Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Köszönöm mindenkinek a gratulát :D

Pildi, köszi a biztatást az angolhoz. Nem fogom sajnálni az időt, most angol tanárunk rendelt is akciós beszintezett angol nyelvű (lebutított könyveknek hívom őket :D) sztorikat, vettem párat, gyakorlásnak nagyon jó lesz, aztán jöhetnek majd az eredetik is (főleg SW-m van, de sajna csak a gépen :D). Nemrég nyomtattam ki stikában egy jó középfokú gyakorló feladatkönyvet is, tanárunk szokott néha másoltatni belőle, azt mondta, hogy érdemes végigcsinálni :P

Hozzászólás ideje:
MissKarrde: gratulálok, bár nem lepődtem meg különösebben. :P:D

:D Én azon aggódtam, hogy elnézek valamit, aztán mehetek megint. Sajna nagyon kevés hibázási lehetőséget adtak a vizsgasorok, szóval azért volt miért izgulni :D

Hozzászólás ideje:

Az egy dolog, hogy sztrájkolnak.

Az egy másik, hogy jogosulatlanul.

Az egy harmadik, hogy milyen borzalmas szolgáltatást nyújtanak.

És negyedik, hogy sosem tartják a menetrendet.

De azt, hogy hétfő helyett vasárnaptól kezdik a sztrájkot, amikor tudják, hogy 3x annyi utasforgalmat bonyolítanak le, számos egyetmista menne vissza (én pl. hétfőn 2 zh-t írok!), ez a gerinctelenség legalja, undorodom tőlük.

Hozzászólás ideje:
Az egy dolog, hogy sztrájkolnak.

Az egy másik, hogy jogosulatlanul.

Az egy harmadik, hogy milyen borzalmas szolgáltatást nyújtanak.

És negyedik, hogy sosem tartják a menetrendet.

De azt, hogy hétfő helyett vasárnaptól kezdik a sztrájkot, amikor tudják, hogy 3x annyi utasforgalmat bonyolítanak le, számos egyetmista menne vissza (én pl. hétfőn 2 zh-t írok!), ez a gerinctelenség legalja, undorodom tőlük.

No komment. ;)

Vagyis inkább teljesen megértem a felháborodásodat. Ahelyett, hogy sztrájkolnának, inkább bírják rá a törvényhozást, hogy utazási költségtérítés helyett adjon MÁV, Volán, BKV bérletet a képviselőknek, egyből lenne pénz bért is emelni, meg szolgáltatási színvonalat is - és nem lehetne csalni a drága képviselő "uraknak/hölgyeknek" sem. Két legyet egy csapásra.

Hozzászólás ideje:

Eccer el fog szakadni a cérna valamelyik utasnál és pofán fogja vágni valamelyik sztrájkolót. Marha kiváltságos helyzetben vannak ezek. Bezzeg teszem föl ha Kovács tizenkettő József, géplakatosnak vannak ilyen követelései akkor utilaput kötnek a talpára.

Mi az, hogy negyed milliót követelnek olyan dologért amihez semmi közük? Hallatlan.

Hozzászólás ideje:
Jó az érdekképviseletük. Utánam kb. 3000 Ft/óra lóvét kap a munkáltatóm amiből 380 ft/óra kapok meg. Mernék csak egy szót szólni....repülnék mint a győzelmi zászló.

Szintén zenész.

Anno hasonló cípőben jártam én is. Mocskos egy rohadt világ ez.

Hozzászólás ideje:

Arról nem is beszélve, hogy a VSZDSZ-t tömörítő szakszervezet anno megállapodott a béremelés mértékéről. Ha megkötötték a megállapodást, akkor a VSZDSZ különállóan milyen jogalapon pattog? Mi értelme megállapodást kötni, ha utána ugyanúgy sztrájkolnak?

Nem mellesleg jegyzem meg, hogy a válság miatt mindenkit szolidaritásra ösztönöznek a médiában (média alatt most az igényes újságokat értem), azaz mindenki vegye ki a részét a gázból. Ez eljuthatna Gaskó és társai csöppnyi agyáig is... az államnak épp elég baja van nélkülük is...

Hozzászólás ideje:

Az a baj, hogy mindenki, aki tehetne valamit, mert közel van a tűzhöz, a saját kis pecsenyéjét sütögeti. Semmi felelősségtudat nincs a poltikusokban, érdekképviseleti vezetőkben a közjó létrehozására.

Hozzászólás ideje:

Hát igen az elég csúnya, hogy karácsony elött 3-4 nappal ami ráadásul aranyvasárnap csinálnak egy olyan cégnél sztrájkot ami az emberek életében nélkülözhetetlen.Pont az a durva, hogy akkor utaznának az emberek a rokonaikhoz a karácsony miatt.

Ebben az országban még 100 év múlva is ez lesz.Én nem tudok haragudni a vasutasra sem.Az is felkel reggel és elmegy alig valamiért dolgozni.A legszörnyűbbnek azt tartom, hogy már a társadalmi csoportok is egymás ellen vannak uszítva, akik meg ezt csinálják röhögnek az egészen a havi 2 milkás fizuval meg a villával.

Oldie,Ody:Ez az igazi magyar sorstragédia amit írtok.Hogy már a saját érdeketekben sem mernétek szólni, mert kirúgás jár érte a górétok meg pöffeszkedik az audiban.

