Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Részemről nagyon várom a finálét is, egy-egy ilyen írás után még inkább kíváncsi vagyok, vajon mit talált ki Moffat már jó régen :) Sokkal inkább pozitívan állok elé, semmint aggodalommal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Doktor 7x10 - hát nem tudom ki hogy van vele, de nekem az volt ez egyik legérdekesebb epizód. :D A jó értelemben persze.

Szerintem zseniális, az egyik leghangulatosabb az egész évadban. Lehet hogy az előző félelmetes volt, de az még inkább. Ahogy Clara elveszve mászkált a felrobbanni és szétesni készülő Tardison, ahol a saját maga összeégett hullája kergeti...és közben végig olyan zene, hangok voltak, hogy tényleg be lehetett parázni. És itt minden volt, a csillagvizsgáló, medence, és hát a könyvtár. Nem semmi módon csinálták meg szerintem senki nem szólthat rá semmi rosszat. :D És hát az energiaforrás, ahogy egy felrobbani készülő nap mellett állnak. :D zseniális. Jó volt pár régi emléket, szöveget hallani, ahogy szivárog ki a Tardisból. És ahogy Doki és Clara ahogy egymásra találnak, vagyis a Doki megbékél Clarával hogy ő tényleg csak egy lány...megható volt. És azt hiszem ilyet se láttunk még hogy a két doki segít egymásnak átírni az időt. :D de valamik azért talán mégiscsak megmaradtak, mert a csávó is más lett kicsit, talán Clara is emlékszik a Doki nevére, és történetére.

Nagyon nagyon jó rész volt! :)

Szerkesztve: - kudar
A hozzászólás linkje

Doctor 7/10

Valóban érdekes rész volt, de még nem igazán tudom hova tenni. Remek dolgokat láthattunk, de azt hiszem, nálam nem ez lesz az évad legjobbja.

Clara csak egy lány? Na persze :hehe:

A hozzászólás linkje

DW 7-10

Alapvetően tetszett a rész, de nem volt kiemelkedő. Az újabb utalások nagyon jók voltak: Susan, Ian, Martha Jones, 3. és 9. Doktor hangja a TARDIS konzol szétszedésekor, az esernyő, amit Clara talál a 7. Doktor első esernyője és a Time War-os könyv.

A hozzászólás linkje

Egy 50 éves sorozatnál ki számít kemény magnak? Melyik Doktor rajongói, vagy melyik újraindulás rajongói? :hmm: A Star Treknél ez könnyen belőhető: TOS-TNG éra. A kor előrehaladtával már csak TNG éra. A Star Warsnál sem babrás, ep4-5-6 rajongók, illetve, valószínűleg az idővel ez átalakul Lucas-érává. De a DW-nél vajon hol lehet a kemény mag és a mezei rajongó között? :?

A hozzászólás linkje

Új (2005-X) részeket nézve azok, akik Tennant b*zik illetve Davies-t várják vissza Moffat után. szvsz. Biztos van klasszikus részek vonatkozásában is ilyen. :P

Én konkrétan ismerek olyat, aki 5. évadtól nem nézi egyáltalán Smith és Moffat miatt.

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje

Tippre azt mondanám, hogy a fiatal DW rajongók 98 százaléka vagy egyetlen klasszik részt se vagy csak pár darabot látott. Igy szerintem itt magnak a Davies éra rajongói számítanak (Edit: Riddick megelőzött :P)

Új rész (7x10): a minden szempontból lenyügöző Hide-hoz ugyan nem ér fel, de így is remek rész. Az egyik legjobbja ennek az évadnak, ami szerintem ennél az évadnál nem kis szó.

A hozzászólás linkje

Tippre azt mondanám, hogy a fiatal DW rajongók 98 százaléka vagy egyetlen klasszik részt se vagy csak pár darabot látott. Igy szerintem itt magnak a Davies éra rajongói számítanak (Edit: Riddick megelőzött :P)

Új rész (7x10): a minden szempontból lenyügöző Hide-hoz ugyan nem ér fel, de így is remek rész. Az egyik legjobbja ennek az évadnak, ami szerintem ennél az évadnál nem kis szó.

