Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:12 Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:12 Ekkora buktát. Lassan csak kiderül, hogy azért lőtték le mert....miért is? Az, hogy drága volt már a múlt, a többi évadot ki lehetett volna hozni olcsóbban. Jó lenne tudni az igazi indokot. Ebből a listából is szépen látszik, hogy a D+-nak mennyire kell az SW. A Skeleton Crew teljesítménye fantasztikus, mert az eredményét pár hét alatt hozta össze, mindössze négy vagy öt rész alapján. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:29 Hozzászólás ideje: Vasárnap 18:29 3 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Lassan csak kiderül, hogy azért lőtték le mert....miért is? Én lassan kezdem azt is megkérdőjelezni, hogy ez le lett lőve. 2 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:56 Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:56 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ekkora buktát. Lassan csak kiderül, hogy azért lőtték le mert....miért is? A többi SW sorozathoz képest viszonyítva ezek nem annyira jó számok. Az Ahsoka például csak a futási ideje alatt 4 milliárd percet ért el, a The Acolyte meg csak 2,7 milliárdot egy fél év alatt, bőven a futási idején túl. Miközben kb. 2,5 milliárdot ért el a futási ideje alatt (ha az akkori heti adatokat összeadjuk, ennyi jön ki). Tehát még az év maradék részében is csak kb. 200 millió percet szedett össze, miközben nála jóval régebbi sorozatok (mint az Ahsoka, Mando) még erre is rávernek 700-800 millióval. Akárhogy nézem, ez igenis bukta, ha a korábbi SW sorozatokhoz viszonyítunk. Még az Ahsokához képest is. Ahhoz hogy ez megérje nekik, jóval vissza kellett volna fogni a költségeket 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Vasárnap 20:26 Hozzászólás ideje: Vasárnap 20:26 (szerkesztve) Már vártam, hogy mikor jössz és bizonyítod be, hogy ez mégis mekkora bukta. Tavaly a második legnézetteb volt, de nem baj, BUKTA mert a korábbi években a már jól bejáratott karakterek sorozatai mennyit teljesítettek. Akkor bizony ássuk el, mert egy totál új korszakban totál új karakterekkel játszódó sorozat nem hozott rögtön akkora nézettséget, mint a nagy elődök, csak 2.7 milliárd percet. Hát mekkora sz*r már ez?? Nehogy megveregessük szegény Acolyte vállát, isten ments!! Még a végén kapna valami jót is. NEM!! BUKTAAA!! Vegyék le a műsorról is szerintem, mert hogy merészelt csak pár milliárd percet hozni a csilliárd helyett? Átalakulóban van a streaming, ezt írja is a cikk. Kíváncsi leszek milyen számokat fog hozni az Andor vagy majd az Ahsoka. Lehet, hogy veszítenek a korábbi nézettségből. 1 órával korábban, Yoda József írta: Tehát még az év maradék részében is csak kb. 200 millió percet szedett össze, miközben nála jóval régebbi sorozatok (mint az Ahsoka, Mando) még erre is rávernek 700-800 millióval. Ezt csak én nem értem? Az Acolyte fél éve alatt köröket vert a Mando és Ahsoka tavalyi egész éves nézettségére. Szerkesztve: Vasárnap 21:13 - Ody Mandrell 1 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Vasárnap 23:34 Hozzászólás ideje: Vasárnap 23:34 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Már vártam, hogy mikor jössz és bizonyítod be, hogy ez mégis mekkora bukta. Bocs, de te értetlenkedtél, hogy akkor miért is fújták le... Jöttem, és megválaszoltam. Ezek a számok egy ekkora költségvetésű sorozatnál nem jók. Pont. Ez bukás. Akármennyire szeretjük itt a sorozatot, attól még a bukás az bukás. A Solót is szeretjük, de az is bukta volt. Meg ez is. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Akkor bizony ássuk el, mert egy totál új korszakban totál új karakterekkel játszódó sorozat nem hozott rögtön akkora nézettséget, mint a nagy elődök, csak 2.7 milliárd percet. Hát mekkora sz*r már ez?? Csak épp azok feleennyi költségvetésből hoztak ennél jobb számokat. Ez a Disney baja, erről beszélt múltkor vakamelyik fejesük is. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Az Acolyte fél éve alatt köröket vert a Mando és Ahsoka tavalyi egész éves nézettségére Még jó hogy, az Acolyte egy friss sorozat volt idén, egy sorozatot általában a futási ideje alatt nézik a legtöbben. Június 4 és Július 19. között, amikor futott az évad, akkor szedett össze kb. 2,5 milliárd percet. Miután lement, a "passzív időszakban" július 19-től év végéig ezek szerint még 200 millió percet szerzett ehhez. Az Ahsoka, a Mando mind korábbi sorozatok, idén nem jött ki új évaduk. Ezeknek az egész év egy "passzív időszak" volt. Ennek ellenére az Ahsoka csak hozott 841 millió percet, úgy, hogy egyetlen egy új epizódja nem jött ki az évben. Az Akolitus ezt a 200-at egy fél év alatt szedte össze, ezt ha arányosítjuk, akkor egy teljes évre 400 jön ki. Szóval mind abban abban az időszakban, amikor futottak ezek a sorozatok (4000 vs 2700), mind pedig az utóéletüket tekintve (841 vs 400) az Ahsoka bőven verte az Akolitust nézettségben. Az Ahsoka költségvetését 100 millió dollárra becsülték, a The Acolyte-ét pedig 230 millióra... És az Ahsoka is nehezen kapott második évadot. 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 07:22 Hozzászólás ideje: Hétfő 07:22 (szerkesztve) 2025. 01. 27. - 0:34, Yoda József írta: Bocs, de te értetlenkedtél, hogy akkor miért is fújták le... Jöttem, és megválaszoltam. Ezek a számok egy ekkora költségvetésű sorozatnál nem jók. Pont. Ez bukás. Akármennyire szeretjük itt a sorozatot, attól még a bukás az bukás. A Solót is szeretjük, de az is bukta volt. Meg ez is. Csak egy sorozatot néztek tavaly többen a Disney+ -on. Ez a bukás definíciója nálad. Nálam viszont nem. Lehet itt játszani a számokkal, de az érdemi rész felett elsiklottál. Egyszerűen ha a Disney akarja simán lehetett volna folytatni, átalakított költségvetéssel, stb. Nem akarták, mert besz*rtak a reakciók miatt. Ugyanaz történt, mint a TLJ esetében. Ennyi a történet. A többi belerőltetett magyarázkodás egyre inkább kínos. Amúgyse tudom hogy lehet egzakt meghatározni a "buktát" úgy, hogy effektív ebből nincs bevétele a csatornának. 2025. 01. 27. - 0:34, Yoda József írta: Csak épp azok feleennyi költségvetésből hoztak ennél jobb számokat. Ez a Disney baja, erről beszélt múltkor vakamelyik fejesük is. Akkor leírom 1000+ VÁLTOZTASSANAK A KÖLTSÉGVETÉSEN!!! Úgy beszélnek erről, mintha ez tőlük független lenne és mondjuk pumukli készítené a költségvetést. Nem akarásnak nyögés a vége, és itt bizony elég erősen kilóg a lóláb. 2025. 01. 27. - 0:34, Yoda József írta: Az Ahsoka, a Mando mind korábbi sorozatok, idén nem jött ki új évaduk. Ezeknek az egész év egy "passzív időszak" volt. Ennek ellenére az Ahsoka csak hozott 841 millió percet, úgy, hogy egyetlen egy új epizódja nem jött ki az évben. Az Akolitus ezt a 200-at egy fél év alatt szedte össze, ezt ha arányosítjuk, akkor egy teljes évre 400 jön ki. Szóval mind abban abban az időszakban, amikor futottak ezek a sorozatok (4000 vs 2700), mind pedig az utóéletüket tekintve (841 vs 400) az Ahsoka bőven verte az Akolitust nézettségben. Szóval nemlétező adatokat veszel figyelembe. Egyre jobb lesz. Nem kétlem, hogy az Ahsokát többen nézik, de majd figyeljük meg idén az egész éves inaktív számokat. Az többet elmond, mert tényeken alapszik és nem feltevéseken. Ráadásul akkor már az Acolyte esetében is eltelik némileg több idő, így lehet látni kiállja-e az idő próbáját. Arra továbbra se írtál semmit, hogy az Acolyte-nak miért kellett volna az első fél évében lenyomni egy Ahsokát, vagy bármelyik más jól bejáratott Star Wars brandet? Szerkesztve: Tegnap 07:12 - Ody Mandrell 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Hétfő 07:39 Hozzászólás ideje: Hétfő 07:39 10 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Szóval nemlétező adatokat veszel figyelembe. Egyre jobb lesz. Nem kétlem, hogy az Ahsokát többen nézik, de majd figyeljük meg idén az egész éves inaktív számokat Ha lesznek nyilvános számok, megnézzük, de egyelőre ennyi, amiből élünk. Azt a Deadline cikk is megjegyzi, hogy a Star Wars és a Marvel is alulteljesített idén, ez azért árnyalja azt a második helyet. 