Ugrás a kommentre

6x12 - Destiny


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

12. rész - Destiny / Végzet

 

epguide612.jpg

 

Írta: Christian Taylor

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Az élet bölcsője

 

Szereplők:

Yoda - Tom Kane

Harag papanője - Jaime King

Zavarodottság papnője - Jaime King

Öröm papnője - Jaime King

Bánat papnője - Jaime King

Béke papnője - Jaime King

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Katooni - Olivia Hack

Dooku gróf - Corey Burton

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Qui-Gon Jinn - Liam Neeson

Mace Windu - Terrence Carson

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Kit Fisto - Phil LaMarr

Adi Gallia - Angelique Perrin

Eeth Koth - Chris Edgerly

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Aayla Secura - Jennifer Hale

Tera Sinube - Gregory Baldwin

Shaak Ti - Tasia Valenza

Saesee Tiin - Dee Bradley Baker

Tiplar - Anna Graves

Quinlan Vos - Al Rodrigo

Byph - Dee Bradley Baker

Ganodi - Georgina Cordova

Zatt - Greg Cipes

Barriss Offee - Meredith Salenger

Knox - Dee Bradley Baker

Gungi - ???

Ran Deezy - ???

R2-D2

 

Történet

Yoda Qui-Gon útmutatását követve megérkezik az élet bölcsőjéhez, ahol különös lényekkel találkozik. Az agg mester élete egyik legnehezebb próbája elé kerül, át kell értékelnie mindazt amit önmagáról gondolt vagy tudni vélt.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Yoda az utazása elején hasonlóan biztos képességégiben és tudásában mint Luke Skywalker, amikor a Dagobah -ra érkezik. Az epizód sok olyan tanítást is kifejt amit később Yoda ad át Luke -nak. Ilyenek pl. a derű és békesség filozófiája a háborúval szemben. Amíg a prequelben egy harcos tábornok, addig később a Dagobah -n egy békeszerető és a háborút teljes mértékben elutasító Yoda tárul a szemünk elé. A két állapot között ez az epizód képezi a kapcsot.

- Miközben Yoda végigsétál a Jedi templom folyosóján, a Battle of Heroes taktusai is felcsendülnek.

- Dooku gróf mesél egykori mestere kalandjáról a terentatek -kel a Kashyyyk bolygón. Ezek a lények először a Knights of the Old Republic című játékban tűntek fel.

- Yoda idilli víziójában a jedik összegyűlnek a templom udvarán. Akiket láthatunk: Quinlan Vos, Saesee Tiin, Mace Windu, Ahsoka Tano, Gungi, Tera Sinube, Aayla Secura, Anakin Skywalker, Kit Fisto, Eeth Koth, Ganodi, Ran Deezy, Zatt, Byph, Tiplar, Ki-Adi-Mundi, Shaak Ti, Adi Gallia, Barriss Offee, Knox, Obi-Wan Kenobi, Qui-Gon Jinn, és Dooku gróf.

- Amikor az Erő papnője leveszi a maszkját, a köpenye úgy hull alá mint Obi-Wan Kenobi -é amikor Vader ketté vágja.

 

Concept Art galéria

 

01.jpg

A béke papnőjének illusztrációja

 

02.jpg

Az Erő papnőinek gömbje

 

03.jpg

A sérült Yoda illusztrációja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Hát ezt a halhatatlanságot nem könnyű elsajátítani, az fix. Vajon Obi-Wan is végigjárta ezt? Meg akkor a Dagobah-n részben Luke-ot is erre okította Yoda? És mik lehettek ezek a holt lények? Furcsa csapatot alkottak, egy-egy érzelem megnyilvánulásával, de mi lehettek élő korukban? Talán a Whillek „túlélői”? Egy biztos, az Erő fogalmáról eddig nagyon keveset tudtunk. Mortis már rávilágított, milyen nagy, hatalmas, de most ez még tovább tágult, iszonyú mértékben. Ezek után hallgatni Yoda tanácsát, amit Anakinnak ad az ep3-ban… Új élmény, na. De továbbra is csak hebegek-habogok. Ez a sztoriszál ELKÉPESZTŐ!

