abo

Mace Windu - Terrence Carson

 

Történet

Rush Clovis megérkezik Coruscant -ra, ahol a Köztársaság prominensei előtt feltárja a bankár klán korrupt mivoltát. A bizonyítékokkal alátámasztott tények ellenére Bail Organa szenátor kétkedéssel fogadja a férfi történetét. Palpatine kancellár azonban úgy dönt, hogy megbízza Padmé -t és Clovis -t, gönygölítsék fel a korrupciós ügyet.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Anakin szállásának falán láthatunk egy podrace posztert is, amin Ben Quadinaros és Sebulba vannak.

- Anakin egy csillagvadász modellt is tart a szobájában, amivel hasonlóképpen játszott mint Luke a saját T-16 -os modelljével egy generációval később.

- Eredetileg a Dooku - Clovis párbeszéd jóval komplikáltabb volt: egy holografikus droid, hasonló a Force Unleashed -ben látható PROXY -hoz, először orvosi droidnak mutatkozott volna, aztán pedig átalakul Dooku hologramjává.

- A forgatókönyv szerint Zinn Paulness szenátor kiabált volna közbe Rush Clovis beszéde alatt, hogy "Hogy bízzunk magában? (How can we trust you?)". Az epizódban végül Mot-Not Rab szájából hangzottak el e szavak.

 

Concept Art galéria

 

01.jpg

Padmé fekete ruhája

 

02.jpg

A Padmé háloszobájába vezető folyosó

 

03.jpg

Anakin templomi szálláshelye

 

04.jpg

Anakin jedi csillagvadász modellje

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hát nem csodálom, hogy ezt a történetszálat áthelyezték a negyedik évadból. Sőt, szerintem nagyon keményen mehetett azon a diskurzust, hogy egyáltalán van-e értelme ezt levetíteni. Na nem a mi szempontunkból, hanem a gyerekekéből. Mert ez talán a legfelnőttesebb epizód, amit a TCW-ben produkálnak. Az itt végbemenő politikai adok-kapokból és pénzügyi machinációból - pláne lövöldözős akció hiányában - a Cartoon Network nézői átlag halálra unná magát, mert szegények egy kukkot sem értenek abból, mi miért van. És ezt még tetézik jó sok beszélgetéssel.

Pedig az epizód sok-sok érdekességet nyújt, főleg abból a szempontból, hogy betekintést nyerhetünk a Köztársaság működésének alsóbb rétegeibe. Bár a kereskedelmi szervezetek - így a Bankár Klán - elhelyezkedése számomra továbbra is kissé furcsa (semlegesek, holott ott ücsörögnek a Szeparatista Tanácsban), mégis kicsit jobb megvilágításba került most, hogy hogyan is működhet (azaz, ez esetben már a szereplők is rájöttek, hogy nem működhet) ez a semlegesség. Egyszerűen mindkét fél kap pénzt. Érdekes lehet ez a Galaxis, hogy az ilyen szervezeteknek akkora hatalma van már, hogy ha elfordulnának valamelyik oldaltól, egyszerűen az összeomlana. Durva, hogy a Köztársaság ennyire függ azoktól a szervezetektől, akik az ellenségeiket is támogatják. Még inkább érthető eme rész után, hogy Palpatine miért vonta be közvetlen ezeket a szervezeteket a háborúba, miért gyúr a megsemmisítésükre. Egyszerűen a Birodalom nem függhet tőlük, a ki akarja terjeszteni a rezsimet.

És ha már Palpatine, eme epizódban a szenátusi ülés valami zseniális volt. Ahogy mindenki Clovis nyakát akarta szegni, majd szólt Amidala, a muun delegáció, végül a Kereskedelmi Szövetség szenátora (ez mekkora!) átadta a szót Palpatine-nak, aki mint valami hipnotizőr, pár szóval áthangolta a szenátus tagjait, az fenomenális. És hoppsz, máris Clovisé a Bankár Klán - viszont apró jelzések vannak a jövő felé, például az, hogy Bail nemmel szavazott. Azonban az a tény, hogy Riyo Chuchi pedig igennel - akiről tudjuk, hogy mennyire jóságos és demokrácia párti - jelzi, milyen mélyen "megigézte" Palpatine a Szenátust. A Jediknek az Erőre van szükségük, hogy hassanak a gyenge akaratúakra, Palpatine-nak elég, ha kinyitja a száját.

