Jump to content

Tobias Beckett


Recommended Posts

QkoHI2p.jpg

 

Tobias Beckett a remek példa, hogy hogyan kell egy jó embert elcseszni. Mert Han még nehéz sorsa ellenére is legfeljebb csibész volt, de Beckett apánk sok olyan bölcsességet átadott neki, ami miatt Hannak egy parasztfiúra és egy harcias hercegnőre volt szüksége, hogy újra jó emberré váljon. :) Ne bízz senkiben, bárki elárulhat - nem olyan tanok, amiket bölcs dolog átadni egy formálódó elmének. Mert bár Han nem volt már tini, azért a Corelliáról kiszabadulva az elméje bizony kénytelen volt új perspektívába átváltani.

 

Amúgy nagyon csíptem az ürgét. Szerintem Hanból pont ilyen ember lett volna öreg korára, ha nem fut össze Luke-kal és Leiával. Kissé megkeseredett, minden következő melóban az utolsó nagy melót látó, fel sosem törő bűnöző, aki mégis valahogy meg tudja magának nyerni az embereket. A fegyverekhez nagyon ért, azt meg kell hagyni, úgy forgatta a pisztolyait, hogy Jango Fett is megirigyelné. És micsoda alkudozási technikája van! :lol: Külön tetszik, hogy nem csak jártatja a száját, tényleg úgy él, ahogy mondja. Meghalt Rio és Val, utóbbihoz ráadásul talán kötődött is, mégis, a gyors temetés és Han képen törlése után már el is felejtette őket.

 

És ez a legnagyobb fegyverténye, hogy bár egy ritka sz*r alak, az ember mégsem tud rá haragudni.

Link to comment
Share on other sites

1 perccel korábban, Dzséjt írta:

A fegyverekhez nagyon ért, azt meg kell hagyni, úgy forgatta a pisztolyait, hogy Jango Fett is megirigyelné.

Én amikor először láttam pörgetni a pisztolyait, nem is gondoltam, hogy ő lesz. Azt hittem csak egy fan service, egy klón kapitány akit azért raktak be, hogy lássuk a klónok, nem egyszerre tűntek el, hanem kikoptak a birodalmi seregből.

Link to comment
Share on other sites

Ez tök jó Cupsy. :lol: 

 

Imádom a figurát. A szíve legmélyén jó ember, de minden más a jóság előtt van. :D Simán lelőtte volna Hant ahogy mondta is. Tetszett a tökössége, ahogy lesz*rta Drydent miután ott volt előtte a gazdag jövő lehetősége. Kicsit bizarr a hasonlat, de nekem olyasmi mentor alak, mint Finnek lesz Rose. :D 

Link to comment
Share on other sites

Abban az értelemben biztos olyan, hogy ő is ad egy morális útmutatót, csak épp az ellenkező irányba. :D 

Én is kedvelem, azt is értem, miért lehetett ilyen ember, akitől csak azt lehet megtanulni, hogyan lehet túlélni az alvilágban, de lássuk be, ez ott elég fontos.  :P Biztos ő is csellengő gyerekként kezdte, akinek nincs senkije, és ezért is veszi be Hant a melóba, mert magára ismer benne. A maga módján meg is szereti, ezért is tanítja neki azt, amiről őszintén hiszi, a legfontosabb dolog a világon: Ne bízz senkiben! Persze ettől még simán feláldozná, ha az lenne az ára az ő túlélésének, ahogy Rio és Val halálán is simán túllépett. Ó megtanulta, hogy a túlzott kötődésről le kell mondani, ezt a luxust ott senki nem engedheti meg magának hosszú távon.

 

Han nagyon szerencsés, hogy egy hóbortos öreg felbérelte, és neki meg annyira kellett a pénz, hogy bevállalta a bizonytalant is, különben azt a bizonyos hercegnőt meg sem ismerte volna, és bizony úgy végezte volna, mint Beckett. :)

Link to comment
Share on other sites

2018. 05. 27. - 18:49, Dzséjt írta:

 Ne bízz senkiben, bárki elárulhat - nem olyan tanok, amiket bölcs dolog átadni egy formálódó elmének.