A Sötét Yoda volt eddig talán a legsötétebb eleme a TCW-nek. Ennek a jóságos, bölcs lénynek mennyi sötétség lehet a lelkében? De tényleg, hiszen, amikor ő megszületett, a Sith még nem legenda volt, a Köztársaság reformációja alig volt száz éves, az ő mesterei még harcolhattak a háborúban. És 900 év alatt nagyon sok mindent megérhetett, amit el kellett aztán fojtania. Szerintem ha Yoda utat engedne a lelkében lakozó elemeknek, csettintéssel robbantaná szét Sidioust. Amúgy Sötét Yoda legyőzése remek példa arra, mit kellett volna Luke-nak tennie a barlangban. Vagy éppen, mit kellett volna Anakinnak tennie: elfogadnia és uralnia, nem harcolni vele.

Az ezt követő látomás is valami csodás volt. A lemészárolt Jedik – köztük Ahsoka! – mintha Yoda lelkiismeretének manifesztációi lennének (különösen Ahsoka, ennyire bánja, hogy kitették a padawant? De akkor miért nem ágált ez ellen, vagy már ennyire nincs befolyása a Jedi Tanácsban? Vagy csak a lelke mélyén tudta, hogy nem tett jót – bár valahol jót tett, hiszen ezzel Ahsoka megmenkül a 66-os elől). Aztán jött az az idilli, békés látomás, amelyben holtak és árulók együtt vannak az élőkkel és hősökkel. Idilli, és legalább ilyen fenyegető világ. Yoda gyorsan át is látott rajta, megnyerve a próbát.

Szóval, egy újabb iszonyú remek résszel gazdagodtunk.

Kis kitétel: a Yodára szabott Eta-2 nagyon baba, ezt az előző résznél elfelejtettem megjegyezni. :) Ha megjelenik LEGO-ban, azonnal lecsapok rá. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Ezután a rész után nem akarok olyat mondani amit magam is megbánnék.... Lassan ott tartok, hogy a filmek lesznek a másodlagosak. Yoda próbája és a hely ahol volt valami lenyűgöző koncepción alapul. Mortis ikertestvére ezt bátran állíthatom. A bejutás is hasonlatos volt, de itt többet adott a dologhoz, hogy az élet szülőhelyén jártunk. Míg korábban láthattuk a sötét oldal kútját amiből minden gonoszság árad, most voltunk az élet kútjában is amiből pedig a midichlorianok fakadnak. Eleve az a tény, hogy láthattuk a midichlorian forrást a galaxisban egy olyan csodálatos dolog, amiről csak a legnagyobb áhítat hangján lehet szólni. Fantasztikus volt látni ahogy szóródnak szét a galaxisban, és majd nyilván hosszú útjuk megtétele után beépülnek egy leendő élőlény (jedi) szervezetébe. Kapcsolatot teremtve az Erővel ami ezáltal mindent áthat az Univerzumban. Fantasztikus koncepció. Azt hiszem minden Jedi irigyelheti Yoda -t, hogy egy olyan helyen volt amiről a többiek még csak álmodni se merhetnek. Tekinthetjük ezt a helyet egy olyan "kiképzőközpontnak" is, ami egy szinttel meghaladja az átlag Jedik képességeit. Ez a mesterképző amire csak nagyon kevesen kapnak meghívást. Yoda természetesen ilyen, de hogy majd megemlítik Luke tanítását arra álmomban se gondoltam volna. Remekül fel volt építve az egész, kevés Jedi tudott volna átmenni ezeken a próbákon. Windu és Mundi biztos nem. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ezt a halhatatlanságot nem könnyű elsajátítani, az fix. Vajon Obi-Wan is végigjárta ezt? Meg akkor a Dagobah-n részben Luke-ot is erre okította Yoda?

