Ugrás a kommentre

A The Acolyte sorozat


Bence1997

Ajánlott hozzászólás

Londonban lesz egy vetítés, ahol az első két epizódot fogják bemutatni. Május 28-án lesz, 18:00-kor (ez számunkra ugye este 7 órát fog jelenteni). A jegyek már elfogytak. :D

 

Május 29-én Dublinban lesz vetítés, ahol lehet nyerni jegyet. :D

 

Június 3-án pedig Hollandiában lehet megtekinteni a dupla nyitányt.

 

Másnap pedig (június 4) Tokióban élvezheti majd 65 rajongó egy új korszak megismerését. :)

 

További érdekesség, hogy Németországban is lesz majd valami, de egyelőre nincs több információ eme tweeten kívül.

 

Amerikában pedig a Cinemark hirdetett ki június 3-ra vetítést, ugyanakkor a jegyek még nem vehetőek, továbbá csak Amerikában érhető el az oldal. :D

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Yoda József írta:

De ezek nem VIP vetítések, amelyekre csak a meghívottak kapnak jegyet? Mert akkor úgysem érint minket, max Rixont :D

Idehaza egy Noguchi nevű ügynökség szervezi a Disney+ marketingjét, ilyen vetítéses sztori legutóbb a Mando 3. évada kapcsán volt. arra még nem voltam hivatalos. Azóta az 501-es Légió közbenjárásval elvileg felkerültem a levelezési listára (egyszer kaptam is egy csomagot a Noguchitól, még az Ahsoka indulásakor), de az Acolyte kapcsán egyelőre nem tudok róla, hogy lenne ilyesmi. Ha kapok bármi infót, akkor jelzem :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A sorozat "social" embargója május 23-án fog lejárni, ami nekünk 24-e hajnali 5:30-kor lesz. A "review embargo"-nak pedig június 4-én lesz vége, ottani idő szerint délben, ami nekünk délután 6 órát fog jelenteni.

 

Szóval pénteken már jönnek az első vélemények a sorozatról! Ha tippelnem kéne, akkor itt vagy az első két epizódot adták ki előre pár emberkének vagy az évad felét. Utóbbit tartom valószínűbbnek. Pláne, hogy van egy sejtésem az előzetesek alapján, hogy hol fogják megvágni a 4. részt. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tehát, ha jól értem, nagyvonalakban, nagyjából valami ilyesmi lesz az évad sztorija:

 

Spoiler

A nyitójelenet az előzetesekben is látott templomi jelenet a padawanokkal és Sol Mesterrel (Lee Jung Jae). A sorozat elején az egyik főszereplő, Mae (Amandla Stenberg), megküzd Indara Jedi Mesterrel. Mae kerül ki győztesen, Indara elhalálozik, a Jedik hajtóvadászatot indítanak Mae ellen.

Mae-nek van egy ikertestvére, Osha (Amandla Stenberg), őrá gyanakodnak először a Jedik. Mae és Osha a sötét oldali kötődésű boszorkányszektától eredeztethetők, amelynek Aniseya Anya a vezetője (Jodie Turner Smith). A múltban a Jedik megküzdöttek ezzel a szektával, és Oshát magukkal vitték, Sol Mester fogadta őt tanítványául, ám Osha végül nem maradt a Rendben.

Miután Osha tisztázza magát, Sol és ő, kiegészülve Qimirrel (Manny Jacinto) és még egy pár Jedi Lovaggal, próbálják felgöngyölíteni a rejtélyt, ami végül elvezet a 4. részbeni összecsapáshoz a maszkos Sith nagyúrral. Az összecsapásban legalább a Jedik fele meghal, Jeckie (Dafne Keen) és Sol, valamint Osha életben maradnak. Ezután valamikor Qimir felfedi magát, mint a Sith Lord, és Mae-vel együtt Oshát is a sötét oldalra állítják. Az évad végén Osha megöli Sol Mestert, Qimir tanítványai Mae és Osha lesznek, azonba Qimir végső célja, hogy csak az egyikük maradjon életben (valamelyiküknek végeznie kell a másikkal), és ő legyen az igazi Sith-tanítvány (ezt csak a nézők tudják, a lányok nem). De ez történet már egy esetleges második évadra marad.