 

Pedig szerintem abban a világban csak ezzel maradhat életben az ember ,azaz a legbölcsebbet adta át Hannak. Lsd pl a film végét. Szerintem Beckettet irdatlan sokszor átverhették már élete során nem csoda hogy ilyen lett.

Én ebben az országban, úgy hogy nem vagyok bűnöző nagyon kevés emberben bízom meg, nem még ha ilyen életem lenne mint Beckettnek.

 

Maga a karakter nekem is nagyon bejön, bár én szar alaknak sem tartom. Persze hamar elfelejtette halott társait, de az is lehet hogy havonta új társai voltak mert hullottak mint a legyek. Ráadásul Valt meg is siratta a vonaton. A Szemtől szembe címü filmben De niro karaktere volt ilyen. A bünözői világban ne kötödj senkihez mert ráfaragsz ahogy Pildi is írta.

Hant is azért csak maga mellé vette. Sose mondta Hannak hogy benne is bízzon meg.

Egyfajta lúzerfigura is volt, hisz Voss felmosta vele a padlót akivel meg Maul.

Link to comment
Share on other sites

Beckett egy belevaló figura, érdekes karakter. Nyilván nem mondható jó embernek, ugyanakkor én kifejezetten rossznak se mondanám. Egyértelműen egy megkeseredett és önző alak, akit könyörtelenné tett a kemény élet. Aki nem olyan jó ember, mint pl. Rey vagy Obi-Wan, azt az élet kegyetlensége ilyenné formálhatja.

Látszik rajta, hogy alapjában véve helyén van a szíve, kedveli Valt és Hant is, de azt is tudja, hogy nem engedheti meg magának, hogy ezzel igazán foglalkozzon. Ő egy olyan utat választott, amiben a jó erkölcsnek és a kötődésnek nincs helye, különben rajtaveszít.

2018. 05. 27. - 18:49, Dzséjt írta:

Tobias Beckett a remek példa, hogy hogyan kell egy jó embert elcseszni. Mert Han még nehéz sorsa ellenére is legfeljebb csibész volt, de Beckett apánk sok olyan bölcsességet átadott neki, ami miatt Hannak egy parasztfiúra és egy harcias hercegnőre volt szüksége, hogy újra jó emberré váljon. :) Ne bízz senkiben, bárki elárulhat - nem olyan tanok, amiket bölcs dolog átadni egy formálódó elmének.

Abban a világban, amelyben ők mozogtak, ez volt a legbölcsebb és legfontosabb tanács, amit csak átadhatott. Lehet, hogy morálisan ezzel elrontotta Hant, de az még valószínűbb, hogyha ezt nem teszi meg, akkor Solo meg se éri azt az időt, amikor Leiával vagy Luke-kal találkozhat.

Persze az is igaz, hogy ezzel a mentalitással csak megrekedni lehet ebben a bizonyos világban, de ez a nagyobb esélyű túlélés kulcsa és ára. Ha ki akarsz törni innen, akkor megbízhatsz emberekben, de ezzel hatalmasat kockáztatsz. Ugyanis 10-ből 1 ember fog tényleg segíteni, a másik 9 meg az első (vagy talán a második) adandó alkalommal hátba szúr és eltesz láb alól.

Han szerencsére később megugorja ezt a dolgot, de ahhoz, hogy eljuthasson odáig, hogy erre egyáltalán lehetősége van, nagyban hozzásegítették a Beckettől tanultak. Végül igaza lett Enfys-nek és tényleg elérte a pozitív "végzet" és megváltás Hant.

Edited by pb69
Link to comment
Share on other sites

7 órával ezelőtt, pb69 írta:

Abban a világban, amelyben ők mozogtak, ez volt a legbölcsebb és legfontosabb tanács, amit csak átadhatott.