A másik zseniális része az epizódnak a Clovis-Anakin-Amidala szál. Eleve, Clovis valamivel szimpatikusabbá vállt a kis meséje után, de bízni továbbra sem bíznék benne. Oké, legyünk jóhiszeműek, mondjuk, hogy igaz, de végig az az érzésem volt, hogy csak csajozós dumaként dobta be. Még mindig csak egy köpönyegforgató kígyónak tűnik, amit igazolni is látszik, amikor elfogadja Dooku ajánlatát (apropó, milyen durva már, Dooku csak úgy beküld egy saját droidot Amidala lakásába - hát, sity-suty meg is ölhetné akár azzal a medikai masinával! :o).

De ami Anakinnal történt, na az volt a rész hűbazmegje. Amidala szeme láttára rátámad az Erővel, fénykardot ránt, majd laposra verte Clovist. Laposra verte? Kis híján kinyírta. Ha ez az információ Palpatine fülébe jutott, nem csoda, hogy Amidalát kezdi használni a Sötét Oldal felé terelésre. De még enélkül is egy igen fontos momentum ez az ep3-as események tekintetében, hiszen éket vert Amidala és Anakin közé, a nő először látta meg a férjében Darth Vadert. Nem csoda, hogy megijedt. Így nekem kicsit az is érthető, hogy az ep3 elején az első találkozásukkor miért olyan riadt Amidala, miért közli úgy Anakinnal terhességét, mintha az Armageddont jelentené be. Közös életük drasztikus fordulatot vett, és lám, megindultunk egy zuhanó pályán Mustafar felé. Persze most még el kell jönnie a békülésnek - bár innét hogyan? -, hisz az ep3-ban azért nem volt köztük távolságtartás, de akkor is: ez nagyon durva jelenet volt, és szívfacsaró az elválás.

És még így a végére, ami igazán odatett - lassan sok lesz a szuperlatívuszokból -, az a beszélgetés Obi-Wan és Anakin között. A kölyöknek ilyenre lett volna még sokra szüksége Obi-Wantól. Nagyon megértő és együtt érző volt Kenobi, és itt mutatta ki először igazán, hogy tisztában van Amidala és Anakin kapcsolatával. Ha most egykori tanítványa megnyílt volna neki, Sidious cseszhette volna Vadert. Sajnos azonban túlságosan bizalmatlan Anakin mestere iránt. :( A kis lakása viszont pofás volt, főleg a Hasbro Delta-2 Jedi vadász.

Link to comment
Share on other sites

Azt a jó életbe ez mekkora rész volt! :o Odaszegezett a monitorhoz. Remekül vegyítették a politikát a karakterfejlődéssel, de a lényeg a nyitó idézetben van! Anakin és Padmé házasság a legnagyobb próbatétel elé került.

 