Biztos végig járta Obi-Wan ezt a próbát. Nekem úgy tűnik ez kell ahhoz, hogy valaki megszerezze a belépőt a halhatatlanok közé. Erre jön még rá az egy életen át való tanulás. Igen, Luke -ot is erre akarta tanítani Yoda. Azért mondta neki, hogy a fegyvereire nem lesz szüksége, amiért neki se kellettek itt. Azonban fájó belegondolni, hogy Luke mennyivel Yoda alatt volt még akkor. Még szép, hogy elbukott. :(

 

Egy biztos, az Erő fogalmáról eddig nagyon keveset tudtunk. Mortis már rávilágított, milyen nagy, hatalmas, de most ez még tovább tágult, iszonyú mértékben.

Biztos vagyok benne, hogy Mortis "testvérét" láthattuk. Ez az univerzumnak egy olyan szelete ami csak nagyon kevés szerencsés előtt nyílik meg.

 

A Sötét Yoda volt eddig talán a legsötétebb eleme a TCW-nek. Ennek a jóságos, bölcs lénynek mennyi sötétség lehet a lelkében? De tényleg, hiszen, amikor ő megszületett, a Sith még nem legenda volt, a Köztársaság reformációja alig volt száz éves, az ő mesterei még harcolhattak a háborúban. És 900 év alatt nagyon sok mindent megérhetett, amit el kellett aztán fojtania. Szerintem ha Yoda utat engedne a lelkében lakozó elemeknek, csettintéssel robbantaná szét Sidioust. Amúgy Sötét Yoda legyőzése remek példa arra, mit kellett volna Luke-nak tennie a barlangban. Vagy éppen, mit kellett volna Anakinnak tennie: elfogadnia és uralnia, nem harcolni vele.

Pontosan. Főleg az tanulságos amit Yoda sötét oldaláról írtál. És Ő tudta kezelni. Lehet, hogy ebbe belejátszott az a mérhetetlen nagy tapasztalat is ami a korával együtt járt.

 

 

Egyébként Qui-Gon arra célzott a tréningel kapcsolatos megjegyzésében, hogy ezt a próbát nem tudta kiállni?

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy méltatlanul "agyonhallgatott” rész! Nekem pl. ez a kedvencem ebből a sztori szálból, mert a misztikusságán túl Yoda itt olyan változáson megy keresztül, ami az egész életére és magára az SW –re is óriási kihatással van. Rengeteg dolgot megtudunk a SAGA azon alappilléreiről, amikről évek óta beszélgetünk, fantáziálunk.

 

Az első képkockától az utolsóig fantasztikus rész! Olyan tartalommal tölti meg pl. a midichlorianokról alkotott képünket, ami döbbenetes. Már írtam alább, de azóta se változott a véleményem. Az valami csoda, ahogy ábrázolták a világűrbe szétáramló alkotóelemeket. Maga az egész objektum szinte a megvilágosodással ért fel, mert analógiaként szolgál a mi világunkba végbemenő folyamatokra. Persze bennünk nem midichloriánnak nevezett elemek vannak, hanem szén, hidrogén és hasonlók, de ezek mind egy csillagban születtek és az űrön át utaztak milliárd éveket, hogy végül beépülhessenek a szervezetünkbe. De, hogy ez miért nem merült fel bennem korábban? :D Itt viszont a képi utalás egyértelművé tette, hogy honnan jött az ötlet. A midichloriánok kis túlzással a minket alkotó anyag SW univerzumbeli megfelelőjét jelentik! Persze egy csipetnyi misztikummal nyakon öntve.