 

Aztán majd meglátjuk :D az szembetűnő, hogy az évad első feléről viszonylag sokat tudunk, addig a második fele nagyjából teljes homály :D

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is valami ilyesmit sikerült kihoznom. Szerintem

Spoiler

az első 5 epizódból láttunk csak jelenetet. Amivel kiegészíteném a sztori leírásodat az az lenne, hogy úgy néz ki, Maet elkapják majd a jedik minden bizonnyal a 3. epizód végén. A következő epizódban pedig elmennek arra az erdős területre, ahol a sith tanítvány is feltűnik. Az elméletem a következő: Mae a saját szakállára dolgozik - esetleg Aniseya támogatja őt a kis szektájával - amire a sithek felfigyelnek. Indara és Torbin halála után üzen Maenek a maszkos sith, hogy abban az erdős területen találkozzanak. Ám a jedik még időben elfogják Maet. A 4. részben eljutnak erre az erdőbe, ahol a sith meg is jelenik és rendet teremt, ezzel megadva az esélyt Maenek, hogy megszökjön. Itt lesz látható majd az, hogy Jackie torkának szegezi az egyik kését. Míg Mae Jackie-vel lesz elfoglalva, a többiek a sith-el néznek majd szembe, a legtöbbjük elhull majd, Sol, Jackie és szerintem Yord is túléli a találkozást. Viszont ezt csak az 5. epizódban fogjuk látni, ahol szerintem az lesz, hogy a sith megszökteti Maet, a saját hajójával hagyják el a bolygót. Sol viszont utánuk megy és az előzetesekben látott űrbéli akció az 5. epizódból való. Sol megpróbálja megállítani őket, de végül sikerül megszökniük.

A sith tanítvány pedig arra az Ahch-to szerű helyre viszi Maet, a hajó is ugyanúgy látható az egyik jelenetben. Itt fog majd a lánynak bemutatkozni és gondolom felfedi, hogy mi is a célja, stb.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mae már megint mások fénykardjáért nyúl, érdekes :D

 

Amúgy az egyetlen dolog ami egyelőre nem tetszik, azok ezek a lassítgatások az akciójelenetekben. Eddig nem igazán volt jellemző ez a Star Warsra, élőszereplősben nem is nagyon rémlik a Dagobah-s barlangi látomást leszámítva

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mind a Mae vs. Indara harcban (amit a TPM moziba kerülésekor kiszivárgott) és itt is megjelent, de egyelőre nekem sincs bajom vele. A harc amúgy baromira tetszik, a zene alatta is jól harmonizál vele.

 

Amúgy érdekes, hogy Mae eddig inkább szűkszavú. Az előzetesekben csak 1 mondat hagyta el a száját, azon kívül meg csöndben van. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A lassítással nekem nincs bajom, illetve nem lesz bajom azt hiszem, de annyit elismerek, hogy meghúzom rá a szám egy kicsit. A fent említett barlang-jeleneten kívül azért az ST-ben is van egy-kettő. Mert maga Lucas mondta egyszer, hogy a rendező eszköztelenségéről árulkodik és ezzel még feljebb magasztalta magát nálam! Szóval amit ő rendez abban nincs, legyen az ő védjegye ez, így Az akolitusban lehet.

A jelenet nagyon tetszik, I Dzsongdzse remek jedi mester lesz. Meglepően jól átjön, hogy az erőhasználata révén jár előrébb egy fél mozdulattal az ellenfelénél!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Yoda József írta:

Amúgy az egyetlen dolog ami egyelőre nem tetszik, azok ezek a lassítgatások az akciójelenetekben. Eddig nem igazán volt jellemző ez a Star Warsra, élőszereplősben nem is nagyon rémlik a Dagobah-s barlangi látomást leszámítva

Az ep1-7-ben valóban csak ez az egy van, de az újabb alkotásokban már elkezdtek megszaporodni:

Ep8: amikor elkezdődik Rey és Kylo párbaja a preatorianusokkal; Luke vs. Kylo párbaj, amikor Luke elhajol Kylo kardja elől és a vörös penge az arca fölött csap át.

Ep9: amikor Rey levágja a TIE Whisper szárnyát; a Steadfast/Kijimi párbaj során, amikor szétvágják Vader sisakjának talapzatát; a Kef Bir-i párbaj során, amikor Rey elkapja Kylo kardját és ledöfi vele a férfit.

OBW: amikor Kenobi szétvágja Vader sisakját.