Hát még ha a köv rész csak töltelék lesz is, de remélem nem, szerintem nálam már akkor is ez az évad viszi a prémet, megelőzve a hatost. Valamiért úgy érzem a Neil-es részben nem csalódhatunk és az évadzáróban sem. :D

A hozzászólás linkje

DW 7x10

Ebben az évadban az Asylum of the Daleks óta számomra ez volt az egyik legjobban várt rész. Ismét kaptunk utalásokat rendesen. Újra láttuk a Harmónia Szemét és végre szerepelt a medence is! Kár viszont, hogy nem mutatták sokat csak egy jelenet erejéig. Tetszettek a 9. Doktor és egyéb régi ismerős visszhangjai a múltból is. Jó volt, mikor Clara megtalálta Amy papír TARDIS-át, meg az esernyőt, ami valószínűleg utalás lehetett a 7. Doktorra. A TARDIS könyvtára meg valami eszméletlenül néz ki! Remélem egyszer kiadják a The History of the Time War-t könyvben, mint annak idején a Journal of Impossible Things-t, mert nekem nagyon kéne. :D Úgy tűnik már most elkezdték felvezetni a finálét azzal, hogy Clara már megtudta a Doktor nevét, persze el is felejtette. :) Egyenlőre meg lehet nyugodni a fináléig.

Szerkesztve: - dalekterminator
A hozzászólás linkje

A Spartacus sorozatokat a Gods of the Arena-val vagy a War of the Damned-del kezdjem?

A kronológiai sorrend: Gods of the Arena -> Blood and Sand -> Vengeance -> War of the Damned

A legyártási sorrend: Blood and Sand -> Gods of the Arena -> Vengeance -> War of the Damned

Mindkét sorrend más miatt érdekes

Szerkesztve: - Nabopolasszar
A hozzászólás linkje

A Spartacus sorozatokat a Gods of the Arena-val vagy a War of the Damned-del kezdjem?

A War of the Damned alatt gondolom a Blood and Sand-re gondoltál, mivel az előbbi a záró évad.

Szerintem érdemesebb gyártási sorrendben nézni, már csak azért is, mert a Blood and Sand befejezését lelövik a Gods of the Arena elején.

A hozzászólás linkje

A legyártási sorrend: Blood and Sand -> Gods of the Arena -> Vengeance -> War of the Damned

Mindenképpen ez a sorrend ajánlott, hiszen a Gods of the Arena egy visszatekintés a Blood and Sand utolsó pillanataitól indítva, vagyis maga a történet szerkezete is megtartotta a gyártási sorrendet.

A hozzászólás linkje

Mindenképpen ez a sorrend ajánlott, hiszen a Gods of the Arena egy visszatekintés a Blood and Sand utolsó pillanataitól indítva, vagyis maga a történet szerkezete is megtartotta a gyártási sorrendet.

Na erről meg is feledkeztem :facepalm: . Hiába, régen láttam már a régebbi részeket

Szerkesztve: - Nabopolasszar
A hozzászólás linkje

A következő részben egy újabb Trónok Harcából (is) ismerős személy fog szerepelni, a Töviskirálynőt alakító Diana Rigg.

Feltűnt az előzetesben, hogy őt látjuk. Most már jó pár színészpárhuzam van a két sorozat között.

