Ugrás a kommentre

1x13 - The Doza Dilemma


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

13. rész - The Doza Dilemma / A Doza dilemma

 

epguidere113.jpg

 

Írta: Gavin Highnight

Rendezte: Sergio Paez

 

Helyszín: Castilon, Starkliller bázis

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Neeku Vozo - Josh Brener

Synara San - Nazneen Contractor

Karagan Gorr - Gary Anthony Williams

Torra Doza - Myrna Velasco

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Elrik Vonreg őrnagy - Lex Lang

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Phasma százados - Gwendoline Christie  

Drell - David Shaughnessy

Valik - Jennifer Hale

Skreek Dee Bradley Baker

Tooms - Jonathan Lipow

Hype Fazon - Donald Faison

Bo Keevil - Dave Filoni

Griff Halloran - Stephen Stanton

Freya Fenris - Mary Elizabeth McGlynn

Z'Vk'Thkrkza "Znéni" Tovah Feldshuh

4D-M1N  Mary Elizabeth McGlynn

BB-8

R1-J5 "Bucket"

Buggles

 

Történet

Az Első Rend megelégeli Doza kapitány hezitálását és merész lépésre szánja el magát. Phasma százados és Pyre parancsnok utasítja a kalózokat, hogy raboljanak el valami értékeset a Colossus vezetőjétől, hogy az végre behódoljon az Első Rendnek.

 

Érdekességek

- Az "It's so wizard!" kifejezés láthatóan visszajött a divatba, vagy talán sosem lett divatjamúlt, mióta először hallhattuk a Star Wars: Baljós árnyakban (Kitstertől), ami 60 évvel korábban játszódik.

- Torra drón-lövő holojátéka ugyanazokat az edzőgömböket használja, mint amit Luke Skywalker is használt a Star Wars: Egy új reményben.

- A sugárvetőnek, amit Torra használt a holojátékban, narancssárga, műanyag alkatrészei vannak, valamint egy kiemelkedő, narancssárga rész a cső végén - egy biztonsági elem, ami a játékfegyvereken található a mi galaxisunkban.

- A kalózkém, Synara szóvá teszi, hogy akkor tanult meg lőni, amikor az apjával vadászott a Vanqoron. Lehet, hogy gundarkokra vadásztak? Láthattuk már a Vanqor kristályos világát, és az őshonos gundarkokat is számos alkalommal a Star Wars: A klónok háborújában.

- Hosszú, csontos ujjaival és mészfehér bőrével, Valik ugyanazon rejtélyes faj tagja, mint Aurra Sing, aki a Star Wars: Baljós árnyakban bukkant fel először, majd számos alkalommal a Star Wars: A klónok háborújában.

- Van egy nyers rajz egy C1-szériás astromech droidról (tudjátok, amilyen Chopper is a Star Wars: Lázadókban) Bucket szekrényének belsejében.

- Ugyanígy, ha közelebbről is megnézzük Kragan kalózhajóját, a Galleont, felfedezhetünk számos újrahasznosított technológiát, amiket aztán alkatrészenként tettek eggyé. Kragan árbockosara egy AT-TE csuklós lábából lett kialakítva; Lambda-osztályú komp-szárnyak stabilizálják a hajót; a fő hajótest pedig úgy tűnik, hogy egy AT-AT testéből lett kialakítva.
Bónusz érdekesség: a hajó egészének formája és sziluettje egy cápát vett alapul. A Lambda-osztályú komp alkatrészei alkotják az uszonyokat. Számos férőhely és dokk van, mindenféle kalózhajó és csónak számára a könnyű hadrendbe állítás kedvéért. Lőfegyverek és ütegek jelentős felhozatala is megtalálható, valamint vitorlák és szárnyak az ereszkedéshez.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Valik karakter illusztrációja

 

2.jpg

Suhanó koncepció raj

 

3.jpg

Galleon mentőhajó

 

4.jpg

A bázis torony ajtaja

 

5.jpg

Galleon mentőhajó részletei

 

6.jpg

A céllövölde játék

 

7.jpg

Drel karakter illusztrációja

 

8.jpg

Kábel fogó

 

9.jpg

Vonreg őrnagy sugárvetője

 

10.jpg

Sugárvető

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, ez már egy komoly epizód volt, ami elég nagy előrelépést tett a sztoriban. Az Első Rend ezután szerintem befészkeli magát a Colossusra, immár Synara is lelepleződött Kaz előtt, és persze a kalózok összerúgták a port az Első Renddel. Kíváncsi vagyok, mindez hová vezet, bár szerintem a kalózokat el fogja meszelni az Első Rend. Az epizód végén arra is fel voltam készülve, hogy maga Kylo Ren jön "megmenteni" Torát. :) Amúgy nagyon szépen játszotta ki az Első Rend a kártyáit, erre Palpatine is büszke lett volna.