 

Ezzel viszont nem elégszik meg a rész. Megmutatják nekünk azt a helyet is ahol ez az anyag létrejön. Hátborzongató volt nézni, ahogy Yoda a kis hajójával alámerül a midichlorián levesbe. Aztán alant pedig olyan helyen járkál ahol éppen születik a minden eleven alkotóeleme. Ez nagyon spirituális élmény volt számomra. Olyan mintha valaki kinyitná Pandóra szelencéjét a szemem láttára, és a legfőbb titkokba nyerhetnék betekintést. Yoda is nyilván így érezhetett. Jó megjegyzés az érdekességek között, hogy ha nem is annyira sarkosan, de az öreg is úgy érkezett meg egy ismeretlen világba, mint majd Luke fog hozzá betérni. Tele önbizalommal, mondván, hogy őt nem érheti meglepetés. Mint említettem itt ez nem olyan sarkos, mint Luke esetében, de azért érzékelhető. A szellemekről is ejtve néhány szót, talán még titokzatosabbak, mint az Atya és családja. Ők a legnagyobb Erőhasználók az SW világában. Ezt szerintem nem túlzás állítani. Ahova szökkennek élet sarjad a fölből és a megjelenésük is legalább olyan titokzatos, mint ők maguk. Yoda csak pislogott, amikor arról vitatkoztak, hogy miért a kis zöld mester lesz vagy nem lesz alkalmas a halhatatlanság elérésére.

 

Mondandójukból – bár konkrétan nem mondták ki – de kiviláglott, hogy csak világos oldali Erőhasználókat figyelnek. Eleve a hely atmoszférája és az egész hangulata ezt támasztotta alá. Szegény sith –eknek ha tudnák, hogy esélyük sincs a legnagyobb hatalomra, amit csak élőlény elérhet, biztos a kardjukba dőlnének. Mit ér az anyagi hívság az Erő hatalmához képest? Mert amire Sidious vágyik, és valaha elérhet az életben az semmi ahhoz képest amit Yodának kínálnak fel. És mindezt miért? Mert ő fogja tanítani azt az embert aki majd segít visszabillenteni az Erőt az egyensúlyába. Azaz Luke –ot. :clap: Az mondjuk érdekelne, hogy Yodát ki választotta ki a feladatra? A papnők vagy Qui-Gon? Az is rejtélyes még számomra, hogy ha Qui-Gon volt az első olyan élőlény, aki szert tett a halálból való visszatérés tudományára, akkor miért pont ő volt az első ilyen beavatott? Ezer, sőt tízezer év alatt soha senkit sem avattak be. Miért nem?** Nyilvánvalóan köze van Anakinhoz, de a kérdés még akkor is megmarad. Nem lett volna elég Yodát bevonni? Egyébként belegondolva a papnők helyzetébe, nem túl izgalmas a dolguk, hisz ők mindent látnak és tudnak. Azt is, hogy helyre fog állni az egyensúly az Erőben Luke által. Nekik csak egyengetni kell az erre kijelöltek útját.

 

Yoda próbáihoz annyit tennék hozzá, hogy azok inkább voltak ráébresztő gyakorlatok, mint sem igazi vizsgák. Megmutatták a jedinek, hogy nem igazán olyan tökéletes, mint ahogy azt ő talán kissé elbizakodottan képzeli. Ha a halhatatlanságra vágyik, jobban kell ismernie önmaga érzéseit, amiket persze uralnia és kordában tartania is szükséges. A tanulás egy életen át tart majd, Qui-Gon segítségével.

 

** - Jobban belegondolva az Atya is eltűnt a halála után így ő is tudta ezt a technikát. :hmm:

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Köszi Pildi! :) Kíváncsi vagyok Te miként látod majd ezt a dolgot.

 

SZERK: Azt az előbb elfelejtettem megemlíteni, hogy néha a papnő is olyan szerkezetben beszél mint Yoda. :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ody: Nagyon jó írás, nagy vonalakban egyet is értek vele. Ma pont spirituális szinten gondoltam bele és szó szerint beleborzongtam hogy mennyire zseniális ez az egész. Már csak abba belegondolni is félelmetes, hogy azok a szavak mely az EP5-ben elhagyják Yoda ajkait mennyire más értelmet nyernek. " Az Életből árad". Egyszerűen zseniálisan összeérnek a szálak.

