Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Dexter S08E02

Ez a rész kevésbé tetszett, mint az előző. Megmondtam, hogy Vogelel kapcsolatban ez fog történni, de én a megvalósítást nem így képzeltem el. Túlságosan is mesterkéltnek éreztem a közös jeleneteiket, nem láttam benne annyi érzelmet, mint szerettem volna és Dexter múltjából is csak annyit tudtunk meg, amennyit feltétlenül szükséges volt. A doktornő karakterével kapcsolatban volt egy gondolatom, hogy több van benne, mint ami látszik, ezt ebben a részben valamilyen formában úgy érzem tovább vitték, de erről majd később.

Jennifer Carpenter megint hatalmasat alakított, a Dexterrel közös jelenetük tetszett a legjobb, amikor kint beszélgetnek a rendőrség épülete mögött. Az azért is egy fontos pont volt, mert Debről a rendőrségen tett "vallomása" után látszott tisztán, hogy annak ellenére, "hogy a sötét oldal leple reá borult", ő nem pszichopata. Annak külön örültem, hogy nem tettek bele ilyen karakteridegen lépéseket, mert ugyan egyértelműen látszik rajta, hogy LaGuerta halála megváltoztatta, de ettől még nem lett belőle egy sorozatgyilkos. Az más kérdés, hogy problémám azért ezzel a szekvenciával is volt. A Deb-es részben túl kiszámítható és talán logikátlan volt a történetvezetés. A bérgyilkos fószer, miért hagyta életben Debet (megsajnált, vagy csak nem öl meg nőket... na ne már!), utána meg az a nagy felfedezés, hogy meghalt... számomra egyértelmű volt, hogy ki tette.

A Quinn - Jaime - Batista háromszögbe megpróbáltak egy kis életet vinni, de itt nagyon úgy tűnik nekem, hogy csak Quinn-nek lehet fontos szerepe mégpedig Debra miatt (még ha ez kicsit erőltetett is).

Az újdonsült sorozatgyilkosunkkal kapcsolatban pedig van egy két ellenérzésem (kicsit ez a figura is előrelátható volt), de lehet ezek eloszlanak majd a későbbi részekben. Az, hogy Vogel manipulálja Dextert számomra teljesen egyértelműnek tűnik. Akár azt is el tudnám képzelni, hogy valamilyen szinten mindkét szálat ő mozgatja, de az, hogy felhasználja főhősünket nagyon szembetűnő. Egyébként a nőnek a manírja, a mimikája is abszolút olyan, hogy ha ez nem pszichopata, akkor senki sem (ez meg is magyarázná, miért találtam olyan furcsának a Dexterrel közös jeleneteiket). A Harry-s felvétel se volt rossz, ott is látszott Vogel jelleme, ahogy az egész Dexter kérdéshez viszonyult. Amikor mondta Dexternek, hogy bár másokat is "kreált" hasonlóvá, de ő különleges... itt nagyon örülnék, ha kiderülne Dexter nem annyira egyedi, hanem vannak más sorozatgyilkosok, Code-ok is Vogel jóvoltából. Nem teljesen százas a nő ez biztos, jó alapanyag, már csak megvalósításra kellene nagyon odafigyelni és akkor egy Trinity szintű karaktert kaphatnánk megint!

A végére annyit, hogy nekem nagyon nem hiányozna ide Hannah (más kérdés, hogy alapból nem bírtam), nem gondolnám jelenleg, hogy feltétlenül szükséges lenne ebbe a koncepcióba...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Chuckból nálam még csak most jön az első évad vége. Nem nézem gyorsan, mert úgyis ismerem a sztorit :)

Én se a sztori fordulatai miatt nézem már. :) Mondjuk szabadságon voltam, így ha nem dolgoztam vagy csavarogtam, akkor Chuckot néztem, ezért daráltam be azt a rettentő sok 13 részt hamar. :D

A hozzászólás linkje

Mondjuk szabadságon voltam, így ha nem dolgoztam vagy csavarogtam, akkor Chuckot néztem, ezért daráltam be azt a rettentő sok 13 részt hamar. :D

Így könnyű :P

Person of Interest-nézők jegyezve :)

2. évad után:

Szerintetek létezik kikapcsológomb a gépen? :D Mert egyelőre csak azt tudom elképzelni a sorozat végeként, hogy visszaáll a világ rendje, mert Harold kiiktatja a gépet. Nem mintha szeretném, hogy vége legyen, még jó pár évadot érjen meg, jó volt nézni.

A hozzászólás linkje

Néztem a Person of Interestet is párhuzamban, nagyon jó sorozat. Nézi innen valaki?

Én is letudtam az eddigi két szezont. Néhányszor emlegettem is itt. Talán csuklott is. :D

Szeptember vége táján meg lehet folytatni.

2. évad után:

Szerintetek létezik kikapcsológomb a gépen? :D Mert egyelőre csak azt tudom elképzelni a sorozat végeként, hogy visszaáll a világ rendje, mert Harold kiiktatja a gépet. Nem mintha szeretném, hogy vége legyen, még jó pár évadot érjen meg, jó volt nézni.

