Jump to content

3x16 - Secret Cargo


Ody Mandrell

Recommended Posts

16. rész - Secret Cargo / Titkos rakomány

 

epguider316.jpg

 

Írta: Matt Michnovetz

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Archeon nebula, Atollon, Lothal, Dantooine

 

Szereplők:

Mon Mothma - Genevieve O'Reilly

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orrelios - Steve Blum

Erskin Semaj - Josh Brener

Jon Vander - Yuri Lowenthal

Thrawn főadmirális - Lars Mikkelsen

Arihnda Pryce kormányzó - Mary Elizabeth McGlynn

Kassius Konstantine admirális - Dee Bradley Baker

Alton Kastle - Steve Blum

Vult Skerris - Mario Vernazza

Bail Organa - Phil LaMarr

Jan Dodonna tábornok - Michael Bell

Jun Sato parancsnok - Keone Young

Rex - Dee Bradley Baker

Ryder Azadi - Clancy Brown

Jho - Dee Bradley Baker

Marida Sumar - ???

AP-5 - Stephen Stanton

C1-10P

 

Történet

Hera, Ezra, Zeb és Chopper azt a feladatot kapják, hogy töltsenek föl egy fontos, ám előttük is titokban tartott rakományt szállító lázadó űrhajót. A találkozót azonban megzavarja a Birodalom, így a a Ghost kénytelen a fedélzetére venni eme fontos rakományt, amiről kiderül, hogy maga Mon Mothma szenátor.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Genevieve O’Reilly visszatért Mon Mothma szerepébe. A karakter már a 2005-ben bemutatott Revenge of the Sith-ben is benne lett volna, de később a politika szál kivágása miatt ez meghiúsult - csupán egy jelenetben látható a háttérben.

- Mon Mothma említi a ”Ghormani” mészárlást, amely már az 1990-ben megjelent Rebel Alliance Sourcebook című könyvben is szerepelt, mint a birodalmi brutalitás egyik jelképe, és a lázadás fellángolásának egyik oka.

- Erskin Semaj egy régi Star Wars rajongó, Josh Brener hangján szólal meg. A színész többek között a Big Bang Theory és a Silicon Valley című sorozatokban is szerepelt.

- A Semaj sisakján látható szimbólum Mon Mothma medálja alapján készült.

- Az Aranyvezér szerepében feltűnik John „Dutch” Vander is, akit a New Hope-ban Angus MacInnes játszott, és az archív felvételeknek hála a Rogue One-ban is szerephez jutott. A Rebelsben Yuri Lowenthal szinkronizálja.

- Az űrszemét, amely között a Ghost megbújik, egy, a klónháborúból visszamaradt szeparatista hajóroncs.

- A szkriptben az Arany Hármas nevesítve lett, Tyson névre hallgat.

- A sorozatban most debütált a Nebulon-B osztályú fregatt és a mon calamari cirkáló, valamint most láthattuk először harc közben a TIE Defendert.

- Korábban már láthattunk Y-szárnyúakat az évad során, azok továbbfejlesztett változata tűntek most fel. Ezek a gépek kinézetben már sokkal közelebb állnak a Rogue One-ban és a New Hope-ban látott társaikhoz.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Dutch Vander teljes karakterillusztrációja

 

2.jpg

Mon Mothma teljes karakterillusztrációja

 

3.jpg

A Home One koncepciórajza

 

4.jpg

A TIE Defender koncepciórajza

 

5.jpg

Az Archeon nebula

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nagyon jó rész volt. Nekem sokkal jobban tetszett, mint az előző, pedig az is nagyon tetszett.

Ha hivatalosan még nem is, de papíron összeállt a Lázadók Szövetsége. Az alapítóbeszéd megvolt, már csak az egyezmény aláírása van hátra. :)

Ez a rész leginkább abban volt a legerősebb, amiben a Rebelsnek TCW-nek vagy a spin-offoknak a legerősebbnek kell lennie. Hozzátesz a már ismert eseményekhez. Az olyan jelentéktelen dolgoktól, mint például az, hogy ezek az Y-szárnyúak már az RO/ep4-ben látott típusok voltak, nem pedig azok, amik még a klón háborúkban vívták a csatákat, sem pedig azok, amiket az évad elején láttunk - ezek azokból lettek kialakítva. De említhetnénk az Arany 1-est is, azaz Jon Vadert. Az ep4 jelentéktelen pilótájából eljutottunk először a scarifi csata veteránjáig, most meg láthattuk, hogy régebb óta szolgálja a lázadást, mint gondoltuk. De a múltkor általam hiányolt Vult Skerris is visszatért, immár a TIE Defender pilótafülkéjében. És persze itt van Mon Mothma is, akinek minden egyes szereplése egyre fájdalmasabbá teszi, hogy az ep3-ból olyan rútul kivágták. Sebaj, az ilyen epizódok csak hozzátesznek a karakterhez, és aki elkötelezett rajongó, úgyis tudja, mi a helyzet vele az ep3 idején. Tetszett a beszéde, jó volt látni a sok sejtet (hogy befigyelt Dodonna is), és az összeálló flottát is. De miért van olyan érzésem, hogy ezek csak azért gyűltek össze, hogy aztán szétverjék őket?