Nix Card rögtön az elején hozza önmagát. Sidous zsebében van, elárulja az ötöket, ezzel adva adut a sith kezébe. A muun persze nem véletlen aggódik ezek után a testi épségéért, és Sidious cinikus szavait hallva, miszerint nem lesz baja, máris magam előtt látom a hulláját. De mit akar Sidious?? Innentől kezdve olyan színjáték veszi kezdetét, amit bármelyik sorozat megirigyelhetne. Imádtam minden másodpercét! Palpatine kavarja a lapokat, de nem igazán lehet tudni mi a végső célja. Clovis a kancellár irodájában előadja a szívjóság nemes lovagját, ami első hallásra rendben is lenne, de engem még mindig az érdekelne, hogy mi vezérli ezt a hirtelen jött jóságot? Miért nem lépett színre előbb? Miért kellett neki Amidala ehhez? Aztán jön az első gyanús jel, hogy Palpatine talán két legyet akar ütni egycsapásra. Ez a kettő pedig nem más mint a bankár klán és Clovis. Nem lehet véletlen, hogy Amidalát Clovis mellé teszi és kettejüket bízza meg a nyomozással. Szerintem tudja, hogy Anakin ezt nem fogja jó szemmel nézni. Clovis kinevezése a bankár klán élére is csak azt a célt szolgálja érzésem szerint, hogy Clovis esetleges halálával be lehessen ekézni az egész muun bagázst. Persze ezek csak megérzések. Ami viszont Padmé apartmanjában történt az a sorozat legjobb jelenetei között tartandó számon. Padmé mintha olvasta volna az előző topikban feltett kérdéseimet, ugyanazokat tette fel Clovisnak. :D Mit keres a klánban, hogy jutott ilyen magas pozícióba, stb. És ekkor megjelenik Anakin. Na innentől elszabadul a pokol. Csak lestem mit csinált Clovissal. :o :o Az EPIII tekintetében ez a jelenet úgy kellett mint egy falat kenyér. Őszintén szólva lehetett is rá számítani ez idő tájt, hisz vészesen közel van már a ROTS. Na de ilyet.... Fantasztikusan megírt és rendezett az egész jelenetsor. Padmé tehetetlen Anakint illetően, szavai süket fülekre találnak. A jedi talán csak a végső csapás előtt eszmél fel, hogy megálló van! Rádöbben, hogy mit csinált, és ki előtt csinálta. Itt ahogy Dzséjt is írja, valami megpattanhatott Padméban. Ilyennek még sosem látta a férjét. Az ezután következő jelentsor a balkonon szintén álleesős, hiszen Padmé gyakorlatilag szakít Anakinnal! Kimondja, hogy nem érzi magát biztonságban. Nagyon súlyos szavak ezek. Ezután az epizódban nem is láthatjuk őket együtt. Innen el sem tudom képzelni hogy lesz visszaút. Vagyis van egy ötletem. Clovis -t be fogják sározni és újra Anakin lesz a jó gyerek. :( A rész végén az Anakin Palpatine beszélgetés már előrevetít valami hasonlót.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Hát nem csodálom, hogy ezt a történetszálat áthelyezték a negyedik évadból. Sőt, szerintem nagyon keményen mehetett azon a diskurzust, hogy egyáltalán van-e értelme ezt levetíteni. Na nem a mi szempontunkból, hanem a gyerekekéből. Mert ez talán a legfelnőttesebb epizód, amit a TCW-ben produkálnak. Az itt végbemenő politikai adok-kapokból és pénzügyi machinációból - pláne lövöldözős akció hiányában - a Cartoon Network nézői átlag halálra unná magát, mert szegények egy kukkot sem értenek abból, mi miért van. És ezt még tetézik jó sok beszélgetéssel.

Ez talán így van, de nekünk, nekem viszont eszméletlen jól esett újra egy ilyen stílusú rész. Itt is látszik, hogy hihetetlen hova jutott a sorozat. Persze ezt a korszak is megkívánja, hiszen nem statikus az univerzum, hanem halad a Birodalom felé. Ezt szépen leköveti a sorozat is.

 

Pedig az epizód sok-sok érdekességet nyújt, főleg abból a szempontból, hogy betekintést nyerhetünk a Köztársaság működésének alsóbb rétegeibe. Bár a kereskedelmi szervezetek - így a Bankár Klán - elhelyezkedése számomra továbbra is kissé furcsa (semlegesek, holott ott ücsörögnek a Szeparatista Tanácsban), mégis kicsit jobb megvilágításba került most, hogy hogyan is működhet (azaz, ez esetben már a szereplők is rájöttek, hogy nem működhet) ez a semlegesség. Egyszerűen mindkét fél kap pénzt. Érdekes lehet ez a Galaxis, hogy az ilyen szervezeteknek akkora hatalma van már, hogy ha elfordulnának valamelyik oldaltól, egyszerűen az összeomlana. Durva, hogy a Köztársaság ennyire függ azoktól a szervezetektől, akik az ellenségeiket is támogatják.

