Ugrás a kommentre

Középdöntő 8: Bo Katan Kryze vs. Greef Karga


Donát

Középdöntő 8 - Star Wars Winter Madness  

19 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson tovább?


A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Ez tényleg nehéz döntés. Bo-Katan terrorista múltja miatt nem tudok szemet hunyni, ugyanakkor örvendetes, hogy ő felismerve hibáit elkezdte a megváltást keresni. Próbál jobb emberré válni, és láthatóak is a pozitív változások rajta. Szerintem a The Mandalorian harmadik évadában szereplő Bo-Katan már harcolna azzal a változatával, akit megismertünk a TCW-ben. És ez egy komoly jellemfejlődés a pozitív irányba. Ez a nő talán képes lesz kivezetni Mandalore-t abba a pokoli bugyorból, amibe a Kryze-nővérek bevezették. És ily módon jóvá teheti korábbi bűneit. Ráadásul elég sok csapás is érte, ezek közül szerintem, ami a legjobban hathatott rá, hogy részben az ő hibájából Maul megölte Satine-t. Hisz Bo-Katan aktív szerepet játszott Maul hatalomra jutásában. És mindezek mellett mégis csak dögös abban a páncélban. :D 

 

Greef Kaarga egy másfajta figura. Amikor megismerjük, egy opportunista és gyakorlatias gazfickó képe dereng fel előttünk, aki a saját anyagi hasznán túl semmivel sem törődik, és céhét egy egyszerű, ámbátor a munkájukat tekintve hasznos szemlélettel kezeli: nincs kérdezősködés. Aztán, amikor Grogu megmenté a hátsóját a biztos haláltól, egy egész kedvelhető ember kezd el kibontakozni, felszínre tör a haszonleső jellemvonás alól. Segít hőseinknek Gideonnal szemben, aztán vezetői képességeit egy fejvadász céh helyett Nevarróra fordítja, és a lepukkant koszfészket kábé egy év alatt olyan várossá fejleszti, ami a Hydian útvonal egyik fontos kereskedelmi csomópontjává vált. Innen pedig már csak egy ugrás, hogy a Nevarro még nagyobbá báljon, s hát láttuk, hogy Karga az elveit félretéve még a Köztársaságtól is hajlandó volt segítséget kérni csak azért, hogy megvédje városát (az más kérdés, hogy a Köztársaság tojt rá, ami nyilván nem lendíti pozitív irányba a megítélésüket).

 

Szóval igazából mindkét karakter olyan, hogy a rossz úton jártak, amikor megismertük őket, de rövidebb-hosszabb idő alatt gyökeresen megváltoztak, és tehetségüket arra fordították, hogy minél több embernek legyen jó. Ráadásul mindkettő szimpatikus. Még Bo-Katan is, akivel együtt tudok érezni testvére elvesztése miatt, habár, mint írtam, terrorista múltját nem feledem és még nem érzem azt, hogy rászolgált a megbocsátásra. De ebből látszik, hogy ő is milyen jó karakter. Na jó, meggyőztem magamat, Bo-Katan Kryze-re szavazok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez piszok párosítás. Bo Katan vitán felül jelentősebb karakter. 

Mindketten kissé negatív karakterként indultak. A halálőrséget nem kell bemutatni. De Karga bácsi sem volt egy csokor ibolya korrektségben, míg Grogu meg nem mentette a mérgezéstől. Szóval Karga sok karaktert le tudna győzni. De Bo Katant pont nem. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem vacilláltam sokat, Bo-Katan. Egyrészt szimpatikusabb karakter számomra, mint Greef, másrészt tetszik az útja, amin a TCW óta végigvezették a Mandalorianon át. Itt a harmadik évadban ráadásul sokkal fontosabb szerepet is kapott, mint korábban bármikor, így közelebb is került hozzám. Greefnek is jó volt látni a változását, hogy abból a számító fejvadász vezérből egy a város közösségéért is tenni akaró és tudó kompetens vezetővé vált, más párosításban lenne is esélye, de itt nem. Bo-Katanban van ellenszenves (a múltja), van szimpatikus (ami jelenleg történik vele) és igazából az élőszereplős megjelenése nagyon sokat dobott rajta, pusztán az animációs szereplése nyomán ő nem tudott ennyire közel kerülni hozzám. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.