Sokat sejtet, hogy Thrawn a meetingre már nem hívta meg Kallust. Már nem enged meg neki olyan információt, amiről nem tudhat. A főadmirális máris elkezdte kijátszani a lapjait, bár itt még nem nyert semmit, a lázadók kicsúsztak a kezei közül. Egy pillanatra azt hittem, hogy Kontantine-nek és Pryce-nak harangoztak, de a rombolójuk csak nem pukkadt ki.

Amúgy plusz hangulati elemet adott, hogy az Arcehon-nebula nagyban emlékeztetett a Kaliida-nebulára a TCW-ből, így az Y-szárnyúakkal teljes volt a nosztalgia. :)

No, a lényeg, hogy egy remek epizód volt, amiben tanúi lehettünk egy történelmi események: összeállt a Lázadók Szövetsége.

Link to comment
Share on other sites

Remek epizód volt, ami jól mutatja, milyen vészesen közeleg a Rogue One-EPIV ideje. A story group munkáját dicséri, hogy a rész elején elhangzó Mothma beszédről már hallhattunk korábban a regényekben is, egész pontosan, ha nem csal emlékezetem, a Lost Stars-ban. Ott kimondták, hogy Mothma egy beszédben nyíltan hazug hóhérnak nevezte Palpatine-t, ami itt meg is történt. Kontinuitási bravúr. A nebula gyönyörű helyszín volt, egyszerre emlékeztetett a Kaliidára és a lasat anyabolygót védő csillagcsoportra is. A zárókép a klasszikus dallammal a végén meg egyenesen hátborzongatóan szép keretet nyújtott az epizód üzenetének, hogy innentől bizony egy szervezettel kell szembenéznie a Birodalomnak, nem valami csőcselékkel. A Dantooine felszínének megmutatását sajnos kihagyták, de legalább láttunk belőle valamit, és nem kizárt, hogy lesz még alkalmunk látni. Gyanítom, hogy a negyedik évadban, miután az Atollonról kifüstölik őket, fog még itt járni a Ghost legénysége. Bónuszpont a résznek, hogy végre közelről láthattuk működésben egy csillagromboló fő ütegeit. :)

Edited by Merr-Sonn
Link to comment
Share on other sites

Fantasztikus és nagyon fontos epizód volt, gyönyörű látványvilággal! :o:clap: Nem gondoltam volna, hogy kapunk egy Mon Mothma centrikus részt, de ha már így alakult nagyon örülök neki, hogy ilyen szuper lett. Egyébként nagy adag Rogue One feeling volt a részben és ami a legjobb, hogy látjuk a Lázadás megalakulását!! Mármint a lázadó sejtek egybeolvadását. :clap: Remekül fel volt építve az egész kezdve Mothma felszólalásától a szenátusban ami megadta a jelet. Egyébként mi sem példázza jobban a rendszer diktatórikusságát, mint az a tény, hogy egy nyílt és őszinte véleménynyilvánítás után máris vadásznak egy szenátorra. Gondolom ekkora már Palpatine-nak nagyon tele lehetett a t*ke ezzel az egész bábszínházzal és ezért is kapacitálta Krennic-éket a Halálcsillag minél előbbi befejezésére. Azt azért meg kell hagyni, hogy Mothma nagyon bátor volt, hogy így ki mert állni a szenátus elé. De nem elégedett meg ennyivel: egy olyan nyílt adást küldött, amiben nyíltan lázadásra szólít fel! :o Nagyon jó volt a montázs, amiben szinte feltűnik mindenki aki a Rebelsben eddig meghatározó szerepet játszott és lázadó érzelmű. Gyönyörűen összeértek a szálak, és ebben a Főnix osztag kiemelt szerepet játszott! Ez szerintem nagyon fontos.

 

Az epizód egyes elemei egyúttal a TCW-re is emlékeztettek. Az elején a Rising Malevolence roncsmezője ugrott be Plo-Koon és a klónok bujkálásúval, majd a ködön való áthaladás a Balmorra futamot juttatta eszembe. Egyébként akció szempontjából se találtam semmi kivetnivalót. A ködben zajló harc nagyon látványos volt, főleg amikor a csillag légkörében haladtak. Nem beszélve a köd berobbantásától. Látványilag ennyire szép jelenetsort talán még nem is láttam a sorozatban.