De ott vannak a Köztársasági szenátusban is. A semlegesség így sem lenne biztosított. Azonban azáltal, hogy mind a két szervezetben képviseltetik magukat, már jobban el lehet képzelni ezt a semlegességet. Ellenben az is igaz, hogy túl sokminden függ tőlük. Bár így, hogy szinte üres a széf mert lenyúlták a krediteket, talán csak látszat. Kicsit olyan ez mint valami monopoly játék. Van egy mindenki felett álló szervezet aki osztja a lapokat. Persze ez így kissé fals, de nagyjából ilyen lehet a felállás. A galaktikus Svájc. :D

 

Még inkább érthető eme rész után, hogy Palpatine miért vonta be közvetlen ezeket a szervezeteket a háborúba, miért gyúr a megsemmisítésükre. Egyszerűen a Birodalom nem függhet tőlük, ha ki akarja terjeszteni a rezsimet.

És talán rá is világítottál ennek az egész machinálásnak a lényegére. :hmm:

 

És ha már Palpatine, eme epizódban a szenátusi ülés valami zseniális volt. Ahogy mindenki Clovis nyakát akarta szegni, majd szólt Amidala, a muun delegáció, végül a Kereskedelmi Szövetség szenátora (ez mekkora!) átadta a szót Palpatine-nak, aki mint valami hipnotizőr, pár szóval áthangolta a szenátus tagjait, az fenomenális. És hoppsz, máris Clovisé a Bankár Klán - viszont apró jelzések vannak a jövő felé, például az, hogy Bail nemmel szavazott. Azonban az a tény, hogy Riyo Chuchi pedig igennel - akiről tudjuk, hogy mennyire jóságos és demokrácia párti - jelzi, milyen mélyen "megigézte" Palpatine a Szenátust. A Jediknek az Erőre van szükségük, hogy hassanak a gyenge akaratúakra, Palpatine-nak elég, ha kinyitja a száját.

Szerintem ezzel is azt akarták érzékeltetni, hogy szinte már az összes szenátort megbabonázta az öreg sz*r. A való világból is tudjuk, hogy ha valamit elég sűrűn mondanak, azt a végén mindenki elhiszi. A lényeg, hogy ártatlan arckifejezéssel és sokszor mantrázzák a népnek. :fuckoff:

 

A másik zseniális része az epizódnak a Clovis-Anakin-Amidala szál. Eleve, Clovis valamivel szimpatikusabbá vállt a kis meséje után, de bízni továbbra sem bíznék benne. Oké, legyünk jóhiszeműek, mondjuk, hogy igaz, de végig az az érzésem volt, hogy csak csajozós dumaként dobta be. Még mindig csak egy köpönyegforgató kígyónak tűnik, amit igazolni is látszik, amikor elfogadja Dooku ajánlatát (apropó, milyen durva már, Dooku csak úgy beküld egy saját droidot Amidala lakásába - hát, sity-suty meg is ölhetné akár azzal a medikai masinával! :o).

És mi van ha valóbana jobítási szándék vezérli Clovist? Ne feledjük, ő semleges így Dooku -tól is elfogadhat tanácsot, uram bocsá' felajánlásokat. az előző posztomban nem említettem, de nem hagyhatom ki azt a részt, amikor Clovis elkezdi stírölni Padmé fenekét amikor az kaját szed neki. :lol: Oltári jelenet. :D

 

És még így a végére, ami igazán odatett - lassan sok lesz a szuperlatívuszokból -, az a beszélgetés Obi-Wan és Anakin között. A kölyöknek ilyenre lett volna még sokra szüksége Obi-Wantól. Nagyon megértő és együtt érző volt Kenobi, és itt mutatta ki először igazán, hogy tisztában van Amidala és Anakin kapcsolatával. Ha most egykori tanítványa megnyílt volna neki, Sidious cseszhette volna Vadert. Sajnos azonban túlságosan bizalmatlan Anakin mestere iránt. :( A kis lakása viszont pofás volt, főleg a Hasbro Delta-2 Jedi vadász.

Valóban zseniális volt! Végre láthattuk Anakin lakhelyét. Nem hazudtolta meg önmagát, hiszen olyan a helyiség mintha a Tatooine -on lennék. Tele sok kacattal, kosz van mindenütt és a meglett férfi még mindig barkácsol. Mintha áthozta volna a gyerekkori szobáját Coruscantra. Azért azt megkérdeztem volna tőle, hogy mit keres Sebulba plakátja a falon? Ekkora rajongója? Vagy talán a régi sikerére emlékezteti?