Érdekes lenne ha a kütyüt csak önmaga tudná kikapcsolni. :D

A hozzászólás linkje

Én is letudtam az eddigi két szezont. Néhányszor emlegettem is itt. Talán csuklott is. :D

Szeptember vége táján meg lehet folytatni.

Érdekes lenne ha a kütyüt csak önmaga tudná kikapcsolni. :D

Bocsánat, de nem emlékeztem már, hogy kik nézik :oops: Mentségemre legyen mondva, néha szóba kerülnek számomra ismeretlen sorozatok, ezért néha elveszek az infok között.

Láttam, hogy szeptember végén jön a következő évad, várós!

Valóban érdekes megoldás volna! Ehhez az kellene, hogy a gép legyen annyira öntanuló, hogy rájöjjön, nagyobb kár vagy haszon származik-e egyáltalán a létezéséből. Harold biztosan úgy programozta, hogy mindenképpen kell a gép a "nagyobb jó" érdekében, csak éppen nem látott mindent előre. Azt sem, hogy ő maga is megváltozik gondolkodásában.

A gép közben rájött, hogy törlődik minden éjjel, szóval már ezen a ponton átverte Haroldot, hiszen létrehozott egy céget, ami mindennap újraviszi az infókat.

Azt hiszem, sok lehetőség van még ebben a sztoriban :)

Nekem úgy tűnt, hogy Harold számolt azzal, keresni fogják a gépet, és az ezzel kapcsolatos áldozatokkal. Azon is lehetne filózni, hogy csak akkor változtatott az addigi ideológiáján, amikor a barátja meghalt. Persze ez esetben már belevennénk a saját meggyőződésünket is, ami elég sok vitára adhatna okot :)

A hozzászólás linkje

Karrde: Igen, valahogy úgy. :D

Luther 3x2: sokkal jobb volt mint az első rész, az nagyon gyenge volt. De ez végre megint hozta a szintet és a jó kis cool érzést. Várós a folytatás.

Bones 7. évad.

Hát ez sajna egy gyengébb. Talán az utolsó rész ami ért valamit, de még ezt is jobban megoldották a Castle-ben ahol nem is évadzáró rész volt. Sajna úgy érzem nem hiába kapott ez az évad már csak 13 részt. kezd kifújni. Az ügyek elég semmilyenek voltak, ahogy Booth és Bones kapcsolata is elég uncsi volt, sőt néha idegesítő. Ezt is jobban oldották meg a Castleben. Persze nézem a folytatást mert miért ne, és legalább az új "főellenség" elég jól kitalált. De mondjuk nem értem az évadzárót mert inkább a köv évadnyitóra vezettek fel egy nagy bumm-ot inkább? Érdekes mindenesetre.

A hozzászólás linkje

Azon gondolkodtam, hogy majd esetleg bepótolnám az Ifjú Indiana Jones Kalandjai sorozatot. Annak idején elszórtan láttam belőle néhány részt, de azok nagyon színvonalasak voltak. (Úgy tudom, hogy elég nagy költségvetésű is.)

Azt olvastam, hogy vannak olyan részek, amiket nem adtak le Amerikában... Ezek valamilyen formában elérhetőek az interneten? Megjelentek valamilyen formában? Vagy mindenképp hiányos marad a sorozat?

Szerk.: És melyik epizódok elérhetőek magyarul?

Szerkesztve: - KisKósa
A hozzászólás linkje

Köszi az infót, kudar! Kb. a felétől hallottam, az összességében nem volt rossz, és voltak kiemelkedő pillanatai is. De azért pl. a Name of the Doctor legszebb része a Majestic Tale volt a 6. évadból... Ejnye. A Song for 50 vegyes érzéseket keltett bennem, az elejét nemigen tudtam hova tenni, a közepe nagyon rendben volt, de a végén a "Happy Birthday Doctor Who" szöveg nekem már erős. Pár hallgatás után persze lehet, hogy finomodik majd a véleményem. A Vale Decem szokás szerint zseniális, és a főtéma is remek.

A hozzászólás linkje

Köszi az infót, kudar! Kb. a felétől hallottam, az összességében nem volt rossz, és voltak kiemelkedő pillanatai is. De azért pl. a Name of the Doctor legszebb része a Majestic Tale volt a 6. évadból... Ejnye. A Song for 50 vegyes érzéseket keltett bennem, az elejét nemigen tudtam hova tenni, a közepe nagyon rendben volt, de a végén a "Happy Birthday Doctor Who" szöveg nekem már erős. Pár hallgatás után persze lehet, hogy finomodik majd a véleményem. A Vale Decem szokás szerint zseniális, és a főtéma is remek.

Igen tetszettek a végén lévő számok, de az elején is leadtak jó pár klasszikust. Meg jöttek a Dalekok stb. :) REm hamar felteszik majd valahova az egészet.

http://www.youtube.com/watch?v=sAlq2n9rlZQ

A hozzászólás linkje

A Song for 50 bennem is picit vegyes érzéseket hagyott első hallásra, mintha MG nem tudta volna, hogy merre vigye a dalt. Persze így koncertről első hallásra biztosan más, mint majd lesz többszöri meghallgatás után.

