Shettard Hart Hozzászólás ideje: 2007. Február 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 27. Főleg, hogy aki sorban nézi, azt gondolhatja, most végre megnézheti jobban az Alderaant. Aztán egy francot. Ehelyett csak a törmelék és a Halálcsillag várja őket. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Március 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 3. színáészioleg akkor is max pontos. Hát úgy tényleg topon van az öreg. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. A New Hope Chapter 24: Jabba the Hutt Time: 0:50:32-0:51:59 Tartalom Jabba, a hutt a Millennium Falcon rámpája előtt áll és Solot hívogatja. Pechére, Han a háta mögött jelenik meg, kezét lazán a pisztolya mellett tartva. Szól Jabbának, hogy rossz felé néz, s a hutt, kompániájával együtt felé fordul. A korelliai megjegyzi, hogy már várta. Chewbacca nyílpuskát szorongatva jelenik meg barátja mögött, miközben Jabba derül egyet Han kijelentésén. Solo is elmosolyodik, látván, hogy munkaadója nem számított rá. Jabba megrázza tokákkal teli fejét, majd oldalán Boba Fett-tel, közelebb húzódik a kapitányhoz. Közben kifejti, mekkorát csalódott benne, amiért nem fizetet időben, ráadásul még Greedot is kinyírta. Han ekkor ráförmed főnökére, szerinte Jabbának személyesen kéne megjelennie az üzletelésekkor, nem egy törpét küldenie. Jabba elindul a dokk mentén, Solo mellette halad, Chewie valamivel mögöttük, miközben a hutt azt fejtegeti, hogy senkivel sem tehet kivételt, mert akkor a többi pilótája is elkezdi kiszórni az árut, mikor meglátnak egy birodalmi csillaghajót. Az pedig neki nem üzlet. Erre Solo rávágja, hogy néha még őt is elkapják és átkutatják, tehát nem volt választása. Ellenben most akadt egy könnyű fuvarja, s egy kis időért cserében visszafizet mindent, és meg is toldja valamivel. Miközben ezt elmondja, megkerüli Jabbát és keresztülgyalogol a farkán. A hutt azonban nem törődik vele többet egy fájdalmas vonyításon túl. Már az üzleten jár az esze. Mivel Hant a legjobb csempészének tartja, ezért plusz húsz százalékért szívesen belemegy az üzletbe. Han azonban lealkudja tizenötre, mondván, hogy ne legyen kapzsi. Jabba beleegyezik, aztán hozzáteszi, hogy ha Solo még egyszer átveri, akkor vérdíjat tűz ki a fejére, hogy nem jut el egy civilizált rendszerig. Han elindul a hajója bejárata felé, majd visszafordul, és odaveti a huttnak: ?Jabba, te mindig is emberséges voltál.? Azzal Jabba int az embereinek, hogy mehetnek, s kivonul a dokkból. Fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ Már az SE óta szeretem ezt a jelenetet,. Révén Jabba a legjobb idegen az SW-ben, de igazán jóvá a DVD tette, mikor lecserélték azt a förtelmes, üvegszemű, babaképű tini Jabbát. Ez sem tökéletes, de az én igényeimnek már megfelel. Jabba, a hutt-nak hála az egész jelenetet egy kellemes keresztapás feeling lengi körbe. Főleg akkor, mikor egymás mellett halad Solo és Jabba szépen lassan, és dumcsiznak arról, megöljék-e a kapitányt, vagy az hajlandó fizetni. Aki sorban nézi a filmeket az ep1-hez képest egy elég érdekes Jabbával találhatja szembe magát. Az ep1-ben, bár fegyveresek vették körbe, és nem tűnt egy szende jószágnak, de feltűnően éljenezték (bár tuti, hogy a közönség egyes sorait fegyveresek foglalták el, akik csőre töltött puskákkal buzdították a tömeget a tapsra ). Itt meg bérgyilkost küld az egyszeri kapitányra, és lerí, hogy nem egy barátságos alak. És Solo elég pofátlan ahhoz, hogy vele is feleseljen. Tudhat valamit, ha Jabba lenyeli tőle a tartozást még egy darabig, meg azt a farok taposást is. Na és az ep2 óta itt találkozhatunk egy régi ismerőssel. Boba Fett, bár nem mutatkozik be, azt hiszem, mindenkinek leesik, hogy ő lehet az (ha most nem, majd az ep5-ben, ha ott sem, akkor az ep6-ban biztos ). Itt még nem zavar sok vizet a kicsi klón, de láthatjuk, hogy szépen felcseperedett és apja nyomdokaiba lépett. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Jajj Jabba! Az SE legnagyobb durranása volt ez a jelenet. Többek között ez késztetett engem, hogy elolvassam a film regényét. Addig eszembe sem jutott, hogy egy filmnek elolvassam a könyváltozatát, minek, ha meg lehet nézni... De ekkor döbbentem rá igazán, hogy itt nem erőltetett foltozások vannak a filmen, hanem valóban olyan jelenet került vissza, ami létezett 77-ben is. Imádni való az egész! Milyen kapóra jött, hogy Ford megkerülte a manust, így megcsinálhatták, ezt a csibészes Hanos farokra lépést. Óriási! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Igen ötletesen megoldották ezt a technikai problémát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Én azért durvállom hogy az az elhízott féreg milyen könnyedén "sétál" Han mellett... ja és kevés gengszert láttam aki eltűrné hogy egy csempész a farkára lépjen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Egy szimpla csempész, de Han más Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Shettard Hart Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Az SE-ellenesek száját egyik legjobban jártató jelenet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Én azért durvállom hogy az az elhízott féreg milyen könnyedén "sétál" Han mellett... ja és kevés gengszert láttam aki eltűrné hogy egy csempész a farkára lépjen. Hát azért könnyedén... Han sem valami tempós, sőt, mondhatni bandukol. Azon túl, valszeg, mivel Jabba csupán átlagos hutt felépítésű (Gardulla sem volt soványabb, se dagattabb), valszeg fiziológailag ehhez a testsúlyhoz idomult. Ja és, hány ilyen hosszú farkú gengszterrel hozott össze eddig a sors? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Engem a THX-es verzió után eléggé meglepett hogy Jabbának farka is volt mert az EPVI-ban tolják és abból nekem az jött le hogy akkor már farkatlan volt. Egy külön sztorit megérne hogy hogyan nyomorodott meg. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Shettard Hart Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Sztem ekkore hatalom mellett lusta volt csúszni-mászni, ezért tolatta magát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Sztem ekkore hatalom mellett lusta volt csúszni-mászni, ezért tolatta magát. Vagy annyira elhízott hogy nem bírta mozgatni a saját súlyát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Engem a THX-es verzió után eléggé meglepett hogy Jabbának farka is volt mert az EPVI-ban tolják és abból nekem az jött le hogy akkor már farkatlan volt.Egy külön sztorit megérne hogy hogyan nyomorodott meg. Pedig még mutatják is a farkát, amint Buja Féreg nézi, ahogy mozog (abban a jelenetben, mikor mindenki szunyókál és betorpan Luke) Szerintem is csak lusta volt. Elvégre őszintén, ki mit választana? Azt, hogy viszik, vagy hogy oda másszon. Én szívesen venném, ha mindenhova vinnének Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 4. Pedig még mutatják is a farkát, amint Buja Féreg nézi A kis perverz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Március 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 5. Akkor is szépen mozog a farka amikor Leia megfojtja Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Március 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 5. A DVD változatra készült felújjítással lett tökéletes ez a jelenet! Imádom Han belépőjét, majd beszélgetését Jabbával. A gengeszter nagyon jól tolja a szöveget, és a mimikája is elsőrangú. Ami furcsa lehet, hogy a színe kicsit sötétebb a többi filmben megszokotténál. Szerintem nagyon beleillik a filmbe. Ha kivennék, már hiányozna. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Március 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 11. A New Hope Chapter 25: The Millennium Falcon Time: 0:52:00-0:54:39 Tartalom Luke, Ben és a droidok befordulnak a sarkon és megpillantják a 94-es dokk előtt várakozó Chewbaccát. Az őket árnyékként követő Garindan beoson az egyik épület takarásába, előhalássza komlinkjét és idegen nyelven beleszuszog. Eközben a kis csapatot a vuki bekíséri a dokkba, ahol a viharvert YT-1300-as típusú Millennium Falcon várakozik. Mikor Luke meglátja, csak annyit mond döbbenetében, hogy ?De hisz ez ócskavas!? Solo, mint aki már megszokta, hogy hajójára hasonszőrű megjegyzéseket tesznek, azonnal védelmébe veszi a Falcont. Kifejti, hogy pontosan 0.5-el fognak fénysebességgel utazni, valamint bár nem látszik rajta, de tudja, amit egy hajónak tudnia kell. Ráadásul ő maga végzett rajta néhány speciális módosítást. Mihelyst végzett mondandójával, a rámpa felé int és beinvitálja utasait, mondván, ha beszállnak, máris indulhatnak. Eközben Chewie elfoglalja a helyét a szűk pilótafülkében. Az utasok felsorjáznak a Falconra, közben C-3PO és R2 is üdvözli a kapitányt, aki lesajnáló pillantással fordítja el tekintetét a droidokról. A dokkon kívül hét sivatagi rohamosztagos fordul be az utcára. Garindan azonnal eléjük siet és fura nyelvén elmondja nekik, hol találják a keresett személyeket. A klónok parancsnoka azonnal élesíteti a fegyvereket és bevezényli embereit a dokkba. Odabent még be sem fejezi a felszólítást a hajó megállítására, mikor már ki is adja a tűzparancsot. Vörös lézersugarak szelik a levegőt, mire Solo sem reszt előrántani pisztolyát és a tűz viszonzása közepette felrohan a hajójára élénken kiabálva Chewie-nek, hogy azonnal szálljanak fel. Ahogy Solo elviharzik a pilótafülke felé, az utasok leülnek és becsatolják magukat, miközben C-3PO arról panaszkodik, hány bitje is utálja az űrrepülést. A hajtómű felélénkül, a hajó rázkódni kezd és a Millennium Falcon felszökken a levegőbe, majd lézertűz parádéja mellett, a tehetetlen rohamosztagosok tekintetétől kísérve kilő az űr felé. Odakint sem lehet nyugtuk, Chewie két közeledő csillagrombolóra hívja fel Solo figyelmét. Han megjegyzi, hogy fontosak lehetnek az utasaik, aztán a vukival ráállítatja a rombolókra a védőpajzsot, míg ő felkészíti a Falcont a fénysebességre. A Tatooine sziluettje mögül újabb két csillagromboló bukkan elő. Han visszahuppan a pilótaülésbe és szól Chewie-nek, hogy vigyázzon, mert el akarják vágni az útjukat. Ekkor ront be a kabinba Luke és Ben. Az ifjú Skywalker máris nekiesik, hogy miért nem rázza le őket, ha egyszer olyan gyorsa a hajója, mint állítja. Han nem rest megfenyegetni, hogy ha nem fogja vissza magát, akkor kivágja az űrbe. Szerinte a hiperűrben biztonságban lesznek, addig meg elmanőverez. A csillagrombolók egyike azonban ekkor felzárkózik mögéjük és tüzet nyit. A közeli találatok robbanása megrázza a hajót, mire Solo vidáman megjegyzi: ?Kezdődik a műsor!? Ben ekkor alkalmasnak látja az időt megérdeklődni, mégis mikor ugorhatnak fénysebességre. Han a helyzethez képest nyugodtan feleli, hogy még néhány perc, és a navi-komputer kidobja a koordinátákat. Luke ezt hallva közbeszól, mert szerinte addigra utolérik őket. Mivel nem lehet csak úgy hiperűrben utazgatni, Han nekiesik a fiúnak, és kioktatja arról, mi is történne, ha pontos számítások nélkül nekicsapódnának egy csillagnak vagy egy szupernóvának. ?Akkor aztán jócakát!? ? Fejezi be végül. Vörös fény gyúl a műszerfalon, s Luke azonnal rákérdez, miért is villog az. Han a kezére csap, majd közli, hogy levált a védőpajzs, tehát menjenek, kössék be magukat, mert fénysebességre ugranak. Amint az