A beszélgetés felfedte előttünk amit már eddig is sejtettünk; Obi-Wan tud Anakinról és Padméról. Volt már pár ilyen utalás korábban is, de ennél konkrétabb aligha lehetne. Szegény Anakinnak az is a baja, hogy mással nem oszt meg ilyen belsős infókat csak Palpatine -nal. Itt is már majdnem leinti Obit, hogy ne menjen, de aztán mégse... Látszik rajta, hogy legszívesebben elmondaná mi nyomja a szívét de Kenobinak valamiért nem nyílik meg úgy mint Palpatine -nak.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ez talán így van, de nekünk, nekem viszont eszméletlen jól esett újra egy ilyen stílusú rész. Itt is látszik, hogy hihetetlen hova jutott a sorozat. Persze ezt a korszak is megkívánja, hiszen nem statikus az univerzum, hanem halad a Birodalom felé. Ezt szépen leköveti a sorozat is.

Én is nagyon szeretem ezt a részét a TCW-nek, sőt, én ugye hiányolom is az ep3-ból az igazán markáns politikai kevercet-kavarcot. A TCW-ben habzsi-dőzsi van. Lehet, hogy valakinek ez nem tetszik, de egyszerűen a Köztársaság leváltása abban a formában, ahogy Palpatine előadta, máshogy nem működhet, mint így. És ezt én látni akartam. Hál' isten, nagyon szépen meg is kaptam. :yeah: (És örülnék, ha a Rebelsben sem mellőznék azért olyan nagyon, pláne, hogy ott a filmek sem nyújtottak ebbe betekintést. :clap2: )

 

De ott vannak a Köztársasági szenátusban is.

Igen, ott vannak, és a Szenátusból nézve talán látszik is ez a semlegesség, de mi tudjuk, hogy a kongresszusban sertepertélőket forró drót köti össze Tyranusszal és segédkeznek neki a Coruscant elleni merényletekben. Persze ebbe csak mi, nézők vagyunk beavatva, a szenátorok szempontjából még az is védhető, hogy miért dumálnak Tyranusszal. De például a mai napig nem tudom felfogni, hogy Lott Dod mit trónol még mindig ott és ossza az észt, amikor a Senate Spy-ban egyértelműen kiderült, hogy a Szeparatisták oldalán áll az egész Kereskedelmi Szövetség, az a szöveg, hogy Nute Gunray valami renitens csávó, merő kamu volt.

 

És mi van ha valóbana jobítási szándék vezérli Clovist? Ne feledjük, ő semleges így Dooku -tól is elfogadhat tanácsot, uram bocsá' felajánlásokat.

De akkor miért titkolja el? Ellentmondásos figura ez a Clovis.

 

Látszik rajta, hogy legszívesebben elmondaná mi nyomja a szívét de Kenobinak valamiért nem nyílik meg úgy mint Palpatine -nak.

Szerintem leginkább azért nem nyílik meg Obi-Wannak, mert fél, hogy aztán a mestere jelenti a Tanácsnak és kiteszik Anakin szűrét. Valahol ennek a bizalmatlanságnak azért Obi-Wan is felelőse, amit az ep2-ben mond neki mestere, az elég ok arra, hogy ilyen téren Anakin ne bízzon benne. Az viszont már barátságuk tragédiája, hogy nem ismeri fel, mennyit változott Obi-Wan az ep2 óta, mennyivel bölcsebb, rugalmasabb, Qui-Gonosabb lett. Az meg Anakin baromsága, hogy nem jött rá: Amidalának fontosabbnak kéne lennie, mint a Jedisége. :(

Link to comment
Share on other sites

De például a mai napig nem tudom felfogni, hogy Lott Dod mit trónol még mindig ott és ossza az észt, amikor a Senate Spy-ban egyértelműen kiderült, hogy a Szeparatisták oldalán áll az egész Kereskedelmi Szövetség, az a szöveg, hogy Nute Gunray valami renitens csávó, merő kamu volt.

Arra én is kíváncsi lennék, hogy azt hogy magyarázták ki. Kulcsszerepet játszhatott benne, hogy Padmé illetve Anakin mit mondott az incidensről.

 

De akkor miért titkolja el? Ellentmondásos figura ez a Clovis.