 

A Birodalmi oldalon egy valamit nem értek. Miért engedte Thrawn, hogy Pryce várja a köd túloldalán a Ghostot? :hmm: Egy ilyen fontos személy elkapása, ráadásul megspékelve Heráékkal megérte volna, hogy ő menjen. Erre odaküldi Pryce-t akit persze meg is szívatnak.

 

Viszont a lényeg a lényeg, megalakult a szövetség, megvan a haderő, kezdődhet a buli. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

De említhetnénk az Arany 1-est is, azaz Jon Vadert.

Már azt hittem Vadernek gyereke született. :D Vander az Vader helyett. :P

 

És persze itt van Mon Mothma is, akinek minden egyes szereplése egyre fájdalmasabbá teszi, hogy az ep3-ból olyan rútul kivágták. Sebaj, az ilyen epizódok csak hozzátesznek a karakterhez, és aki elkötelezett rajongó, úgyis tudja, mi a helyzet vele az ep3 idején.

Én pedig egyre inkább nem így látom. Az EPIII és a Rebels között sok idő telik el ahhoz, hogy egy olyan elégedetlenség mint amilyet a ROTS-ban látunk eddig szunnyadjon. Szerintem jó ez így. Arról elég tudni annyit, hogy voltak akik már akkor is aggódtak.

 

A zárókép a klasszikus dallammal a végén meg egyenesen hátborzongatóan szép keretet nyújtott az epizód üzenetének, hogy innentől bizony egy szervezettel kell szembenéznie a Birodalomnak, nem valami csőcselékkel.

Az valóban hatásos jelenet volt ahogy a beszéd után először semmi, aztán megjelenik egy corvette és utána a többi hajó. :)

 

Egyébként észrevettétek, hogy szépen lassan feldarabolódott a Ghost legénysége? Nagyon sokáig szinte elképzelhetetlen volt, hogy ne szerepeljen a személyzet minden tagja. Most éppen Kanan és Rex hiányzott...ráadásul pont erről a történelmi eseményről maradt le valami ellátmányszállítás miatt. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Én pedig egyre inkább nem így látom. Az EPIII és a Rebels között sok idő telik el ahhoz, hogy egy olyan elégedetlenség mint amilyet a ROTS-ban látunk eddig szunnyadjon. Szerintem jó ez így. Arról elég tudni annyit, hogy voltak akik már akkor is aggódtak.

De itt nem arról van szó, hogy történetileg nem illik össze, hanem filmesztétikailag. Mennyivel szebb és tartalmasabb lenn ez a jelenet is, ha nem egy deleted scene lenne a lázadás magjának elvetése, hanem az ep3 szerves része. Így mi van? TCW -> Rebels -> RO. Úgy meg lenne TCW -> ep3 -> Rebels -> RO. Teljes kontinuitás, nem egy lyukkal megspékelt kontinuitás. Ráadásul röhej, hogy a Disney 100%-osan kánonnak tekinti azt a kivágott jelenetet, hiszen minden forráskönyvben benne van, így még fájóbb, hogy nem része a filmnek. Annak a jelenetnek 100%-osan szerepelnie kellene az ep3-nak a jelenlegi filmek és sorozatok fényében. Esztétikailag így lenne teljes a kontinuitás. Lucas nagy hibát követett el, hogy kivágta. Korábban is úgy véltem, hogy a politikai szál kihagyása az ep3-ból marhaság volt a részéről, de a lázadás egyre jobban megismerése ezt még jobban megerősíti bennem.

Link to comment
Share on other sites

Én mondjuk nem bántam volna, ha a szenátorasszony hajóját nem Y-szárnyúak, hanem (a régóta várt) X-szárnyúak kísérték volna. Igaz most jól jött ki a lépés a hajóválasztás terén, de szerintem logikusabb, ha egy szállítóhajót nem lomha vadászbombázók kísérnek, hanem agilis vadászgépek (amelyek szintén rendelkeznek protontorpedóvetővel arra az esetre, ha cirkálókkal kell felvenni a harcot), esetleg a két hajótípus keveréke.

Link to comment
Share on other sites

Az X-szárnyú szerintem új hajónak számít a Lázadásban. Ha már az Y, B és A szárnyú öreg masina lett (az Y és az A kifejezetten, hiszen ezek jószerivel a klón háborúkból maradtak ránk), legalább az X-ek ne legyenek "régiek" az ep4-ben.

Link to comment
Share on other sites

Én mondjuk nem bántam volna, ha a szenátorasszony hajóját nem Y-szárnyúak, hanem (a régóta várt) X-szárnyúak kísérték volna. Igaz most jól jött ki a lépés a hajóválasztás terén, de szerintem logikusabb, ha egy szállítóhajót nem lomha vadászbombázók kísérnek, hanem agilis vadászgépek (amelyek szintén rendelkeznek protontorpedóvetővel arra az esetre, ha cirkálókkal kell felvenni a harcot), esetleg a két hajótípus keveréke.

