Jump to content

Group 25: Admiral Ackbar, Nien Nunb, Carson Teva


Star Wars Winter Madness Group 25  

20 members have voted

 1. 1. Ki jusson tovább a csoportból?

  • Admiral Ackbar
  • Nien Nunb
   0
  • Carson Teva

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 05/25/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Egyelőre gondban vagyok. Ackbar sosem volt a szívem csücske, de azért a jelentősége nagyobb mint a másik két karakternek. Nien Nunb maszkja nekem mindig túl fura volt, így sosem lopta be magát a szívembe. Hármuk közül Carson Teva a legszimpatikusabb, de lehet csak azért mert ember (bocsi a rasszizmusért), így könnyebben tudok vele azonosulni.

 

Ezen még gondolkodnom kell. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Az Ackbar "kultuszt" igazából sose értettem. Volt pár mondata a Jediben, szimpatikus is volt de ennyi nem elég, hogy pl. megverje Carson Tevát! Szimpatikus karaktert, akiben megvan a kellő aggódás és józanság, hogy megérezze a nagyobb összefüggéseket. A történetének ráadásul még nincs vége. Nien Nunb a harmadik induló. :P 

Link to comment
Share on other sites

Gondolkodás nélkül Teva. Emlékszem, volt, aki hisztizett, mert Nien Nunb félig-meddig off-screen halt meg, mintha legalábbis jelentős szereplő lenne. Pedig ő csak az a béka Lando mellett. Emberi szövege sincs, és csak és kizárólag azért létezik, hogy az endori csatában Landónak legyen kihez beszélnie. Hangos biodíszlet, se több, se kevesebb. Az ep7-9-ben meg pusztán fan service. Nem rossz, van ott helye, de a fan service-ek népes sorában szerintem a legjelentéktelenebb. Ő a béka az X-szárnyúban, a totál felesleges Tantive IV-en, vagy a Millennium Falconon a tömegjelenetben. Annyira jelentéktelen, hogy miközben ezt írtam, az előzőekben eredetileg úgy fogalmaztam, hogy az ep7 és 9-ben, mert elfelejtettem, hogy az ep8-ban is cameozik. Úgy néha feltűnik a semmiből, és oda is tűnik el.

 

Ackbar admirális számomra nem sokkal több számomra. A szerepe nyilván több, szimpatikus figura is (neki legalább van jelleme Ninennel ellentétben), ugyanakkor, ha rajta múlott volna, az endori csatát a Lázadók Szövetsége simán feladta volna. Ami nem csak azt jelentett volna, hogy az Uralkodó nyer és a Halálcsillag II felépül, terrorba és örök sötétségbe taszítva a Galaxist, de a holdon harcolókat is magára hagyta volna, hiszen az erősítés az U-szárnyúakkal csak a pajzs felrobbanása után landolhatott. Szóval ilyen téren azért Ackbar nekem mégsem olyan szimpatikus.

 

Carson Teva viszont simán viszi itt a prímet. Megjelenésében is bizalomgerjesztő ember, és nagyon gyakorlatias figura. Olyan köztársasági tiszt, amilyennek mindenkinek lennie kéne az új Köztársaságban. Segít, ha arról van szó, megbocsát, ha látja, van miért. Nem kötözködik feleslegesen (gondolok itt arra, hogy amikor Din megpattant az N1-gyel a Tatooine fölött, lebeszélte a hadnagyot arról, hogy jelentsék), és túllát a Köztársaság határain - talán azért, mert részint ott dolgozik. Látja, hogy valami baj van, talán az elsők között figyelt fel erre. És igyekszik tenni valamit, valamennyire a saját hatáskörén belül, de ha itt falakba ütközik, azon kívülre merészkedik. Én sem kétlem, hogy harmadik évadbeli szerepe eredetileg Cara szerepe lett volna, de őszintén szólva, így utólag tetszik a csere. Dune nem volt a szívem csücske, nem rendített meg a színésznő kirúgása. Carson Tevával szerintem sokkal jobban jártunk.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Teva nagyon-nagyon szimpatikus volt eddig minden megnyilvánulásában. Ahol eluralkodik a bürokrácia, ott ilyen pragmatikus, józan ésszel gondolkodó, óvatos, de jóindulatú emberek viszik előre a dolgokat. 

Link to comment
Share on other sites

Nagyon könnyű volt! 

Tevának igazi szerepe, van szimpatikus is. 

A másik kettő full klasszik, de Nien Numb egy senki, az "it's a trap!" meg messze a legtúlhasználtabb paródia alapanyag, nekem már nem poén. Ejtem is miatta az admirálist.. 

Link to comment
Share on other sites

Hivatalos végeredmény:

 

Admiral Ackbar - 6

Nien Nunb - 0

Carson Teva - 14

 

Carson Tevának ez volt az első győzelme és első pontjai. Ackbar 15 pontot gyűjtött eddig, de még nem nyert egy kört sem.

Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information