Ugrás a kommentre

2x09 - The Voxx Vortex 5000


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

9. rész - The Voxx Vortex 5000 / A Voxx örvény 5000

 

epguidere209.jpg

 

Írta: Gavin Hihgnight

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Voxx halmaz

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Neeku Vozo - Josh Brener

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Vranki a kék - John DiMaggio

Torra Doza - Myrna Valesco

Hype Fazon - Donald Faison

Griff Halloran - Stephen Stanton

Freya Fenris - Mary Elizabeth McGlynn

Bo Keevil - Dave Filoni

4D-M1N - Mary Elizabeth McGlynn

TC-G3 - Grey Griffin

CB-23

R4-G77

R23-X9

R1-J5 "Bucket"

 

Történet

 

 

Érdekességek

 

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 2x09 - The Voxx Vortex 5000
  • Ody Mandrell megnyitotta a topikot

Egy kedves kis filler epizód volt, egy igazán különleges vendégszereplővel. Frankie a hutt kaszinó tulajdonos hiába próbált meg bevetni minden piszkos trükköt hőseink ellen és csalt ahol csak tudott, egyszerűen nem tudtam haragudni rá. Személyében egy nagyon jópofa, vicces, könnyed stílusú karaktert kaptunk, aki mindemellett nem riad vissza a csalástól és a fair playt hírből sem ismeri, de a végén azért állja a szavát. Úgyan itt sem kerültünk közelebb az olyan nagy horderejű eseményekhez, hogy mi zajlik a galaxisban, mi a helyzet az Ellenállás és az Első Rend konfliktusában, de néhány elejtett mondat azért segített kontextusba helyezni az epizódban látottakat. A háború Frankie üzletét is visszavetette, tetszett az utalás a Canto Bightra is, a Colossus pedig továbbra is küzd az új helyzet megoldásával, most ezzel az akcióval két legyet üthettek egy csapásra (felrázni a morált és egy kis pénzt szerezni is sikerült). A csapaton belüli dinamikát jól jelezte, hogy maga Doza is Neekura és Kazre is, mint a csapat fontos részére hivatkozik, megbízik bennük és fontos feladattal bízza meg őket (konkrétan az egész állomás rajtuk áll, vagy bukik). Ez egyébként Kaznek megint egy jobban sikerült epizódja volt, nem voltak benne idegesítő hülyeségei és a nap végén ő nyerte meg azt a versenyt, amivel megmentette az állomást és a társait. Az is tetszett, hogy Neekunak is fontos szerepet szántak, ő a műszaki tudását csillogtathatta meg, Kazről pedig ismét bizonyságot nyert, hogy még ha sokszor ügyetlen is, azért repülni azt tud. Az epizód könnyedségét jelezte számomra a sok kis bujaféreg, de igazán akkor mosolyodtam el, amikor két izomkolosszusra felgyúrt példány jelent meg, hogy jobb belátásra térítse az egyezségből kihátrálni próbáló Dozáékat. Egy jó hangulatú rész volt, de azt sajnálom, hogy sokat nem haladt előre a sztori, az ER-nél játszódó történetszál (ami Tam-mel az előző részben egy újabb löketet kapott, itt egyáltalán nem kapott teret) nem volt az epizódban és tekintve, hogy ez az utolsó évad az Ellenállásról is jó lenne többet hallani...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Vrankie a neve. :) Amúgy igazi hutt módjára ott csalt ahol tudott, de ő nem is mondta, hogy fer játék lesz. :D 

De hát ő nem olyan, mint a többi hutt akiről hallottunk... legalábbis így mutatkozott be, de aztán kiderült, hogy azért elég dörzsölt ő is. A droidja egyébként szintén hatalmas forma, nagyon tudott lelkesedni a versenyek alatt is, mintha be lett volna állv... lehet belébújt a kóboráram. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Imádom a huttokat, ezért már az előzetes óta vártam ezt a részt. Vranki hozta a stílust, imádtam! A hangja zseniális volt. Stílusilag leginkább Zirrohoz hasonlított. :D Ami még bejött azok a kowaki majmok és gorillák! :D Egy hutt mellé ilyen szolgák illenek. A kaszinó és a versenyek lenyűgözőek voltak, ezeknek és a látványvilágnak köszönhetően a galaxis egy újabb szeletét ismerhettük meg.

 

Jók ezek a részek, viszont a fő vonalat, a lényeget csak elvétve érintik és akkor is csak morzsákat kapunk. Itt a háború és Canto Bight említése volt ilyen, ami utóbbi a semlegessége miatt most maga lett a paradicsom a szerencsejátékosoknak. De ezt láthattuk a TLJ-ben is. Az aszteroida remek volt a sok csapdával, melyeket kijátszva végre Kaz lett a rész hőse! Lehet, hogy béna alak, de pilótaként az egyik legjobb, és most nem mellékesen fél millió kreditet is nyert amivel igen csak kihúzta a slamasztikából Dozáékat!

 

Soha rosszabb részt, de most már foglalkozzunk a háborúval is (gyanítom majd csak az évad második felében kerül elő a téma)! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én ennek a fillernek nagyon örültem. Kaptunk egy nagyon jó starfighter versenyt, amiről amúgy a sorozat kezdetben is szólt, és az animáció is ehhez passzol leginkább. (A karakterek furán néznek ki, de az élettelen tárgyak mozgása nagyon jól mutat)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

Hát erről a részről nem sokat tudok mondani, egy újabb tipikus filler. Volt pár jó kikacsintás már ismert elemekre, illetve néhány jópofa dolog, de ennyi. Sajnálom, hogy a castioni időszakban annyira kevés versenyzést láthattunk, most jó volt újra versenyt látni, csak nem sokat élvezhettem belőle. A futamok szörnyen rövidek voltak, az állandó csalások meg eléggé rombolták az élvezeti értékét. 100 métert nem tudtak úgy megtenni, hogy valami sumákolás ne jöjjön elő, így a versenyből semmit nem lehetett élvezni.

 

Igazából nem is kellett volna itt verseny meg a droid ellenfélnek, lehetett volna simán egy akadálypálya, amin végig kell menni. Azt sem értettem, hogy Neeku az összes futamon csak szemlélődő volt, az utsó legvégén viszont bele is tudott nyúlni a rendszerbe. Ezt megtehette volna már hamarabb is. De én már a 2. vagy 3. futamon simán kilőttem volna a droidot a francba, aztán ennyi. Az sem lett volna nagyobb csalás, a hutt pedig így is beletörődött a végén, hogy kampó.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.