13 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Arra továbbra se írtál semmit, hogy az Acolyte-nak miért kellett volna az első fél évében lenyomni egy Ahsokát Ha a Disney fejével gondolkodunk, azért, mert sokkal többe került. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 07:43 Hozzászólás ideje: Hétfő 07:43 3 perccel korábban, Yoda József írta: Ha a Disney fejével gondolkodunk, azért, mert sokkal többe került. Azért remélem ennél többre futja egy multitól. Nem az elköltött pénzmennyiség határozza meg a siker mértékét. Lásd épp a Star Wars-t. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Hétfő 08:18 Hozzászólás ideje: Hétfő 08:18 Érdekes hogy ennyire uralják a top 10-et a Star Wars sorozatok. Legalábbis Észak-Amerikában. Itt megint előjön az, hogy a valódi teljesitményét egyik sorozatnak se látjuk. A Disney+ több mint 80 országban fogható ez pedig ha jól értem két országnak, az USA-nak és Kanadának az adatai. Ami nyilván nagyon fontos, hisz a legnagyobb piacokról van szó. De így is csak az előfizetők harmadáról beszélünk. Ha jól látom a 158 millió Disney+ előfizetőből 56 milliót tesz ki USA és Kanada. Úgyhogy ez messze nem a teljes kép, ami itt látszik. 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Hétfő 08:39 Hozzászólás ideje: Hétfő 08:39 Így van, ezek csak észak-amerikai adatok. Egyébként én nem értem, hogy a Netflixen kívül a többi szolgáltató miért nem közli a saját adatait. Annyival transzparensebb lenne... 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Hétfő 11:05 Hozzászólás ideje: Hétfő 11:05 (szerkesztve) 2 órával ezelőtt, Bomarr írta: Érdekes hogy ennyire uralják a top 10-et a Star Wars sorozatok. Legalábbis Észak-Amerikában. Itt megint előjön az, hogy a valódi teljesitményét egyik sorozatnak se látjuk. A Disney+ több mint 80 országban fogható ez pedig ha jól értem két országnak, az USA-nak és Kanadának az adatai. Ami nyilván nagyon fontos, hisz a legnagyobb piacokról van szó. De így is csak az előfizetők harmadáról beszélünk. Ha jól látom a 158 millió Disney+ előfizetőből 56 milliót tesz ki USA és Kanada. Úgyhogy ez messze nem a teljes kép, ami itt látszik. Ha jól látom, csak Star Wars és Marvel sorozatok vannak itt. Igen csak meglepő, hogy pl. a hangos sikert arató Shogun nincs a TOP10-ben. Szerkesztve: Hétfő 11:06 - Ody Mandrell Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Hétfő 11:49 Szerző Hozzászólás ideje: Hétfő 11:49 (szerkesztve) 44 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Igen csak meglepő, hogy pl. a hangos sikert arató Shogun nincs a TOP10-ben. Itt azt írják, hogy 9 milliót ért el az első hat napja során, de a Shogun eredetileg FX-es, nem D+ original (mint a tegnap belinkelt top10-es lista mindegyike). Többek között ezért se szerepel a nagysikert hozó The Bear se a listán, pedig ha jól emlékszem az a nyáron a Nielson mérésen dobogós helyet ért el (mondjuk ott a teljes évadot kiadták). https://thewaltdisneycompany.com/fxs-shogun-scores-record-breaking-premiere-across-hulu-and-disney/ Szerkesztve: Hétfő 11:50 - Bence1997 1 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 5 órával korábban Hozzászólás ideje: 5 órával korábban 2025. 01. 26. - 18:56, reaper írta: A The Acoyte volt a 2024. év második legnézettebb D+ sorozata. https://deadline.com/2025/01/luminate-tv-report-2024-broadcast-resilient-production-declines-continue-1236262978/ Összesen 2,7 millárd perc nézettséget ért el. Így számomra még érthetetlenebb a kasza. Egyre inkább úgy érzem, hogy elsősorban a hisztikampányt keltő disznók miatt került sor erre és minden más másodlagos tényező volt. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 4 órával korábban Hozzászólás ideje: 4 órával korábban A sequel trilógiát se fújták le a TLJ-hiszti után. Sőt jelenleg is tervezés alatt van a soron következő Rey film. Alapból nem tünik reálisnak és nem is ugy néz ki mintha a netes hiszti önmagában bármit is megtudna torpedózni. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 3 órával korábban Hozzászólás ideje: 3 órával korábban 1 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Így számomra még érthetetlenebb a kasza. Egyre inkább úgy érzem, hogy elsősorban a hisztikampányt keltő disznók miatt került sor erre és minden más másodlagos tényező volt. Mint írtam fentebb, ez a 2,7 milliárd egy ilyen drága sorozattól nem jó eredmény. Lehet, 2024-ben a Disney+-on elég volt a 2. helyre az új sorozatok között, de ez tipikus "vakok között félszemű a király" eset. Az a helyzet, hogy megtekintések terén a Disney+-nak ez nem volt egy túl erős éve. Itt van teljes top 10 a többi szolgáltatót tekintve, a Disney+ original sorozatai a fasorban sem voltak ehhez képest. Hidd el, ha a Disney úgy érezte volna, hogy ez egy jó eredmény, és jó helyen a pénzük, akkor nem lőtték volna le a sorozatot. A pénz beszél, nem pedig a haterek. Az SWNN is írt erről amúgy, nagyjából arra jutott, amire én is: https://www.starwarsnewsnet.com/2025/01/the-acolyte-new-report-says-series-accumulated-2-7-billion-minutes-watched-in-2024-but-what-does-that-mean.html 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 3 órával korábban Hozzászólás ideje: 3 órával korábban Én továbbra is azokat a dögöket hibáztatom elsősorban amiatt a hisztikampányért, amit csináltak, Azok az undorító hulladékok szerencsére a folytatás-trilógiánál nem értek el sikert, de most az Akoliuts kaszája után vérszemek fognak kapni. Az Új Jedi Rend filmekre még nagyobb gyűlölet cunamit fognak zúdítani. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 3 órával korábban Hozzászólás ideje: 3 órával korábban 25 perccel korábban, Yoda József írta: a Disney+-nak ez nem volt egy túl erős éve. Ez inkább a Disney+ problémája, nem az Acolyte-é. Lehet ha a Netflix-en jön ki, dupla annyian nézik. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2 órával korábban Hozzászólás ideje: 2 órával korábban 10 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ez inkább a Disney+ problémája, nem az Acolyte-é. Lehet ha a Netflix-en jön ki, dupla annyian nézik. Korábbi években erősebb volt a Disney. A tavalyi új original sorozataik nem váltottak ki akkora érdeklődést, mint a korábbi években. Ez az Acolyte problémája is, meg a többi alulteljesítő Marvel sorozaté is ugyanúgy. Persze több feliratkozója van a Netflixnek, de több volt tavaly is, meg azelőtt is, mégsem voltak ennyire lemaradva megtekintésben 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2 órával korábban Hozzászólás ideje: 2 órával korábban Lehet, hogy egy negatív tendencia első jeleit látjuk. Az Andornál eldől mi a helyzet: vagy ezen sorozatok iránt nem volt nagy érdeklődés, vagy mélyrehatóbb nézettségi problémáról van szó. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Közben egyébként a tavalyi év volt az első hogy a Disney+ nyereséges volt. Ami főleg annak köszönhető, hogy újra gondolták meg átárazták az előfizetési modelleket. A streaming részlegük két negyedévvel ezelőtt 47 milliós pluszban volt, rá egy újabb negyedévre már 321 milliós pluszt hozott. Fontos, hogy ezek a számok a teljes streaming részlegre vonatkoznak, amiben benne van mondjuk az ESPN is, viszont azt lehet tudni, hogy a Disney+ volt az első ami nyereségesre fordult 2024-ben. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Nekünk az csak jó ha nyereséges, mert újabb SW sorozatok jöhetnek. Hiába a kevesebb perc, de azok az SW és a Marvel között oszlanak el. Ha ezek nem lennének akkor be is lehetne hinteni sóval az egészet. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Hozzászólás ideje: 1 órával korábban Nekem ebben az az érdekes, hogy a Disney Plus Top 10-ében 6 SW sorozat van, és csak 3 Marvel. Ráadásul korábbi pozitívan fogadott Marvel sorozatok, mint pl. a Loki, ott sincsenek, miközben mind a Mando, mind az Ahsoka szépen teljesített úgy, hogy nem jelent meg új évaduk idén. És mégis, jövőre csak 1 SW sorozat jön, meg vagy 5 Marvel. Pedig állítólag a Marvelből is "visszavesznek". Nekem nem tűnik ez az arány logikusnak. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.