Synara miatt azért aggódom, egész megkedveltem, és láthatóan jól befogadták a többiek is. Így viszont könnyen két szék között a pad alá eshet. A kalózok már nem bíznak benne, most már Kaz sem, és ha híre megy, hogy a kalózokkal dolgozik, a többiek is megorrolnak rá. Ezután vagy megbocsájtanak neki, vagy hősiesen feláldozza majd magát a Colossusért, esetleg az Ellenállásért. Azt kétlem, hogy a kalózokhoz visszamenne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Eljött ez a perc is, az ER egyre magasabb tétben játszik. Habár itt szerintem súlyos hibát vétettek azzal, hogy nem likvidálták az egész kalóz bandát. Talán mondani se kell, hogy elárulhatják a tervet ha éppen úgy tartja kedvük. Jobban belegondolva ez elkerülhetetlen, hisz Synara már tud mindenről és szerintem csak idő kérdése, hogy eláruljon mindent Dozának. De ha ő nem teszi meg akkor majd elmondja Kaz, hiszen a srác is összerakta a képet. Onnantól fog indulni a buli, amikor Doza megtudja mire megy ki a játék. Kazről még annyit, hogy nagyon bölcsen tette, hogy nem fedte fel Synara előtt, hogy tudja mi is a nő valójában. Így a helyzeti előny nála van. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Dzséjt írta:

Synara miatt azért aggódom, egész megkedveltem, és láthatóan jól befogadták a többiek is. Így viszont könnyen két szék között a pad alá eshet. A kalózok már nem bíznak benne, most már Kaz sem, és ha híre megy, hogy a kalózokkal dolgozik, a többiek is megorrolnak rá. Ezután vagy megbocsájtanak neki, vagy hősiesen feláldozza majd magát a Colossusért, esetleg az Ellenállásért. Azt kétlem, hogy a kalózokhoz visszamenne.

Szerintem megragad a Colossuson miután bűnbánatot tart. A kalózokhoz én se hinném, hogy visszamegy.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azután, hogy a Bibo képében megvolt az évad legrosszabb része két epizóddal később megjött az eddigi legjobb is. Minden percét imádtam. Az Első Rend egész ügyesen keveri a lapokat. A látványvilág pedig kifejezetten bravúros volt: az ahogy a ködből kijön a "kalózhajó" valami mesés volt, de ez igaz az egész esti akciójelenetre.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ráfordultunk a célegyenesre, innentől már nagyon izgalmas lesz. 

 

Doza egyébként nem könnyű eset az ER-nek. A múltkor már azt hittem beadja a derekát de ezek szerint mégsem így volt. Továbbra is pikáns ízt az egésznek, hogy az Első Rend nem lehet agresszív, ezért cseleznek. Ez a birodalmi éra után szokatlan. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Továbbra is pikáns ízt az egésznek, hogy az Első Rend nem lehet agresszív, ezért cseleznek.

Valóban. Viszont félelmetes belegondolni, hogy ha Doza még egy pár hónapig, vagy talán csak néhány hétig tovább húzza a dolgot, akkor az Első Rend már erővel veszi el a Colossust.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ügyes ötlet volt az ER-é, de a kivitelezés azért nem sikerült sallangmentesen. Hatalmas kockázatot vállaltak azzal, hogy a kalózokat elengedték, pláne úgy, hogy el is árulták őket. Simán megbeszélhették volna, hogy a kalózok átadják a lányt az ER-nek, ők meg kifizetik őket és kész. Nyilván ez sem rizikómentes, de a kalózok alapvetően a pénzre mennek, ha nem hozza úgy az érdekük, nem fogják elárulni az ER-et. Márpedig miért hozná úgy, ha eddig se hozta.

