Ugrás a kommentre

Dedra Meero hadnagy, a BBI üdvöskéje


Dzséjt

Ajánlott hozzászólás

Dedra Meero hadnagy a Birodalmi Biztonsági Iroda (Imperial Security Bureau - ISB) felügyelője, két szektorért felel. Anno a rendfenntartásban dolgozott, az ott nyújtott kiemelkedő képességei miatt hozták át a BBI-be. Láthatóan többet szeretne, mint két szektor, és nem rest ezért tenni is, ám Karnnal ellentétben úgy tűnik, neki megvan hozzá az esze és a tapasztalata is, csak még meg kell tanulnia, hogyan manőverezzen a BBI bürokratikus rendszerében és az egymásra taposó kollégák között.

Ő amúgy azért is érdekes, mert eddig csak kevés női birodalmi tisztet követhettük közelről nyomon. Élőszereplős sorozatban pedig ez az első eset, bár tágabb körben is csak néhány név jut eszembe: Rae Sloane főadmirális, Iden Verzio parancsnok és Arihnda Pryce kormányzó, akik kiemelkednek a többiek közül és életüket jobban is megsimerhettük.

Kíváncsi vagyok, hogyan alakul Dedra sorsa, és remélem, hogy nem sütik el azt a klisét, hogy végül ő is a lázadás oldalán köt ki. Vagyis követi Sloane és Pryce útját, és hű marad a Birodalomhoz. Sőt szerintem ő jobban illik a nemezis szerepbe, mint Karn.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meg hogy kihúzza magát, amikor Partagaz elkezdi dícsérni. Szerintem azzal több hatást ér el a csajnál, mint a fejmosással.

 

Kis érdekesség, főleg gamereknek. Ha ismerősnek tűnik a hadnagy hangja, akkor az ezért van: Denise Gough volt Vengenbergi Yennefer angol hangja a The Witcher 3: Wild Huntban. Sőt a Mass Effect: Andromedában is hallhattuk (ott több angarai nőnek adta a hangját) és a 2015-ös Star Wars Battlefrontban is, mint a noname női NPC-k hangja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

A színtiszta profizmust és hozzáértést jeleníti meg egy olyan Birodalomban, ahol ezek a tulajdonságok egyre kevésbé érvényesülnek. Nyilván - a propagandának megfelelően - Dedra a Birodalomban a rend és szervezettség letéteményesét látja. Bár az ilyen tehetséges figurákat a lázadás tényleg elszipkázza, remélem - Dzséjthez hasonlóan - hogy ez Dedra esetében még sem fog megtörténni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nekem ő jobb Birodalminak tűnik.

Nekem is. Dedra a rendfenntartóktól jött. Elég valószínű, hogy mindene a REND és a biztonság betartatása, ezért nehezen tudom elképzelni, hogy szakítana a Birodalommal. Ahhoz egy személyes sokk kéne, amit nem tud feloldani kognitív disszonanciával. Szerintem nem ebbe az irányba fog elmenni az ő történetszála.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Kenobi tábornok írta:

Jól láttam, hogy a trailer szerint kap maga mellé Death troopereket? Mintha a Ferrixre menne velük. :hmm: Szerintem Bix és Maarva is veszélyben lesz. 

Akkor alighanem beszélni fog végre Syrillel is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Részt vett benne, de nem ő adta ki a népirtó parancsot. :) 

Nem, azt valószínűleg Palpatine adta ki, de azért részt venni egy népirtásban, és utánna még évekig hűen szolgálni a Birodalmat, szintén sokat elárul. Ő is csak azután kezdett foglalkozni ezzel a bűntudattal, hogy jobban összehaverkodott Zebbel, addig elnyomta és lelkesen részt vett a Birodalom minden ügyletében. Sőt ő még arra is képes volt, hogy Zeb bosszantása végett magára vállalta azt, hogy ő adott parancsot a népirtás közben a disztruptorok bevetésére. (Később erről derült ki, hogy hazugság. Azt, hogy a teljes népirtásra ő adott parancsot, sosem vállalta magára, csak a T-7-es ion disztruptorok bevetését.)

Szóval Kallusnak is egy konkrét külső hatásra volt szüksége, hogy elkezdje fellülbírálni a Birodalomhoz fűződő viszonyát, addig a pontig lelkesen vadászott a Szellemekre, és azt megelőzően is mintabirodalmi volt, aki minden gond nélkül együtt tudott élni azzal, hogy részt vett egy faj kiirtásában. Ellenpéldának ott van Tala, akinek "csak" 14 ember (ebből 6 gyerek) kivégzésében kellett részt vennie, és szinte azonnal elkezdett a Birodalom ellen dolgozni.

Hovatovább, szerintem Kallust igazán az ütötte meg, hogy míg a lázadók visszamentek a haverjukért, és megmentették mindkettejüket, a Birodalomnak az sem tűnt fel, hogy Kallus eltűnt. És míg addig azt hitte, hogy ő egy hűdefontos valaki, látványos felvilágosítást kapott arról, hogy a kollégáinak ő egy senki. A közvetlen környezetének annyit sem ér, mint az általa addig lenézett Zeb a barátainak. Szóval szerintem Kallusnál az egója lerombolásából jövő sértettség is dolgozott.

 

Ilyesféle külső erő hathat Dedrára is, bár nyilván valami másnak kell lennie, mint Kallus esetében, hiszen teljesen más karakter. Ő nem tűnik annyira egoistának, eddig pozitív visszacsatolást kapott a Birodalomtól és úgy tűnik, kevésbé törődik az emberekkel, nem olyan fontosak nekik a kollégák véleménye vagy mások szenvedése (elég csak a letartóztatási kvótájára gondolni). Ráadásul a csaj ambiciózus és eme vágyát a Birodalom szintén kiszolgálja. Érvényesülni akar, jobb pozíciót akar, és ezeket a Birodalomban el tudja érni. Szerintem jelenleg csak azzal lehetne a lázadók irányába terelni, ha a Birodalom megfosztja attól, hogy kiélhesse ambícióit, és ezután rájön, hogy a lázadásban megtalálhatja a számításait.

Talán, ha Blevin valahogy fölé tudna kerekedni (mondjuk megöli Partagazt) és kitúrja a jelenlegi pozíciójából, akkor talán el lehetne mozdítani a lázadók irányába, ahol égető szükség van jó hírszerző tisztekre és jutalmazzák a tehetséget.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 hónappal később...
1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Syril meglágyítja a jéghercegnő szívét? :D @Szisz ez tetszeni fog. 

 

 

 

Titanicus lenne. Sisteregni fog a képernyő vagy olvadni vagy ragadni. Kiderül.;)

Néztem közös riportokat velük és nagyon édibédicukkerkák a valódiban.:hug:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

nem tudom elképzelni, ahogy Dedra turbékol

Én sem. Dominásan, mint fentebb már kitárgyaltuk. :D

 

Inkább az jön, hogy kicsit összezavarodik és talán, mint Wednesday csókjelenete, olyat tudnék felrajzolni. Ez utóbbit te nem láttad, bocsi. :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.