 

Szerintem az ion ágyúk miatt lehettek ezek a hajók. Bár már én is nagyon várom az X-szárnyúakat. :)

Link to comment
Share on other sites

Azért nem vagyunk már olyan messze a yavini csatától, hogy az X-szárnyúak öregnek számítsanak akkor. Igaz a wookiee még BBY 2-t ír a mai részhez, de az évad első része is ebben az évben volt. Ha saccolnom kellene, akkor a scarifi csata max másfél évre van, de inkább annyira se. Ha most hoznák be az X-szárnyúakat szerintem nyugodtan mondhatnánk, hogy viszonylag újnak számítanak, főleg az A és Y szárnyú vadászokhoz képest.

 

Ody, azt már korábban is láthattuk, hogy egy Arquitens-osztályú könnyűcirkáló protontorpedókkal való megsemmisítéséhez nem kell először meggyengíteni őket ionágyúval. Amúgy elég nagy pazarlás is volt az alkalmazásuk, főleg, hogy nem kaptak rendes elfogóvadász kíséretet. Néhány A szárnyú leszedhette volna az Interceptorokat, ami megnyithatta volna az utat a Defender elintézéséhez is. Ezért is lett volna jó az X-szárnyú, mert az ötvözi az A és az Y szárnyú erősségeit

 

Szerintem ez tökéletes alkalom lett volna az X-szárnyúak behozására, csak a készítők valamiért nem éltek vele. Remélem amikor megjelennek végre, akkor tényleg nagyot szólnak majd, mert a mostani részt így egy elpuskázott lehetőségnek kell elkönyvelnem magamban

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Harmadik megtekintés után azt mondom, magasan a legjobb rész az évadban!

 

Évtizedes kérdésre kapunk választ a lázadás kiterjesztését illetően. Remekül van bemutatva Mon Mothma meghasonulása a Birodalomban és a szenátusban. Kimondja, hogy csak egy úton lehet megdönteni a Birodalmat: harc útján.

Link to comment
Share on other sites

Én mondjuk nem bántam volna, ha a szenátorasszony hajóját nem Y-szárnyúak, hanem (a régóta várt) X-szárnyúak kísérték volna.

 

Szerintem az ion ágyúk miatt lehettek ezek a hajók. Bár már én is nagyon várom az X-szárnyúakat. :)

 

Filonit kérdezték már régebben az X-szárnyúak megjelenésével kapcsolatban.

 

 

Azt válaszolta hogy az X-szárnyúak első megjelenése nagyot fog szólni. Ők lesznek a felmentő "lovasság" majd egy szorult helyzetben. Ez alapján lehet hogy a fináléban jönnek.

 

 

Edited by Fulcrum
Link to comment
Share on other sites

Azért nem vagyunk már olyan messze a yavini csatától, hogy az X-szárnyúak öregnek számítsanak akkor. Igaz a wookiee még BBY 2-t ír a mai részhez, de az évad első része is ebben az évben volt. Ha saccolnom kellene, akkor a scarifi csata max másfél évre van, de inkább annyira se. Ha most hoznák be az X-szárnyúakat szerintem nyugodtan mondhatnánk, hogy viszonylag újnak számítanak, főleg az A és Y szárnyú vadászokhoz képest.

Nyilván behozhatnák már őket, de azért az ikonikus X-szárnyúak ne holmi kísérővadászgép szerepében debütáljanak. Szerintem az Y-szárnyúak is jók voltak ebben a szerepben. Régen a legtöbb EU úgy írta le a BTL-eket, hogy azok adták a lázadás vadászállományának gerincét, amíg az X-szárnyú meg nem jelent. Nyilván ez azóta módosult, hiszen az EU-ban az Y-szárnyú után egyből jött az Incom, és aztán az A- és B-szárnyú. De szerintem kicsit erre is vissza akartak kanyarodni a készítők azzal, hogy újra Y-szárnyúak röpködtek. Ráadásul megmutathatták a hajó régi/új külsejét, és kicsit az évad első részén történeteknek is láthattuk továbbgondolását. És még Vander is kapott egy bónuszszerepet.

Esetleg még lehetett volna itt egy-két A-szárnyú, de az eddig úgy tűnik, a Főnixhez tartozik, onnan meg most csak a Ghost jött, így is alig tudott az a hajó elbújni. Amúgy lehet, hogy az A-szárnyúaknál is megkezdik végre az átalakítást, hogy végre úgy nézzenek ki, mint az ep6-ban.