Vagy ha nem akartak pénzt kiadni, akkor meg kellett volna ölniük az összes kalózt. Hátba szúrni, majd futni hagyni őket, nem volt egy bölcs dolog. Nyilván nem fognak nyíltan szembeszállni az ER-del, de mennyi az esély rá, hogy szerte a galaxisban ne találjanak egyetlen erősebb vagy gazdagabb csoportosulást se, aki jól fizetne azokért az infókért, amit az ER-ről tudnak. Szóval ez így maflaság volt.

 

Közben Synara helyzete is érdekes, mert egyértelműen elkezdett dilemmázni két oldal között. Nyilván sokkal tartozik a kalózoknak, kötődik hozzájuk, egyfajta családja lehettek, viszont nem törték össze magukat, hogy segítsenek neki. Ráadásul a hétköznapi "nyugodt" élet is úgy tűnik, hogy bejött neki, félig-meddig barátokat is tudott szerezni, ez vonzó opció. Ugyanakkor ott a sötét és nyomasztó múltja a háttérben, ami bizonytalanságot okoz, elvégre ki tudja elfogadnák-e őt így is. Viszont ez a kettős játszma nagyon veszélyes, mert most már mindkét fél gyanakodhat, megtörhet a bizalom mindenki felé, aztán akkor egyedül marad.  Kaz már leleplezte, kérdés mit kezd a szituval.

Hasonszőrű téma, hogy Kaznak vajon lesz-e elég gógyija hozzá, hogy összerakja a képet mit is látott valójában. Végül is elsőre levette a helyzetet, hogy az ER és a kalózok összejátszanak, aztán viszont mintha úgy tűnt volna, hogy mégis bevette a trükköt, amikor Torrát kihozták. Azért elég feltűnő volt, hogy a kalózok először még üzletfélként fogadták az ER-et, csak utána balhéztak össze. Ha valakinek van egy kis érzéke (ami egy kém esetében alapvetés kéne legyen), akkor ebből meg kell legyen a felismerés.

 

Az ER végül így vagy úgy, de elérte célját. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az öreg Doza nem fog semmit megsejteni. Ugye az ER folyton a kalóztámadásokkal szemben akar segíteni, most pedig ezen keresztül össze is jön bevenni magukat a Kolosszusra. Csak ugye felmerül a kérdés, hogy Torra elrablásán ki nyert igazán. Hiszen a kalózok eddig pl. készleteket loptak, amire azt lehetett mondani, hogy hiteles célpont a számukra, hiszen fosztogatnak.

De mi a fenét akartak volna kezdeni a kiscsajjal? Még csak egy egészséges zsarolást se kapott Doza, hogy fizessen ki csilliónyi kreditet vagy adjon oda egy csomó árut a lányáért cserébe. De egy ilyen vakmerő akcióval zsákmányolhattak volna kalózszemmel nagyobb prédát is. Torra az apjának nagyon fontos, az pedig, hogy egyértelműen ő volt az elsődleges cél, nem logikus a kalózok szemszögéből, hiszen irreális kockázat. Ellenben kapóra jönne az ER-nek, akik láss csodát pont arra jártak és még meg is mentették a lányt. De azért a kalózokat hagyták menekülni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, pb69 írta:

Ügyes ötlet volt az ER-é, de a kivitelezés azért nem sikerült sallangmentesen. Hatalmas kockázatot vállaltak azzal, hogy a kalózokat elengedték, pláne úgy, hogy el is árulták őket. Simán megbeszélhették volna, hogy a kalózok átadják a lányt az ER-nek, ők meg kifizetik őket és kész. Nyilván ez sem rizikómentes, de a kalózok alapvetően a pénzre mennek, ha nem hozza úgy az érdekük, nem fogják elárulni az ER-et. Márpedig miért hozná úgy, ha eddig se hozta.

Vagy ha nem akartak pénzt kiadni, akkor meg kellett volna ölniük az összes kalózt. Hátba szúrni, majd futni hagyni őket, nem volt egy bölcs dolog. Nyilván nem fognak nyíltan szembeszállni az ER-del, de mennyi az esély rá, hogy szerte a galaxisban ne találjanak egyetlen erősebb vagy gazdagabb csoportosulást se, aki jól fizetne azokért az infókért, amit az ER-ről tudnak. Szóval ez így maflaság volt.