Talán mert nem jó fényt vetne rá, hogy Dooku -val kokettál? Hiába etheti meg, ha a gróf a Köztársaság szemében vörös posztó. Pedig Dooku egy fer ajánlatott tett, ami első értelmezésre nagyon is rendben van. Persze tudjuk, hogy kamuzott. Eszük ágában se lesz fizetni.

 

Szerintem leginkább azért nem nyílik meg Obi-Wannak, mert fél, hogy aztán a mestere jelenti a Tanácsnak és kiteszik Anakin szűrét. Valahol ennek a bizalmatlanságnak azért Obi-Wan is felelőse, amit az ep2-ben mond neki mestere, az elég ok arra, hogy ilyen téren Anakin ne bízzon benne. Az viszont már barátságuk tragédiája, hogy nem ismeri fel, mennyit változott Obi-Wan az ep2 óta, mennyivel bölcsebb, rugalmasabb, Qui-Gonosabb lett. Az meg Anakin baromsága, hogy nem jött rá: Amidalának fontosabbnak kéne lennie, mint a Jedisége. :(

Arra én is gondoltam, hogy a jedik miatt nem nyílik meg Anakin Obinak, de azért fura, hogy állítólag majdnem testvérek, és mégis titkaik vannak egymás előtt, nem beszélik meg a dolgokat. Egyébként itt talán az is visszavetheti Anakint, hogy Obi a jedi erkölcsről papol, miszerint tiltott kapcsolatot mélyebb kezdeményeznie.

Link to comment
Share on other sites

Zseniális rész. Gyanítom az írók végre megszabadultak a "produkálni kell a nézettséget, ezért nem elmélkedhetünk fontos dolgokon egy teljes szálon keresztül akció nélkül" kényszertől, és ez lett belőle. Bravó! :clap:

Link to comment
Share on other sites

De Padmét sem állította senki bíróság elé, sőt, el is engedték mindenféle jogi vagy politikai következmény nélkül. Ez elég egyértelműen jelzi, hogy csak gyanúba keveredett, de bizonyítani semmit nem bizonyítottak rá. A közvetlen szolgálólánya nem ismert okból pont akkor hagyta ott a bankot, amikor Padmé bement a széfbe. Amikor a szenátor odabenn volt, hirtelen felrobbant az áramot szolgáltató reaktor, aminek közelében ott volt az a bizonyos személyi szolgáló - ráadásul pár órával korábban még egy lövöldözésnek is részese volt Padmé. Ez azért elég gyanús, nem kell Sherlock Holmesnak lenni, hogy kimatekozz egy lehetséges kémkedési ügyet. Ezért őrizetbe vették, ám mivel nem találtak semmiféle közvetlen bizonyítékot, elengedték.

Sajnos amoda nem írhattam mert spoiler, de eme rész elején viszont elhangzik, hogy tudnak a fájlok letöltéséről. Valószínűleg napokon keresztül keresték a bizonyítékot (Clovis is eltűnhetett, ezért túrták fel az apartmanját), de végül nem találtak semmi és kénytelenek voltak elengedni. Így már stimmel a dolog.

Link to comment
Share on other sites

Hát nem csodálom, hogy ezt a történetszálat áthelyezték a negyedik évadból. Sőt, szerintem nagyon keményen mehetett azon a diskurzust, hogy egyáltalán van-e értelme ezt levetíteni. Na nem a mi szempontunkból, hanem a gyerekekéből. Mert ez talán a legfelnőttesebb epizód, amit a TCW-ben produkálnak.

Szerintem azért is tartalékolták ezt a szálat, mert ez sokkal jobban illik az Ahsoka utáni időkre. Anakin más konfliktusokkal és saját démonaival kezd szembesülni.

Link to comment
Share on other sites

Hát ez a rész nem semmi volt. Itt aztán volt minden. Pl zseniális ötlet volt Anakin szobáját megmutatni. Pont így képzeltem el. Rendetlenség, kosz. Ő nem egy szobában ülő típus, csak aludni járhat be.

