Jump to content

Középdöntő 17: Count Dooku vs. Hondo Ohnaka

Középdöntő 17 - Star Wars Winter Madness  

19 members have voted

1. 1. Ki jusson tovább?

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/23/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Uhh, érdekesen alakul az állás. Nekem egyértelműen Dooku a kettő közül. Dooku amúgy is nagy kedvencem, nem véletlenül, hiszen az EpII nagyon sokat jelent a számomra, abban pedig a Dookut övező misztikum mindig nagyon hangsúlyos volt.

Dooku számomra jóval érdekesebb és sokrétűbb karakter, aki még mindig nincs igazán kibontva és a Tales of the Jedi is bizonyítja hogy még sok potenciál van benne.

Ha nem lett volna a Tales of the Jedi, most gondolkodás nélkül leszavaztam volna Hondóra. A kalóz stílusa, a tény, hogy kalóz mivolta ellenére csak gondolatban tett igazán elítélendőt, magáig a tettig nem jutott el, és még azt is igyekezett a maga kurtán furcsa módján jóvá tenni (végül segített a Jedi gyerekeknek elmenekülni Grievous elől, utána meg jószerivel csak a Köztársaságnak és a lázadóknak dolgozott be). Ellenben Dooku egy görény, egy háborús bűnös, egy szadista állat és egy tetves áruló. És sajnos sokáig csak ennyit tudtunk róla. A Tales of the Jedi viszont hatalmas merőkanállal mélyítette ki ezt a karaktert, és adott hozzá dimenziókat. Látni, hogy Dooku tényleg jó ember volt, idealista, aki érthető okokból csalódott nagyot a Jedi Rendben és a Köztársaságban, s szeretett volna valamit tenni ez ellen. Persze az, hogy a Sith-ekben látta meg erre a szövetségest, és a Sötét Oldalban az eszközt, már egy elég magas fokú ostobaságról is tanúbizonyságot tesz, és attól kezdve, hogy lepaktált Sidiousszal és Maullal, már érvénybe van a "ezt is tarkón kéne lőni" elv, valamint igazzá válik rá mindaz, amit fentebb írtam. De legalább most már több, mint amennyit ott írtam. És emiatt Darth Tyranusra tettem a voksom.

Hivatalos végeredmény:

Count Dooku - 15

Hondo Ohnaka - 4

Dooku 49 pontot szerzett eddig, ez volt a 2. győzelme.

Hondo 28 ponton és 2 győzelmen állt meg.