Nincs már sok a VII-ig így az ER-t nem izgathatja túlságosan a banda. Valószínűleg Kraganék se tudnak mindent, biztos, hogy pont a lényeget pl. nem. Tudjuk, hogy az ER-nek fontos része az alvilágban kialakított besúgóhálózat, így egy kalóz irtással ezt is alá áshatnák ami nem lehet céljuk.

 

46 perccel korábban, pb69 írta:

Azért elég feltűnő volt, hogy a kalózok először még üzletfélként fogadták az ER-et, csak utána balhéztak össze.

Egy űrhajóban ülva a levegőből figyelve a dolgokat nem jelenthető ki nyíltan minek tűnt, szerintem bármire lehetett gyanakodni, mint ahogy az Kaz esetében meg is történt. Ezt ha fel is hozná Dozának, olyan szépen ki lehet magyarázni mint a huzat. 

 

49 perccel korábban, pb69 írta:

De mi a fenét akartak volna kezdeni a kiscsajjal? Még csak egy egészséges zsarolást se kapott Doza, hogy fizessen ki csilliónyi kreditet vagy adjon oda egy csomó árut a lányáért cserébe.

Nem volt idejük rá, mert azonnal lecsapott az Első Rend. ;) Amúgy Torra hatalmas adu ász lenne bármelyik agresszor kezében ha a Clossusról van szó, szóval ezt nem kell magyarázni miért is Torrát rabolták el.

 

50 perccel korábban, pb69 írta:

De egy ilyen vakmerő akcióval zsákmányolhattak volna kalózszemmel nagyobb prédát is.

Kit? A platform a cél. Dozánál és a lányánál nincs jelentősebb személy azon az állomáson.

 

52 perccel korábban, pb69 írta:

Torra az apjának nagyon fontos, az pedig, hogy egyértelműen ő volt az elsődleges cél, nem logikus a kalózok szemszögéből, hiszen irreális kockázat.

De mégis megcsinálták az akciót, irreális kockázat ide vagy oda. Ha nincs az ER most diktálhatnának. :P 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nincs már sok a VII-ig így az ER-t nem izgathatja túlságosan a banda.

Ennyi erővel a Kolosszus is miért izgatná őket, majd úgyis elveszik erővel, amikor már megtehetik. Szerintem nem így gondolkodnak.

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Valószínűleg Kraganék se tudnak mindent, biztos, hogy pont a lényeget pl. nem.

A Kolosszus kontextusában annyit épp elég tudniuk, hogy az ER bérelte fel őket a támadásokra, ill. Torra elrablására. Illetve, hogy ez az egész ajánlatosdi csak színjáték, valójában kényszerítésről van szó.

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Tudjuk, hogy az ER-nek fontos része az alvilágban kialakított besúgóhálózat, így egy kalóz irtással ezt is alá áshatnák ami nem lehet céljuk.

A kalózok nyílt elárulásával is. Ha az isten háta mögött kiirtják ezt a bandát, arról kevésbé megy hír. Én se arra gondoltam, hogy hatalmas csinnadratta kíséretében tegyék meg, meg lehet ezt oldani sunyiban. Egyébként az alvilág nem egységes, sőt. Mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti leginkább, egy adott banda kiirtása még nem feltétlenül töri meg a bizalmat, elvégre ki tudja mi történt. Bűnözőkről beszélünk, jó eséllyel ők is keresztbe tehettek az ER-nek, ez is lehet oka a megölésüknek. Ellenben, ha életben maradnak a hátba szúrt kalózok, akkor még van lehetőségük a saját szemszögüket is ismertetni.

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Egy űrhajóban ülva a levegőből figyelve a dolgokat nem jelenthető ki nyíltan minek tűnt, szerintem bármire lehetett gyanakodni, mint ahogy az Kaz esetében meg is történt. Ezt ha fel is hozná Dozának, olyan szépen ki lehet magyarázni mint a huzat.

Bármit ki lehet magyarázni, csak a többi gyanús körülmény mellett azért necces. Felettébb furcsa, hogy az ER hajója közeledtével a kalózok nem támadnak, majd simán hagyják a fedélzetre szállni a katonákat.

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nem volt idejük rá, mert azonnal lecsapott az Első Rend. ;)

Hát meg ők hülyék lettek volna elárulni az ER-et. :)

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Amúgy Torra hatalmas adu ász lenne bármelyik agresszor kezében ha a Clossusról van szó, szóval ezt nem kell magyarázni miért is Torrát rabolták el.