 

Szerintem sincs vele gond, ha jól használják. Segít abban, hogy feldolgozd, amit látsz, ami egy párbajnál néha kritikus lehet. Csak jól kell használni. Lucas azzal, hogy ez a rendező eszközkészletének hiánya, baromságot állított. Azért, mert ő nem szereti más még képes lehet ezt jó eszközként használni. Persze ne használja senki úgy, mint Zack Snyder, de igenis nagyon f*sza momentumok jöhetnek össze, ha felhasználják. Péládul azt is remekül lehet ezzel érzékeltetni, hogy a főhős számára a felfokozott érzelmi események során lelassult az idő.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A tegnapi csoportkép mint kiderült egy LA premier volt az Acolyte-nak, ahol egy pár youtuber részt vehetett az eseményen, majd elbeszélgethetett Leslye Headlandel (és persze Filonival is). SW Explained rövidke videója az eseményről, részletek pedig majd később lesznek. :)

 

https://www.instagram.com/p/C7P5_5HvSfC/

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Den of Geek magazin interjút készített Leslye Headlandel, az alábbi információk hangzottak el:

 

- A Disney+ „misztikus thrillerként” beharangozott sorozatának vezetője, Lesyle Headland, aki a Russian Dolls című, abszolút zseniális Netflix-sorozat alkotója, amely egy olyan nőről szól, aki egy időhurokban rekedt, amely minden egyes alkalommal megöli őt. A The Acolyte főszereplője, egy Mae nevű karakter, akit a feltörekvő sztár, Amandla Stenberg alakít, egy volt padawanból lett harcos, aki egy másfajta hurokban rekedt, a messzi-messzi galaxis legrégebbi hurokjában: az Erő világos és sötét oldala közötti véget nem érő háborúban. Ez az örökös harc a sorozat főszereplőjébe van beépítve.

 

- „Mae karaktere egy nagyon korai ötletemben gyökerezett, még mielőtt megalkottuk volna a karakterét, ami a következő volt: vajon a Jediknek monopóliuma van az Erőre?”. magyarázta Headland a Den of Geek magazinnak. „Vagy léteznek Erőhasználók a galaxisban, akikkel vagy elbánnak, és eltüntetik őket, vagy rejtve kell tartaniuk magukat? Jó fiúk vagy rossz fiúk?"

 

- Headland „személyesnek” nevezi a karakter motivációit. Amit biztosan tudunk Mae-ről, az az, hogy Sol mester (a Squid Game Lee Jung-jae-je) képezte ki jediként, amíg el nem hagyta a Rendet és most egy gyilkossági nyomozásba keveredett, amelyet Sol és tanítványa, a félig idegen/félig ember Jecki Lon (a Logan Dafne Keen-je) vezet, és hogy végül minden pont a Sith-ek felé konvergál.

 

- Bár nem ez az első alkalom, hogy titkos Sith-cselekedeteket látunk a Jedik ellen a képernyőn, az élőszereplős produkciók közül a The Acolyte a legmélyebbre merül a mítoszukban. Headland úgy írja le a sorozatot, mint „a Sith ideológia kiterjesztése”. Mi volt az a rosszfiúkban, ami annyira megragadta Headlandet, hogy egy egész sorozatot írjon róluk? Minden a Baljós Árnyak megválaszolatlan kérdéseire vezethető vissza.

 

- „Vannak bizonyos dolgok, amelyek az előzményekben történtek a Sith-ekkel és Darth Maullal kapcsolatban, amelyeket érdekesnek találtam” - mondja Headland. „Qui-Gon a Tatooine-on azonnal tudja, hogy Darth Maul egy Sith, mivel harcolt vele, majd ezt jelenti a [Jedi] Tanácsnak. Yoda ismeri a Kettő szabályát; azt mondja, hogy mindig van egy mester és egy tanítvány. Szóval, bár kihaltnak számítanak, volt egy kis tudás a Sith-ekről, amit úgy éreztem, hogy nem az ősi történelemből származik. Úgy éreztem, hogy ha ilyen gyorsan meg lehetett volna tudni ezt az információt; az elmúlt 100 évben kellett ennek történnie.”