utasai kilépnek a fülkéből, máris rámarkol a sebességszabályzó karra és lassan maga felé húzza. A kabin ablakán túl a csillagok fénycsíkká nyúlnak, aztán a Millennium Falcon egyetlen ugrással eltűnik üldözői elől a hipertérben. Fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ No kérem, a film eleje óta az első mozgalmas jelenet. És mily meglepő, már megint van valami, ami új értelmet nyert az ep1-2-3-mal, illetve valami, ami annak lesz újdonság, aki először sorban nézi a filmeket. Most, hogy van már első három rész, pontosan tudjuk, mit ért Luke azon, hogy ?De hisz ez egy ócskavas!? Ugyanis eleddig az ep4-5-6-ban szinte minden hajó annak tűnt, ütött, kopott, koszos, toldozott-foltozott. Ennek tekintetében dunsztom sem volt arról, Luke-nak miért különb ez a hajó, mint az összes többi. Aztán jöttek az ep1-2-3 nubienjei, N-1-ei, Qui-Gonék hajója (Radiant VII), de még azt is láthattuk, hogy a Tantive IV is ennyivel szebb volt az ep3 idején, pedig akkor már kezdtek lerobbanni a hajók. Igen, a nabooi hajók után pl kifejezetten ócskavasnak tűnik a Falcon. Ráadásul, az eddig megismert ilyen méretű hajókban tágasak voltak a pilótafülkék, némelyikben öten-hatan is elfértek. Itt meg négyen is alig. Aztán, ha valaki sorban látja először a filmeket, most végre a hajón belülről láthatja, milyen is a fénysebességre ugrás. Mennyire hosszú folyamat előzi meg, és milyen is ezt a pilótafülkéből végignézni. Hát, ennyire egyszerű, és ennek ellenére ilyen lehengerlően feelinges jelenést ritkán lát az ember, és hányszor másolták már, próbálták übereleni, sikertelenül. Tetszik a jelenetben még Luke és Han csipkelődése. Ahogy cseszegetik egymást, közben Luke meg érdeklődve mutogat mindenre, ami a műszerfalon történik. Közben meg Ben néha közbekérdez legalább olyan higgadtan, mint amilyen az ep1-ben volt a nabooi blokád áttörésekkor (jé? párhuzam, most is egy blokádot törtek át ), Chewbacca meg azt hiszem meg sem szólal, csak teszi a dolgát, a kapitányra hagyja a jópofizást. És még valami, ahogy a Falcon a levegőbe szökken, hát azt hiszem, az ep4 legjobb újítása volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Március 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 11. Egek, Han milyen büszke az ócskavas hajójára, arra meg pláne, hogy ő maga bütykölte. És van is mire (ehh, még Jango sem érhet a nyomába önbizalom terén ) Mindig szerettem ezt És tulajdonképpen ez élete utolsó csempész útja. Letér a szabad kereskedők nyugodalmas és szabad életmódjáról, és innentől egyfolytában csillagrombolókat kell majd kimanővereznie. Szerintem egyetlen teherhajó sem manőverezgetett annyit birodalmi madárkákkal szemben, mint a Falcon. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Március 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 11. (szerkesztve) Na meg amit ez a Luke gyerek levág. Rögtön azzal jön hogy a Falcon egy roncs pedig az ő siklója semmi se volt ahhoz képest. Aztán meg be is van sózva és a "szaladjunk, szaladjunk hadd lobogjon a hajunk" elvet követve máris türelmetlenkedik és nagyeszejobbantudjaokosnak hiszi magát. Szerencse hogy nem rajta múlt az egész menekülősdi mert akkor nem egyedül került volna az (z)űrbe. OFF ennek ellenére ilyen lehengerlően feelinges jelenést ritkán lát az ember, és hányszor másolták már, próbálták übereleni, sikertelenül. Másolni és überelni nem sikerült de gyorsítani és látványban megváltoztatni igen. Elképzelhetetlen sebességre és skótkockás plédre. ON Szerkesztve: 2007. Március 11. - Rog Ertay Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Március 11. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 11. OFFMásolni és überelni nem sikerült de gyorsítani és látványban megváltoztatni igen. Elképzelhetetlen sebességre és skótkockás plédre. ON Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Március 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 12. (szerkesztve) Luke érdeklődése remek párhuzamba állítható az EpI-gyel, ahol Anakin kérdezősködik a hajó műszereinek, kütyüjeinek feladatáról. Én is szeretem ezt a szóváltást, Han nagyon laza, igazi "alázógép". Donát Szerkesztve: 2007. Március 12. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Március 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 12. (szerkesztve) Han tovább fényezi a tragacs hajóját, tisztára hülyének nézi utasait. Pedig még Luke, aki soha életében nem hagyta el a bolygót, még ő is kiakad milyen ótvar hajó. Han süketelését már nagyon unja Obi, és van egy jó pillantása, amin mindig jót derülök. Teljesen "jaj már sok a duma" feje van. A Falcon szerintem több száz éves lehet, azért is olyan ózsdi. Már a Köztársaság korában is csak teherhajónak használták ezt a típust (megint egy remek adalék az új filmekből). Valószínűleg a legöregebb jármű az SW SAGA-ban. Ahogy Dzséjt is írta, a Falcon felszállása, és a rohamosztik tüzelése az egyik legjobban sikerült jelent az egész felújított EPIV-ben. Nagy adag dinamizmust sikerült belevinni a jelenetbe. Az űrben ismét láthatjuk Luke mennyire tudatlan még, ennek ellenére mindenbe beleszól. A hypertér ugrás pedig önmagáért beszél. Hatalmas feeling. Amúgy itt van egy nagy vizuális hiba! Nincs rajta a Falconon a "műholdas antenna". Szerkesztve: 2007. Március 13. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Március 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 12. Letér a szabad kereskedők nyugodalmas és szabad életmódjáról, és innentől egyfolytában csillagrombolókat kell majd kimanővereznie. Szerintem egyetlen teherhajó sem manőverezgetett annyit birodalmi madárkákkal szemben, mint a Falcon. Hááát, hogy Hannak az eddigi életmódja szabad és nyugodalmas volt az szerintem enyhe túlzás. Egy biztos, ha bevállalta volna, a birodalmi finánc ellen a azokat az akciókat amiket bevállalt a filmekben, nem lógna Jabbának. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Március 12. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 12. Teljesen "jaj már sok a duma" feje van. Igen, ezen én is szoktam mosolyogni Viszont szerintem nincsen több száz éves a Falcon, bár az tény, hogy a típusát már az ep2-ben látni, szóval valszeg öregebb típust nem találhatunk. De én úgy képzelem, hogy az ep2 idején lehetett új a hajó, hiszen az ep1-ben pl még egy sem látható, az ep2-ben meg mindjárt három, tehát kb az ep1 és 2 között kellett ilyen mértékben elszaporodniuk. Ráadásul, ha több száz éves lenne, nem hinném, hogy a Szenátus szállítatna vele, márpedig elméletben maga a Falcon landolt az Annex dóm kikötőjében. Már a Köztársaság korában is csak teherhajónak használták ezt a típust Miért, szerinted volt ennek a típusnak valaha más feladata is? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Március 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 13. Én úgy képzelem, hogy nem véletlen lett a neve ezer éves sólyom. Biztos egy őskövület, amit a műszerei is elárulnak. 200 éves biztos van. Amikor gyártották őket, lehet, hogy nme elsődlegesen teherfuvarozásra tervezték, hanem 'szebb' célokra. De miután idejét múlt típus lett, teljes mérétkben teherhajó státuszt kapott. Nem túl jó a példa, de a Malév IL-18-asai is személyszállítók voltak, de miután kiöregedtek, megtartották őket teherszállítónak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Március 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 13. Hááát, hogy Hannak az eddigi életmódja szabad és nyugodalmas volt az szerintem enyhe túlzás. Sorry, ezt egy kicsit ironikusan értettem, csak nem tettem ídézőjelbe Meg eszembe jutott Karrde Hannak feltett kérdése, melyben arról érdeklődik, miért fordított hátat a szabad, független (fene, a pontos jelzők nem jutnak eszembe, de talán benne volt a nyugalmas is, majd otthon megnézem) csempész létnek Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Március 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 13. Miért, szerinted volt ennek a típusnak valaha más feladata is? Á, igen, a Falcon eleve teherhajó Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2007. Március 19. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 19. A New Hope Chapter 26: Alderaan?s Fate Time: 0:54:40-0:56:47 Tartalom A Halálcsillag megérkezik az Alderaan-rendszerbe és megközelíti a főbolygót, az Alderaant. A hídon Tarkin nagymoff a hatalmas kilátóernyőn át szemléli a planetoidot, mikor az egyik tiszt jelentést tesz neki, de a kormányzó egyetlen kézlegyintéssel elküldi. Vader nagyúr és két birodalmi biztonsági tiszt bekísérik Leia hercegnőt a hídra. Tarkinhoz Motti lép oda, aki jelenti, hogy elérték az Alderaan-rendszert. Ekkor Leia lép elé, s mindenféle üdvözlés nélkül néven nevezi a kormányzót, majd kifejti, hogy a bűze alapján gondolhatta volna, ki is tartja pórázon Vadert. Tarkin elmosolyodik, szerintem mint mindig, a hercegnő most is elbűvölő. Megérinti a nő arcát, miközben azon sajnálkozik, mennyire nehezére esett aláírnia a halálos ítéletét. Leia lerázza magáról a kormányzó kezét, aztán hozzávágja, hogy meglepi, amiért az képes volt valamiért felelősséget vállalni. Tarkin félrelép és kitárt karokkal közli Leia-val, hogy szerette volna, ha a kivégzése előtt szemtanúja lehet a harcállomás avatási ceremóniájának, mely után egyetlen csillagrendszer sem fog ellenszegülni az Uralkodónak. Leia erre ennyit felel: ?Mindnél erősebben szorítja össze az öklét Tarkin, annál többen csúsznak ki az ujjai közül.? A kormányzó szerint ez nem így lesz, miután látják, mire képes a támaszpont. Aztán hozzáteszi, hogy bizonyos értelemben Leia volt az, aki kijelölte az elsőként elpusztítandó bolygót. Mivel vonakodott elárulni a Lázadók bázisának helyét, így Tarkin úgy döntött, hogy a harci állomás pusztító erejét a hercegnő otthonán, az Alderaanon próbálják ki. Szava végeztével a megfigyelő ablakon túl terpeszkedő kék gyöngyszemre tekint. Leia mellé ugrik, tiltakozik, azzal érvel, hogy az Alderaan békés bolygó, nincs felfegyverezve. Tarkin a szavába vág, kérdezvén, tud-e jobb célpontot, esetleg egy katonait. Dühödt tekintettel megindul Leia felé, aki hátrál, de Vaderbe ütközik, aki mint egy fal, úgy állja el az útját. Nevezze nevén a rendszert, kéri a kormányzó élesen, mert elege van a huzavonából, és tudni akarja, hol van a Lázadók támaszpontja. Leia vívódik, hol az ádázan elszánt Tarkinra pillant, hol az otthonára, mely mit sem törődve a rá leselkedő veszélyre kering az űrben. Végül megadja magát, és kiejti száján a nevet: ?Dantooine.? Majd lehajtott fejjel, legyőzött testtartással megismétli a nevet. Tarkin fölényesen Vaderre pillant, örömtelien újságolja, hogy Leia mégis csak ért az okos szóból. Aztán tovább perdül, Mottinak címzi következő szavait: ?Folytassák a műveletet. Ha felkészültek, tűz.? Leia döbbenten ugrik előre és kérdezi: ?Hogyan?? Tarkin lepillant rá, majd hetykén közli Leiaval, hogy túl hiszékeny. Elmondása szerint a Dantooine túl messze van egy látványos erődemonstrációhoz, de azért Leianak nincs oka az aggodalomra, a Lázadó barátait is hamarosan elintézik. Leia kétségbeesetten nyögi, hogy ne, miközben előre indul, szembeszállni Tarkin akaratával, vagy puszta kézzel megállítani a harcállomásban életre kelő pusztító erőt, nem tudni, mert Vader megragadja a vállát és vissza húzza. Egy másik