Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Melyik szakadár vezetővel szimpatizálsz? 27 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik szakadár vezetővel szimpatizálsz?

• Nute Gunray
      12
    • Wat Tambor
      6
    • San Hill
      2
    • Shu Mai
      0
    • Kisebb Poggle
      3
    • Passel Argente
      1
    • Po Nudo
      0
    • Tikkes
      1
    • Rogwa Wodrata
      0
    • Toonbuck Toora
      0

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Hát szerintem a szepik több szektort is uraltak, hatalmuk nem csak bolygókra korlátozódott.

Én is így gondoltam, hogy egész szektorokat bírtokolnak, de azon belül a bolygókat védeni kell. Nem hiszem, hogy szektorokra bontják a flottákat, mert akkor nagyon nagy területet kell lefedni kevés hajóval. A háborúkban sem öt századdal védenek egy országot, hanem öt századdal védenek egy várost (hasraütésesen mondtam egy számot). Aztán a szektorban lévő összes bolygó védelmére kirendelt összes hajó jelenti a szektor haderejét.

A gyűrűs hajók csak kommunikációs központok, elvileg aktívan nem vesznek részt a csatában.

Azok is aktívak voltak (elég csak az ep3 nyitójelenetét megnézni). Eleve mindegyik droidvezérlő hajóvá avanzsálódott, így mindig legalábbis akörül a bolygó körül kellett maradniuk, ahová ledobták csapataikat. Ott viszont kellemes célpontok és egyben legtöbbszőr körülöttük dúl a csata, tehát igencsak bajosan vonnák ki magukat egy csatából.

Másrészt a szerepük mégsem annyi hangsúlyos, mint az ep1-ben, hiszen egy droidvezérlő hajó kiktatásakkor egyrészt kisebb teljesítménnyel, de átveheti egy másik a szerepét, ami így két droidegységet fog le, másrészt a droidok is rendelkeznek már önvezérlővel, ami szintén korlátozott (a droidok kevésbé lesznek kifinomultak), de mégis tovább működnek a droidvezérlők nélkül (hála Grievousnak).

Szerintem a szeparatisták haderejében a karizmatikus ezetők hozták meg a sikereket, nem a droidok erőssége

Hát azért a droidok erejének is volt benne szerepe. Pl a klón csapatokkal a szimpla harci droidok aligha tudták volna eredményesen felvenni a harcot. Míg egy szuper harci droid, na meg a droideka - melyek nagy része később teljesen függetlenítve lett a droidvezérlőktől - szinte elrettentő hadigépezetnek számítottak. Ugyan ez a helyzet a légierőnél. Az ARC-170-es, mely egymagában komoly támadó szerkezet, hiszen rengeteg fegyverrel bír, masszív és pajzsa is van, könnyen legyőzheti a könnyű fegyverzettel, korlátozott - és baromi gyúlékony - üzemanyaggal és könnyű páncélzattal ellátott, program tanilag elavult keselyű droidokat. Ellenben a Try vadászok már kifejezetten az ARC és társai ellen készültek, gyorsak, erősek, hatékonyak, könnyűszerrel felveszik a versenyt az ARC-kel és a V-Szárnyúakkal is. De valóban, sok múlott a vezetőkön... azaz inkább a vezetőn, aki mindkét oldalon ugyan az volt. Így könnyű háborút irányatani. Szvsz, ha nincs Sidious - azon túl, hogy ki sem tör a háború - a klón háború nagyon rövid lett volna. Nem Grievous miatt - bocs, de Durge-t én mindennek tartom, csak vezetőnek nem -, hanem mert sajnos olyan személyek kezében volt a hatalom a Szeparatista erőknél, akik gyávák, hozzánemértők és kapzsik voltak. Míg a Köztársaság oldalán mégis csak ott voltak a Jedi tábornokok.

• 2 héttel később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Tikkes szenátor a szeparatisták között az Utapau bolygón

Amúgy van egy furcsa érdekesség a III. epizódban, a szakadárok terén. Mikor Grievous megérkezik az Utapau bolygóra, a szakadárok között felismerhetjük a quarren Tikkes szenátort.