Természetesen én is fogok hosszabban írni csak idő kéne. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy méltatlanul "agyonhallgatott” rész! Nekem pl. ez a kedvencem ebből a sztori szálból, mert a misztikusságán túl Yoda itt olyan változáson megy keresztül, ami az egész életére és magára az SW –re is óriási kihatással van. Rengeteg dolgot megtudunk a SAGA azon alappilléreiről, amikről évek óta beszélgetünk, fantáziálunk.

 

Az első képkockától az utolsóig fantasztikus rész! Olyan tartalommal tölti meg pl. a midichlorianokról alkotott képünket, ami döbbenetes. Már írtam alább, de azóta se változott a véleményem. Az valami csoda, ahogy ábrázolták a világűrbe szétáramló alkotóelemeket. Maga az egész objektum szinte a megvilágosodással ért fel, mert analógiaként szolgál a mi világunkba végbemenő folyamatokra. Persze bennünk nem midichloriánnak nevezett elemek vannak, hanem szén, hidrogén és hasonlók, de ezek mind egy csillagban születtek és az űrön át utaztak milliárd éveket, hogy végül beépülhessenek a szervezetünkbe. De, hogy ez miért nem merült fel bennem korábban? :D Itt viszont a képi utalás egyértelművé tette, hogy honnan jött az ötlet. A midichloriánok kis túlzással a minket alkotó anyag SW univerzumbeli megfelelőjét jelentik! Persze egy csipetnyi misztikummal nyakon öntve.

 

Ezzel viszont nem elégszik meg a rész. Megmutatják nekünk azt a helyet is ahol ez az anyag létrejön. Hátborzongató volt nézni, ahogy Yoda a kis hajójával alámerül a midichlorián levesbe. Aztán alant pedig olyan helyen járkál ahol éppen születik a minden eleven alkotóeleme. Ez nagyon spirituális élmény volt számomra. Olyan mintha valaki kinyitná Pandóra szelencéjét a szemem láttára, és a legfőbb titkokba nyerhetnék betekintést. Yoda is nyilván így érezhetett. Jó megjegyzés az érdekességek között, hogy ha nem is annyira sarkosan, de az öreg is úgy érkezett meg egy ismeretlen világba, mint majd Luke fog hozzá betérni. Tele önbizalommal, mondván, hogy őt nem érheti meglepetés. Mint említettem itt ez nem olyan sarkos, mint Luke esetében, de azért érzékelhető. A szellemekről is ejtve néhány szót, talán még titokzatosabbak, mint az Atya és családja. Ők a legnagyobb Erőhasználók az SW világában. Ezt szerintem nem túlzás állítani. Ahova szökkennek élet sarjad a fölből és a megjelenésük is legalább olyan titokzatos, mint ők maguk. Yoda csak pislogott, amikor arról vitatkoztak, hogy miért a kis zöld mester lesz vagy nem lesz alkalmas a halhatatlanság elérésére.

 

Mondandójukból – bár konkrétan nem mondták ki – de kiviláglott, hogy csak világos oldali Erőhasználókat figyelnek. Eleve a hely atmoszférája és az egész hangulata ezt támasztotta alá. Szegény sith –eknek ha tudnák, hogy esélyük sincs a legnagyobb hatalomra, amit csak élőlény elérhet, biztos a kardjukba dőlnének. Mit ér az anyagi hívság az Erő hatalmához képest? Mert amire Sidious vágyik, és valaha elérhet az életben az semmi ahhoz képest amit Yodának kínálnak fel. És mindezt miért? Mert ő fogja tanítani azt az embert aki majd segít visszabillenteni az Erőt az egyensúlyába. Azaz Luke –ot. :clap: Az mondjuk érdekelne, hogy Yodát ki választotta ki a feladatra? A papnők vagy Qui-Gon? Az is rejtélyes még számomra, hogy ha Qui-Gon volt az első olyan élőlény, aki szert tett a halálból való visszatérés tudományára, akkor miért pont ő volt az első ilyen beavatott? Ezer, sőt tízezer év alatt soha senkit sem avattak be. Miért nem?** Nyilvánvalóan köze van Anakinhoz, de a kérdés még akkor is megmarad. Nem lett volna elég Yodát bevonni? Egyébként belegondolva a papnők helyzetébe, nem túl izgalmas a dolguk, hisz ők mindent látnak és tudnak. Azt is, hogy helyre fog állni az egyensúly az Erőben Luke által. Nekik csak egyengetni kell az erre kijelöltek útját.

