Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Nem kudar! Én máshogy vagyok összerakva. Nálam ez nem számít! Természetesen rohadtul várom, hogy rendesen lássam.

Nyugi Riddick nem beszólásnak szántam, csak nekem fura, főleg egy ilyen fontos epizódnál, hogy valaki megnézi a végét, a legfontosabb részét, aztán nézi meg előlről. Ennyi. De szerencsére hamarosan lejön nekem is, és akkor nézem amint lehet! :) Aztán kibeszéljük. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Akartok jót röhögni? És azon túl esetleg (akinek van) magyarázatot is adhat bizonyos DW fan körökben a Moffat-utálat szindrómára! Előre is köszi:

Az idézet: (egy comment a The Day Of The Doctorhoz)

"Mint rajongó, 7-8/10 nálam. (Valójában 1-es, mert Moffat ronggyá alázta az elődei munkáját.) De vegye mindenki figyelembe, hogy a két tinilány kedvenc főszereplő egyesítette erejét eme epizód erejéig. Márpedig a ...... tinilányok már tucatnyi tehetségtelen fiúzenekart világhírűvé tettek (és menedzsereiket rongygazdaggá). Erejük le és felbecsülhetetlen. A 9.4 (IMDB) ezt tükrözi.

Vagy csak simán tisztelgés az ötvenéves sorozatnak. Ki tudja. ("Who nose" - már aki érti a célzást.)"

A hozzászólás linkje

Igen most még én sem írok róla. Holnap megnézem újra, aztán írok róla. Az egész elég fura volt, de a legvége viszont nagyon tetszett. :)

Viszlát Matt :( és hello Capaldi! :)

Kb ilyen volt a rész. :D

tumblr_m1ilz1B18j1qa6lp8.gif

Szerkesztve: - kudar
A hozzászólás linkje

Csak nem értem a Moffat utálatot és tőletek kértem egy magyarázatot erre. Ha nincs, elég lett volna annyit írni, hogy: "Nincs magyarázatom eme jelenségre és nem is érdekel. Pont!" ;) ;)

Ezt írtam, csak nem ilyen szalonképesen megfogalmazva. ;) De minek keresel egyáltalán magyarázatot? Miért akarod megérteni? Együtt akarsz érezni velük? Nekem meg ezt magyarázd meg. Ja és azt, hogy miért traktálsz minket ilyen sűrűn hülyegyerekek véleményével? Mert ezt meg én nem tudom felfogni. Itt egy érdekes, sok kérdést felvető és megmagyarázó, érzelmes epizód, és a te posztod tartalma mi? Hogy min kattog a fikázók agya. Ezt valaki fordítsa már le nekem, hogy meglássam az értelmet a gondolatmenet mögött, mert momentán csak egyvalamit láttam meg mögötte: hogy bosszantó.

A hozzászólás linkje

NA jó muszáj kicsit írnom róla. :D

HUhh sok minden történt. MOst nem térnék ki minden részletre de azt hiszem szinte mindenre választ kaptunk, de meg kell néznem még egyszer kétszer hogy ebben biztos legyen. Szóval a Csend azért jött létre ebből a Hitgyüliből, hogy megvédjék a doktort, hogy ne kezdődjük újra az Idő Háború. De egy kis kiszakadt csoport, úgy gondolta, hogy egyszerűbb lenne inkább nem megvédeni, hanem megölni a dokit. Tardis felrobbantás, River Song. És ezt mind azért, hogy itt Trenzalorenál, ahogy igazság mező van, ne tudja kimondani a nevét, ami hívó szó lett volna az Idő Lordoknak a túl oldalról. Az idegenek pedig akik évszazadokon keresztül ott parkoltak és próbáltak bejutni, meg akarták ölni a Dokit, hogy ne tudjonak visszajönni, illetve kimondatni vele a nevét, hogy egyből elpusztíthassák Gallyt. Ha jól érettem. :D

Mindenesetre a megöregedett Doki tetszett, aranyos volt és megható. Az elején fura marhaság volt amik annyira nem tetszettek, meztelenség, kopaszság, fura volt. A falu támadása sokszor nagyon elkapkodott volt, mutathattak volna valami rendeset is. És bár tetszett a megoldás, kicsit egyszerű is volt, hogy a doki kapott az időlordoktól még regenerációra energiát. És végülis jogos hogy ő már a 13. mert azt kell nézni, hányszor használta el az energiáját és ugye a 10es 2x.

Moff pedig megint megríkatott. Mondjuk hosszabb búcsúzásra számítottam és itt megint leglepett. Egyik pillanatban még fogjuk Amy kezét, és rimánkodunk hogy ne menj, majd egy fejrándítás és ITT VAN CAPALDI!

Remek, bár nagyon rövid belépő.