Az X-szárnyúak debütálása szerintem egy komplett részt fog kapni, mint a B-szárnyú. Azok a hajók megérdemlik, hogy ne kísérő szerepben debütáljanak, ami alatt a felüket szét is lövik. Amúgy lehet, hogy pont az a vadász lesz a válasz a Defender jelentette fenyegetésre.

 

Tetszett még, hogy a lázadásban azért itt is vannak széthúzások még, mint az RO-ban. Finoman, de ezt is beleszőtték azzal, hogy az Aranyok leugatták a Főnixeket, amiért azok nehezítik a dolgukat.

 

És vajon merre kujtoroghat Kanan? A Phantom II nem volt a Ghoston, és a Jedi lovag sem volt ott Jun és Rex mellett, márpedig kétlem, hogy épp a budin ült vagy szunyókált volna eme jelentőségteljes monológ alatt.

Link to comment
Share on other sites

Arra akartam célozni, hogy vajon tényleg csak egy utánpótlási küldetésen van? Mert azért Kanan még vakon is elég komoly erőforrás, amit eltékozolni egy gyűjtögető küldetésre, miközben a csapata a lázadók vezérével találkozik, kicsit érdekes. Nem lehet-e, hogy valami komolyabbra ment, csak ahogy Ezráéknak azt sem mondták meg, kivel találkoznak, az sem elárulva a számukra, Kanan mit csinál. Esetleg ő már titokban Ben Kenobit keresi? :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Tényleg. Akkor ment egyedül. :D Bár belegondolva tényleg fura. :hmm: Viszont erre a kérdésre (már ha valóban van itt mit kérdezni) csak a következő részek adnak választ.

 

Egyébként érdekes kérdés lesz, hogy a lázadó egységek összevonása milyen hatással lesz a Ghost csapatára?

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Na, végre! Zsinórban jönnek az ütősebbnél ütősebb epizódok, remélem most már meg sem állnak egészen az évad végéig. Most már azt is értem, honnan jött az EpIII-as topikba a Mon Mothma téma.

 

Nagyon jól fel volt építve az epizód. És egyetértek, jó sok TCW-s elem volt benne, ahogy azt Ody alább összeszedte. A roncsok között bujkálás, a Csillagköd - ami egyébként baromi látványos volt, nagyon jól nézett ki. Sőt, megkockáztatom, talán ez a Rebels epizód nézett eddig ki a legjobban látványilag, noha kard párbaj nem volt benne. Tetszett, hogy Mon Mothma köré épült az egész, és az is, hogy láttuk, a Lázadás megalakulását. Aznap biztos nem aludt túl jól Palpatine. :D

 

Amúgy azt mondja Mon Mothma, hogy folyamatosan ágállt az újabb és újabb szabadságjogok megnyirbálása ellen, ehhez képest csoda, hogy egyáltalán él. Azért Sidioustól nem idegen, hogy el tegye láb alól a kritikusait, és ehhez még csak a beszédet sem kellett volna kivárni. Csodálkozom, hogy Mothmát nem ölette meg korábban, persze nyilván úgy intézve, hogy a nyomok ne vezessenek vissza hozzá (lásd ugyanitt: Putyin).

 

Ami nálam kérdésként felmerült, hogy a végén a csatlakozók honnan tudták, hogy a Dantooine-hoz kell menni?

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jól fel volt építve az epizód. És egyetértek, jó sok TCW-s elem volt benne, ahogy azt Ody alább összeszedte. A roncsok között bujkálás, a Csillagköd - ami egyébként baromi látványos volt, nagyon jól nézett ki.

Ráadásul az egy valódi csillagászati tényen alapul, mert egy születő csillag körüli anyagfelhőben akcióztak. Nem tudom ki találta ki, de igazán megérdemelne egy hatalmas nagy dicséretet érte. :)

 

Amúgy azt mondja Mon Mothma, hogy folyamatosan ágállt az újabb és újabb szabadságjogok megnyirbálása ellen, ehhez képest csoda, hogy egyáltalán él. Azért Sidioustól nem idegen, hogy el tegye láb alól a kritikusait, és ehhez még csak a beszédet sem kellett volna kivárni. Csodálkozom, hogy Mothmát nem ölette meg korábban, persze nyilván úgy intézve, hogy a nyomok ne vezessenek vissza hozzá (lásd ugyanitt: Putyin).

Emlegette, hogy a szeme előtt számolták fel a szabadságjogokat. Furcsállom, hogy Bail nem volt ennyire harsány. A Köztársasági szenátusban ő volt a szószóló és Mothma volt háttérben. Ez mostanra megváltozott. Mothma lett a vezér. Szerintem tudta ő nagyon jól, hogy ha azt a beszédet elmondja azzal elvágta magát. Ez is volt a szándéka. Bár volt itt két fura dolog is. Az egyik, hogy miért adták le ezt a szokatlanul kemény Palpatine ellenes beszédet a holoneten? A másik pedig, hogy Mothma miért a saját bolygóján bujdosott? Evidens, hogy ott kereshették először. :)

 

Ami nálam kérdésként felmerült, hogy a végén a csatlakozók honnan tudták, hogy a Dantooine-hoz kell menni?