Beckett figyelmezteti Hant, hogy ha elindul vele az alvilági úton akkor az lesz az élete. Az meg olyan amilyen Beckett, Qi'ra és Dyrden Vos, szóval nem a máltai szeretetszolgálat.

Link to comment
Share on other sites

Csak halkan jegyzem meg, hogy sosem voltam egy nagy "Han lő először" fan, de ezután a film után, az utolsó tanítás fényében, még jobban adná magát, hogy Han egyszerűen csak lelövi Greedot, nem pedig annak bénázása menti meg. A Beckett párbaj után sokkal jobban illeszkedne a sztoriba, ha Han Greedot is csak szimplán lelőné. Ha a saját mentorával képes volt megtenni, akkor a ráküldött fejvadásszal meg pláne hidegvérrel leszámolhat. Semmit sem venne el a karakteréből, sőt. 

Link to comment
Share on other sites

41 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Dehát Han lőtt először ott is, igaz csak egy hajszállal. :) Szerintem nincs abban semmi kivetnivaló, hogy Greedo is lőtt, hiszen csőre töltött fegyverét Han-ra tartotta. 

Igen, de így Han nem lőtt kvázi elég "hamar", hiszen esélyt adott Greedonak a lövésre. Ahogy említettem, eddig nem igazán mozgatott meg a téma, de a Solo film fényében jobb lett volna, ha Han ugyanúgy, ellenlövésre esélyt sem adva intézi el Greedot is, mint ahogy megtette Beckettel.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem egyáltalán nincs hatással az egyik jelenet a másikra, már csak azért sem, mert a két szituáció más. Egész pontosan Han van Greedo helyzetében. A belépőjekor egyenesen Beckettre szegezi a fegyvert, neki pedig nincs esélye sem, hogy megcélozza Hant. Eleve vesztett helyzetben van Beckett, amiből csak úgy jöhetne ki győztesen, ha Han totális balfék, de tudjuk, hogy nem az.

A kocsmában viszont Greedo lép be úgy, hogy egyből Han mellkasára szegezi a fegyvert, míg a DL-44 a tokban ül. Szóval Greedónak már a belépője első másodpercében ezerszer több esélye volt lőni, mint Beckettnek a teljes utolsó jelenetében. És Han pontosan úgy ússza meg, ahogy Beckett úszhatta volna meg: az ellenfele balfék. Megjegyzem, Greedóba kétszer is belelő, szóval nála eléggé biztosra ment. :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
19 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Beckett talán a legkomplexebb karakter a filmben. Első látásra talán nem úgy tűnik, de róla tudunk meg talán a legtöbbet. Egyszerűen imádom. Amennyi arca lehet egy jólelkű zsiványnak, azt mind megmutatja. 

Azért a jólelkűt erősnek érzem. Ő tipikusan az a saját pecsenyéjét sütögető típus, aki nem fél átgázolni másokon, ha az érdeke úgy kívánja.

Link to comment
Share on other sites

Pedig volt benne jólelkűség. Pl. amikor mondta Hannak, hogy nem kell vállalnia a felelősséget a kudarcba fulladt akcióért, vagy a társai halálakor is látszott rajta, hogy van szíve. Persze megvan benne az árnyoldal is, ezért írtam fentebb a komplexitást. 

Link to comment
Share on other sites

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Pedig volt benne jólelkűség. Pl. amikor mondta Hannak, hogy nem kell vállalnia a felelősséget a kudarcba fulladt akcióért, vagy a társai halálakor is látszott rajta, hogy van szíve. Persze megvan benne az árnyoldal is, ezért írtam fentebb a komplexitást. 

Azt gondolom én is, hogy volt. Csak valahogy a jólelkű nekem túl pozitív kifejezés rá. Részben jólelkű, részben meg egy simlis p*cs. :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information