Aztán ez az egész katyvasz tovább nő. Odyhoz hasonlóan engem is az érdekelne hogy mi van valójában Clovis "jóságos" tette mögött. Mert hogy nem a Köztársaság érzett aggodalma az is biztos. Arra is gondoltam nem-e így akarja megszerezni Padmét Anakin mellől. Ugyanakkor Palpatine valamiért a Bankár Klán élére akarja Clovist amit sikerült is kiharcolnia. Azt sem igazán értem Palpatine-nak miért jó ha nincs pénz a bankban. A Klónhadsereget fizetni kell plussz a szakadárok droidjait is, nem is beszélve a harci járművekről. Puszira nem fognak ezek a cégek gyártani semmit.

Gondolom majd kiderül a 3. részből.

Na de a lényeg hogy a prequel-fikázók megkapták a lassan 9 éve feltett(és már akkor is nagy marhaság) kérdésükre a választ. A kérdés az volt hogyhogy Anakin csak egy csettintésre átállt? Itt látni hogy Anakin brutálisan féltékeny bárkire(de főleg Clovisra) aki Padméhez közelít. A napnál világosabb emiatt hogy birtokolni akarja lányt, ez már nem szerelem. Senkié nem lehet Padmé csak az övé. Mert itt amit művelt az egyrészt nagy ostobaság volt, másrészt szörnyű egy Jeditől. Ostobaság azért volt, mert titkolniuk kell a szerelmüket(kivághatják a Rendből), erre mit csinál? Padmé szeme láttára mint egy vadbarom nekitámad Clovisnak az Erővel. Az fel sem merül benne hogy Clovis ezt jelentheti a Jediknek, aztán pápá Jediség? Mondjuk az is egy jó kérdés hogy Clovis vajon miért hazudott a történteket illetően? Itt valami nagyobb dolog van a háttérben. Padmé meg kiábrándulhat belőle. Mert ahhoz kétség sem fér hogy ha Padmé nem állítja le Anakin megöli Clovist.

Nem is csodálom hogy Padmé szüneteltetni akarja a kapcsolatukat, bár ezzel ellentmond saját magának hogy a buckalakó mészárlást simán elnézte a férjének.

Kenobi meg szerintem már 90%-ban biztos hogy Anakin és Padmé szerelmespár. Próbál ő még itt bölcs tanácsokat osztogatni, de hiába.

Link to comment
Share on other sites

Nem is csodálom hogy Padmé szüneteltetni akarja a kapcsolatukat, bár ezzel ellentmond saját magának hogy a buckalakó mészárlást simán elnézte a férjének.

Ó az teljesen más volt. A buckalakók nincsenek emberszámba véve. Azokat nyugodtan lehet öldösni. Legalábbis Padmé szerintem ha nem kimondottan, de így gondolhatta. Clovis ezzel ellentétben egy megfogható személy aki éppen jó útra tért.

Link to comment
Share on other sites

Ó az teljesen más volt. A buckalakók nincsenek emberszámba véve. Azokat nyugodtan lehet öldösni. Legalábbis Padmé szerintem ha nem kimondottan, de így gondolhatta. Clovis ezzel ellentétben egy megfogható személy aki éppen jó útra tért.

Meg aztán az is nagy különbség, hogy annak nem volt szemtanúja, csak egy bűnbánó Anakin előadást hallott az egészről.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem azért is tartalékolták ezt a szálat, mert ez sokkal jobban illik az Ahsoka utáni időkre. Anakin más konfliktusokkal és saját démonaival kezd szembesülni.

Igen, valószínű. Például, ha az ötödik évadban lenne ez a szál, simán fel lehetne tenni a kérdést, hogy ilyen kényes helyzetben hol van Ahsoka? Mert ez olyan szitu, ahol a lány támasza lehetne Anakinnak és Padménak is.

 

Mondjuk az is egy jó kérdés hogy Clovis vajon miért hazudott a történteket illetően?

Szerintem jó szándékkal hazudott, nem akart ártani Padménak - pláne, hogy egy ilyen botrány az ő ügyének is árthatott. Pont egy szerelmi háromszögre nincs szükség a Bankár Klán kérdése mellé.

 

Na ez meg a másik. Azt Padmé nem érezhette át, itt viszont mád a helyzet.

Viszont lehet, hogy itt értelmet nyert számára az is, hogy akkor miért akadt ki Anakin.