 

Yoda próbáihoz annyit tennék hozzá, hogy azok inkább voltak ráébresztő gyakorlatok, mint sem igazi vizsgák. Megmutatták a jedinek, hogy nem igazán olyan tökéletes, mint ahogy azt ő talán kissé elbizakodottan képzeli. Ha a halhatatlanságra vágyik, jobban kell ismernie önmaga érzéseit, amiket persze uralnia és kordában tartania is szükséges. A tanulás egy életen át tart majd, Qui-Gon segítségével.

 

** - Jobban belegondolva az Atya is eltűnt a halála után így ő is tudta ezt a technikát. :hmm:

 

Szerintem más Jedik is halhatatlanná válhattak így, hiszen Qiu-Gon-nak is kellett hallania róla, vagy rég elfeledett történetekre sikerült fényt derítenie. Szvsz. ezzel is érzékelhetjük, hogy a Jedi rend mennyire "meggyengült". Ez csak a személyes véleményem. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én csak azért gondolom, hogy ők az elsők mert erről a képességről a Jedik semmit nem tudnak. Ha lett volna már olyan aki visszatért akkor lenne információjuk is a dologról. Qui-Gon -t lehet, hogy a nővérek keresték fel. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is hosszú idő óta Qui-Gon az egyetlen Jedi, aki ezt elérte. Régen talán voltak többen is - ki tudja, lehet a nővérek is valaha Jedik voltak, nagyon rejtélyes figurák -, de ahogy a magabiztosságuk, az arroganciájuk egyre nőtt, kikophatott ez a tudomány. Az Archívum mélyén viszont még lehet, hogy fellelhető egy poros holocronban, amire esetleg Qui-Gon rátalált.

Amúgy, Yodát ide az élet forrásához az Élő Erő vezette el. Qui-Gon pedig annak az elkötelezettje volt, így én sem tartom kizártnak, hogy azon át találtak rá a nővérek, vagy maga az Erő vezette el ide. Pláne, hogy az ep1 nyitópárbeszédéből kicsit az jön le, mintha az Erő eme formájának követése ritkaság lenne a Jedik között. Lehet ezért is volt Qui-Gon az első kiválasztott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Viszont Qui-Gon tragédiája így sokat mélyült, hiszen Maul a tanulmányai közepén ölhette meg. Akkor amikor még nem volt készen arra, hogy teljes szellem alakban visszatérjen. Vajon mióta lehetett kapcsolatban a nővérekkel? Vajon ő is járt az élet bölcsőjében?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sőt, még arra sem állt készen, hogy bármikor bárkivel beszélhessen. Yodának és Obi-Wannak még el kellett azt sajátítani, hogy beszélhessenek Qui-Gonnal.

Amúgy, ha már ep1, mennyire megváltozott az a kardpárbaj így a végére? Darth Maul nem halt meg, Qui-Gon felemelkedett, technikailag minden tét törölve, ugyanakkor az új tétek betéve és emelve. Qui-Gon és Darth Maul is még csak ezután tesz igazán hozzá a történethez.

 

Én meg merem kockáztatni, hogy a tanulmányait azért kellett félbehagynia, mert kirendelték mellé vagy kiválasztotta maga mellé tanítványnak Obi-Want. Úgy tudnám elképzelni, hogy Jedi lovaggá ütése után Qui-Gon még járta egy darabig a Galaxist, ment, ahová az Élő Erő vezette, így tévedt el a nővérekhez is. Aztán - ki tudja, talán a nővérek útmutatásával - jutott el végül Obi-Wanhoz. Elvégre úgy fest, a nővérek végső célja Luke kitanításának biztosítása, és ha oly jól beleláttak a jövőbe, mint ahogy láthattuk, akkor Obi-Wannal is terveztek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Spirituális téren én is számítok arra, hogy innen lépnek majd tovább. Csak azt kell jól megoldani, hogy aki csak a filmekkel van tisztában, vagy még azokkal sem (új generáció), az is teljes értékű élményt kapjon. De ez már a másik topik témája.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyébként talán itt arra is megkaptuk a választ, hogy mi tötént Obi-Wan -al azután, hogy Vader ketté vágta. Jött a fehér fény és egy másik helyen találta magát. Pont úgy mint Yoda Dooku vágása után.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Ott indulunk a résszel hogy Yoda mester az Erő útját követve eljut egy bolygóig. Ahol furcsa fényfonalak egymásba gabalyodva lebegnek. Majd leszáll a bolygó mélyére, ahol pár papnővel találkozik.. És innen jön a csoda. Vader nagyúr mondott egy mondatot az EP 4-ben mely így hangzott: " Egy bolygó elpusztítása eltörpül a mindenható Erő hatalma mellett". Én akkor azt gondoltam nagyon sokáig hogy itt arra gondolt hogy az Erővel jóval többet el lehet pusztítani mint egy bolygó. Ebben a részben viszont világossá vált hogy nem, hanem ami azért bennünk bújkált itt előtérbe került. Az ÉLET mag az a hatalom amire az ERő képes és nagyságrendekkel hatalmasabb mint egy bolygó szétlövése. Csak belegondolni abba mit is jelent az a bolygó, mit jelent az Élő Erő, mik azok a midichlorianok valójában. Mikor ezt a részt néztem bele is borzongtam. Vajon nekünk is van ilyen? Vajon a mi életünk is valahol egy fény, és ha meghalunk elalszik? Mekkora óriási hatalom van itt, mekkora életlüktetés lehet ott? Az a sok apró fény megannyi, milliárdnyi élet, és ezt látni valami fantasztikus.

Hogy ezt nézve mennyire oltárian szánalmas már maga a Sith lét is. Hogy mennyire bukásra van már itélve Sidious. Hogy a Birodalma a porszemnél is nullább ,ehhez a hatalomhoz képest. Ez a rész gyökeresen megváltoztatja(legalábbis nálam) az EP 3 sötét ,negatív összképét. Mert igaz hogy sok Jedi meghal, de Palpi már akkor bukott mikor megszületett. Amikor az EP3 végén nézzük a két napot akkor már ezek után nem arra gondolok hogy Luke és Leia szimbolikája a két reményé, hanem az ÉLETÉ.

Már csak abba is nehéz belegondolni nehéz hogy ezt a szálat esetleg sosem láttuk volna. Innentől mondja bárki komolyan hogy Lucas nem gondolt át mindent. Mert most minden összeállt. Egyszerűen ez a manus zseniális mesélő. na és amikor Yoda mester az EP5-ben Luke-nak mondja az Erőröl hogy az életből árad? Vajon mire fogunk ezután gondolni? Hát persze hogy erre az utazásra.

Mi volt még meglepő? Én azt hittem Yoda az überJedi aki már mindent tud az Erőröl. És azt látni hogy nem, és azzal szembesülni hogy mekkora alázat van benne, hogy belátja hogy ő sem tud mindet. Hogy a sötét énjét legyőzi, akkor meg arra gondolok hogy Anakin fiam neked is ezt kellett volna csinálni. Ellenállni. Vagy a Jedik iránt érzett felelőséggé(gondolom a templomi jelentnél mikor haldokoltak a Jedik ennek a metaforáját láttuk).

Arra kiváncsi lennék miért mondták a papnők hogy elkéstél. Ha hamarabb jött volna megakadályozható lett volna a Birodalom?

 

 

Aztán a másik Skywalker. Yoda vajon mire gondolhatott? Hogy van Anakinnak egy testvére?