Hozzászólás ideje:

De épp ez benne a gáz frenkie, hogy a vasútnál épp azok sztrájkolnak, akiknek így is rohadt magas a fizetése. Egy masiniszta havonta megkersi a nettó 160-200 ezret. És akkor még ki is nyírnak embereket mellette...lásd Monori-erdő. És ezek pofáznak még több lóvéért? Na ne röhögtessenek már.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

..............................................................................! És a jó......................................! ................................! Továbbá menjenek...........!

Itt sajnálom a vasutasokat, mert pár puncs simán behülyíti öket, úgy se kapnak semmit.

És szakadjon a nyakukba egy mázsa kitöltetlen adóbevallás!

Turáni sámánok ropják a sírukon! (Ezt csak Oldie kedvéért tettem bele)

Még jó, hogy itt kellet maradnom, ha jövő héten is ezt csinálják, akkor itt fogok karácsonyozni, mert anyuék nem tudnak lejönni értem, mert a benzin nem ingyen van, még mindig.

Nem folytatom, mert Ody kitilt a fórumról, ha boncolgatni kezdem a politikus témát.

Hozzászólás ideje:

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mit szólnának a sztrájkolók, ha mondjuk a bolt ajtajában azzal fogadnák őket, hogy nem vagyunk nyitva, mert a dolgozók a vasutas sztrájk miatt nem tudtak bejönni dolgozni... :D

(Vagy: - Vasutas sztrájkoló vagy? Akkor nem kapsz semmit! Etess a családoddal sztrájkfelhívást!) :D

Tudom, hogy felháborító számukra, hogy csökken az életszínvonaluk. De ők csak a 13. havi bérüket, meg némi plusz pénzt vesztettek/vesztenek el. Tizensokezer társammal a versenyszférában a munkahelyünket vesztettük el, azaz az első 12 havi bérünk is ugrott, nem csak a 13. havi, ami mifelénk amúgy sem divat. Azt hiszem, ők még jól járnak így is. Főleg mivel sokuk olyan fizetést kap, ami számunkra csak vágyálom... Bruttó 100 ezer... Eddig 2 alkalommal kaptam annyit... Mindkétszer végig túlóráztam érte a hónapot... Ja, és nálunk a szakszervezet szót csak halkan mertük/merjük emlegetni, mivel a versenyszférában könnyen az utcán találhatja az ember magát miatta...

Szóval tisztelt közszférában dolgozók, lassan illene legalább ennyivel beszállni a válság kezelésébe! Nem még az ország lakossága szív amiatt, hogy kicsit spórolni akarnak a plusz juttatásaikon...

Hozzászólás ideje:

Ody: vasúzti balesetek mindíg is voltak és lesznek.Csak nem szándékosan csinálták.

Az az összeg, meg attól függ mihez képest sok.Az a baj, hogy az emberek megszokták, hogy olyan 100-at keresnek, és soknak tartják már a 200-at is.Persze az igazgató tuti a havi másfél milkát hazaviszi, ahhoz képest meg nulla.

Én azt vallom, hogy amíg Magyarországon ilyen irdatlan kevés a bér ,addig ne várjanak semmit. Egy rendőrnek 80000 a fizetése,hát még jó hogy korrupt. Még jó hogy az emberek nem vesznek filmet játékot, hanem letöltik.El kéne zen gondolkodni,. hogy az egyiknek másfél milla a másiknak meg 80000 ft.

Azt szoktam bírni amikor milliomos kölykök az X5-össel elvárják, hogy az agyondolgoztatott éhbérért dolgozó Tescos vagy postás mosolyogjon rájuk.Na ne röhögtessenek már.

Adjanak nekik tissztességes bért, és akkor lesz tisztességes munka is.De amíg ennél kevesebb munkáért ugyanebben a munkakörben Nyugaton 5-6-szoros a fizetés addig ez is lesz.

Hozzászólás ideje:

"Azt szoktam bírni amikor milliomos kölykök az X5-össel elvárják, hogy az agyondolgoztatott éhbérért dolgozó Tescos vagy postás mosolyogjon rájuk." :D

:D Hehehehe, a jéghegy csúcsa, millásszülökminimálbérenbejelentvesajátcégnélmegyatámogatás, közbenmegkocsivaljárunkaretyórais.......kérem szépen. :D

Velem mindig kedvesek az eladók, bár megelőzöm őket, hangosan köszönök, közben mosolygok rájuk (legyen egy két jó pilanatuk), nem hisztizek ha szeretnék valamit, udvarisa hangnemben adom elő a problémámat Igyekszem használni a kérem és a köszönöm szavak kombinációját. Tudom barlangban nevelkedtem...................vagy rossz századba születtem.... :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Pénztárosokhoz annyit tennék hozzá, hogy nálunk egy hét pénztáras Kaisers van, tehát az a kategóriájú bolt ami állítólag elnyomja meg tönkreteszi a "barátságos, családias hangulatú" kisboltokat. Nos némelyik pénztáros már jobban tudja a vizsgarendemet mint én magam :D

Hozzászólás ideje:

Orki, remélem, haza tudsz majd jutni karácsonyra :D

Idén anyám úgy járt, hogy vevőtöl kapott a névnapjára egy tábla jófajta csokit, mert mindig rendes velük, meg ha van idő, eldumál velük :D

Hozzászólás ideje:

Hát igen, a közeli boltosok, ahova napi rendszerességgel járunk, rólunk is sokat tudnak. Persze itt könnyebb az ilyen, mivel alig néhány száz lakos jut egy boltra. Az emberek kevésbé rohannak mint a nagyvárosokban, így jut idő egy kis trécselésre vásárlás közben. Sokszor a húgom a boltosokkal beszéli meg, hogy mit kellene főzni... :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.