Link to comment
Share on other sites

Mit mondhatnék? Nem egy 66os parancs, de legalább olyan fontos. Nincs gondom a politikával, érdekesnek tűnt az előző részben, de kezd egyáltalán nem érdekelni. Kit érdekelne, mikor Anakin és Padmé házassága lassan tönkremegy? Kíváncsi vagyok a végére.

Edited by P.I.D.
Link to comment
Share on other sites

Azért az sem semmi, hogy Padmé határozottan kimondja, hogy csak munka-kapcsolat lesz Clovis-sal, aztán elmegy vele az Operába, ugyanazt a nem-épp-visszafogott ruhát viselve, amit a Naboo-i "nem-randin" is viselt, felhívja a privát-lakosztályába, ahol vacsorát és italt szolgál neki, és jókat nevetgélnek együtt a régi munkáikon, meg hogy nem olyan fiatalok mint egykor :D (Erről jut eszembe, egyáltalán hogy mondhat ekkora ökörséget? Mégis hány éves 25? 26?) Azok után, ahogy a Naboo-n járt Anakin-nal nem tudom, mit csodálkozott, hogy Clovis is bepróbálkozott...

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Szerintem csak annyira "nem" flörtölt, mint anno Anakin-nal :D Legalábbis biztos nem véletlenül van rajta ugyanaz a ruha, amiben akkor is volt amikor Anakin-nal vacsorázott illetve Anakin "vallomást" tett neki az Ep2-ben. Csak azt nem értem, hogy minek csinálta az egészet? Az Anakin-ost lehet azzal magyarázni, hogy titkon igenis élvezte a figyelmet, amit kap. Még azt a ruhát is ki lehet magyarázni, amit a Senate Spy-ban hordott, azzal, hogy elakarta terelni Clovis figyelmét, hogy ellophassa az adatokat. De hogy itt miért öltözködött/viselkedett így, az nem fér a fejembe. Kivéve, ha Anakin-nak mégiscsak volt egy kis oka a féltékenykedésre, és Padmé mégis érzett még valami Clovis iránt.

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Azért az sem semmi, hogy Padmé határozottan kimondja, hogy csak munka-kapcsolat lesz Clovis-sal, aztán elmegy vele az Operába, ugyanazt a nem-épp-visszafogott ruhát viselve, amit a Naboo-i "nem-randin" is viselt, felhívja a privát-lakosztályába, ahol vacsorát és italt szolgál neki, és jókat nevetgélnek együtt a régi munkáikon, meg hogy nem olyan fiatalok mint egykor :D (Erről jut eszembe, egyáltalán hogy mondhat ekkora ökörséget? Mégis hány éves 25? 26?) Azok után, ahogy a Naboo-n járt Anakin-nal nem tudom, mit csodálkozott, hogy Clovis is bepróbálkozott...

Padmé kb. 27 éves lehet most, mert 12-13 év telt el az Ep1 óta, amikor 14 évesen királynő volt már. Vagyis kb. 15 éves közéleti szereplés van a háta mögött ilyen fiatalon, ami okot adhat a "régi szép időkön" való nevetgélésnek. :)

Clovist szerintem úgy kedveli, mint egy régi barátot, akiről mégis kiderült, hogy nem olyan rossz ember, mint korábban hitte, és ebbéli örömében örül neki. :) Ezzel a viselkedéssel és ruhával kétségtelenül túlmegy azon a határon, amit szerencsés lenne betartani, ha nem akar semmit a férfitól, de ez nem szándékos. Lehet, hogy csak akart egy szép estét magának is, és nem gondolta ezt végig.

 

 

Szerintem csak annyira "nem" flörtölt, mint anno Anakin-nal :D Legalábbis biztos nem véletlenül van rajta ugyanaz a ruha, amiben akkor is volt amikor Anakin-nal vacsorázott illetve Anakin "vallomást" tett neki az Ep2-ben.

Anakintól a Naboo-n ennél többet akart, az biztos, de ott sem volt a viselkedése szándékos, hanem inkább ösztönös. Vagyis leszűrhetjük, hogy Padmé talán nem igazán ismeri a férfiakat. :D
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information