szobában, az energiakamrában a tüzérek gombokat lenyomva és kapcsolókat átpöccintve, karokat meghúzva bekapcsolják a gyújtószerkezetet, minek hatására a nyolc ágyúcső egyikében felvillan a gigászi zöld lézersugár, elsüvít az ellenőrző konzolnál álló, szemüket eltakaró katonák mellett, kicsap a járatból, majd egy közös gyújtópontban egyesül társaival és tovább siklik a célpontja felé. Mikor célba ér, az Alderaan felvillan, majd elenyészik a hatalmas robbanásban, melyből egy lánggyűrű terjed szét minden irányba. Fejezet vége ------------------------------------------------------------------------------------------------ No kérem, nem is akármilyen jelenethez érkeztünk el. Az ep2-ben a hologramként látható csodafegyver, az ep3 végén gömbkalitkára emlékeztető golyó, az ep4-ben már teljes pompájában látható űrállomás funkciójára fény derült. Bár már a Halálcsillag is sokat sejtető név, ám talán ennek ellenére is kevesen gondolták, hogy ez a masina egy gigantikus fegyver, melyet bolygók elpusztítására használnak. Pedig igen. Szó mi szó, Poggle-nek igaza volt, ha a Jedik csak megneszelik, hogy mit akarnak építeni, hajtóvadászatot indítanak ellenük. Ráadásul a Halálcsillag első áldozata nem is akármelyik bolygó, hanem mindjárt az Alderaan. A bolygó, ami az ep2-3-mal sokkal több lett, mint egy világ a sok közül, amit még csak nem is láthattunk rendesen. Az ep3-mal van arca, tudjuk, milyen világ volt. Bail Organa és felesége, Breha megismerésével ? bár ez utóbbit csak láttuk, de azért ahogy magához veszi a kis Leiat, az is elárul valamit róla ? pedig lelke lett. Így a robbanásban már nem csak egy kék golyó veszik oda. Ráadásul elvesztettük az ep2-3 újabb fontosabb szereplőjét, Bailt. Bár a halála nem látható, mégis, az ember óhatatlanul is visszagondol a körszakállú szenátorra, aki hajdan az egyetlenként szomorkodott a Nagy Hadsereg felett, vagy aki kimentette Yodát. És maga az állomás, fantasztikus. Szerintem az egyik legimpozánsabb pillanat, ahogy ez a technológiai szörnyszülött elsül. Ahogy előcsapnak a lézersugarak, majd egyesül és kilő. A robbanást pedig igazán az SE-vel tudták megkoronázni, ahogy megkapta a tűzgyűrűt.Szót érdemel még Leia és Tarkin frappáns ellenséges megnyílvánulásai, és a két színész, de különösen Peter Cushing viszi a pálmát. Tarkin mozdulatait szinte ikonikussá teszi. A mozdulatai (amit Wayne Pygram nagyon szépen vissza tudott adni az ep3 végén, ezzel közeli nélkül is a tudtunkra adva, hogy az ott Tarkin), a hanghordozása, a tekintete, minden eszméletlen, az egész lénye. Nagyszerű jelenet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Március 19. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 19. Leiának abban tökéletesen igaza van, hogy minél jobban szorítják a galaxis népeit, azok annál jobban szabadulni akarnak majd. Van egy határ, ami után betelik a pohár, és egy ilyen határ szerintem a Halálcsillag is, legyen bármily impozáns (mert az). A félelem, melyet generálna, átcsapna a börtönből való szabadulás vágyába. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Március 19. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Március 19. Ebben a jelentben másodszor kaphatunk képet a Birodalom kegyetlenségéről (először az elevenen elégetett Lars házaspár esetében). Tarkin egy igazi féreg módjára csapja be Leiát, persze a csaj nem hülye, és nem az igazi támaszpont helyét adja meg. Amúgy palpinak már nagyon benne lehetett a bögyébe Bail és az ő kis szervezkedése, mert szinte biztosra veszem, hogy ő engedélyezte a bolygó szétlövését. Nem hiszem, hogy Tarkin mert volna egymaga dönteni ilyen fontos kérdésben. Vader és Leia kettőse is érdekes. Főleg amikor visszahúzza a lányt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.