 

- „Tényleg játszottam azzal, hogy Darth Bane-t használjam, vagy Bane-t említsem. Az első évadban nem tesszük meg, de nyilvánvalóan a sötét oldal ezen gyakorlóinak öröksége” - mondta nevetve Headland, amikor arról kérdeztük, hogy a sorozatban végre élőszereplős formában is bemutatkozik-e Palpatine és Maul Sith-ősapja. „Bár nem foglalkozunk ezzel a bizonyos történettel, volt néhány dolog a Legendákban, amit ki akartam húzni, mert úgy éreztem, hogy nagyon érdekesek, nemcsak a történet szempontjából, hanem számomra, mint rajongónak is. Azt gondoltam, 'Nos, ezt szívesen megtenném'.”

 

- Darth Traya (KOTOR II) igazán inspirálta a sorozat készítőjét.

 

- Hogy miért választotta ezt az érát? „Két okból akartam, hogy ebben a bizonyos időszakban játszódjon, és ilyen messze az előzményfilmektől. Az egyik, hogy nem akartam semmilyen kánonnal összeütküzni” - mondja Headland. „A másik dolog, amit szerettem ebben a korszakban, az volt, hogy nincsenek legacy karakterek. Túl ideges voltam ahhoz, hogy elvállaljam őket, de emellett úgy érzem, hogy sok ilyet láttunk már. [A Köztársaság Fénykorát] olyan homokozónak éreztem, amibe könnyedén bele tudtam ugrani„.”

 

- Vernestráról: „Megmutatja majd, hogy a Jedik mennyire megváltoztak” - mondja Headland. „Még mindig ők a béke őrei a galaxisban, de vannak dolgok a láthatáron.”

 

- Az Akolitusban szereplő Sith-ek még a szenátus padlójának közelében sincsenek. Ez a Star Wars idővonalának egy olyan pontja, amikor a Jedik egyértelműen fölényben vannak, és Headland szerint ez a helyzet „megérett egy történetmesélésre”. „Az élőszereplős filmekben még nem láttad a Sith-eket alulmaradóként, az univerzumban túlerőben lévő jedik számához képest. Érdekesnek tűnt számomra ezt felfedezni”.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

44 perccel korábban, Bence1997 írta:

A tegnapi csoportkép mint kiderült egy LA premier volt az Acolyte-nak, ahol egy pár youtuber részt vehetett az eseményen, majd elbeszélgethetett Leslye Headlandel (és persze Filonival is). SW Explained rövidke videója az eseményről, részletek pedig majd később lesznek. :)

 

https://www.instagram.com/p/C7P5_5HvSfC/

Tök jó, hogy a pozitív youtubereket elismeri a Lucasfilm.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Szerintem sincs vele gond, ha jól használják. Segít abban, hogy feldolgozd, amit látsz, ami egy párbajnál néha kritikus lehet. Csak jól kell használni. 

Itt is ez van ebben a jelenetben, mert nem lassítva lehetetlen lett volna megmutatni, hogy a támadó a fénykardra akart rányúlni. Lucas esetén a nem lassítás számomra egyszer ütött vissza csúnyán, az ep 3-ban, mikor az ugró Anakin Kenobi egyetlen suhintásától veszít el egy bal kart és két lábat. Vagy azért nem volt lassítva, hogy saját kijelentéséhez hű maradjon, vagy kvázi szinte kegyeleti okokból, de ezt kizárom, hisz a folyóparti szauna csak ezután jön. Emlékszem ez a pillanat még tekercsváltással is járt 2005-ben a moziban, így mégnagyobb volt nekem a wtf, mert azthittem komolyan, lemaradtam pár másodpercről. A DVD után kiderült, hogy sokmindenről nem. Ez a saga jelentőségű vágás ilyen faramucin van vágva.. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hivatalos jelenet a sorozatból. Mae vs Sol. Szerintem nagyon jó a koreográfia. Kicsit Chirrut jut eszembe róla, de tetszik.

 

https://youtu.be/ABX8upKvrto?si=BQCz4yIhHDZog8l-

 

Érdekes, hogy Mae itt is, és Indara elleni korábbi kamerás jelenet alatt is az aktuális Jedi fénykardjára hajt. Talán szereznie kell egy kristályt? Ezzel bizonyíthatná a rátermettségét?

 

Ezt még nem láttam megosztva, de ha volt már, akkor bocsi.

Szerkesztve: - kdani20
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 hours ago, kdani20 said:

Érdekes, hogy Mae itt is, és Indara elleni korábbi kamerás jelenet alatt is az aktuális Jedi fénykardjára hajt. Talán szereznie kell egy kristályt? Ezzel bizonyíthatná a rátermettségét?

 

Ha sith tanítvány akar lenni akkor mindenféleképpen. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.