Jump to content

Középdöntő 8: Bo Katan Kryze vs. Greef Karga


Középdöntő 8 - Star Wars Winter Madness  

19 members have voted

  1. 1. Ki jusson tovább?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/12/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Ez tényleg nehéz döntés. Bo-Katan terrorista múltja miatt nem tudok szemet hunyni, ugyanakkor örvendetes, hogy ő felismerve hibáit elkezdte a megváltást keresni. Próbál jobb emberré válni, és láthatóak is a pozitív változások rajta. Szerintem a The Mandalorian harmadik évadában szereplő Bo-Katan már harcolna azzal a változatával, akit megismertünk a TCW-ben. És ez egy komoly jellemfejlődés a pozitív irányba. Ez a nő talán képes lesz kivezetni Mandalore-t abba a pokoli bugyorból, amibe a Kryze-nővérek bevezették. És ily módon jóvá teheti korábbi bűneit. Ráadásul elég sok csapás is érte, ezek közül szerintem, ami a legjobban hathatott rá, hogy részben az ő hibájából Maul megölte Satine-t. Hisz Bo-Katan aktív szerepet játszott Maul hatalomra jutásában. És mindezek mellett mégis csak dögös abban a páncélban. :D 

 

Greef Kaarga egy másfajta figura. Amikor megismerjük, egy opportunista és gyakorlatias gazfickó képe dereng fel előttünk, aki a saját anyagi hasznán túl semmivel sem törődik, és céhét egy egyszerű, ámbátor a munkájukat tekintve hasznos szemlélettel kezeli: nincs kérdezősködés. Aztán, amikor Grogu megmenté a hátsóját a biztos haláltól, egy egész kedvelhető ember kezd el kibontakozni, felszínre tör a haszonleső jellemvonás alól. Segít hőseinknek Gideonnal szemben, aztán vezetői képességeit egy fejvadász céh helyett Nevarróra fordítja, és a lepukkant koszfészket kábé egy év alatt olyan várossá fejleszti, ami a Hydian útvonal egyik fontos kereskedelmi csomópontjává vált. Innen pedig már csak egy ugrás, hogy a Nevarro még nagyobbá báljon, s hát láttuk, hogy Karga az elveit félretéve még a Köztársaságtól is hajlandó volt segítséget kérni csak azért, hogy megvédje városát (az más kérdés, hogy a Köztársaság tojt rá, ami nyilván nem lendíti pozitív irányba a megítélésüket).

 

Szóval igazából mindkét karakter olyan, hogy a rossz úton jártak, amikor megismertük őket, de rövidebb-hosszabb idő alatt gyökeresen megváltoztak, és tehetségüket arra fordították, hogy minél több embernek legyen jó. Ráadásul mindkettő szimpatikus. Még Bo-Katan is, akivel együtt tudok érezni testvére elvesztése miatt, habár, mint írtam, terrorista múltját nem feledem és még nem érzem azt, hogy rászolgált a megbocsátásra. De ebből látszik, hogy ő is milyen jó karakter. Na jó, meggyőztem magamat, Bo-Katan Kryze-re szavazok.

  • Like 1
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Ez piszok párosítás. Bo Katan vitán felül jelentősebb karakter. 

Mindketten kissé negatív karakterként indultak. A halálőrséget nem kell bemutatni. De Karga bácsi sem volt egy csokor ibolya korrektségben, míg Grogu meg nem mentette a mérgezéstől. Szóval Karga sok karaktert le tudna győzni. De Bo Katant pont nem. 

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Nem vacilláltam sokat, Bo-Katan. Egyrészt szimpatikusabb karakter számomra, mint Greef, másrészt tetszik az útja, amin a TCW óta végigvezették a Mandalorianon át. Itt a harmadik évadban ráadásul sokkal fontosabb szerepet is kapott, mint korábban bármikor, így közelebb is került hozzám. Greefnek is jó volt látni a változását, hogy abból a számító fejvadász vezérből egy a város közösségéért is tenni akaró és tudó kompetens vezetővé vált, más párosításban lenne is esélye, de itt nem. Bo-Katanban van ellenszenves (a múltja), van szimpatikus (ami jelenleg történik vele) és igazából az élőszereplős megjelenése nagyon sokat dobott rajta, pusztán az animációs szereplése nyomán ő nem tudott ennyire közel kerülni hozzám. 

Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information