Ugrás a kommentre

2x07 - The Relic Raiders


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

7. rész - The Relic Raiders / Az ereklyevadászok

 

epguidere207.jpg

 

Írta: Brandon Auman

Rendezte: Brad Rau

 

Helyszín: Ashas Ree

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Kel - Antony Del Rio

Eila - Nikki SooHoo

Mika Grey - Tudi Roche

Freya Fenris - Mary Elizabeth McGlynn

Torra Doza - Myrna Velasco

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Raith - ???

4D-M1N - Mary Elizabeth McGlynn

T3-K10

CB-23

R23-X9

 

Történet

 

 

Érdekességek

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez talán a sorozat legérdekesebb része volt! Egy sith templom! Wow! :o Mika Grey pedig az ügyeletes SW Indiana Jones. 

Azt akkor le is szűrhetjük, hogy a sith templomok legalább olyan "gyakoriak" lehetnek mint a Jedik szentélyei. Na és persze el lehet bennük tévedni. :D Mika igen szimpatikus karakter, és legalább annyira zavarta Kaz ténykedése, mint Dzséjt-et. A rész igazi meglepetése az Első Rend kincsvadászai! Tehát Kylo szeretné felkutatni ezeket a templomokat és a tartalmukat. Miért érdeklik hirtelen ennyire a sith-ek? Mit keres? Ami a legjobb az egészben, hogy úgy tűnik ez csak valaminek a kezdete és Mika velünk marad. Nagy szükség van rá! Izgatottan várom a folytatást!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szimpatikus ez a Mika, végre valaki, aki nem csak Kaz háta mögött forgatja a szemét, hanem helyre teszi ezt a katasztrófát. Komolyan, Kaz egy rakás szerencsétlenség, egyre jobban utálom. Jar Jar hozzáképest a magabiztosság és az ügyesség élő szobra. Az Első Rendnek fel kéne kutatnia mindkettőt, aztán párban ledobni a problémás bolygókon. Tuti mind kapitulálna csak azrét, hogy vigyék el onnan a párost. :evil:

 

A Sith Templom koncepciója nagyon tetszett. A Resistance-ből nagyon hiányzik az SW misztikus része, most végre sikerült combosabban belenyomni. Remélem Mikával még több átjön ebből. Örülök, hogy megemlítették, hogy a Jedi temolomok és szentélyek gyakran Sith templomokra épültek, hogy megtisztítsák azt a gonosztól vagy legalábbis elnyomják, de az idővel mindig a felszínre tör. Ez azért is fontos, mert a coruscanti Jedi Templom is így épült, van alatta egy Sith szentély, amit Palpatine a 66-os parancs után felkutatott, és az infók alapján ebből a szentélyből az évezredek során felszivárgott a Sötét Oldal hatalma és mérgezte a Jediket.

 

Tetszik az Első Rend raiderei is. Kíváncsi vagyok, hogy ezt a csapatot most frissen Kylo állította fel, vagy korábban már Snoke is használta őket. Szerintem ezek Snoke emberei, neki gyűjtöttek Sith ereklyéket, hiszen Kylo még nem lehet olyan régóta fővezér. Nem hiszem, hogy akárcsak hetek elteltek volna az ep8 óta, és abban is kételkedem, hogy széles körben szétterjedt már annak a híre, hogy Kylo átvette a hatalmat. Kazék még tuti nem tudják, szerintem a napokig a templomban raboskodó Mikához sem jutott el a hír, az meg jó kérdés, hogy a raiderek milyen gyakran kommunikálnak a parancsnokaikkal - bár arra van esély, hogy ők már tudnak a dologról, és vagy utasítást kaptak feladatuk folytatására (ha Kylo el akarja pusztítani a múlt emlékeit, akkor a Sith ereklyék begyűjtése jó kezdet), vagy nem kaptak még új utasítást, és csinálják tovább, amire korábban parancsot kaptak.

 

Összességben tehát érdekes rész volt, jó elemekkel bővítette az univerzumot, viszont Kaz redundáns csapdaaktiválása engem a végén már komolyan irritált, és sajnos a sztori még mindig egy helyben áll...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én egyből Kylo-ra gondoltam, hisz...

Spoiler

Snoke halála után elvileg nyomozásba kezd az öreg hatalmát kutatva. Szóval szinte biztos nem az ereklyék elpusztítása célja.

Ez a keresés annyiból is érdekes, hogy lehetséges valahogy így "keltették" fel Palpatine-t is anno. Mondjuk Snoke valahogy rátalált a Halálcsillag roncsai között, és ő is csak egy raider volt mint Mika.

 

1 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

sajnos a sztori még mindig egy helyben áll...

Ez a sztrori: a Colossus életének figyelemmel kísérése, néha egy-két ER szállal megfűszerezve. Dozáéknak nem úgy tűnik, hogy lenne kimondott célja, mert eddig semmi ilyet nem fogalmaztak meg. Túlélnek. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pár érdekesség máris kiderült.

 

Mika Grey Erő-használó, de nem tartozott egyik rendhez sem. Kylo legfőbb vezér keresi a sith relikviákat, aminek későbbi SW művekben még jelentősége lesz... Na vajon melyikben? ;) 

A bolygó régen sith világ volt.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amondó vagyok azt mondani hogy ez volt eddig az évad legérdekesebb része. Kezdek @Dzséjt-el egyetérteni abban hogy Kaz mekkora egy balfék. Pedig az első évad végére kapott egy nagyon jó karakterívet, de most hát.:( Maga a Sith templom remek helyszín volt, és a First Order raiderek is belyöttek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Minden ízében érdekes egy rész volt, Mika Grey karaktere, új trooperek, meg hát a Sith templom, tele csapdákkal.
Élvezhetőbb lett volna ez a rész, ha Kaz nem esik bele/nyom meg minden csapdát, ettől eltekintve tetszett a rész.
Darth Sky-nak meg köszönjük a fordítást, nagy pacsi :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 5 héttel később...
2019. 11. 18. - 18:05, Ody Mandrell írta:

Mika Grey Erő-használó, de nem tartozott egyik rendhez sem.

Ez valami háttéranyagból derült ki? Nekem a részből ez így nem jött le. Tud pár dolgot az Erőről, hiszi/tudja, hogy létezik, tud pár dolgot az ereklyéikről és a történelmükről, de simán lehet, hogy ennyi. Vagy max. olyasmi, mint "tudjukki" a 9-ben... :P 

 

Amúgy elment egynek ez a rész is, de egy helyben toporgást érzékelek. Ez megint tisztán egy filler, bár jobb, mint az előző, mert itt azért tudunk meg 1-2 érdekességet az ER-ről. Hát igazából 1-et.

A sith templom azzal az energiatárolóval érdekes motívum volt, jó, hogy itt is képbe került az Erő. Viszont az egész kivitelezése elég gyerekes volt. Ebben nagy szerepe volt megint drága Kaz barátunknak, aki nemcsak buta, mint az ágyú, de ügyetlen és peches is. Egy rakás szerencsétlenség ez a gyerek, és ezt már mindenki egyre nyíltabban látja és mondja. Már Doza is szenved az elején, amikor elindulnak a küldetésre. Az öregasszony meg pikk-pakk levágja mi a szitu.

De ez a minden pillanatban csapdára lépünk, elkószáló kisgyerekek, rejtélyes mindentudó öregasszony, áldozathozás az újonnan megismert figurák megmentésére, csatlakozás hozzájuk. Ismert formulák, elég gyerekes köntösben tálalva. A rész szellemisége tetszett, a megvalósítás már kevésbé. Várom már, hogy érdemben előrelépjünk és elinduljon valami.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.