Ugrás a kommentre

1x04 - The High Tower


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

4. rész - The High Tower / A magas torony

 

epguidere104.jpg

 

Írta: Stephany Folsom

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Castilon 

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Torra Doza Myrna Velasco

Elrik Vonreg őrnagy - Lex Lang

Z'Vk'Thkrkza "Z néni" - Tovah Feldshuh

Hype Fazon Donald Faison

Al - Jonathan Lipow

JooksMary Elizabeth McGlynn

Freya Fenris Mary Elizabeth McGlynn

Griff Halloran - Stephen Stanton

Bo Keevil - Dave Filoni

4D-M1N - Mary Elizabeth McGlynn

G1-7CH "Glitch" Jonathan Lipow

BB-8

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

Az Első Rend titokban megérkezik a Colossus állomásra, hogy ajánlatot tegyen Doza kapitánynak. Kaz ki is használja az alkalmat, hogy végre ellássa azt a feladatot, amiért az Ellenállás a bázisra küldte. Ám ehhez be kell jutnia egy számára tiltott területre.

 

Érdekességek

- Z néni bal felkarján keresztbe tett főzőeszközök (szedőlapát és kés) tetoválása található az "űrgofri" alatt.

- A Z néni kocsmájának falán függő értéktárgyak és furcsaságok közt van egy Klónháborúk-korabeli "Crumb Bomber" nevű hajó szárnyrésze, egy löveghajóé, amelyet Obi-Wan Kenobi erői használtak Star Wars: A klónok háborújában, és ami Öreg Jho lothali műhelyében is volt a Star Wars: Lázadókban.

- Z néninek saját, évtizedeken átívelő pilótasisak-gyűjteménye van, többek közt mandalori, birodalmi, klón és lázadó pilótáké.

- Kaz Cirili Savanyút rendel, ami egy újfajta ital a Star Wars történetmesélésben.

- Hype hajójának, öltözékének és droidjának csaknem minden logója megtalálható Star Wars: A klónok háborúja és Star Wars: Lázadók epizódokban. A "79-es" kantina logó A klónok háborúja 6x04 Orders részéből, az "energiacsúszka" és "Snackbar admirális" logókat először az Abafar bolygón láthattuk A klónok háborúja droid-szálában, és számos más elem található a háttérben a két sorozatból.

- Vonreg sisakjának dizájnja az Első Rend TIE-vadász pilótáinak sisakján alapszik, némi utalással a klónkatonák pilótasisakjára és a császári testőrökre. A karakter első leírása szerint ő az Első Rend "vörös bárója" (amit az I. VH híres Vörös bárója ihletett), ezért lett a végső színválasztás a vörös. Az egyedi páncéldizájnja és színe megerősíti az elképzelést, miszerint pilótaként magasabb rangra emelkedett, mint korábban bárki.

- Amy Beth Christenson művészeti vezető szerint a Kolosszus teljes központi szekciója azért bír világosabb színekkel és tisztább textúrákkal, mint a bázis többi része, mert itt élnek az Ászok és Doza. A folyosók tiszták és beragyogják a helyet, kontrasztban állva a sötét és koszos folyosókkal, amiket korábban láttunk. Az irányítótorony a legragyogóbb és legtisztább mind közül, mivel itt van Doza saját, személyes irodája, és műveleti központja. A Kolosszus más részei úgy válnak egyre koszosabbá és sötétebbé, ahogy távolodunk a toronytól.

- A felszolgáló droidnak, ami a toronyban üzemel, olyan festése van, ami azt sugallja, mintha szmokingot viselne.

- Számos dolog észrevehető Torra szobájában, mint egy ewok baba, egy ortolai baba (extra végtagokkal), egy kintan strider baba (a kintan stiderek a dejarik holosakkban vannak), egy bantha baba, tooka baba, egy Sabine Wren művész poszter, egy Boonta Esti Fogatverseny poszter, rohamosztagos és Boushh akciófigurák és egy T-16-os modell. De van még olyan része a szobának, amit nem láttunk kamerán...