A könyvtár a 7/10-ből nekem is baromira bejött, el tudnék viselni itthon egy hasonlót :yes:

A hozzászólás linkje

GoT 3/5

Remek rész volt, de szerintem ez az évad végig ilyen lesz, vagy ilyenebb. Nagyon nehéz a sok jó jelenetből egyet kiválasztani, de úgy érzem, hogy egy hajszállal kiemelkedik Jamie és a fürdő, de a többiek sem maradnak el. És de jól szórakoztam Cersei gonosz mosolyán, ahogy figyeli, mit szól Tyrion a házassághoz, és aztán ő is jól megkapja a magáét az apjuktól :D

A hozzászólás linkje

A Trónok Harca az USA-ban már átlagosan 6 millióan nézik, az ismétlésekkel meg több mint 10 millióan. Ezzel az egyik legnézettebb sorozat lett odaát.

Az idei Emmy díjra nagy esélyes szerintem Jamie Lannistert alakító színész, Nikolaj Coster-Waldau. Amit a mai részben is produkált, az egyszerűen mesteri.

A hozzászólás linkje

Csatlakozok: amit Nikolaj Coster-Waldau alakított a legutóbbi részben az valami egészen hátborzongató lett. Pár random gondolat még az új rész (3*05) kapcsán:

-A katona aki azt mondja Robbnak, hogy ő csak megfigyelő volt és kényszerítették: ő szúrja le az egyik őrt, amikor betörnek a Lannister foglyokhoz

-Karstark kivégzése alatt látható a háttérben Robb rémfarkasa, Szürkeszél. Szegény eddig nem sokat szerepelt és most is eléggé a háttérbe rakták de legalább ott van :)

-Ha már Karstark kivégzése: szerintem ez Richard Madden (Robb) nagy szinészi pillanata. Nagyon jól átjött a lefejezés kettőssége: Robb egyszerre kőkemény (Theon bénázásával ellentétben egy csapás is elég neki) és mégis nyomja a vállát, hogy ebből mi lesz. Amint végzett szinte rohan is el a helyszinről és remeg a keze - Madden tehetsége talán most lett először komolyabban próbára téve és jól csinálta

-Egyébként a Királyölő monológja a fürdőben nálam simán felér az előző rész nagyjelenetéhez (Dracarys), de talán egy hajszállal még be is előzi azt ("By what right does the wolf judge the lion? By what right?" - Tökéletes!) És ki gondolta volna az első évad alapján, hogy a Jaime-t alakító Nikolaj Coster-Waldau ilyen baromi jó szinész? Én tuti nem.

-Ahogy számitani lehetett rá a Véreb vs Dondarrion harc a sorozat eddigi leglátványosabb párbaja volt. Tetszett, hogy túl szűk a hely a viadalhoz, ezért hol a "nézőknek" kell félreugrálniuk, hol az útba eső dobozokat/hordókat kell arrébb rúgni

-Már féltem hogy Arya ebben az évadban nem fog elég teret kapni, de most két egészen kiváló jelenetet is kapott: ahogy megbeszélik Gendry-vel a külön válásukat és ahogy Dondarrionékkal beszélget a tűz mellett - Maisie továbbra is generációja egyik legnagyobb tehetsége

-Selyse Baratheon - Kalapemelés a készitőknek! Selyse nekem a könyvben a leglaposabb és a legidegesitőbb karakter az összes közül. És ugyan a lényege megmaradt (Melisandre fanatikusa), de attól hogy nagyobb hangsúlyt kapott, hogy ő az a nő, aki nem tudott fiút szülni a "nagy Stannisnek" és hogy egy kicsit őrült lett, sokkal érdekesebbé vált. Shireen viszont ahogy számitani lehetett rá: tündéri! A közös jelenetük a Hagymalovaggal szivet melengető lett és gyönyörű az átkötés belőle Daenerys szálára (mikor Shireen szájából elhangzik, hogy "Westeros meghódításának története" és jön a kép a menetelő katonákról egy pillanatra azt hittem, hogy tényleg a westerosi történelem fog megelevenedni és látni fogjuk Aegon korát)

-Szürke Féreg, a Makulátlanok vezetőjének az "introja" szintén tökéletes lett. Egy félelmem pedig alaptalannak bizonyult: a harmadik rész alapján picit féltem, hogy Barriston és Jorah kapcsolata a TV-sorozatban kimerül abban, hogy folyton folyvást torzsalkodnak - a kapcsolatuk most viszont teljesen élő volt.