A hozzászólás linkje

Az I Am the Doctor és a Words Win Wars (a monológgal) mindig jól működik. :)

Itt a Song for 50:

http://www.youtube.com/watch?v=E-zB91iQ_5I

Nekem is pontosan az volt az érzésem, hogy Murray Gold nem tudta, mit csináljon: komolyzenét, operaáriát, filmzenét, vagy fene tudja, mit. Végül lett belőle egy elég furcsa massza, aminél nekem egy Majestic Tale, egy Greatest Story Never Told, This is Gallifrey vagy Vale Decem sokkal több hangulatot ad. A Happy Birthday-től pedig második hallásra még jobban kirázott a hideg, és nem jó értelemben. :)

Voltak neki jó húzásai a 7. évadban (főleg Clara témája, a Town Called Mercy dallama, az Angels Take, és az Akhaten-zene), de egyre többet ismétli a korábbi darabokat. Lehet, hogy túl hosszú ideje csinálja a DW zenéjét, és

neki is regenerálódnia kéne? :)

EDIT: újrahallgatva a központi dallama egyre kellemesebb, de még mindig sok a sallang körülötte. :)

A hozzászólás linkje

Köszi!

Az első két perc simán mehetne belőle, és még közben is lehetne vágni, mivel túl hosszú. Jó volna majd egy ének nélküli verzió is, mert a dallamot nagyon jónak érzem, csak sok az ének hozzá. Így másodszori hallgatásra van egy hangulata, leszámítva az említetteket.

Bár a 7. évadban néhány zenei újrahasznosítás remekül sült el, valóban sok zenét felhasznált a korábbi évadokból, és ennyit nem kellene. Csinálhatna valami más munkát, hátha közben sikerülne újulnia Doctor tekintetében is.

A hozzászólás linkje

Azon gondolkodtam, hogy majd esetleg bepótolnám az Ifjú Indiana Jones Kalandjai sorozatot. Annak idején elszórtan láttam belőle néhány részt, de azok nagyon színvonalasak voltak. (Úgy tudom, hogy elég nagy költségvetésű is.)

Azt olvastam, hogy vannak olyan részek, amiket nem adtak le Amerikában... Ezek valamilyen formában elérhetőek az interneten? Megjelentek valamilyen formában? Vagy mindenképp hiányos marad a sorozat?

Szerk.: És melyik epizódok elérhetőek magyarul?

Sokat én sem tudok róla, viszont az nCore-on 22 rész megvan angol-magyar hanggal. Ha érdekel írj, valahogy megoldjuk.

A hozzászólás linkje

Sokat én sem tudok róla, viszont az nCore-on 22 rész megvan angol-magyar hanggal. Ha érdekel írj, valahogy megoldjuk.

Köszönöm szépen az infót. :) Az majdnem a teljes sorozat, két epizód (+ 4 TV film) híján.

A hozzászólás linkje

Szegény 24-et megint parkolópályára küldtem egy Chuck újra miatt. :D Persze annak az első évadát egy nap alatt bedaráltam, nem is tudom, miért? :?:rock:

Szabi alatt mi is emlegettük itthon, hogy úgy megnéznénk megint. :) De egyelőre még a Dexter új részeit sem láttam, és még a DW is vár az 5. évaddal, ami ugyan ismétlés már, de enélkül nem vághatunk neki a további évadoknak. :) Most búcsúztunk el Tennant-tól, de nagyon várjuk ismét Matt Smith-t,

mielőtt ő is elbúcsúzik. :(

A hozzászólás linkje

Pildi, mire a végére értek az 5-7 évadoknak, megint neki ugrotok majd néhány résznek ezekből az évadokból. Ugyanis MUSZÁJ utána megismételni jó néhány részt :) Már csak azért is, hogy az ember össze tudja tenni az infokat tisztességesen. Néhány részlet csak utólag esik le, és nagyon jó visszanézni az utalásokat, stb. Na de hát a Doctor megérdemli az újrázást :D

Most szimplán úgy újrázok majd belőle (mivel tavasszal több régebbi részt újranéztem, ezért azokat nem veszem elő már megint), hogy a DW Confidential 5-6. évados részeit ismét megnézem. Tavaly majdnem minden megnéztem, kíváncsi vagyok, vajon mennyire fogom megérteni angol felirattal másodszori nézésre (mennyi maradt meg belőle).

Szerkesztve: - MissKarrde
A hozzászólás linkje

Nagy valószínűséggel most is ugyanaz lesz a sorsa, mint első nézésre :evil:

Még jó, hogy vannak ilyen biztos pontok az ember életében. :D Egy újranézett sorozatban annyira megnyugtató tud lenni, hogy

a nagyon utált gonoszról akkor már biztosan tudjuk, hogy hiába minden, elbukik majd. :hehe:

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.