Azért őt rabolták el, mert az ER ezzel bízta meg őket. ;) Nem az a lényeg, hogy a kalózok szemszögéből mi miért történt, mert azt tudjuk, logikus. De ha Doza szemszögéből nézzük, akkor a kalózok cselekedete mindenképp furcsa és gyanús lehet.

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Kit? A platform a cél. Dozánál és a lányánál nincs jelentősebb személy azon az állomáson.

Nem kit, hanem mit. Egy kalózbanda elsősorban nem olyan bizniszekben utazik, hogy a legjelentősebb személyeket vagy azok hozzátartozóit elrabolják. Lopni, rabolni, fosztogatni, erőforrásokat szerezni, inkább ezzel foglalkoznak. Még a nyílt rombolás és tombolás is sokkal inkább a kenyerük, mint az ilyen finomhangolt, céltudatos akciózás.

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

De mégis megcsinálták az akciót, irreális kockázat ide vagy oda. Ha nincs az ER most diktálhatnának. :P

Megcsinálták, mert az ER megbízta őket, és rohadt sok pénzt ígért. De ha nincs az ER, akkor maguktól valószínűleg eszükbe se jutott volna ilyen akció. A kalózok kisebb csoportokban akcióznak, a saját szakállukra játszanak. Ezért tudja jól használni őket az ER, mert alapvetően senki nem gondol arra, hogy egy kalózbanda ilyen jellegű megbízásokat teljesít, hiszen nem ez a profiljuk. Amíg "kalózkodnak", addig hitelesek, elvégre akár maguktól is csinálhatnák. Max. az lehet feltűnő, hogy nagyon jó a "hírszerzésük".

Elrabolni egy állomás góréjának a lányát viszont olyan buli, ami eléggé kimutat a kalózok megszokott tevékenységi köréből. Még csak nem is túszul ejtik egy másik akció közben vagy ilyesmi, hanem eleve ez a küldetésük fő célja, ez gyanús. A zsebtolvajok vagy utcai útonállók se szoktak a miniszterek irodáiban meg házaiban próbálkozni emberrablással.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 perccel korábban, pb69 írta:

Ennyi erővel a Kolosszus is miért izgatná őket, majd úgyis elveszik erővel, amikor már megtehetik. Szerintem nem így gondolkodnak.

A Kolosszus előbb kell nekik. Meg fogjuk tudni miért. ;) Amúgy ha nem sikerül megszerezni a Starkiller eldurranásáig, akkor azután már nem fognak udvariaskodni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett ez az epizód, végre! :) Az Első Rendnek nagyon kellhet a Colossus, ha ennyire azon vannak, hogy betegyék oda a lábukat, és az sem mindegy, milyen ürüggyel. 

Viszont pont eszembe jutott most, hogy annak idején Poe azért vitte oda Kazt, hogy találja meg az ER kémjét a platformon. Viszont eddig se híre-se hamva nincs ott semmilyen kémnek, legalábbis olyannak, aki az ERnek kémkedne. És ahogy látom, nincs is rá szükségük, hiszen elérték, amit akartak. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Pildi írta:

Viszont pont eszembe jutott most, hogy annak idején Poe azért vitte oda Kazt, hogy találja meg az ER kémjét a platformon. Viszont eddig se híre-se hamva nincs ott semmilyen kémnek, legalábbis olyannak, aki az ERnek kémkedne. És ahogy látom, nincs is rá szükségük, hiszen elérték, amit akartak. 

Pontosan. Bár már többször is emlegettek kémeket, Synaran és Kazen kívül mást még nem láttunk. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Poe Dameron, amikor Kaznak ecseteli a fiú küldetését:

"We know the First Order has got a hidden base somewhere out in Wild Space. If they're building up theri military, they need fuel and supplies. Sources tell us that somebody on Castilon is helping them. [...] You'll blend in and get to know everyone out here, earn their trust, find out who's loyal to the good guys and who isn't. [...] Somebody here is working for the First Order, and we're gonna find out who."

 

Látható, hogy Poe egyszer sem mond olyat Kaznak, hogy az Első Rend kémjét kéne megkeresnie. Még a kém szót sem használja. Kaz feladata az, hogy derítse ki, ki dolgozik az Első Rendnek - de az nem tesz valakit kémmé is! A szövetséges a legjobb szó rájuk.

