Darth Sky Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 A Star Wars: Lando egy Charles Soule által írt és Alex Maleev által rajzolt, 5 részes minisorozat, a Marvel kiadó gondozásában. Az első szám 2015. július 8-án jelent meg Amerikában, a címszereplő Lando Calrissiant és társát, Lobotot állítva a középpontba. A történet - nem újdonságként ható módon - az Egy új remény és A Birodalom visszavág közt játszódik, arra fókuszálva, miként vált Landóból Cloud City igazgatója. A magyar verzió elkészítésében ezúttal is (a Leia hercegnő sorozat utolsó 2 számához hasonlóan) Merr-Sonn segített fordítói munkájával, amit ezúton is köszönök neki. 1. rész Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Köszi Srácok ismét! Adja az Erő, hogy ezt vagy valami hasonlót még sokszor leírhassam ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Eléggé le vagyok maradva a képregényekkel. Ez olvasható külön, nem kell hozzá ismerni a többit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Teljesen független sztori, nyugodtan olvasd a többi nélkül is akár. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Köszi az infót és a fordítást is (természetesen Sky-nak is). Már el is olvastam. A rajzolását először furcsának találtam, de végső soron tetszett, jól megteremtette az alvilági atmoszférát. A történet egyelőre egy kellemes akciókalandnak tűnik, színesebbnél színesebb karakterekkel és bűnözőkkel (Toren és azok a röpködő izék meglehetősen groteszk társaság voltak). Szakadár lelkemet simogatta, hogy első ízben mutatták be a Castellt, amely a gossamok (Shu Mai) bolygója volt, s utána birodalmi megszállás alá került. Ez a planéta korábban az EU-ban sem szerepelt. Palpatine és Mas Amedda felbukkanása meglepett, úgy látszik, Lando a legfelsőbb körök levesébe köpött bele óvatlanul. Lobot szószátyár stílusát furcsának találtam. Nekem az EP5 alapján az jött le, hogy egy néma androidról van szó... egyelőre szokni kell. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Köszi a fordítást! Ez a minisorozat már jobban indított, bár a színezés egy-két helyen nem tetszik. Lando jól belenyúlt a dolgokba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted August 20, 2015 Author Share Posted August 20, 2015 Merr-Sonnal való közös munkám újabb darabjaként, elkészült a 2. szám magyar verziója is: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Köszi. Az első rész tetszett, kíváncsi leszek a folytatásra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Na ez talán jobb lett, mint az első. Főleg a szám második fele tetszett. Az eleje egy kicsit unalmas volt. Négy és fél. Köszi a fordítást. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Köszi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Szerintem is jobb lett, mint az első. Mi több, ennél a példánynál valahogy úgy éreztem, még jobb élmény a fordítás. Jó kis sztori kerekedhet ki ebből még. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoliZoltán Posted August 23, 2015 Share Posted August 23, 2015 Köszi! Ezzel le vagyok maradva még az elsőt is csak most szedtem le. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted September 4, 2015 Author Share Posted September 4, 2015 Merr-Sonn segítségével elkészült a 3. rész magyar változata: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 Köszi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Köszi szépen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoliZoltán Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Kosziii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Köszi a fordítást! Na ez egyre izgalmasabb. Feltűnt Maul hajója, a harc a gárdistákkal nagyon jó, és a végén a Sith kamra koronázta meg a dolgot. Mi lehet ez a dolog? A fénykardok a háttérben kié voltak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoliZoltán Posted September 5, 2015 Share Posted September 5, 2015 Ez is 5 részes mini lesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Én úgy tudom, igen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Igen, annyi lesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dei Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Egy kis érdekességet találtam a harmadik számmal kapcsolatban. A sith kamrában lévő sisak talapzata úgy néz ki, mint a Sith Birodalom jelképe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Jó megfigyelés, nekem nem tűnt fel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted September 29, 2015 Author Share Posted September 29, 2015 Sikerült végeznünk a sorozat utolsó előtti részének magyarításával is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 (edited ) Köszi Lehet csak én siklottam el felette, de tudjuk egyébként ezek a történetek időrendben hova rakhatók? Az az ugnaught egy nő??!! Jesus!! Az a két macskaszerzet kapcsolata se tiszta, most akkor mik is ők? Nem testvérek? Edited September 29, 2015 by Darth Cupsy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted September 29, 2015 Author Share Posted September 29, 2015 Ez is az Ep4 és Ep5 között játszódik, elméletileg ez utóbbihoz közelebb. Aleksin és Pavol egy szerelmespár, akik együtt dolgoznak. Lando nem ismerte a valódi kapcsolatukat (az 1. részben mondta is, hogy nem tudja, mik), ezért hívta őket "testvéreknek" és "klónoknak". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Cupsy, szerintem, a párbeszéd kontextusát tekintve, Lando csak csípkelődésből hívta hölgynek Korint, nincs rá bizonyíték, hogy tényleg nő lenne. Azért valószínűleg feltűnt volna. Aleksin és Pavol meg jó kérdés, hogy mégis mik, mert teljesen újak a SW univerzumában. Mivel gyerekvételről beszéltek, szerintem egy klón pár akik éppenséggel szeretik is egymást, és valahogyan családot akarnak alapítani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Ez is az Ep4 és Ep5 között játszódik, elméletileg ez utóbbihoz közelebb. Aleksin és Pavol egy szerelmespár, akik együtt dolgoznak. Lando nem ismerte a valódi kapcsolatukat (az 1. részben mondta is, hogy nem tudja, mik), ezért hívta őket "testvéreknek" és "klónoknak". Köszi a felvilágosítást és melyik a nő vagy nem a klasszikus felállásban nyomják? Mert egyiken sem vettem észre megkülönböztető jelzést ha értitek :D Cupsy, szerintem, a párbeszéd kontextusát tekintve, Lando csak csípkelődésből hívta hölgynek Korint, nincs rá bizonyíték, hogy tényleg nő lenne. Azért valószínűleg feltűnt volna. Aleksin és Pavol meg jó kérdés, hogy mégis mik, mert teljesen újak a SW univerzumában. Mivel gyerekvételről beszéltek, szerintem egy klón pár akik éppenséggel szeretik is egymást, és valahogyan családot akarnak alapítani. Nem, megnéztem, Wookiepedián is nőnek írják. Ha Aleksin és Pavol esetében ez a helyzet akkor ennél elborultabb dolgot régen láttam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Nagyon jó lett a negydik szám. Úgy tűnik kitaláltak egy új Sith Nagyurat a régi időkbe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoliZoltán Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Köszönöm szépen ezt is! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 És tényleg nőnek írják, besz*rás. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts