Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Október 2. Hozzászólás ideje: 2022. Október 2. Dedra Meero hadnagy a Birodalmi Biztonsági Iroda (Imperial Security Bureau - ISB) felügyelője, két szektorért felel. Anno a rendfenntartásban dolgozott, az ott nyújtott kiemelkedő képességei miatt hozták át a BBI-be. Láthatóan többet szeretne, mint két szektor, és nem rest ezért tenni is, ám Karnnal ellentétben úgy tűnik, neki megvan hozzá az esze és a tapasztalata is, csak még meg kell tanulnia, hogyan manőverezzen a BBI bürokratikus rendszerében és az egymásra taposó kollégák között. Ő amúgy azért is érdekes, mert eddig csak kevés női birodalmi tisztet követhettük közelről nyomon. Élőszereplős sorozatban pedig ez az első eset, bár tágabb körben is csak néhány név jut eszembe: Rae Sloane főadmirális, Iden Verzio parancsnok és Arihnda Pryce kormányzó, akik kiemelkednek a többiek közül és életüket jobban is megsimerhettük. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul Dedra sorsa, és remélem, hogy nem sütik el azt a klisét, hogy végül ő is a lázadás oldalán köt ki. Vagyis követi Sloane és Pryce útját, és hű marad a Birodalomhoz. Sőt szerintem ő jobban illik a nemezis szerepbe, mint Karn. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 2. Hozzászólás ideje: 2022. Október 2. Róla sütött az a stressz, ami egy újonc tisztet az ISB-nél érhet az elején. A legjobb az volt, amikor Partagaz monológja után fúj egy nagyot. Abban minden benne volt. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Október 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Október 3. Meg hogy kihúzza magát, amikor Partagaz elkezdi dícsérni. Szerintem azzal több hatást ér el a csajnál, mint a fejmosással. Kis érdekesség, főleg gamereknek. Ha ismerősnek tűnik a hadnagy hangja, akkor az ezért van: Denise Gough volt Vengenbergi Yennefer angol hangja a The Witcher 3: Wild Huntban. Sőt a Mass Effect: Andromedában is hallhattuk (ott több angarai nőnek adta a hangját) és a 2015-ös Star Wars Battlefrontban is, mint a noname női NPC-k hangja. 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. A színtiszta profizmust és hozzáértést jeleníti meg egy olyan Birodalomban, ahol ezek a tulajdonságok egyre kevésbé érvényesülnek. Nyilván - a propagandának megfelelően - Dedra a Birodalomban a rend és szervezettség letéteményesét látja. Bár az ilyen tehetséges figurákat a lázadás tényleg elszipkázza, remélem - Dzséjthez hasonlóan - hogy ez Dedra esetében még sem fog megtörténni. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Nem úgy tűnik, hogy Dedrában bármennyi lázadó szimpátia is lenne. Számomra elképzelhetetlen. 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Az elején még Kallusban sem volt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Hozzászólás ideje: 2022. Október 22. Nekem ő jobb Birodalminak tűnik. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. 13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Nekem ő jobb Birodalminak tűnik. Nekem is. Dedra a rendfenntartóktól jött. Elég valószínű, hogy mindene a REND és a biztonság betartatása, ezért nehezen tudom elképzelni, hogy szakítana a Birodalommal. Ahhoz egy személyes sokk kéne, amit nem tud feloldani kognitív disszonanciával. Szerintem nem ebbe az irányba fog elmenni az ő történetszála. 3 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Kallus kiirtott egy egész fajt és úgy lett aztán lázadó. Szóval Dedra esetében sem zárnám ki a fordulatot, de remélem, ezt nem fogják meglépni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Mint kiderült azért nem Kallus volt a felelős, nem? Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Jól láttam, hogy a trailer szerint kap maga mellé Death troopereket? Mintha a Ferrixre menne velük. Szerintem Bix és Maarva is veszélyben lesz. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. 2 hours ago, Ody Mandrell said: Mint kiderült azért nem Kallus volt a felelős, nem? Részt vett a Lasan elleni támadásban, szóval felelős. De a részletekre én se emlékszem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Részt vett benne, de nem ő adta ki a népirtó parancsot. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. 2 órával ezelőtt, Kenobi tábornok írta: Jól láttam, hogy a trailer szerint kap maga mellé Death troopereket? Mintha a Ferrixre menne velük. Szerintem Bix és Maarva is veszélyben lesz. Akkor alighanem beszélni fog végre Syrillel is. Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Éppen most , Donát írta: Akkor alighanem beszélni fog végre Syrillel is. Ebben szinte biztos vagyok. És tőle tudja majd meg, hogy Cassiant kell keresni. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Október 23. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Részt vett benne, de nem ő adta ki a népirtó parancsot. Nem, azt valószínűleg Palpatine adta ki, de azért részt venni egy népirtásban, és utánna még évekig hűen szolgálni a Birodalmat, szintén sokat elárul. Ő is csak azután kezdett foglalkozni ezzel a bűntudattal, hogy jobban összehaverkodott Zebbel, addig elnyomta és lelkesen részt vett a Birodalom minden ügyletében. Sőt ő még arra is képes volt, hogy Zeb bosszantása végett magára vállalta azt, hogy ő adott parancsot a népirtás közben a disztruptorok bevetésére. (Később erről derült ki, hogy hazugság. Azt, hogy a teljes népirtásra ő adott parancsot, sosem vállalta magára, csak a T-7-es ion disztruptorok bevetését.) Szóval Kallusnak is egy konkrét külső hatásra volt szüksége, hogy elkezdje fellülbírálni a Birodalomhoz fűződő viszonyát, addig a pontig lelkesen vadászott a Szellemekre, és azt megelőzően is mintabirodalmi volt, aki minden gond nélkül együtt tudott élni azzal, hogy részt vett egy faj kiirtásában. Ellenpéldának ott van Tala, akinek "csak" 14 ember (ebből 6 gyerek) kivégzésében kellett részt vennie, és szinte azonnal elkezdett a Birodalom ellen dolgozni. Hovatovább, szerintem Kallust igazán az ütötte meg, hogy míg a lázadók visszamentek a haverjukért, és megmentették mindkettejüket, a Birodalomnak az sem tűnt fel, hogy Kallus eltűnt. És míg addig azt hitte, hogy ő egy hűdefontos valaki, látványos felvilágosítást kapott arról, hogy a kollégáinak ő egy senki. A közvetlen környezetének annyit sem ér, mint az általa addig lenézett Zeb a barátainak. Szóval szerintem Kallusnál az egója lerombolásából jövő sértettség is dolgozott. Ilyesféle külső erő hathat Dedrára is, bár nyilván valami másnak kell lennie, mint Kallus esetében, hiszen teljesen más karakter. Ő nem tűnik annyira egoistának, eddig pozitív visszacsatolást kapott a Birodalomtól és úgy tűnik, kevésbé törődik az emberekkel, nem olyan fontosak nekik a kollégák véleménye vagy mások szenvedése (elég csak a letartóztatási kvótájára gondolni). Ráadásul a csaj ambiciózus és eme vágyát a Birodalom szintén kiszolgálja. Érvényesülni akar, jobb pozíciót akar, és ezeket a Birodalomban el tudja érni. Szerintem jelenleg csak azzal lehetne a lázadók irányába terelni, ha a Birodalom megfosztja attól, hogy kiélhesse ambícióit, és ezután rájön, hogy a lázadásban megtalálhatja a számításait. Talán, ha Blevin valahogy fölé tudna kerekedni (mondjuk megöli Partagazt) és kitúrja a jelenlegi pozíciójából, akkor talán el lehetne mozdítani a lázadók irányába, ahol égető szükség van jó hírszerző tisztekre és jutalmazzák a tehetséget. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 2. Hozzászólás ideje: 2023. Január 2. 2022. 11. 27. - 15:52, Szisz írta: kivéve, ha Dedra a domina. Szerintem egyértelműen az! Úgy osztja a férfiakat, hogy öröm nézni. Már csak egy ostor hiányzik a kezéből. 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 8. Hozzászólás ideje: 2023. Január 8. Syril meglágyítja a jéghercegnő szívét? @Szisz ez tetszeni fog. 1 Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2023. Január 8. Hozzászólás ideje: 2023. Január 8. 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Syril meglágyítja a jéghercegnő szívét? @Szisz ez tetszeni fog. Titanicus lenne. Sisteregni fog a képernyő vagy olvadni vagy ragadni. Kiderül. Néztem közös riportokat velük és nagyon édibédicukkerkák a valódiban. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 8. Hozzászólás ideje: 2023. Január 8. Összeillenek. Persze a sorozatban azért nem lesz ilyen egyszerű. Meg azért nem tudom elképzelni, ahogy Dedra turbékol. 1 Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2023. Január 8. Hozzászólás ideje: 2023. Január 8. 11 perccel korábban, Ody Mandrell írta: nem tudom elképzelni, ahogy Dedra turbékol Én sem. Dominásan, mint fentebb már kitárgyaltuk. Inkább az jön, hogy kicsit összezavarodik és talán, mint Wednesday csókjelenete, olyat tudnék felrajzolni. Ez utóbbit te nem láttad, bocsi. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.