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

A felszolgáló droid dizájnja

 

2.jpg

Doza százados asztalának részletes dizájnja

 

3.jpg

Snackes tálca

 

4.jpg

Az üzemanyag szállító hajó

 

5.jpg

A Torra szobájában látható poszterek

 

6.jpg

A 4D-M1N jelzésű droid koncepció rajza

 

7.jpg

Torra szobájának dizájnja I

 

8.jpg

Torra szobájának dizájnja II

 

9.jpg

Az "Ászok" pihenő helyisége

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az eddigi legjobb rész volt. Szépen lassan kezdenek beindulni a dolgok és a ER is már komolyabb szerepet kap. Doza kapitány érdekes karakternek tűnik. Kaz még mindig mesze van egy kémtől de ebbe részbe már volt egy okos húzása. Röviden most ennyit. 

 

u.i.: Rohamosztagosok az elmúlt 30 év alatt nem tanultak meg jobban célozni! :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én drukkoltam a rohamosztagosoknak. Ennyire szerencsétlen, lehetetlen, tehetetlen marhát, mint ez a Neeku még nem hordott a hátán a Galaxis. Vagy nagyon gyorsan vesszen el valahol a Colossus mélyén vagy lőjék le, esetleg repüljön le a platformról fejjel előre, bánom is én, de ha lehet, sokat már ne szerepeltessék, mert lassan minden pillanatát utálom. Jar Jar Binks hozzá képest a józanság és intelligencia élő szobra. Ez hülye! Amikor odament a rohamosztagosokhoz, hogy megkérdezze, mit csinálnak, aztán meg rádiózgat a tőle öt méterre sem álló Kaznak, hát én Kaz helyében minimum egy baromi nagy sallert lekevertem volna annak a nyomorultnak. :angry:

 

Neekut leszámítva kifejezetten élveztem a részt. Szép húzás volt, hogy jobban bevonták Tamet a sztoriba, ráadásul általa az egyik Ász, Hype Fazon is előtérbe került, és végre a többi Ászt is láthattuk a pilótafülkén kívül. Remélem mindegyikre jut legalább annyi idő, mint Hype-ra, aki amúgy önteltsége ellenére nekem szimpatikusnak tűnt. Nem közösködik az Első Renddel és innét nézve nem derogál neki lemászni a fényűző toronyból a pórnép közé. És megerősítést nyert, hogy az Ászoknak a kényelemért cserébe azért szépen kell melózniuk is.

 

Imanuel Doza is végre képbe került, helyzete a Colossusszal láthatóan eléggé ingatag. Úgy értem, az állomás bár az új Köztársaságon kívül van, kereskedelmi kapcsolatban állnak, ám az állomáson ténykedő alvilági személyek ezt a kapcsolatot bármikor megtörhetik. És pechére az Első Rend is tud erről. Kíváncsi vagyok, mit fog lépni Kazzal kapcsolatban. Ez is kényes ügy, hiszen a lánya falazott Kaznak az Első Renddel szemben, és nyilván Imanuel nem akar az Első Rendhez tartozni, szóval Kaz akár kiutat is jelenthet neki ebből a nehéz helyzetből, vagy éppen pont Kaz kémtevékenysége pecsételi meg a Colossus sorsát. Vonreg egyelőre nem tűnik ostobának, tudja, hogy Kaz nem Torra barátja volt. És ki tudja, mit lép az Első Rend, ha rájön, hogy Kaz kicsoda. Az Ellenállás kéme, az új Köztársaság pilótája és nem mellesleg egy szenátor fia, és ez a figura ott van azon az állomáson, ahol az Első Rend titokban akar ténykedni. A Star Warsban kevesebbért is robbantottak már fel bolygókat.

Na meg arra is kíváncsi vagyok, hogy Torra mit fog levonni abból az apróságból, hogy Kazt nem apuci, hanem az Első Rend rohamosztagosai üldözték.

 

És akkor itt van Kaz, aki még mindig kicsit olyan, mint aki sodródik az árral, de most legalább már kémként is volt jó ötlete és kihasználta a kínálkozó alkalmakat. Olyan volt, mint aki ugyan sodródik az árral, de már próbálkozik az első bátortalan karcsapásokkal. A fejlődés jeleit mutatja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Én drukkoltam a rohamosztagosoknak. Ennyire szerencsétlen, lehetetlen, tehetetlen marhát, mint ez a Neeku még nem hordott a hátán a Galaxis. Vagy nagyon gyorsan vesszen el valahol a Colossus mélyén vagy lőjék le, esetleg repüljön le a platformról fejjel előre, bánom is én, de ha lehet, sokat már ne szerepeltessék, mert lassan minden pillanatát utálom. Jar Jar Binks hozzá képest a józanság és intelligencia élő szobra. Ez hülye! Amikor odament a rohamosztagosokhoz, hogy megkérdezze, mit csinálnak, aztán meg rádiózgat a tőle öt méterre sem álló Kaznak, hát én Kaz helyében minimum egy baromi nagy sallert lekevertem volna annak a nyomorultnak. :angry:

 

 

 

Szerintem Neeku a kém. A viselkedése pedig csak elterelés. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most nagyon meglátszott, hogy mennyire kettős érzéseket vált ki bennem ez a sorozat. A háttérsztori érdekes volt, végre komolyabb mértékben előkerült a kémkedős szál, láthattuk az Első Rend befolyásolási kísérleteit, és hogy az alapvetően jó szándékú Doza kapitány a politikai játszmában két tűz közé szorult. Ezek nagyon erős jelenetei voltak az epizódnak, miközben mélyítették Tam karakterét (most volt a legszimpatikusabb), és bemutatkozott az elsőre irritáló Hype (szerintetek nem volt Jar Jar-szerű a hangtónusa?), akinek jellemét később árnyalták. Láthatóan bántja, hogy ilyen szinten megromlott kapcsolata egykori társával, miközben határozott véleménye van az Első Renddel kapcsolatban. Elképzelhető, hogy a későbbiekben Kaz komoly szövetségese lehet. Ami még nagyon tetszett: Torra leszerelte Kaz-t (pedig az elején azt hittem, nyomulni fog), a csaj láthatóan az apja szeme fénye. Nagyon vicces volt Kaz menekülése is a rohamosztagosok elől, főleg azok a sikító hangok, amiket kiad, miközben Z néni és vendégserege fogadásokat köt, hogy vajon túléli-e. :D Zseniális volt, ezen a képsoron nagyon nevettem. 

 

Másrészről ott van Neeku, aki engem már rohadtul fáraszt, és egyáltalán nem vicces. Szerintem egy tízévesnek sem az, de ki tudja, egyáltalán nem értek a gyerekekhez. A garázdálkodása nálam teljesen elrontotta az epizód elejét (első 5-6 perc), először a kommunikátorral, később azzal, hogy odaállt az Első Rend képviselői elé. Annyira jelentéktelen és ártalmatlan figura, hogy még a rohamosztagosok sem törődtek vele. Szerencsére később a szerepe mérséklődött, de eddig ahány mondatot kapott, csak fogtam a fejem és a szekunder szégyen fogott el. Úgy látszik, ez a fajta gyerekesség tényleg a sorozat sajátja lesz, amit vagy megszokok, vagy nem. Nálam most nagyon rontott az élvezeti faktorból, de ha később valamelyest visszafogják Neeku karakterét, akkor rendben leszünk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az eddigi legjobb rész. Szinte minden percét élveztem, igen, még Neekut is. Jó látni, hogy a múltkor behozott ER machinálást továbbvitték, és valóban a kalózokon keresztül szeretnék, ha a bolygó önként és dalolva csatlakozna hozzájuk. Az is tetszett, hogy játszottak az energiával, amitől még élőbbé vált a hely. Jó volt a behozott pilóta és a kapitány karaktere is. Jót nevettem BB-8 hirtelen "lemerülésén" és az is bejött, hogy a csaj randira felkérésnek értelmezte a besurranást. :D Ja és a kedvencem egyértelműen Tam, a beszéd stílusa, az elszántsága, a tartása, a földhözragadtsága egyaránt bejött. Továbbra is a ő a kedvencem. 

 

Az is tetszett, hogy végre egyre jobban képbe kerül Kaz és láthatólag az ER-rel is volt egy kis eszkalálódás. Kellett már ez a rész, az előző kettő után újra visszaadta a hitemet, hogy jó lesz ez. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt, nekem Jarku nagyon bejött valamiért. Nem vagyok az idióta humor híve, de valamiért ez a végtelenül naivnak tűnő Jar Jar utánzat bejön. :DTalán azért amiért Jar Jar is anno. 

 

A többi is rendben volt. A többiekkel egyetértve, szerintem is az ER felbukkanása adta a rész savát borsát. Az elég meglepő volt, hogy Doza az Első Rendtől veszi az üzemanyagot. Azt hittem azért hajtanak az állomásra, de úgy tűnik inkább logisztikailag lesz fontos Phasmáéknak a  Colossus. 

