Jump to content

Cavan Scott: Path of Vengeance


Bence1997

Recommended Posts

A 2. fázist lezáró YA regényét Cavan Scott fogja írni. Borító és szinopszis:

 

Path-of-Vengeance.jpg

 

A Path of Deceit lebilincselő folytatásában az unokatestvéreket, Marda és Yana Ro kettősét a vér köti össze, de a hit szétválasztja őket.

 

Spoiler

Marda és Yana a Nyitott Kéz Ösvényéhez tartoznak, egy karizmatikus nő, az Anya által vezetett csoporthoz, amely úgy véli, hogy az Erőt nem használhatja senki. Míg Marda egy veszélyes expedícióhoz csatlakozik az X-bolygóra, hogy még több titokzatos lényt keressen, amelyeket a Jedik ellen használhat, addig Yana váratlan szövetségre lép halott szerelme apjával, hogy megpróbálja kiszabadítani az Ösvényt az Anya irányítása alól. Ez a két fiatal nő válaszút elé kerül, és nemcsak a saját sorsuk, hanem magának a galaxisnak a sorsáról is dönteniük kell.

 

Edited by Bence1997
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

A 2. fázisból ez a kedvencem könyvem. 

 

Még a Konvergencia topikjában elmélkedtem mi várható, hát elég felemásan sikerült :D 

 

2022. 12. 31. - 19:22, NorbiLordi írta:

 

Most, hogy belegondolok a Nyitott Kéz lesz valószínűleg az alapja a Nihileknek. Most elsősorban a Gyermekekre gondolok aki ugye semmitől se riadnak vissza, és egy jó kiterjedt hálózat. Meg a Gaze Electric elég nagy hajó, fog rá kelleni legénység akik szerintem kezdetben a Gyermekekből fognak állni, miután Ro-ék átveszik. Az Anyára az a tippem, hogy Yana fogja eltenni láb alól, és átveszi a Nyitott Kezet. Őt már ugye kinézte magának félig-meddig gazdinak Elicia Leveler-je, nem lenne nehéz megoldani a dolgot.

 

Ha az Anyára gondolsz azt a Leveler kiszagolta volna szerintem, hogy erőhasználó. Bár nem tudjuk, hogy egy erőhasználónak amúgy engedelmeskedne e egy ilyen, vagy automatikusan megy mindenkire aki erőérzékeny

 

Végül ugyanis nem Yana, hanem Marda tette el láb alól az Anyát, aki átment egy elég szép karakterfejlődésen és meggyőződésévé vált, hogy neki kell az Erőt felszabadítania. Ez a küldetés öröklődött akkor tovább a Ro famíliában, és ezt próbálja Marchion is beteljesíteni. A Muter elég sok mindenre fel volt készülve, kiderült, hogy a Gaze Electric eleve úgy lett tervezve, hogy egy személy is eltudja irányítani, úgyhogy nem kellett Marda-nak legénység. Arra leszek kíváncsi, honnan szervez magának egyet, már ha kiderül valaha is. Bár gondolom Nyitott Kéz (Zárt Ököl) tagokból fog állni. Végülis a lényeg az, hogy a Nihil-ek alapját Marda tette le. 

 

Az Anyával kapcsolatban az első tipp az volt, hogy Oliviah Zeveron anyja lesz, de kiderült, hogy a tesója. Ami a Leveler-el kapcsolatban érdekes adalék, hogy Elicia is erőérzékeny, csak kevésbé mint Oliviah, ezért a Jedik nem vették magukhoz. Őt pedig ez a "kirekesztés" vitte rá arra, hogy bosszút álljon rajtuk, hogy ha nem volt elég jó nekik, hát majd elpusztítja őket. Az volt a szerencséje, hogy az események java részében ő irányította a lényeket, így nem vált az áldozatukká, bár az egyik keze így is megszenvedte, csak jól titkolta. Ja de, mégis áldozat lett belőle is, mert Marda a végén szépen ráuszította a Leveler-t :D 

 

A Planet X-es kiruccanás nagyon érdekes volt. Kapott egy tök jó átkötést a The Nameless Terror képregénnyel, Geth-ék túlélték a Veil-beli kiruccanást, csak éppen lezuhantak ami elindította a képregénybeli eseménysort. Másik adalék, hogy ha jól gondolom akkor a hiperhajtómű átprogramozásával megszületett a Path Engine elődje is.

 

Remélem amúgy idővel kitöltik a Marda Ro és Marchion Ro közötti űrt is valamilyen formában, mert morzsákat már kaptunk korábban is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information