Jump to content

Marrok, az Inkvizítor


Bence1997

Recommended Posts

9 perccel korábban, Bence1997 írta:

Ki ő? :hmm:

Egy Erőhasználó, aki hajdan Jedi volt, most pedig inkvizítor. :P 

Én attól tartok, ennek a makinak nem lesz túl sok szerepe. Az inkvizítorok a mozgóképes alkotásokban inkább csak annyi célt szolgálnak, hogy legyen kivel viaskodni, hol szóban, hol karddal. Szerintem az ő esetében is erről lesz szó, ő lesz a placeholder, amíg Baylan és Shin képbe kerül. (Plusz szerintem ő is flashback szakaszban lesz.)

Link to comment
Share on other sites

Az előzetesben van egy érdekes jelenet, mégpedig az, ahol Ahsoka harcol ezzel a fickóval (és egy droiddal, ami hasonló, hanem megegyezik Morgan Elsbeth droidjaival) és utána látjuk, hogy Ahsoka és az inqvizítor futnak egy Eta osztályú űrhajó felé, ami lő rájuk. És annak az Eta osztályú hajónak a birtokosa Baylan és Shin, mivel az előzetes elején azzal érkeznek valószínűleg a köztársasági hajóra.

 

image.png

 

Na most én ebből azt szűröm le, hogy ez az inqvizítor nem flashback lesz, hanem a "jelen" történetben lesz szerepe. :)

Edited by Bence1997
Link to comment
Share on other sites

Ettől még lehet flashback vagy a Mandóhoz képest múltban játszódó szakasz. Mivel az már elég egyértelműen tisztázott, hogy Baylan és tanítványa nem az endori csata után született, sőt előbbi ex-Jedi, akire vadászhat inkvizítor. Ahsokának meg van egy 12 éves lyuk a múltjában, amiből három még a yavini csata előtt van. Amikor ugye még biztosan akadtak inkvizítorok. A hajó sem zárja ki ennek lehetőségét, tekintve, hogy az Etákat a régi Köztársaságban használták először. Minden, ami a képen láttunk ugyanakkor eséllyel lehet jelenkori mint múltbéli.

 

Szerk.: újragondolva, kicsit kisebb az esélye annak, hogy jelenkori, mivel, ahogy Ody is írta és már én is kifejtettem, nem sok értelme van az inkvizítorok létezésének a Birodalom bukása után. Bár Sidious még megvan, számára sincs már értelme ezen minden téren kudarcot vallott szervezet használatára, szóval kétlem, hogy amikor kiválogatta a Birodalom "krémjét", amivel újrakezdheti, a saját tanítványával szemben preferált volna egy noname inkvizítort. Jó magyarázatot kellene alkotniuk arra, hogy miért létezik még egy évekkel a jakkui csata után és miért vadászik Jedikre.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Szerintem az inkvizítor Thrawn-hoz illetve Morgan Elsbeth-hez kötődik. Szerintem Thrawnnal együtt tünt el abban korban, mikor még létezett a szervezet(mert nyilván nem ketten tüntek el a purgillekkel) , és még mindig őt szolgálja, mikor előkerülnek. Így simán lehet "jelenidőben." Akkor is ha már nem teljesen a régi a funkciója. De egy feláldozható fogdmegnek simán jöhet. A visszatérők előfutára is lehet. Úristen itt egy inkvizítor a lázadás korából, kit szolgál, mit akar? Akkor ez csak egyet jelenthet. Thrawn. Visszatért. Ennél fogva be is jósolom az első részre Marrok-ot. 

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Szóval szerinted volt egy inkvizítor a Chimera fedélzetén, aki semmit sem csinált, miközben egy Jedi padawan volt a hajón. És ha már úgyis ott volt, Palpatine inkább royale guardokat küldött azért, hogy megöljék Ezrát, nem a fénykardforgató, Erőhasználó Jedi vadászt, akinek úgyis ez a dolga. És, miközben Ezra végigzúzta a hidat, addig ugyanez az inkvizítor szintén nem csinált semmit. Teeeeljeseeeen logikus!

Star Trek Wow GIF

 

Eddig a legjobb tipp, amit olvastam, hogy ez a Nyolcadik Fivér, aki túlélte a zuhanást a Malachoron, és csak mostanság tudott kijutni, s csupán bosszúból vadászik Ahsokára.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

  • Bence1997 changed the title to Marrok, az Inkvizítor

A Starwars.com kiadott egy adatbázist a sorozat néhány karakteréről, Marrokról ezt írja. Ezek szerint mégis a ROTJ után fog munkálkodni.

 

"A titokzatos Marrok, aki egykor inkvizítorként jedikre vadászott a Birodalom számára, most Morgan Elsbeth által felbérelt zsoldosként dolgozik, hogy sötét tetteket hajtson végre. A harcos teljesen egy harci páncélba van bújtatva és mindig magánál hord egy vörös, kétpengéjű, kör alakú markolattal ellátott szablyát."

Link to comment
Share on other sites

Így már van értelme. Bár ez is felvet néhány kérdést, mert akkor ezek szerint voltak még inkvizítorok (legalább egy) a malachori események után is, mégis, egy sem vadászott többé Ezrára és Kananra, sőt később Luke-ra sem. De erre még bőven elég dolgot ki lehet találni. Marrok lehet, hogy időközben lépett le az inkvizítorok közül.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
12 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Vad elmélet jön. :D Tényleg lehetne Ezra Marrok, mert mondjuk mégis sikerült meglógnia valahogy, ahogy írtam is korábban, és most beépült az ellenséghez, hogy meghiúsítsa a Thrawn mentőakciót. :D

Nekem tetszene de az SW databank tán csak nem hazudik... 

 

Marrok

F3A51606-A6CA-4847-B1A9-2C8F0600AECC.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Tiszta Tron Legacy lenne, ahol kiderült a végén, hogy a főgonosz szűkszavú, az arcát teljesen takaró maszkot viselő, kétpengéjű fénykardot két fénydiszkoszt használó fogdmegje, Rinzler valójában a főhősök eltűnt haverja. :) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information