Ez nekem is szöget ütött a fejembe. Talán lázadó sejtekről lévén szó, megkapták a koordinátákat. Apropó. Észrevettétek a Mon Cala cirkálót? :clap:

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Szerintem biztos, hogy az üzenetben a koordináták is ott voltak. Elég vicces lenne úgy felszólítani valakit a csatlakozásra, hogy nem árulják el, hol csatlakozhatnak. :)

 

Én azért nem érzem azt, hogy Palpatine annyira rendszeresen öldöste volna a kritikusait. Pontosabban fogalmazva, egy olyan kritikusára sem emlékszem, aki holtan végezte. Szóval szerintem semmi furcsa nincs abban, hogy Mothma eddig húzta. Eleve tudjuk, hogy azért a Szenátusnak Palpatine még hagyott némi teret, és volt akkora hatalma, hogy direktbe titkoljanak dolgokat. Ezt ne feledjük: Leia hajójának megtámadását kalózokra fogták, a jawák lemészárlását buckalakókra, Jedha város felrobbantását bányászbalesetnek minősítették, és így tovább. Szóval Palpatine meg sem teheti, hogy csak úgy tömegmészárlást végez a kritikus hangok között. Ráadásul azért Mothma elég ismert szenátor, népszerű is lehet, ha már a szavai ennyi embert mozgósítottak, emellett az egyik jelentős magvilág képviselője. Szóval szerintem nem lehet csak úgy megölni. Palpatine ezzel csak maga ellen fordítaná a Szenátust, aminek ugye veszélyét még a Vader mellett lépkedő kis tiszt is felismerte a Tantive IV-en.

 

És érzésem szerint amíg csak a szája járt, Palpatine nem is vélte fenyegetésnek Mon Mothmát. De ezzel a beszédével nyíltan szembefordult vele, és az erősödő lázadás mellett ez már fenyegetést jelenthet (tényleg fura, hogy le merték adni a HoloNeten, bár lehet, hogy a szavait durván kiforgatták, csak a teljes műsort mi nem láttuk :) ). Így már megeshet, hogy szegényt véletlen baleset éri. Mothma is rájött erre. Hogy miért a Chandrillán rejtőzött? Amiért Padmé is a Naboon bújt el. Az otthonukat ismerik a legjobban, ott tudnak igazán elrejtőzni. És azért egy egész bolygót átkutatni egyetlen emberért nem egyszerű feladat.

 

A Mon Cala cirkálót kiszúrtam a trailerben is, akkor szóvá is tettem, hogy fura a jelenléte, mert elviekben Raddus cirkálója az első, amit már felfegyvereztek, a többi még a scarifi csata idején az átalakításon volt. Bár lehet, hogy ez még egy fegyvertelen példány. Ami viszont új volt, hogy a roncs, amin a Ghost gubbasztott, egy szeparatista hajó roncsa. Látni a Konföderáció jelét. Marha jó, hogy ilyen kis apróságokat is eldugdostak. :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem biztos, hogy az üzenetben a koordináták is ott voltak. Elég vicces lenne úgy felszólítani valakit a csatlakozásra, hogy nem árulják el, hol csatlakozhatnak. :)

Csak azért fura ha benne van az üzenetben mert nyílt adás lévén akkor a Birodalmiak is oda mehettek volna. Vagy hogy kell elképzelni ezt az adást? :D

 

Én azért nem érzem azt, hogy Palpatine annyira rendszeresen öldöste volna a kritikusait. Pontosabban fogalmazva, egy olyan kritikusára sem emlékszem, aki holtan végezte. Szóval szerintem semmi furcsa nincs abban, hogy Mothma eddig húzta. Eleve tudjuk, hogy azért a Szenátusnak Palpatine még hagyott némi teret, és volt akkora hatalma, hogy direktbe titkoljanak dolgokat. Ezt ne feledjük: Leia hajójának megtámadását kalózokra fogták, a jawák lemészárlását buckalakókra, Jedha város felrobbantását bányászbalesetnek minősítették, és így tovább. Szóval Palpatine meg sem teheti, hogy csak úgy tömegmészárlást végez a kritikus hangok között. Ráadásul azért Mothma elég ismert szenátor, népszerű is lehet, ha már a szavai ennyi embert mozgósítottak, emellett az egyik jelentős magvilág képviselője. Szóval szerintem nem lehet csak úgy megölni. Palpatine ezzel csak maga ellen fordítaná a Szenátust, aminek ugye veszélyét még a Vader mellett lépkedő kis tiszt is felismerte a Tantive IV-en.

Ebben van ráció, és már láttuk hogy ha valakit be kell sározni arra ott van Alton Kastle és a holonet. Ha ez sem elég akkor Gall Trayvis (vajon mi lehet vele?). :D Ehhez kapcsolódik, hogy Thrawn kifejezetten arra kéri Pryce-t, hogy élve fogja el a szenátort. Ez lehet azért is amit írtál.

 

Hogy miért a Chandrillán rejtőzött? Amiért Padmé is a Naboon bújt el. Az otthonukat ismerik a legjobban, ott tudnak igazán elrejtőzni. És azért egy egész bolygót átkutatni egyetlen emberért nem egyszerű feladat.

Igaz. Viszont a szektort jól lezárták mert csak egyetlen út maradt a menekülésre amit persze Thrawn is ismert. :)

 

Ami viszont új volt, hogy a roncs, amin a Ghost gubbasztott, egy szeparatista hajó roncsa. Látni a Konföderáció jelét. Marha jó, hogy ilyen kis apróságokat is eldugdostak.

Ez nekem is csak most tűnt fel, de ragyogó utalás a klónháborús időkre. Az a roncs már évtizedek óta ott lehetett. Nagyon értenek az utalások elhelyezéséhez. :clap:

Link to comment
Share on other sites

Szerintem biztos, hogy az üzenetben a koordináták is ott voltak. Elég vicces lenne úgy felszólítani valakit a csatlakozásra, hogy nem árulják el, hol csatlakozhatnak. :)

 

Én azért nem érzem azt, hogy Palpatine annyira rendszeresen öldöste volna a kritikusait. Pontosabban fogalmazva, egy olyan kritikusára sem emlékszem, aki holtan végezte. Szóval szerintem semmi furcsa nincs abban, hogy Mothma eddig húzta. Eleve tudjuk, hogy azért a Szenátusnak Palpatine még hagyott némi teret, és volt akkora hatalma, hogy direktbe titkoljanak dolgokat. Ezt ne feledjük: Leia hajójának megtámadását kalózokra fogták, a jawák lemészárlását buckalakókra, Jedha város felrobbantását bányászbalesetnek minősítették, és így tovább. Szóval Palpatine meg sem teheti, hogy csak úgy tömegmészárlást végez a kritikus hangok között. Ráadásul azért Mothma elég ismert szenátor, népszerű is lehet, ha már a szavai ennyi embert mozgósítottak, emellett az egyik jelentős magvilág képviselője. Szóval szerintem nem lehet csak úgy megölni. Palpatine ezzel csak maga ellen fordítaná a Szenátust, aminek ugye veszélyét még a Vader mellett lépkedő kis tiszt is felismerte a Tantive IV-en.

 

És érzésem szerint amíg csak a szája járt, Palpatine nem is vélte fenyegetésnek Mon Mothmát. De ezzel a beszédével nyíltan szembefordult vele, és az erősödő lázadás mellett ez már fenyegetést jelenthet (tényleg fura, hogy le merték adni a HoloNeten, bár lehet, hogy a szavait durván kiforgatták, csak a teljes műsort mi nem láttuk :) ). Így már megeshet, hogy szegényt véletlen baleset éri. Mothma is rájött erre. Hogy miért a Chandrillán rejtőzött? Amiért Padmé is a Naboon bújt el. Az otthonukat ismerik a legjobban, ott tudnak igazán elrejtőzni. És azért egy egész bolygót átkutatni egyetlen emberért nem egyszerű feladat.

 

A Mon Cala cirkálót kiszúrtam a trailerben is, akkor szóvá is tettem, hogy fura a jelenléte, mert elviekben Raddus cirkálója az első, amit már felfegyvereztek, a többi még a scarifi csata idején az átalakításon volt. Bár lehet, hogy ez még egy fegyvertelen példány. Ami viszont új volt, hogy a roncs, amin a Ghost gubbasztott, egy szeparatista hajó roncsa. Látni a Konföderáció jelét. Marha jó, hogy ilyen kis apróságokat is eldugdostak. :)

 

Arra gondoltam, hogy a TCW idején sem volt már problémás kinyírni egy szenátort, ha jól emlékszem, de már rég láttam. :)

 

Az adásban koordináták? Hát öngyilkosok ezek? :D Akkor mi a garancia, hogy nem néhány csillagromboló terem ott hamarabb, hanem a csatlakozni kívánók? Nem, ez őrültség lenne.

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű rész volt! Izgalmas és látványos, és hát na, végre láthattam, hogy jött létre a Lázadók Szövetsége, aminek anno harminc egynéhány éve drukkoltam először. :) A folyamatot bemutatták a Rebels eddigi epizódjai, de ez egy fontos pillanat, amit szívmelengető érzés volt direktben látni.

Mon Mothma nagyon szimpatikus vezető, bátor és elég okos ahhoz, hogy csak akkor helyezkedjen nyíltan szembe az Uralkodóval, amikor annak konkrét célja is van, nem csak az ellenvélemény és kőkemény kritika szimpla kifejezése. A legjobb pillanatban tette meg a Holoneten a nyilatkozatát, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hányan jöttek el a találkozóra. A helyzet egyértelműen megérett arra, hogy a kis sejtekből egy nagyobb szerveződés jöjjön létre. Ez egy részről jó, mert egységben az erő, komolyabb ellenállást tudnak így szervezni, viszont ez sokkal sérülékenyebbé teszi őket, hiszen így könnyebben a Birodalom szeme elé kerülhetnek, és jóval nagyobb erőforrásokkal fogják őket keresni. Hogy Mon Mothma mégis meglépte ezt, az egyértelműen jelzi, hogy most már csak egyetlen út létezik, a harc útja, annak minden veszélyeivel együtt.

 

Gyönyörű volt a nebula, és nagyon szeretem Hera kreativitását, ahogy ezen keresztül menve sikerült megszabadulnia a birodalmiaktól, és ismét bebizonyította, mennyi mindent tud, és semmilyen vészhelyzet esetén nem veszti el a lélekjelenlétét. Ezra is sikerrel alkalmazta az ion ágyúkról szóló tudását, ami végül mindannyiukat megmentette.

 

 

A Dantooine felszínének megmutatását sajnos kihagyták, de legalább láttunk belőle valamit, és nem kizárt, hogy lesz még alkalmunk látni.

Szép zöld bolygónak látszik, én buja élővilágot képzelek el rajta. :)

 

 

A Birodalmi oldalon egy valamit nem értek. Miért engedte Thrawn, hogy Pryce várja a köd túloldalán a Ghostot? :hmm: Egy ilyen fontos személy elkapása, ráadásul megspékelve Heráékkal megérte volna, hogy ő menjen. Erre odaküldi Pryce-t akit persze meg is szívatnak.

Két eset lehetséges: vagy alulbecsülte Mon Montha jelentőségét, vagy alulbecsülte a találkozó jelentőségét, és ezért adott egy esélyt Pryce-nak, hogy bizonyítson. Talán Thrawn nem tudja, hol tart a lázadósejtek szerveződése, és még mindig kisebb csoportokban gondolkodik. Amilyen zseniális taktikus, ez azért nehezen elképzelhető, de más magyarázatot nem tudnék mondani, miért nem ő maga ment. Végül is ő is tévedhet. :)

 

Kallus távolléte valóban beszédes...

 

 

Szerintem az ion ágyúk miatt lehettek ezek a hajók. Bár már én is nagyon várom az X-szárnyúakat. :)

Közben olvastam Fulcrum spoileres megjegyzését, hogy mi lehet az oka az X-szárnyúak mellőzésének, de azoknak egyébként sincs ion ágyújuk, igaz? Márpedig ebben a részben az ion ágyúknak elég komoly jelentősége van, és ezzel minden szempontból az Y-szárnyúak voltak a legalkalmasabbak a kísérő hajók szerepére.

 

 

Arra akartam célozni, hogy vajon tényleg csak egy utánpótlási küldetésen van? Mert azért Kanan még vakon is elég komoly erőforrás, amit eltékozolni egy gyűjtögető küldetésre, miközben a csapata a lázadók vezérével találkozik, kicsit érdekes. Nem lehet-e, hogy valami komolyabbra ment, csak ahogy Ezráéknak azt sem mondták meg, kivel találkoznak, az sem elárulva a számukra, Kanan mit csinál. Esetleg ő már titokban Ben Kenobit keresi? :hmm:

Na ez jó ötlet, és remélem, igaz! Nem lehet véletlen, hogy Kanan egyedül van valahol máshol, amikor ilyen lényeges dolgok történnek a távollétében. Ben Kenobi keresése pontosan olyan küldetés, ami neki való, és igazából Ezra nem kell hozzá.
Link to comment
Share on other sites

Az adásban koordináták? Hát öngyilkosok ezek? :D Akkor mi a garancia, hogy nem néhány csillagromboló terem ott hamarabb, hanem a csatlakozni kívánók? Nem, ez őrültség lenne.

Lehet, hogy a találkozási pont nem abban az adásban hangzott el, amit a Holonet közvetített (az valóban elég őrültség lett volna), hanem egy másik, kódolt, csak a lázadósejtek számára elérhető adásban. A nyilvánosnak az lehetett a célja, hogy olyanokat is maguk mellé állítson, akik még nem csatlakoztak, és a találkozóra viszont nem ezek mentek el, hanem azok, akik eddig is lázadónak számítottak már, csak eddig egymástól függetlenül működtek.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information