 

Hype szintén bejött, nem tolták túl a figurát, jó szövegei voltak. Általa jó volt kicsit bepillantást nyerni a torony világába (a Doza lány szobájában az a plüss ewok hatalmas volt :lol:).

 

Ami még kiemelendő az politikai helyzet. Tetszik, hogy az ER nem tehet meg bármit, és itt is kénytelenek lelépni pár erősebb szó után. Ez mindig aláhúzza számomra a helyzetük törékenységét. Ráadásul nem is igazán félnek tőlük. Hype egyszerűen csak utálja őket míg Z néni se úgy beszél róluk mint akiktől rettegni kellene. 

 

Pár szó a korhatárról. Ezúttal talán tényleg a kisebbekre lett szabva a tónus. A legjobban Jarku és Kaz karaktere bizonyítja ezt. Persze tegyük hozzá, hogy egyelőre. 

 

Yeagert hiányoltam. Hova lett? Al pedig megszólalt végre, de persze hol máshol mint Z néni krimójában. :lol:

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az első rész után ez tetszett a legjobban. Végre elkezdett történni valami, és nagyon tetszik ez a sakk játszma amit az FO csinál. Viszont egyet kell értenem Nute-al mert most valahogy engem is kifejezetten zavart Neeku és marháskodása. Lassan egy Jar-jarral fog felérni, és valahogy totál tönkreteszi a full komoly pillanatokat, amivel nem is lenne bajom, ha tényleg vicces lenne, de ezek a "hülye vagy" viccek egyre kevésbé azok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Neeku-t a helyszínen ki kellet volna végezni, mikor megkérdezte a rohamosztagost hogy mit keresnek itt. Fogtam a fejem rendesen. Van egy olyan érzésem hogy az Első Rend nem fogja annyiban hagyni Doza visszautasítását. A torony nagyon tetszett. Aki jó valamiben az jobb körülmények közt él. Hype Fazonnal semmi bajom nem volt, nem éreztem nagyképűnek. Kaz jól tette hogy a mikrofont bevitette adroiddal. Végre egy eszes ötlet. Viszont a rohamosztagosok miért váltottak élesre, kábitóról? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A captain Doza esetében századost vagy kapitányt jelent? :) 

Mivel itt civil tengerészeti rangról van szó, így kapitányt. A százados csak a katonai, azon belül is a szárazföldi és légi erőknél van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Viszont a rohamosztagosok miért váltottak élesre, kábitóról? 

Gondolom élve akarták elkapni, hogy kifaggathassák ki küldte. Bár később már ki akarták nyírni. :hmm: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 10. 28. - 13:11, Dzséjt írta:

Ennyire szerencsétlen, lehetetlen, tehetetlen marhát, mint ez a Neeku még nem hordott a hátán a Galaxis. Vagy nagyon gyorsan vesszen el valahol a Colossus mélyén vagy lőjék le, esetleg repüljön le a platformról fejjel előre, bánom is én, de ha lehet, sokat már ne szerepeltessék, mert lassan minden pillanatát utálom. Jar Jar Binks hozzá képest a józanság és intelligencia élő szobra. Ez hülye! Amikor odament a rohamosztagosokhoz, hogy megkérdezze, mit csinálnak, aztán meg rádiózgat a tőle öt méterre sem álló Kaznak, hát én Kaz helyében minimum egy baromi nagy sallert lekevertem volna annak a nyomorultnak:angry:

Én pedig egyre jobban kedvelem. :D Valamiért annyira szerethető és jópofa. Az ártatlanság és naivság iskolapéldája. Az pedig ahogy abból a csőrös pohárból szlopálja a piát, haláli. :lol:

 

2018. 10. 28. - 13:11, Dzséjt írta:

És akkor itt van Kaz, aki még mindig kicsit olyan, mint aki sodródik az árral, de most legalább már kémként is volt jó ötlete és kihasználta a kínálkozó alkalmakat. Olyan volt, mint aki ugyan sodródik az árral, de már próbálkozik az első bátortalan karcsapásokkal. A fejlődés jeleit mutatja.

Kazudában az a hatalmas ötlet, hogy köze nincs az eddigi főhős típusokhoz. Itt is ahogy menekül annyira esetlen ami nem feltétlenül rossz. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.