-Mekkora már a végén a Lannister kupaktanács? Nem csak a dumák, de az arcok miatt is. Tyrion feje amikor leesik neki, hogy ő Sansa férj-jelöltje! Cersei kárörvendő mosolya, ami egy pillanat alatt semmivé foszlik! Tywin dühe a végén! Apropó: most először reagált Tywin a Cersei-Jaime pletykára. Eddig úgy tűnt mint aki pont lesz*rja, de nyilván csak azért nem foglalkozott vele, mert nem bizonyitható, de hogy mi a véleménye róla abból azért most kaptunk egy kis izelitőt

-Egy pici negativum: Tormund azt mondja Havas Jonnak, hogy "Kedvellek fiú, de ha átvágsz kitépem a beled!". Kedveli? KEDVELI? Miért és mióta? A kettejük kapcsolata egyáltalán nem lett megalapozva és elképzelni se tudom, hogy miért. Pedig a könyvben Tormundnak iszonyú jó dumái vannak: miért nem raknak már be egy igazán jó Tormund-Havas Jon párbeszédet?! Csak azért könyveltem el ezt pici hibának mert még pótolhatják, csak sokat most már ne várjanak vele!

A hozzászólás linkje

Doctor Who 7x09 - egynek elment. Igazából az eleje tetszett, amíg horror-fantasztikum volt, aztán sajnos átcsapott simán fantasztikumba, és a vége szerintem jól össze is lett csapva. És iszonyú bénák voltak a trükkök. A vortex nagyon gázul nézett ki, de a röpködő TARDIS is alulmúlta az 1. évados momentumokat. A szörnyike viszont tetszett, meg, hogy végre elindultunk valamerre.

Az empata jelezte Clarának, hogy ne bízzon a Doktorban. Tuti, hogy ez már valami sunyi utalás az elkövetkezendő eseményekre.

7x10 - na ez viszont egy remek rész volt.

Eleve a fordulat remekül volt felvázolva, hogy a saját égett "hulláik" elől menekülnek. A TARDIS túra is hangulatos volt a sok visszautalással, medence, könyvtár, csillagvizsgáló, régi hangok. Amikor megpróbálták betörni az ajtót a kalapáccsal, egyből a 9. Doktor Dzsingisz Kános szövege jutott eszembe, erre pont az is lett "visszajátszva." :) A vége megoldás is nagyon bejött, de ami a legjobban megragadott, hogy kezdenek rákapcsolni a rejtélyekre. Amit hiányoltam az első félidőből, itt most végre jelen van, azaz kezd kialakulni egy sztori, amit ugyan itt még nem látunk, de remélhetőleg a végén a fejünkhöz kaphatunk.

És aminek nagyon-nagyon örültem: Great Time War! Az újraindított sorozat LEGNAGYOBB rejtélye. A 9. Doktor bánata forrása, a 10. Doktor néha emlegette, a 11. mintha el is felejtette volna (Amy-nek egyáltalán mesélt róla? :hmm: ). Nagyszerű lenne, ha az 50. évforduló alkalmából ezzel foglalkoznának. Sőt, ha a Csend, az Idő Háború és Clara valamilyen formába még kapcsolódnának is egymáshoz, az lenne ám az igazi. Úgy érzem, a következő részek durvulni fognak.

A hozzászólás linkje

7x10 - na ez viszont egy remek rész volt.

És aminek nagyon-nagyon örültem: Great Time War! Az újraindított sorozat LEGNAGYOBB rejtélye. A 9. Doktor bánata forrása, a 10. Doktor néha emlegette, a 11. mintha el is felejtette volna (Amy-nek egyáltalán mesélt róla? :hmm: ).

Igen, mesélt. Ott van például a The Doctor's Wife.

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.