Igen ám, de Tikkes később már nem jelenik meg...nincs ott se az Utapau-i megbeszélésen, se a Mustafari mészárláson...

Közben nem hallhatott meg, mivel az összes szepi egyetlen űrhajóval húzott el a lávabolygóra.

Valszeg ez egy hiba Lucasék részéről, és elfelejtették a további jelenetekbe betenni Tikkest :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Ezen a képen én nem láttom tikkest. :)

Ott van a bekeretezett droid mellett...

Vöröses szenátori ruhában.

Szerkesztve: - Nute Gunray

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Lehet, hogy népviselet.

:):):P

Mindenesetre a véleményem továbbra is az, hogy szerintem az Tikkes, és utána valahogy "megfeledkeztek" róla a film készítői...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
A SW.com adatbankja szerint csak az EPI-II-ben szerepelt Stikkes. :) Egyébként valóban nincs ott Mustafaron! Szerintem lelépett.

jaja, az a gáz, hogy az EU összevissza kavar, mert már olyan elmélet is van, hogy Tikkes szerepelt a Clone Wars rajzfilmben, ő volt az a quarren, aki vezette a csapatokat Fistóék ellen és harcolt a Jedivel...vagy mi...

szóval itt is nagy kavar van...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Szerintem meg Tundra Dowmeia az.

Tundra Dowmeia nem szeparatista, ő Tikkes utódja, a 2000-ek delegációjájának tagja...a kivágott jelenetekben benne volt.

Dowmeia köztársaság párti... :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A kép linkje: http://gportal.hu/portal/starwarsworld/ima.../1164741795.jpg

Itt lehet megtekinteni, mert itt nem mindig tölti be a képet.

A képet egy nonprofit angol sw oldalon találtam, ám ott a kép nem mindig jött be...így hát elmentettem, hogy ha netalántán ott a kép megszűnik, az oldlaamon megmaradjon.

Egyébként érdekes, hogy míg a könyvben Vader levágja Tambor kezét és fejét, a filmben "csak" hasba szúrja :clap:

Szerkesztve: - Nute Gunray

Hozzászólás ideje:

Nem tudom ki hogy van ezzel, de szerintem ez egy ultragáz photoshop machináció. Egyrészt, baromira elüt a két szereplő a háttértől és lehetetlen szögben állnak, ráadásul a háttér beállítása lehengerlően ismerős. Másrészt, és nekem ez a legnyomósabb, Anakinnak volt pár fénykardja, de olyan, amit a kezében tart, soha az életben.

Hozzászólás ideje:

Ez a kép már a premier előtt kinnt volt. Nekem 2005. április 16-i dátummal van meg. Bár az rosszabb minőségű, de ezen is látszik, hogy újságszkenn.

Hozzászólás ideje:
Szólj az ILM-nek. :peace: Valóban benne volt egy ujságban, még a premier előtt.

Ezeket a kivágott félkész cuccokat bátrabban küldték szét promóciós célra.

Hozzászólás ideje:
Nem tudom ki hogy van ezzel, de szerintem ez egy ultragáz photoshop machináció. Egyrészt, baromira elüt a két szereplő a háttértől és lehetetlen szögben állnak, ráadásul a háttér beállítása lehengerlően ismerős. Másrészt, és nekem ez a legnyomósabb, Anakinnak volt pár fénykardja, de olyan, amit a kezében tart, soha az életben.

Valóban eredeti a cucc, nekem is megvan már régóta. Bár tény, hogy a fénykard markolata teljesen olyan, mintha Photoshoppal kicsit elcseszték és megtöbbszörözték volna a végét.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én nem ismertem a képet, az SW 3 előtt direkt nem akartam semmilyen cikket elolvasni vagy képet, trailert megnézni, mert nem akartam spoileres lenni :peace:

Hozzászólás ideje:
Én nem ismertem a képet, az SW 3 előtt direkt nem akartam semmilyen cikket elolvasni vagy képet, trailert megnézni, mert nem akartam spoileres lenni :peace:

Áh, mi se.. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.