És Kaz a Poe-tól kapott feladatot már teljesítette! Rájött, hogy Doza kész együttműködni az Első Renddel, és végül Teroj Kee-ről is kiderítette, hogy az Első Rend szövetségese. Sőt utóbbi talán még nagyobb felfedezés is, hiszen Kee a Bányász Céhnek dolgozott, szóval esélyes, hogy a Bányász Cég is az Első Rend szövetségese (ami remekül összepasszol a Rebelsszel, hiszen abban a Bányász Céh elég szoros kapcsolatban állt a Birodalommal, még saját TIE vadászokat is kaptak, és ők égették fel Lothalt a Birodalomnak - ezután nem lenne meglepő, ha az Első Renddel is lepaktáltak). Az egyetlen dolog, amit Kaz még nem tudott összekötni, hogy az Első Rend és a kalózok szintén szövetségesek (voltak).

 

Számon kérni azt Kazon, hogy nem találta meg az Első Rend kémét, elég fura, mert nem csak nincs ilyen a Colossuson, de nem is ez volt a feladata. Az Első Rendnek dolgozókat, annak szövetségeseit kellett megtalálnia, és olyanra rálelt.

 

Mondjuk Poe eligazításából az is kiviláglik, hogy az Ellenállás, vagyis inkább Poe csak tippel azzal kapcsolatban, hogy lehet valaki a Colossuson, aki az Első Rendnek dolgozik. Ezt abból következtette ki, hogy ha hadsereget akarnak építeni, akkor kell forrás, és mert úgy hiszik, hogy a titkos bázis a Vad Űrben van, amihez közel fekszik a Castilion, így logikus, hogy ha egy épülő hadsereghez nagy mennyiségű üzemanyagra van szükség, akkor a Colossust célozzák meg. Ez nem is rossz elgondolás, csak a kiindulópont hatalmas nagy tévedés: a titkos bázis, név szerint a Csillagpusztító nem a Vad Űrben, hanem az Ismeretlen Régiókban van, a Galaxis másik oldalán, és az üzemanyag már nem egy készülő hadsereghez, hanem egy invázióhoz kell.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Számon kérni azt Kazon, hogy nem találta meg az Első Rend kémét, elég fura, mert nem csak nincs ilyen a Colossuson, de nem is ez volt a feladata. Az Első Rendnek dolgozókat, annak szövetségeseit kellett megtalálnia, és olyanra rálelt.

Nem kértem számon, csupán felvetettem, de ezek szerint rosszul emlékeztem, pontosan mi is volt Kaz feladata. :)

 

Egyébként én Dozát nem mondanám az ER szövetségesének. Pont hogy az erős nyomás ellenére (több részben is láttuk, hogy győzködik) egész sokáig ellenállt az ER csábítónak tűnő ajánlatának, és csak akkor adta be a derekát, amikor már kész helyzet elé állították, és ez szépen látszik is az epizód végén: pont visszaadták Torrát és engedélyt nem is kérve lépett mellé pár rohamosztagos, miközben a piros egyenruhás azt ecsetelte, hogy veszélyes időket élünk, bármi bármikor megtörténhet. Figyelemre méltó, ahogy Doza először megjegyzi, hogy ezzel együtt sincs szükség az ER jelenlétére, aztán beletörődik - és szerintem azért, mert közben akár rá is jöhetett, hogy mire is megy ki a játék: addig nem lesz nyugtuk, addig vannak veszélyben a kalózok miatt, amíg be nem engedi az ER-t. És a lánya, meg az egész állomás iránt érzett felelőssége miatt többé nem engedhette meg magának azt, hogy dacol velük. Kényszerből cselekedett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 8 hónappal később...

Eddig ez volt a legjobb rész a sorozatban, tele intrikával, beszivárgással és látványos akcióval. Fent már mindent leírtatok, főleg Dzséjt és Pildi soraival értek egyet. Még ha ez a sori nyilván az eggyel fiatalabb korosztályt célozza meg, mint a Rebels, de főleg a TCW, ez az epizód mutatja, hogy számunkra is számtalan kiegészítő háttérinformációval szolgálhat a Resistance az úgynevezett hidegháború történéseit illetően.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.