Ez tényleg valami egészen új lesz úgy érzem!! :D

Matt nagyon fog hiányozni, tényleg csak egy nézésével el tudott szomorítani és ugyanígy felvidítani. Nem tudom, hogy ez a rész volt amivel a legszebben tudott búcsúzni, de most legalább minden meg lett magyarázva a sok kétkedőnek, hogy Moff tudja mit miért csinál, és hát a vége azért elég megható lett még így is. Főleg a legvége. :)

A hozzászólás linkje

Az utolsó öt perc fantasztikus volt, a többi meg, hm... elég kesze-kusza :hmm:

Szerintem Matt Smith kiszállásával le akartak zárni sok mindent, és többet zsúfoltak bele egy epizódba, mint amennyit elbírt. Nagy kár ezért. A zene-újrahasznosítás módjáért pedig jár a nagy fekete pont külön. Már megint.

A hozzászólás linkje

Azért Moffat sikeresen bakizott egy iszonyú nagyot ezzel a The Time of the Doctorral.

Szerintem a legnagyobb baki az volt, hogy

a Tizenegyes a Day of The Doctor végén találkozott a a jövőbeli énjével, szóval tudnia kellett róla, hogy nem ez a regenerációja az utolsó.

A hozzászólás linkje

Szerintem a legnagyobb baki az volt, hogy

a Tizenegyes a Day of The Doctor végén találkozott a a jövőbeli énjével, szóval tudnia kellett róla, hogy nem ez a regenerációja az utolsó.

The Time of the Doctor

Szerintem azt tudta is, csak azt nem tudta, hogyan fog bekövetkezni. Legalábbis nekem az a jelenet, amikor elindul fel a toronyba, de még beszél egyet Clarával, azt sugallta. Még mondja is, hogy reméli, hogy valami jó történik. Plusz azon sem lepődött meg, hogy új ciklust kapott, még csak nem is kommentálta. Ami nem csoda, hiszen tudta, hogy ez nem a vég, lesz itt még regenerálódás.

Szerk.: baki sztornó, eszembe jutott rá a válasz.

A dilemmát az okozta, hogy ha a 11. Doktor az utolsó, akkor miért indult meg a regeneráció a The Impossible Astronautban. Aztán leesett, hogy ott a Teselecta hajót látjuk, nem a valódi Doktort.

A hozzászólás linkje

Egy eszméletlen Doctor Who Esten vagyok túl a barátaimmal.

A következőket néztük meg (a sorrend is ez volt):

An Adventure in Space and Time

The Name of the Doctor

The Night of the Doctor

The Day of the Doctor

The Five(ish) Doctors Reboot

The Time of the Doctor

Elképesztő, amit ez az ember (Steven Moffat) összehozott, mert ez több volt, mint zseniális. És ez az ürge már az 5. évad óta erre készült. Tuti, hogy nem a The Day of the Doctorra és a The Time of the Doctorra találta ki a miérteket és a hogyanokat... ergo a válaszokat a kérdésekre, melyek az 5. évad óta (sőt, pár kérdés még korábbról) felmerült.

Lényegében mindenre választ kaptunk...

- Repedés eredete

- Csend eredete és célja

- Kik is pontosan a villámos ujjú, érdekes fejű amnéziát okozó barátaink

- Kik okozták a TARDIS robbanását

- Mit jelent a kérdés.

- Hogyan zajlott az Időháború

- Mit tett pontosan a Doktor az Időháborúban, illetve hogyan másította meg eredeti döntését

- Mi történt pontosan Tranzalore "mezején"

- Mi a helyzet a "12x lehet regenerálódni" cuccal

- Hogyan regenerálódott a 8. Doktor és ki is volt az "utóda" /The War Doctor/

- stb...

Ehh, nincsenek rá szavak!

És teljesen biztos vagyok benne, hogy ha most elkezdeném újra nézni a 9. Doktortól, sok dolog válna még világosabbá, mint eddig.

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje

Egyetértek, hogy Moff egy zseni, de azért a történetírás nem így megy, hogy pontosan kitalál mindent, hanem megvan a főcél, nagy vonalakban a többi, aztán idő közben szépen kitölti még extrákkal. Mert most ha mondjuk

a 9. doki visszatért volna az 50. évfordulósra, akkor már egész más lett volna a helyzet nem?

Nincs Hurt doki, nincs új regeneráció, akkor már borul az egész. Én is ezen gondolkoztam nemrég, hogy mennyit találhatott ki ebből előre, mik lehettek a fő vonalak amihez tartotta magát és mik amiket csak úgy idő közben belevett. Nem mondom, hogy az utolsó rész teljesen elnyerte a tetszésem, még azt sem, hogy Matt illő búcsút kapott ezzel a résszel, de nekem mindig ő lesz a Dokim, zseniális részekben volt benne, jókat lehetett nevetni és sírni vele, szóval köszi Moff és Matt. Persze azért várom Capaldit is. Már csak 260 nap. :D :D

A hozzászólás linkje

Nyilván nem talált ki mindent részről részre, hanem csak a fontos gócpontokat, de a végső eseményeket azért sok minden nem befolyásolja.

Az említett példánál, nem tudjuk, hogy a Harcos Doktor a 9. Doktor pótlására született meg, vagy ha Eccleston visszatér, akkor is szerepelt volna. A sorozatban látottak ugyanis erőteljesen megkérdőjelezik, hogy a 9. Doktor vállalt szerepet az Időháborúban - lásd, friss reinkarnáció volt, amikor Rose-zal megismerkedett, hiszen akkor látta magát először tükörben. Pedig még a TARDIS-on is van tükör, pláne tükröződő felület. :)

Plusz, az epizódon érdemben nem sokat változtatna, ha kivennék belőle az "utolsó Doktor" szálat. Ez inkább csak egy érdekes adalék, amin túl sokat rugózik a nép, de hozzá nem igazán tesz se a részhez, se magához a sorozathoz.

A hozzászólás linkje

Így van!

És amennyire én tudom Eccleston nem az utolsó pillanatban mondott nemet, hanem már évek óta azon az állásponton volt, hogy nem. Vagyis Moff már eleve gondolhatott ezzel az eshetőséggel és a The War Doctor-t már jóval korábban is kitalálhatta. És itt van az is, amit Dzséjt írt.

A hozzászólás linkje

War Doctor

Moffat már hivatalosan is megerősitette, hogy Ecclestont akarták War Doctornak és hogy Eccleston belement abba hogy találkozzanak párszor és beszéljenek a dologról, ugyanakkor Moffat nagyonis sejtette hogy nem lesz semmi az egészből. Moffat is azt mondja, hogy pont a legelső rész a Rose miatt ráadásul mindig is aggódott Eccleston szerepeltetése miatt mivel ez egyértelműen ütötte volna azt:

In the latest DWM, Moffat confirms that Eccleston would have filled what became John Hurt’s role: “Yes, but I was pretty certain Chris wouldn’t do it, although he did agree to a couple of meetings. So instead we had the challenge and excitement of introducing a BBC audience to a brand new Doctor.”

Asked if it would have been Eccleston ending the Time War instead: “Yes, but do you know, I was always nervous of that one, because it doesn’t fit with [2005's] Rose at all.

“[Eccleston] is a brand new Doctor in Rose, he’s absolutely, definitely new. It couldn’t have been is who pushed the button in the Time War, cos that’s a new man, very explicitly, in that episode. I also had trouble, I have to be honest, imagining it being Paul McGann’s Doctor.

A hozzászólás linkje

Vagyis nagyjából így néz ki az időrend:

A Harcos Doktor szemszögéből az első útja 9. Doktorként Londonba vezet, hogy leállítsa a Nestene öntudatot.

A 10. Doktor szemszögéből éppen jönnek az End of Time Part 1 eseményei (hiszen annak elején említi, hogy elvette a királynőt.

A 11. Doktor meg megy Trenzalore felkutatására.

The Time of the Doctor "rövid" kritikám. :)

A hozzászólás linkje

Valóban érdekes:

Nekem nagyon tetszik ez a verzió, de sajnos bukik az egész egy-két apróságon. River a regenerációt a Let' kill... -ben veszti el, és elvileg addig (a csecsemőkorát leszámítva) nem is találkozik a Doctorral. Szóval utána már végleg az ismert fizikai megjelenésében marad. Másrészt Amyék mellett nőtt fel, ha közben ide-oda ugrált volna térben és időben, az meglátszott volna a gyerekből felnőttbe való növésben, mert számára akkor is haladt volna az idő, ha közben több évig máshol van, de ugyanarra az időre ugrik vissza, ahonnan eljött. És persze ugyanabban a testben. Persze Rivertől elhangzik ugyanebben a részben, hogy sok minden zavaros volt, de ez inkább a kisgyerekkorára vonatkozhat, amikor a Silence-papok nevelgették, és emiatt folyton elfelejtett mindent. Persze még azt sem tudjuk, hogyan került '69 NY-ból pár évtizeddel később Angliába. Vajon felnőttből gyerekbe vissza lehet regenerálódni? :hehe: Azt látnám megoldottnak, hogy később, mondjuk a könyvtáros énje élt volna Tashában, de ekkor még több a probléma, pl. hogyan öltött fizikai valót és a többi. Másrészt szerintem a búcsújuk után már semmilyen formában nem találkozott volna a Doctorral, szóval ezeknek az eseményeknek az ő idővonalán korábban kellett bekövetkezniük. És akkor még nem is említettem, hogy a Doctor idővonalán már megtörtént, és ha most egyszer itt volna más alakban, akkor az a búcsú elvesztené a hitelét...szóval hirtelen ezek jutottak eszembe.

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.