Az idilli Jedi-beszélgetés a Templom tetején is fantasztikus volt. mekkora kontraszt volt már Dooku Jedisége ahhoz képest milyen aljadék most. Szerintem ez a jelenet azt jelentette hogy ha Dooku nem lép le és nem áll a sötét oldalra, magyarán Jedi marad akkor marad a Jedi Rend és Sidious megbukott. Ott kezdett el a Rend bukni hogy Dooku kilépett és rossz útra tért.

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mi volt még meglepő? Én azt hittem Yoda az überJedi aki már mindent tud az Erőröl. És azt látni hogy nem, és azzal szembesülni hogy mekkora alázat van benne, hogy belátja hogy ő sem tud mindet.

Szerintem ez a sorozat egyik legjobb karakterfejlődése. Yoda az Erő magabiztos mesteréből egy alázatos tanulóvá vált. Itt kapjuk meg a későbbi karakter alapjait.

 

Arra kiváncsi lennék miért mondták a papnők hogy elkéstél. Ha hamarabb jött volna megakadályozható lett volna a Birodalom?

Ez érdekes kérdés, szerintem erre célozhatott. Talán ha előbb jut el hozzájuk Yoda akkor több esély lett volna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az egyik papnő azt mondja Yoda előtt, hogy ő tanítja majd azt aki helyrebillenti az Erőt. Akkor Luke lenne a kiválasztott akire a prófécia vonatkozik?

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

"A prófécia, amit talán rosszul értelmezünk." ;)

Amúgy szerintem nem feltétlen így kell értelmezni. Luke-ot mint megmentőt írják le, nem mint egyensúlytevőt. "Ő tanítja majd azt, aki megmenti az univerzumot a nagy egyensúlytalanságtól." (De hülyén hangzik ez. :)) És ez igaz, hiszen ha Luke nincs, semmi sem téríti vissza a Sötét Oldaltól a Kiválasztottat. Anakin csak úgy tudja teljesíteni célját, ha előtte megmentik Sidious karmaiból. A prófécia ilyen formában tényleg félre lett értelmezve, mert szerintem mindkét Skywalkerre vonatkozik. Egyik, aki megteremti, a másik, aki segíti.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 7 hónappal később...
  • 3 héttel később...
  • 4 évvel később...

Az úgy törtênt, hogy megleptem magam egy tablettel. Ha szolgálatban leszek, ezen fogom majd nézni a Boba Fett, Kenobi, Andor stb. sorozatokat. Kényelmesebb, mint telefonról. Mivel már itt van velem, otthon fel is raktam rá egy kisebb tcw adagot. Sokáig agyaltam azon, melyeket rakjam fel, aztán a Yoda szálnál maradtam. Számomra az egyik legerősebb, a maga nemében egyik legtragikusabb történetfolyam. Az Erő misztikumát boncolgatja, kapunk magyarázatot a midi-kloriánokra, az élő- és kozmikus erőre. Ezt a részt többször látnom kellett, mert ez teljesen új volt nekem. 

Valahogy úgy alakult, hogy az EU teljesen kimaradt az életemből, ahogy a Legends is (LOTR és Witcher rajongó is vagyok és azokat olvastam/olvasom leginkább). Így ezek a témák teljesen újnak hatottak. Ahogy az is, hogy a sithek a fizikai világ foglyai, így ők meg sem ismerhetik ezt a tanítást. Teljes döbbenet, hogy mennyire máskênt viszonyulnak a világhoz ebben a kérdésben is. Jó lesz az az Acolyte, úgy érzem.

Ha már LOTR. A papnő első megjelenése Yoda előtt tisztára olyan, mint amikor Gandalf jelent meg a Fangorn erdőben Aragorn, Legolas ês Gimli előtt. Nem tudtam nem êszrevenni a hasonlóságot.

Kíváncsi lettem volna a papnő tőrténetére is. :) Ez a történetszál 5/5. Ez az epizód szintên.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.